kaynanamla aynı evde yaşamayı kabul ettim

İçini ferah tut ve kötü düşünme etrafda aa niye kabul ettin diyenlerede kulak asma.Benim eşimde benzer bişey istedi ama ben yapamazdım o yüzden de kabul etmedim ama bu işler belli olmuyo bana göre daha asimi desem bilemedim ama bi komşumuzun kızı vardı 1 yıl oturmayı kabul etti ve 1 yıl sonra kv ayrı ev tuttu ayırdı evleri dediğini yaptı kadın ve problemde yaşamadılar.Bazen aynı evde değil farklı ülkelerde bile olsa gelin kaynana problem oldu mu oluyo.ben babaannem ve yengemden biliyorum.Yengem yıllar yıllı babaannemin hayaliyle yaşadı almanyada resmen ve her geldiklerinde kavga ettiler.O yüzden ben evlenmeden önce annemin ve bi ablamın söylediği lafı kulagıma küpe yaptım.Annem mecbursun anlaşmaya kızım iyide olsa kötü sen gitceksin onlara onlar gelecek sana deer.Kötü olupda eziyet haline getirecegine kendine,aran iyi olsun birlikte güzel vakit geçirin.Yuvanda mutlu ol eşinde memnun olur der.Bahsettiğim ablamda kv dediğini duy duyma yaptığınıda gör görme dedi.Eger uzatırsan mutlu olamazsın dedi o da doğru.Yaşamadan iyimi yaptıgını kötü mü yaptıgını bilmzsin.Sen iyi yaklaş inşallah onlarda iyi olur.Ki beni eşimin ailesi hiç istemedi biz euyum sağlayamaz dediler ama şimdi bensiz bişey yapamıyolar.Herşey karşılıklı unutma...Allah mutluluk versin yuvanda inşallah.

Mevzu kaynana olunca olumlu yaklaşamıyorum kusura bakmayın. O 'ayrı eve çıkarız'lar hep hikaye. Benimki de evli değilken bana annemden daha iyi(!) davranırdı. Gerçek yüzü evlenince patlak verdi. Neler çektim. İnşallah sizin için herşey yolunda gider.

Son düzenleme:

Evet,hayatında yapabileceğin en büyük hatayı yapmışsın.Dağ dağ üstüne olur,ev ev üstüne olmaz.1 yıl geç evleniverin,üniversite yeni bitmiş zaten,ne bu acele ? Askerliğini yaptı mı yapmamıştır muhtemelen.Ne bu acele ?

Benim simdiki aklim olsaydi kesinlikle ayni evde yasamayi kabul etmezdim keske ayrilsaydim evlenmeden diyorum.. ev ev ustune olmazzzzda olmazzzzzzzzzz ben yasadim gordum ne ozel hayatim kaldi nede birseyim karsimdaki kadin bizim yuvamizi dagitmak icin elinden geleni yapti eski esimle bir yere gezmeye ciksak surat asardi dunyanin lafini soylerdi bana ki bastan bana annesinin cok iyi bir insan oldugunu beni kizi gibi gorecegini filan soylerdi ben o kadinin gercek yuzunu o eve ilk adim attigim gun ogrendim ama nafile evlenmistik artik hayatimi cehenneme cevirdiler huzur muzur hic bisi kalmadi ! cimcim ayinin C'sini bile yasamadim ve ne oldu evliligim bir yili doldurmadan o geri zekali annesinin lafindan cikmayan eski esimle aram bozuldu ve ne oldu biraktim dayanamadim ve ne oldu bosanma asamasindayiz simdi o seytan kilikli kadin yuva bozdum diye ovunuyordur kesin sunlar bir ayrilsada kurtulsam gozuyle bakardi hep kiskanirdi yahu iftira bile atardi kiziyla bir olup .. ben ayni evde yasayipta mutlu olanini gormedim ya dusunsene yeri geliyo kendi ailenle bile bazi fikirlerin uyusmuyo kaldiki kaynanayla simdiden baksana cok geziyorsunuz ozluyorum sizi filan demis bence bu bir sinyaldir !

zaten birinci yil genelde zor geciyo birde ayni evde yasamak yipratici oluyo bu genelde bu sekilde ... bence sen bir sene daha bekle benden soylemesi benim yasamis olduklarimi kimsenin yasamasini istemem ornek olsun diyede burada bende olsam diger arkadaslarimda olsa sana tavsiyede bulunuyoruz her ne kdr karsindaki insanin iyi oldugunu dusunsende ayni eve girmedigin surece bilemessin.. tercih senin ya evlenip ayni evde yasayip rahat etmiceksin yada bir sene daha bekleyip daha rahat kosularda yasayacaksin evliligini.. sen bilirsin vallahi sonradan vah tuhler fayda etmez !

