kaynanamla aynı evde yaşamayı kabul ettim

konuşcam sonucu bildiririm ilginize teşekkür ederim

bence 1 yıl çok bişey değil canım,insan bazen fedakarlık yapmalı diye düşünüyorum.gördüğüm kadarıyla kayınvaliden de anlayışlı bir kadın.
ancak bana bu 1 yıldan sonra altlı üstlü oturmanız biraz sıkıntı yaratacak gibi geldi.
eğer nişanlın kabul ederse sen de bu 1yıldan sonra farklı bir yere taşınmak istediğini söyle,o apartmandaki evinizin kirasıyla diğer yeri ödersiniz olur biter

edit: şu an gördüm önceki arkadaşlar çok mantıklı söylemişler 1 yıl bekleyebilirsiniz çok uzun bir zaman değil
benim aklıma gelmemişti

Son düzenleme:
Benim teyzem eşinin annesi ile aynı evde yaşıyor... Tabi ki tatsızlıklar olmuştur o gerçek bir eş ve çocuklarına inanılmaz bir annedir.. Yasadıklarını fazla yansıtmaz fakat bende yeni evlendiğim ve eşimin annesi ile ayrı evde olmamıza rağmen sorun yaşayınca bana yaşadıklarından örenkler verdi... Eğer seviyorsan ve mecbursan yaparsın eşinin annesiyle he he diyip geçmen gerek sadece yada duymamazlıktan geleceksin o öyle yaptığını söyledi ve görüyorum kocaman bir aile olmuşlar herşey olacağına varır tatlım endişelenme

canım merak ettim görümcen var mı varsa bi daha düşün derim ..
hayırlısı olsun biraz zorlanabilirsin ama 1 sene göz açıp kapayıncaya kadar geçer ..
aynı evde yaşamanın nasıl bişey olduğunu bilemiyorum yaşamadım inşallah doğru karardır,cicim aylarınıza dikkat edin ama aynı evde olsa romantikliğinizi yapın minik anları değerlendirin , odanız size özel olsun diğer eşyaları almasanız bile bence yatak odanızı gönlünüze göre alın döşeyin hem seneye çok da zorlanmamış olursunuz..

Ev ev üstüne olmaaaaaz! Benim babaannem dışarıdan herkese melek gibi görünüyor, herkes benimde böyle kv olsa diyor ama gel gör ki evde onu bize sor. Olmaaz aynı evde.
Düşünsene insan kendi annesiyle bile bazen gereksiz tartışıyor, kaldiki kayinvalidenin huyuna alışman lazım, düzenini onunki gibi kurman lazim falan. Yani biz 25 senedir babaannemle beraber oturuyoruz. Zorlukları fazlasıyla gördük ama bir sene belki dayanabilirsiniz. Bilemiyorum orasini ...

Genel olarak iyi biri gibi duruyor kvdiniz. Ama biraz yönetmeyi seviyor galiba. Size titizlik konusunda olsun herkes kendine göre diyeceği yerde alışırsın demesi ona ve onun kurallarına uymanızı beklediğini gösterir. Bir yıl uzun bir zaman değil ama çok sorun olmayacaksa para biriktirip çıkabilirsiniz.

Dügünü ertelemekten ziyade, önce nisanlin ile bir güzelcene konus. Yani anladigim kadari ile, adam yine 1 yil sonra annesinin üst katinda kalmak istiyormus.
O halde, ha annesinin yaninda kalmisiniz, ha üst katta birsey degismiyor. Bir sor bakalim, nisanlinin hayali ömür boyu annesinin yaninda kalmakmiymis?

Öyleyse durumun gerçekten çok zor. Ana kuzusu degil diyorsunda, tablo çok farkli seyleri gösteriyor. Ben annem ile ayni binada kalmak istemem. Herseyiniz yine duyuluyor, görülüyor. Yani evli oldugunuz asla anlasilmaz. Ben olayi gerçekten tuhaf buldum, insan farkli evde kalmak istemezmi? Kim büyüdükten sonra annesinin üst katinda kalmak ister? Yani hepimiz belirli bir yasa geldigimizde o evden çikmak istemiyoruzmu? Kendine ait olan yeni ev, yeni esyalar? :44:

Konu sahibesine diyorum, sadece bu evliligi degil, bence bütün iliskiyi tekrardan düsün. Korkarim nisanlinin düsüncelerine bakarsak, hiç mutlu olamiyacaginiz.

kv ve kp birde kardeşi var ama üni okuyo

Kalabalık değillermiş ama aynı evin içinde anne baba evde olması bile yeterli bana göre.

Ben bu '1 sene uzun bir zaman değil' fikrine katılmıyorum. Bir zorluk, tahammül gösterilecek bir problemler varsa gayet de uzun bir zaman bana göre.

