Maşallah diyeyim öncelikle bence yengenizin yaşının küçük annenizin de olgun olması ile büyük bir sorun yaşamadan geçmiş o yıllar. Çoğu öayınvalide gelini sindirmeye çalışrdı mesela annenizin yerinde olsa. Ya da çok az gelin tahammül edebilir o kadar içiçe yaşamaya. Yani ne bilim evlilik bu ya hem de ilk yılları açık konuşayım mı bilemedim de cinsellik mesela naısl olur o kadar kişiyle? Sizin için değil sadece sorum varsa yaşayanlar anlatsın diye
Hep yatak odasında aman kimse duymasın aman ses olmasın sonra duşlar şakır şakır ard arda malumun ilanı bi yerde
Ya da tv izliyoruz dana gibi yatarak eşimle evde anne baba olsa sürekli oturmaya dikkat et kalkmaya dikkat et giydiğine dikkat et
Daha da basiti tv kaç tane var ki biz x desek başkası y yi izleyelim dese kavga mı edicez kanal için
Eskiden çok varmış içiçe yaşayan şimdi daha çok kırsalda var orası hala ataerkil yapıda zaten. Oğlan evlense de evin reisi önce babadır gelin temizlik yemek işine bakar kaynana varsa hayvanlara tarlaya bakar çok yaşlıysa evde oturur. O kültürde hala normal olsa da bizden geçti bence artık
işte konuyu açcam ama ne dicem bilmiyorum acaba beraber kalmakla hata mı ediyoruz boş evde olsa kendi evimize mı çıksak falan dicem sanırım
Ben hamileyken birlikte bir ay kaldım günler ay oldu benim içinbaktığın zaman birşey yapmıyordu ama:
1 evin içinde hep kapalı geziyodum kayınpeder de olduğu için,
2 eşinle yakınlaşamıyorsun
3 utana sıkıla banyo yapıyorsun
4 evde düzen oturtmak istiyorsun ama ev senin değil,
5 uyumak istiyorsun ama mutfaktan kahvaltı hazırlama sesleri geliyor mecbur kalkıyorsun,
6 dışarı çıkacak olsan birlikte gitme havasında oluyor,
7 kendi evinde olsa bugün canım yemek yapmak istemiyor çay ve kahvaltılık der geçiştirirsin ya da hazır bişeyler alırsın ama orda olmaz her gün en az 3 çeşit yemek pişer,
8 siz çalışacakmışsınız ama haftasonunuz yemek yapmakla ve temizlikle geçecek çünkü haftaiçi yapamadığınız için mecbur hissedeceksiniz,
9 haftaiçi çalıştığınız için de haftasonu hep birlikte olma ve gezme planları yapacak kv niz
Kredi çekin ya da altınları borçlanıp yaptırın tadilatı ya da biraz bekleyin evlenmek için
Ayrıca hiç güven olmaz sonradan ben aşağı inmem diyip tadilatı da kendine yaptırabilir :-S
O yıllarda bile onların yatak odasında banyo vardı. Öyle lüks falan değildi evimiz lojmanın saçma bir planı vardı sadece, o da o işe yaramış oldudediğim gibi ben çok küçüktüm, cinsellik konusunu pek hatırlamıyorum. Ama zaten 1,5 yılında abim askerdeydi.
Kesinlikle çok zor olmuştur iki taraf için de ama o an şartlar onu gerektiriyordu. Abim üniversite okuyordu, askerliği vardı önünde daha. Başka çareleri yoktu yani. Biraz sıkıntı çektiler ama her şey güzel oldu sonrasında. Gençlerde benim kızdığım nokta bu zaten. İlk günden her şey dört dörtlük olsun istiyorlar. Hiç sıkıntı borç harç olmasın, tüm eşyalar eksiksiz olsun derdinde herkes. Olsun biraz sıkıntı çekeyim de huzurum yerinde olsun diyen yok.
24.000 tl ile evin üstüne çıkar mı gerçekten? aileler yardım ederse tabi olur. direk farklı daireye çıksaydınız. başından alıştırırdınız mesafeyi.
ben kendi ailemle çok yakın oturuyorum ama bazen 1 haftadan fazla yüzlerini görmediğimde oluyor. çok fazla içli dışlı değiliz. belki ilk evlendiğimizde direk dip dibe otursaydık o aradaki mesafeyi rahat belirleyemeyebilirdik.
Valla tatlım yanlış anlamada o evlenmek değil olmuyor iste. O ailenden ayrilip baskalariyla beraber yaşamak oluyor. Bir sene cok az bir zaman bence rahatıni bozma bir sene daha bekleyin paranizi biriktirin sonra ayrı evinize cikin. Birak kaynanayi kynpederi en yakin arkadasinla bile eve ciksan sorunlar çıkıyor. Allah yardimcin olsun
kızlar daha önceki konularımdan bilirsiniz nişanlıyım bir sene sonra evlencem.
üniversiteden yeni mezunuz bir sene içinde evleneceğimiz için çok para biriktiremeyiz kredi almıştık devletten onu ödeyeceğiz öncelikle.
