kaynanamla aynı evde yaşamayı kabul ettim

Kendi dolabımı parmak izi yapamıycaksam kiminkini yapacam.Bu kadar takıntılı insanla nasıl oturacaksınız.Gülesim geldi.
Ya extradan bişey olursa ayrı eve çıkamazsanız ne olacak...Dereyi görmeden paçaları sıvamayın, Hem ev ev üstüne olmaz diye boşuna dememişler.

Evet arkadasim bunca insan yaniliyor olamaz
Ben yurtta tek kisilik odada kaliyorum oda kendi evim gibi
Esyalarim duzenim temizligim her seyim bana ait
İnsanin kendi duzeni olmasi cok guzel bir sey
Ben kayinvalide ile oturmayi tercih etmem
Yeni evliyken hele
İnsanin kendi yuvasi kendi esyasi kendi duzeni olmayacaksa
Evinin kadini olmayacaksa
Ne diye evlenir ki?
Bu kadar maddi problem varsa maddi durumlar musait olana dek evlenmeyin

Ben hamileyken birlikte bir ay kaldım günler ay oldu benim için baktığın zaman birşey yapmıyordu ama:
1 evin içinde hep kapalı geziyodum kayınpeder de olduğu için,
2 eşinle yakınlaşamıyorsun
3 utana sıkıla banyo yapıyorsun
4 evde düzen oturtmak istiyorsun ama ev senin değil,
5 uyumak istiyorsun ama mutfaktan kahvaltı hazırlama sesleri geliyor mecbur kalkıyorsun,
6 dışarı çıkacak olsan birlikte gitme havasında oluyor,
7 kendi evinde olsa bugün canım yemek yapmak istemiyor çay ve kahvaltılık der geçiştirirsin ya da hazır bişeyler alırsın ama orda olmaz her gün en az 3 çeşit yemek pişer,
8 siz çalışacakmışsınız ama haftasonunuz yemek yapmakla ve temizlikle geçecek çünkü haftaiçi yapamadığınız için mecbur hissedeceksiniz,
9 haftaiçi çalıştığınız için de haftasonu hep birlikte olma ve gezme planları yapacak kv niz
Kredi çekin ya da altınları borçlanıp yaptırın tadilatı ya da biraz bekleyin evlenmek için
Ayrıca hiç güven olmaz sonradan ben aşağı inmem diyip tadilatı da kendine yaptırabilir :-S

O yıllarda bile onların yatak odasında banyo vardı. Öyle lüks falan değildi evimiz lojmanın saçma bir planı vardı sadece, o da o işe yaramış oldu dediğim gibi ben çok küçüktüm, cinsellik konusunu pek hatırlamıyorum. Ama zaten 1,5 yılında abim askerdeydi.

Kesinlikle çok zor olmuştur iki taraf için de ama o an şartlar onu gerektiriyordu. Abim üniversite okuyordu, askerliği vardı önünde daha. Başka çareleri yoktu yani. Biraz sıkıntı çektiler ama her şey güzel oldu sonrasında. Gençlerde benim kızdığım nokta bu zaten. İlk günden her şey dört dörtlük olsun istiyorlar. Hiç sıkıntı borç harç olmasın, tüm eşyalar eksiksiz olsun derdinde herkes. Olsun biraz sıkıntı çekeyim de huzurum yerinde olsun diyen yok.

Çok büyük hata yapmışsın aynı evi kabul ederek. Kayınvaliden şimdiden çok geziyosunuz diye sorun yapmış evlenince daha neleri sorun eder tahmin edemiyorum. Ve emin ol o 1 yıl, 5 yıl 10 yıl falan olmazsa iyi. Nişanlın ailesiyle olmayı niye istemesin ki erkekler aileleriyle sürekli bi arada olmayı çok severler ve bu durumdan şikayetçi olmaz , olan sana olur. Ben yeni evliliğimden bişey anlamayacaksam , kendi evim , eşyalarım olmayacaksa , kocamla rahat rahat vakit geçiremeyeceksem niye evleneyim ki ?

Bence şu anda beraber yaşamadığın için kv iyi görünüyor. Ama şu anda bile çok geziyorsunuz demesi beni de düşündürdü. Kv mi bunu söylerken düşünemiyorum bile. Ne münasebet yani?

İlk 1 yıl evliliğin sınavı gibidir. Çok önemlidir ve siz bu ilk zamanlarınızı hep kasarak geçireceksiniz. Ki arkadaşlar daha detaylı anlatmışlar.
Ben olsam bir yıl daha bekler evin işi bitince evlenirdim.

işte konuyu açcam ama ne dicem bilmiyorum acaba beraber kalmakla hata mı ediyoruz boş evde olsa kendi evimize mı çıksak falan dicem sanırım

Gayet basit çok düşündüm ilk yılımız ve o heyecan eskisi gibi olmayacak belki çocuğumuz olacak ve artık hiç yalnız olamayacağız o yüzden o günleri dolu dolu rahat rahat yaşamak istiyorum diceksiniz

çok doğrusun.. işte ne kadar iyi anlaşıyor olsanız bile bazen o mecbur hissetmeler yüzünden canınız sıkılacak yüzünüz asılacak ve eşinize yansıyacak.. bunları düşünerek hareket etmekte fayda var.. illaki eşinle tartışmanız yüz asıklıklarınız olacak ama 3. bir kişiden kaynaklı kavgalardansa bireysel nedenlerden dolayı tartışmak daha iyidir diye düşünüyorum..