Son düzenleme:

Hay aklinca cok yasa. Tamda benim dusunduklerimi yazmissin. Beni yorum yapmaktan kurtardin: ))yirmibirinci yuzyilda hala gelin kaynana birevde yasayacak.bende. inanamiyorum. Ne demisler. Az asim agrisiz basim! !!!!

Bence her kaynanaya öcü gibi bakmayın her insan bir değildir. Teyzeminde bir gelini üst katında oturuyor yeni gelin olacak var o da aynı apartmanda oturacak şu an maddi açıdan mantıklısı bu. Hiç kimsr dört dörtlük anlaşamaz biraz orta yolu bulup anlaşmaya bakacaksınız hem özlüyor diye bir kere oturun benimle demiş sürekli demez herhalde eşinde bitiyor olay dengeyi kuracak siz de en ufak sorunda bağları koparmayacaksınız.inşallah iyi olur herşey.

en buyuk hatayi yapmissin.aynisini yaptim cunku kv ile cok iyi gecindigim halde surekli ayni evde birinin olmasi cicim aylarinizi oldurucek..sevgilik ve yeni evlilik doneminden hicbirsey anlamayacaksin.kv isterse melek olsun.o evde misafir gibi olucksin benimseyemiyceksin ve hersey daha kotu oluck..1.5 sene yasadim..yiprandik eskidik..yanliz olsaydik problemlerimiz buyumezdi.kavga bile edemeyeceksin..sarilamayacaksin vs.vs

Evli biri.olarak diyebilirim.ki evliligin en önemli zamani ilk yıl..tabi ki esinle gecirdigin her gün önemli ama evliligin.oturmasi için ilk yil.harbiden.cok.degerli..ve sen en degerli zamanlari kaynanin evinde geciremezsin emin ol..

yani KV ne kadar iyi biri de olsa, bence çok zor bir iş o...
işten gelip yorgun argın, diken üstünde mi oturmak istersin, yoksa pijamalarını çekip, eşine sarılıp, ayaklarını uzatıp flim izlemeyi mi???
evliliğin çok güzel ve keyifli yanları var, ama bunları ilk yıl yaşayamayacak olman can sıkıcı bence.
ben olsam kuru ekmek yer, tek göz odada oturur, her hafta dışarı çıkıyorsam ayda bir çıkarım ama yine de eşimle başbaşa yaşarım evliliğimi.
canım krediyi hemen ödemek zorunda mısın?
yani ben de aldım üniversitedeyken, 2008 mezunuyum. hala da ödemedim. bu devletin napacağı belli olmaz bakarsın çat anaparayı yapılandırır. ben 5.700 e imza attım, 4 yıl sonra oldu sana 8.000 (( valla aha üstünden geçti 6 yıl hala bi düzenleme gelir diye ödemiyorum.
evliliğin ilk yılları çok ama çok önemli. çok sevdiğin insanla aynı eve giriyorsun ve yeniden tanıma süreci başlıyor.
birlikte maddi manevi birşeylerle savaşmak evliliği evlilik yapan şeylerden birisi.
bence ne olursa olsun eşinle başbaşa ol.
yani çok özel olacak ama bu adam seninle cilveleşmek isticek, sen isticen, sürekli aman annen duyar tripleriyle adamı itcen mi??
evliliğin en özel şeylerinden biri de tensel temas biliyorsun dimi?
bence çok yanlış bir karar, tekrar konuş ve vazgeç.
bazı arkadaşlar da demiş, evlenip, kendi evine kendi eşyanla girememek de içinde ukte kalır.
valla 2. el olsun, kırık olsun dökük olsun sizin olsun.
haa şu da bi fikir olsun sana; ben bu devirde milleti eğlendirmeye düğün yapılmasını da anlamıyorum, tam bir aptallık.
millet eğlensin diye dök milyarları, sonra bilmem kaç yıl borç öde, o bitince de çocuk olsun... tey teyyyy....
canım git nişanlına deki, düğün yapmayalım, o parayla kendi evimizi kuralım de.
bak ben eşimle aynen böyle konuştum, biz bir nikah yaptık, akşam da yakın arkadaşlarla aileyle yemeğe gittik 10 kişi..
hayatımın en güzel en özel günüydü ve düğün yapmadığım için o parayı cebimde tuttuğum için kendimle gurur duyuyorum..
ki düğün yapan arkadaşlarım hala borç ödüyorlar, benim o param kenarda, çocuğumun geleceği için birikiyor...
bu da kendi evinde mutlu mesut yaşa diye bir öneri sadece..