şimdi sorun şu.
nişanlımın 2 katlı apartmanı var üst katında kaynanam var şuan alt katta da kiracı.
nişanlım bana dedi ki ilk bi sene annemlerle kalalım para biriktirelim sonra annemler alt kata taşınır bizde evi istediğimiz gibi döşeriz falan.
ilk başta evliliğimin ilk yılını cümbürcemaat geçirmek ister miyim acaba diye düşündüm sonra kabul ettim.
kaynanam nişanlımdan daha iyidir.
bir kere bana iş yaptırmadı bugüne kadar evlenince de siz zaten işe gideceksiniz temizlik yemek derdiniz olmasın diyo.
aynı zamanda apartmanın en alt katında market işletiyo biz zaten pek evde olmuyoruz istediğiniz an alt kata ineriz diyo.
nişanlım şuan da eşya alırız ama evi tadilat ettirmeden alırsak bir sene sonra zorluk çekeriz para biriktirip evi istediğimiz hale getirelim eşyaları sonra alırız diyo sizce bu durum ne kadar sağlıklı.
ben istesem de kendisi uzun süre ailesiyle yaşamak istemez rahat biridir.
bir sene sırf hayalinde ki evi yapabilmek için istediğini söylüyo.
o kadar konu okuyorum ki kv ile ilgili sonradan değişir mi diye çok korkuyorum.
aramızda ki tek sorun bugüne kadar şu oldu oraya gittiğimde bi kaç kez dışarı çıkacaktık hep geziyosunuz biraz bizimle oturun özlüyorum sizi dedi
bunu bi kaç kez yaptık markete baktığı için gelemiyodu bende o zaman nişanlım markete baksın seninle çıkalım dedim tamam dedi onunla dışarı çıktık bu da sorun değil tabi ama ben yinede korkmuştum acaba evlenince de çok geziyosunuz der mi diye.
bir sorunumuz da çok titiz mutfak dolaplarını havluyla açıyo el izi olmasın diye bende anne ben senin kadar temiz titiz değilim dedim alışırsın kızım sonra beni beğenmezsin dedi
ne dersiniz beraber yaşamayı kabule etmekle hata mı ettim?
tecrübelerinizi konuşturun bakalım :)
Soruldu mu bilmiyorum evde kaç kişiler?
kızlar daha önceki konularımdan bilirsiniz nişanlıyım bir sene sonra evlencem.
üniversiteden yeni mezunuz bir sene içinde evleneceğimiz için çok para biriktiremeyiz kredi almıştık devletten onu ödeyeceğiz öncelikle.
şimdi sorun şu.
nişanlımın 2 katlı apartmanı var üst katında kaynanam var şuan alt katta da kiracı.
nişanlım bana dedi ki ilk bi sene annemlerle kalalım para biriktirelim sonra annemler alt kata taşınır bizde evi istediğimiz gibi döşeriz falan.
ilk başta evliliğimin ilk yılını cümbürcemaat geçirmek ister miyim acaba diye düşündüm sonra kabul ettim.
kaynanam nişanlımdan daha iyidir.
bir kere bana iş yaptırmadı bugüne kadar evlenince de siz zaten işe gideceksiniz temizlik yemek derdiniz olmasın diyo.
aynı zamanda apartmanın en alt katında market işletiyo biz zaten pek evde olmuyoruz istediğiniz an alt kata ineriz diyo.
nişanlım şuan da eşya alırız ama evi tadilat ettirmeden alırsak bir sene sonra zorluk çekeriz para biriktirip evi istediğimiz hale getirelim eşyaları sonra alırız diyo sizce bu durum ne kadar sağlıklı.
ben istesem de kendisi uzun süre ailesiyle yaşamak istemez rahat biridir.
bir sene sırf hayalinde ki evi yapabilmek için istediğini söylüyo.
o kadar konu okuyorum ki kv ile ilgili sonradan değişir mi diye çok korkuyorum.
aramızda ki tek sorun bugüne kadar şu oldu oraya gittiğimde bi kaç kez dışarı çıkacaktık hep geziyosunuz biraz bizimle oturun özlüyorum sizi dedi
bunu bi kaç kez yaptık markete baktığı için gelemiyodu bende o zaman nişanlım markete baksın seninle çıkalım dedim tamam dedi onunla dışarı çıktık bu da sorun değil tabi ama ben yinede korkmuştum acaba evlenince de çok geziyosunuz der mi diye.
bir sorunumuz da çok titiz mutfak dolaplarını havluyla açıyo el izi olmasın diye bende anne ben senin kadar temiz titiz değilim dedim alışırsın kızım sonra beni beğenmezsin dedi
ne dersiniz beraber yaşamayı kabule etmekle hata mı ettim?
tecrübelerinizi konuşturun bakalım :)
Son paragrafa kesinlikle katılıyorumnişan dönemi ayrılıkları da bu yüzden oluyor benim ailem neler yaptı onun ailesi hiç bir şey almadı ucuz set aldı vs vs ama benim şöyle bir düşüncem var şartlar olgunlaşmadan evlenmek bence yanlış. Gebelik vb zaruri haller haricinde tabii. Yukarıda da yazdım 5 yıllık ilşki sunucunda 29 yaşında evlenebildik. Benim şartlarım buna müsade etti kimininki daha erken uygun olur 25te evlenir kimi 20de. Önemli olan bir yıl önce bir yıl sonra evlenmek değil şartlar uygunkrn evlenmek diye düşünüyorum
evliliğinin ilk yıllarını kendi eşyan olmadan bi evde yaşamak cok can sıkıcı..
ve gözünde kalıcak hep... evim. eşyam olmadı diceksin.
üstüne birde eşinle rahat rahat evinde evinin tadını cıkaramıcaksın.
ne kadar iyi olursa olsunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?