Mutluysan o 1 yıl nasıl geçti anlamazsın ama öteki türlü günleri ayları sayarsın arkadaşım.
Aynı sebepleri yazmaya gerek yok. Tek diyeceğim evde şimdiki yaşantını ve kv kp yanında ki yaşantını kıyaslaman bile karar vermen için yeterli.

Bütün sayfaları okumadım soran oldu mu bilmiyorum ama niçin 1 sene sonra evlenmiosunuz ?
Paranızı biriktirin borcunuzu ödeyin öyle evlenin kendi eşyalarında otur
Şimdi alsan eşyayı bişey dökseler etseler geniş otursalar rahatsız olucaksın

hayatının hatasını yapmıssın. unut mutlulugu canım yada dön. evlencek adam mı yok. şimdiki aklım olsa bende bu hatayı yapmazdım. ama yasamadan bilemiyosun işte.

Hepsini okuyamadim kafam cok karışti.
bir yil birlikte oturup sonra ust kata mi tasinacaksiniz?
o mu yani ayri eve cikmak?
uzulmeni istemem ama sen olmussun de aglayanin yok..

mühendis kendisi 2.000 e işe başlayacak teklif geldi onu biriktirip benim kazandığımı yicez bi sene de yeterli parayı toplarız diye düşünüyoruz.

ikinizde 500 tl aylık biriktirseniz senelik 12000 lira birikir. Ama ailede fertler artıkça masraf artar. DÜğün evlilik için güzel bir rakam bence. madem bir an önce evlenmek istiyorsan Nikah yaparsın, güzel bir kına yapar göbek atarsın, mükemme bir balayı geçirirsin ve ayrıca kendi evin olur.

Bu konuda bir yaşanmışlığım yok ama bildiğim bir söz var der susarım:
Kaynana ile gelin melek olsa aynı evde kanatları çarpışır :)

sartlar oyle gerektırmıs olsada hıc ıyı olmamıs cıkarsınlar alttakı kıraycıyı orda otursunlar cıcım aylarını kaynananla gecırcek sonra cok keske dersın melekde olsa ıkı kadın anlasamaz mumkun deıl elbet bıseyın gozune batacak gezmen gıyınmen özel seylerın olcak esınle zor zor ama kabul etmıssın hayırlısı olsun

Canim cok buyuk hata etmissin, tum yorumlari okumadim ama arkadaslarin coguda seni uyarmis sen hala, yok kayinvalidem iyidir, zaten calisicaz, bir seneye cikicaz, kalabaligi severim, nisanlim beni dinler falan diyorsun. Fazla hayalperestsin bence, burda herkes tecrubesinden yola cikarak yazmis zaten. Sen ayrilsanda ayni binada oturcakmissin zaten, cok birsey degismeyecek. Yalniz buyuyen bir insana degil kalabalik misafir falan evdeki kayinvalide bile batar tam aksine, asla kendine gore bir hayatin olamayacak kv yedigine, giydigine, gezdigine karisip duracak. Nisanlilik gezme tozma tanima evresidir, kayinvalideyle degil ama :) kadin simdiden lafini sokmus zaten. Ayrica cok titizse senin yaptigin iside begenmez kesin bununda lafi olur. Geleni gideni bitmez, esinle basbasa gecirecegin gunleri misafirle bulasikla gecirir, sinirini de ondan cikarirsin haliyle.
Ve en onemlisi nisanlinin seni dinledigi falan yok. Sanirim fazla iyi niyetli ve sessiz birisin O da bunun farkinda ve senide guzel mazeretlerle ikna etmis. Yarin birgun o kiraciyi cikarmakta istemez oranin kirasini alalim diye ikna eder seni. Kv bir eve girince geri cikmak oyle kolay degildir. Kabul ettikten sonra ben vazgectim de ve gor bakalim nisanlin ne diyecek cok merak ettim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

eşim alt katta oturmak istemiyo üst katı yaptıracak çatı katı falan istiyo onun için de madem bi sene bu haliyle oturcaz kira parasınıda birittirip daha iyi bi ev yaaprız diyo

kira parasinin size kalacagi ne malum? yani bunu derken kiracidan gelen parayimi biriktiririz demek istiyo? eger oyle ise, market isletiyolarmis, oranin gideri derler evin masrafi derler, varsa kardesler, onlarin masrafi derler o parayi size birakmayadabilirler?? ve boyle bi niyeti vardi ise neden simdiye kadar biriktirmemisler o parayi ve sizi yeni dosenmis bi eve almakdan ziyade bu sekilde yapiyolar. sonucta nisanlinin bu alt katta oturmak istememe durumu yeni olusan bisey olmasa gerek. bilmiyorum anlatabildimmi demek istedigimi, insallah anlatmisimdir. felaket tellali yada kotumser olmak degil amacim lakin normalde hep bi bahane ile kandirirlar kizlari, uc ay bes ay bi sene, yeni is bulana kadar onlar koye gidene kadar vs vs ama o verilen sure hic dolmaz. halamin gelininden biliyorum, 6 ay die gelmis koye gelin, sonra kendi basimiza sehire tasinicaz denmis, 10 sene sonra anca tasinmislar ki halam hala yanlarinda oglu tek birakamamis babasi olmadigi icin.