Ben kv'de diye olaya bakmiyorum. Mesela sahsen ben kendi annem ile bile beraber yasamam para biriktirmek için. Sonuçta evleniyorsan kendi yuvani kurman gerek, yoksa bu yuvadan çikiyor, "baska insanlara ile yasamak" oluyor. Ben kendi annemin yanindada evliligimi doya doya yasayamazdim ve yine yipranirdim.
Sonuçta esim ile yaslanip tv bakamam, öpüsemem, aksam dusa giremem ve annem evin bir bireyi oldugu için ister istemez herseye karisirdi "nereye gidiyorsunuz" "niye geç geldiniz,.." yani normal ayni evde yasayan insanin sorularini sorar fakat evli oldugun için daha çok insana batar. Yani o canim cicim aylari yasayamazdim, kendi annem ile olsa bile, yani kalmis kv'dey ile.

Ki bunlarin hepside sadece 1 yillik bir is degil, baksana 1 yildan sonra halen ayni apartmanda fakat çati katinda kalacaklar. Yani anlayacagin hiçbir zaman bagimsiz, kendi ayaklarin üzerinde durmayacaklar.

Ayrica ayri evde kalmak baglar koparmak degilki. Sanki ayri evde oturuldugunda kv'deye ziyarete gidilmiyecekmi? Ayrica maddi imkanlarin yoksa evlenmiyeceksin. Bu benim fikrim. Artik 1950'de köyde yasamiyoruz. Kendi evin olmasi temel bir ihtiyaç oldu. Kira bile ödeyemiyorsan evlenmiyeceksin. Ha kira'ya burnunu kiviriyorsan biraz bekleyeksin o zaman. Sanki her yeni evli çift ev aliyorda. Bu benim sahsi fakrim. Insanlar tabiki istedigi sekilde, istedigi insanlara ile beraber yasamaya özgürdür.

Hiç mutlu olanı görmedim sizde yaşayıp göreceksiniz,aslında en doğrusu kabul etmemekti

Arkadasim, lutfen kafanizi karistirmayin. Hem mustakbel esinize hem de mustakbel kayinvalide ve kayinpederinize verilen sozlerin zamaninda tutulmasi gerektigini anlatan konusma yapilsin aileniz tarafindan.
Bakin benim kayinvalidem asagilik bir kadindir ama her kayinvalide kotudur asla diyemem. Belki de cok iyi anlasacaksiniz. Yeter ki esiniz yaninizda olsun. Kotuleri dusunmeyin, cok da beklentiye girmeyin. Yeter ki aileniz 1 sene sonra ayri eve cikma sozunu onlara hatirlatsin.

valla sabahtan beri o kadar moralim bozuldu ki anlatamam stresten başıma ağrılar girdi bir an önce bayram gelse de konuşssam diyorum.
söylediklerinizi düşündükçe delirecek gibi oluyorum.
15 gün kaldım yanlarında hiç bi sıkıntım olmadı ama 1 sene de dediğiniz gibi şeyler olabilir nişanlım benden daha meraklı ev döşeme konusuna ben boş evde de otururum zaten bu yüzden kendi odamız olacak nasılsa bir sene de mutfakta salonda sevişmeyiz film izlemeyiz diye düşündüm ama görüyorum ki hata etmişim yani şuan o kadar gerginim ki arayıp şimdi bile sen beni nasıl bişeyin içine sürüklediğinin farkında mısın diye bağırasım var.
sabahtan beri soğuk davranıyorum istemsiz bi şekilde sorup duruyo ne oldu diye.
bi yanım iyiki danıştın diyo diğer yarım keşke yazmasaydın..

daha bir sene var belki değişir fikirler umarım değişir..
teşekkür ederim tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…