- Konu Sahibi Dostacilisoyler
-
Ferdi tayfurun sarksi geldi aklima. :) merak etme sen... toprak olur tas olurum yolunda yoldas olurum istersen gardas olurum merak etme sen :)) (alttaki yorum size degil iki kere ayni yorum yazmayayim diye)Adet olunca yemegimi yap yoldas olurum istersen kardes olurum merak etme seeennn de
Beni oruç vurmaz tutmuyorum zaten :) gece davulcu kızımı uyandırdı. Şimdi davulcular kaldırılsın diyeceğim o da geleneğimiz şu bu diye başlarsınız. Zaten kimsenin evinde alarm yok. Alarmlı cep telefonları da geleneğimiz...Yani neye bu kadar sinirlendiniz anlamadım. . Konuyu farklı yerlere çektiniz. Neyse sizi şimdiden oruç vurmuş. Hayırlı ramazanlar...
Bu kadarcık meseleye gülüp geçmek yerine dert mi ediyorsun cidden?
Yani mesela "günahım yine bana yazılacak olmasa olurdu da kusura bakma şekerim tutucam" diyemiyor musun?
Bana şaka yapmış gibi geldi. Gereksiz mi gereksiz ama dert de değil ya.
hayır hastadır anlarımda yeme derdine bu kadar düşmeseymiş keşkeMerhabalar arkadaslar.
Bugun olan birseyi anlatmak istiyorum.
Benim kv oruc tutmayacak bazi hastaliklardan dolayi bugun bana diyor ki; oruc tutacak misin?
Evet dedim Allah izin verirse tutacam. Tutma da bana yoldaslik et diyor. Bu ne demek arkadaslar ya boyle birsey olabilir mi?
Hem oruçlu insanın yanında yiyeni düşüncesizlikle suçluyorsunuz hem de yiyene kızmam diyorsunuz. 2 cümle birbirini tutmuyor. İbadeti hepimiz kendimiz için yaparız. Lütfen yükünü başkalarına yüklemeyin.Konu kapansa iyi olacak kötü yerlere gidiyor.
Ramazan ayı geldiğinde oruç tutmayan bazı insanlar neden kendilerine ambargo uygulanıyormuş hissiyle hoşgörü, saygı, anlayış dendiğinde cevap verme ihtiyacı duyuyor anlamış değilim.
Bazıları da 'oruçlu insanın yanında düşüncesizce yedim' demiyor da 'yedim diye sinirlendi' deyip kendi yaptığını normal görüyor. Çok ilginç bakış açısı var insanlarda. Ne yanımda yiyene kızarım ne de oruçlu insanın yanında yerim. Her zaman empati şart.
Şu da var ki oruç sadece aç kalmak değil, fütursuz insanlara da tahammül etmektir.
Neyse konu sahibi kv densizlik etmiş. Bütün günahlarını yüklenirse kabul edeceğini söylersin bir dahakine.
Hem oruçlu insanın yanında yiyeni düşüncesizlikle suçluyorsunuz hem de yiyene kızmam diyorsunuz. 2 cümle birbirini tutmuyor. İbadeti hepimiz kendimiz için yaparız. Lütfen yükünü başkalarına yüklemeyin.
Sizce yalnızca oruç tutanlara mı günah. Karnını doyuramayan, maddi imkansızlıklar yüzünden lokantalarda gördüğünü yiyemeyen o kadar insan var. Bu durumda dışarıda yemek yemek külliyen günah. Zaten yolda gördüğünüz insana çemkirme hakkınız yok, lütufmuş gibi azarlamam diyorsunuzKızmam kelimesi çemkirmek, azarlamak, atarlanmak, üstüne yürümek anlamında söylenmiştir lütfen aynı paragrafı baştan sona okuyun. Bir yorumdan esinlenilmiştir.
Ayrıca ben kendimle çelişsem ne olacak? Tekrar yazayım evet büyük düşüncesizlik diyorum. Çok zor değil günah veya yazık canı çeker deyip kapalı bir yere girip yemek yemek su içmek.
Atla deve değil yani ne kadar büyütülüyor bu konu.
Bu bir, nokta noktaya karşı çıkarsınız ama çocuklara tecavüze karşı çıkmazsınız iki. Bu cümleyi duyunca yada okuyunca aklıma gelen ilk şey karşıdakinin bu tür vahim olayları alakasız konulara karıştırmakla prim sağlamaya çalışması oluyor. Şu yüzden yenmesini, bu yüzden yenmemesini düşünüyorum diye fikir alışverişinde, tartışmada bulunmak varken bu kin, nefret niye? Konu oruçken aniden tecavüzden bahsetmek, karşıdaki insanın bu ikisini aynı kefeye koyduğunu ima etmek hangi mantığın ürünü? Sanki bütün müslümanlar haşa tecavüzcü de bu normal(!) duruma ses çıkarmayıp, konu oruç olunca sabah akşam oruçsuz dövüyorlarmış gibi. Elmayla armutu birbirine karıştırmak deyimi yetersiz kalıyor, bu elmayla b.k böceğini birbirine karıştırmakla eş değer. Anlayış, hoşgörü beklerken bu niteliklerden dağlar kadar uzak davranışlar sergilemek de ayrıca vahim.Herkes Müslüman değil. Ya da hastası var , mazeretlisi var. Bazı konularda evet saygılı olunmalı ancak yemek yememeli yorumuna katılmıyorum.
Ancak sizin cevabımız daha vahim olmuş. Dilinize dolamissiniz bir Arabistan.
Zamanında başörtü yasağı varkende aynı cümle kuruluyordu.
Bazen soylenilenler enteresan oluyor verilen cevaplar daha enteresan .
Karşıt fikirlerle tartışmayı bile beceremiyoruz.
Sizce yalnızca oruç tutanlara mı günah. Karnını doyuramayan, maddi imkansızlıklar yüzünden lokantalarda gördüğünü yiyemeyen o kadar insan var. Bu durumda dışarıda yemek yemek külliyen günah. Zaten yolda gördüğünüz insana çemkirme hakkınız yok, lütufmuş gibi azarlamam diyorsunuz
Kimseyi azarlamaya hakkınız olmadığı gibi, algı problemim olduğunu söylemeye hakkınız da yok. Bu konunun karar mercii siz değilsiniz. Tekrar söylüyorum yalnızca oruç zamanında insanlar aç kalmıyor. Eğer aç kalan insana günah, yanında yemek yememeli diyorsanız yemek alacak kadar parası olmayan insanlar da var, onlar için de direkt dışarıda yemek yememeli demelisiniz. Aksi takdirde bir dediğiniz bir dediğinizi tutmaz. Ben de bu çelişkileri yüzünüze vurmaktan memnun olurum.Pess! 2 yorum ancak bu kadar ters anlaşılır. Lütuf gösterdiğimi anlayacak kadar algı problemi içindesiniz. Ben zaten hamilelikten önce de kronik rahatsızlığım yüzünden bir kaç senedir oruç tutmuyorum ve anlayış konusunda azami gayret gösteriyorum göstermeye devam ederim siz etmeyin.
Sizinle paylaşacak fikrimiz yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?