yani suanda hatirlamiyorum ama bi sene sonra evlenicez dediniz sanirim, eger oyle ise bu bisene yada 10 ay kadar icinde o kira toplansin esyalar alinsin ev isteginize gore tadilat edilsin, dugune yakin kiraci cikarilip kayinvalideler alt kata alinip eviniz dosensin. bence bu daha mantikli, degilmi?

Son düzenleme:

iki kadin ayni evde anlasamaza sonuna kadar katiliyorum kaldiki ozmu oz anne kiz bile bazen cekisir celisir tartisir ama kandir candir bi opucukle bi sarilmayla yada annemdir hakki var kendi boyle ogrenmis boyle ogretmek istiyo veya kizimdir onunda kendi yolu yordami var demekki saygi duyayim diye telkinlerle insan karsidakininde kendininde gonlunu alabilir hernekadar yine ve yeniden tekrarlacak olsada ayni celiski cekisme ve tartismalar lakin heleki kayinvalide ile, senin onu sana baglayan esinden baska biseyin yok, sen onun yaptigindan farkli bi sekilde silmek supurmek pisirmek toplamak katlamak vs vs istiyceksin, o ilk basta demesede diyecek yada ima edecek sana burasi bneim evim bunca zaman duzen boyleydi boyle gidecek diye, e sende bunu kaldiramiycaksin zamanla ki buna bikac ay bile yeter adami cileden cikarmaya. yemek temizlik derdiniz olmaz demis ama inanma yavrucum, bak kendin diyosun marketleri var diye, sen calisiyosan bende calisiyorum bi el at dicek, ha ortaklasa yapilsa sorun yok, ama ucunda herseyi sana yikmak var 'ben hem calisiyorum hemde yasliyim' diyerek.

ya kendimi kotu hissediyorum sana olumsuz olacak durumlari izah ederken ama mutsuz olmani istemiyorum evliliginde. kimileri var bir sene iki sene diye evlenmisler ancak kayinvalideelri hakkin rahmetine kavusunca 'ayrilmislar' kayinvalideden ki burda okumusdum o konuyuda, o ablamiz sinir stresden veremmi olmusdu neydi oyle kotu bi hastaligada yakalanmisdi. birak ayni evde yasamayi, ayni apartmanda yasamak bile kimi zaman sakincali ama insallah nisanlinin dedigi gibi olur, ne o bi sene icinde nede sonrasinda sorun yasamadan gul gibi gecinip gidersiniz ailecek canim benim. bunlarinda ornekleri var tabiki, insallah sizde o orneklerden olursunuz.

Herkesin dediği gibi,kaynanan melek de olsa aynı evde olmaz.Bir evin bir hanımı olur.Herkesin düzeni,yemeği,temizliği başkadır.
Kayınvaliden titizmiş,iyi güzel ama ben sana yemek yaptırmayacağı sinyali aldım mesela.
Sen istemez misin eşine yemek yapmak,sofra kurmak ? Tabii bunları istediğin şekilde yapmak.

Ayrıca sen özellikle temizlik yaptırır-yaptırmaz konusuna takılmışsın.Ona gelene kadar ohooo...
Eşinle sarmaş dolaş oturamazsın,istediğin gibi giyinemezsin,cilve yapamazsın,öbür işi gizli kapaklı yaparsın,banyo yapmaya utanırsın.
Ayağını uzatıp oturamazsın,kayınvaliden iş yapsa sen oturamazsın,geç kalkamazsın.
Mobilyayı geçtim,istediğin gibi misafir ağırlayamazsın,eşyaların yerini değiştiremezsin,hangi tabakla servis yapacağına bile kv karar verir.
Vallahi ruhum daraldı.Aynı apartman bile çok sakıncalı.Yemekler bir oluyor,misafir olunca çağırmak veya ona misafir gidince katılmak gerekiyor.
Bir yere giderken ona teklif etmen icap ediyor.Yatmadan yatmaya evine gidenler,pazar kahvaltısını birlikte yapanlar,neler var neler...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…