Son paragrafa kesinlikle katılıyorumnişan dönemi ayrılıkları da bu yüzden oluyor benim ailem neler yaptı onun ailesi hiç bir şey almadı ucuz set aldı vs vs ama benim şöyle bir düşüncem var şartlar olgunlaşmadan evlenmek bence yanlış. Gebelik vb zaruri haller haricinde tabii. Yukarıda da yazdım 5 yıllık ilşki sunucunda 29 yaşında evlenebildik. Benim şartlarım buna müsade etti kimininki daha erken uygun olur 25te evlenir kimi 20de. Önemli olan bir yıl önce bir yıl sonra evlenmek değil şartlar uygunkrn evlenmek diye düşünüyorum

bencede 1 yıl daha bekleyin evlenmek için ..insanın bazen öz annesinin bile lafları batıyoki kaynananın lafı daha fazla batıyo çünkü karşılık versen olmuyo vermesen de olmuyo .. sen çalışıyo olsan bile aynı evde yaşadığınız için illaki senden beklentileri olucak.. kocanla tek başına hiç bir şeye karar veremiceksiniz her şeye kendi fikirlerinide katacaklar yani ben kaynanamla aynı evde yaşamadığım halde bile zor anlaşıyoruz bazen.. birde anladığım kadarıyla sen baya hoşgörülüsün ezilirsin canım benim ancak içine atar eşinle kendine yaparsın boşver en güzeli azıcık aşım ağrısız başımm az daha sabredin kendi evinize çıkın :)

yorumları okumadıgından soran oldumu bılemıyorum ama, aynı ev ıle aynı apartman arası pek fark yok benım ıcın. siz haftaıcı calısıyorsunuz ee market varmıs, kayınvalıden de orda calısıyor anladım, yanlıssam duzeltın.
siz işten gelip muhtemel yemek gunluk temızlıkle ugrasacaksınız. hafta sonlarıda genel temızlık ve yemegınız bıttıkten sonra kayınvalıdenızın yanına markete ıneceksınız, bu kadar tempoya dayanabılecek mısınız?
market uzun saatler mesaı ısteyen bı ıs, haftasonu bayramı seyranı yok. e kayınvalıde haftasonu orda calısırken sız evde oturamazsınız degıl mı?

iki kardeş aynı evde anlaşamıyor. benim üst katımda iki kardeş kalıyorhergün kavga kıyamet

Ev üstüne ev olmaz. Evli olduğunuzu bile anlamayacaksın bence. Kardeş gibi olursunuz valla. Üstelik bir senenin sonunda altlı üstlü de oturmak istemeyecek kadar hayatının içinde olucaklar artık. Evlenmeden önce her kv melek ztn ama kocanla başbaşa birlikte yaşamayı öğrenmeden bir de onun ailesi ile birlikte oturmak bana mantıklı gelmedi. Evlenmek için neden acele ediyorsunuz ki. Para biriktirin adam gibi kendi eviniz için.

canım moralini bozmak istemem inşllah iyi olur ama biraz yapı meselesi heralde ben rol yapamıyoorum duygularımı hemen belli ediyorum o yüzden yapamam asla, vala kuzum 2 yıldır ilk defa dersane için kayınvalidemler yazlıktaydı çünkü görümcem bizde kaldı 10 gün resmen gerginlikten çatlayacaktm, kız öle kendi odasında felan dı ama evde başka birin olması beni çok rahatsız ediyodu o anda bişeye kızıyosn eşine surat yapacaksın ama yapamıyosn aman yanlış anlamasın aman yanlış düşünmesin resmen sorumluluk, akşam işten eve gidiceğimi düşünüydm dinlenicem ama evde beni bekleyen var çamaşırı yada eksiliği ne bileyim koltukta ayakları dikip dinlenemiysn çok zor bi durum ki bu bide yetişkin biri daha fena keşke kabul etmeseydin canımmm dünya iyiisde olsalar evinde kafa dinlemek bi başka yoksa kaynanana kızarsın hıncını eşinden alırsın,al sana huzursuzluk

anlattıklarınızda bi sorun göremedm ben ama evlendikten sonra değişmeyeceğini kimse garanti edemez.benimki de düğünden önce kendi ağzıyla dedi acaba düğünden sonra değişirmiyim diye.inan düğünü bırak nikahtan sonra bir anda değişti (nikah düğünden 1ay önce oldu) o yüzden büyük cesaret istiyor senin yapacağın.bir de düğün öncesi ev düzme telaşı ayrı bir heyecan.

Bu söylediğinize ben de imzamı atarım. Biz de 5 yıl bekledikten sonra evlenebildik. Ama kimseden de bişey beklemedik bu süreçte. Elimizden ne geliyorsa en iyisini yaptık. Kızdığım nokta o zaten, kendilerini hiç bir şekilde zora sokmadan anneye babaya sırt dayayarak evlenmeye çalışıyorlar. Sonra da o insanların yaptıklarını beğenmıyorlar. Bunu söyleyince de " ama annenin babanın görevi evladını evlendirmek" diye bir çıkışla geliyorlar. Şartların uygun olması kesinlikle evlilik kararı verirken düşünülecek ilk madde bence de.

Düğünü bir yıl uzatın o bir yıl içinde beraber evinizi kurarsınız. 1 yıl çok uzun bir zaman değil ev telaşesiyle çabucak geçer. Madem kv ile aran iyiymiş hiç aynı çatı altında yaşayıpta papaz olmayın. İlerde hep o bir yılın kaybının üzüntüsünü yaşarsın. Evlilikte bir yıl önemlidir ve birdaha yaşanmaz

Evet bence de öyle Daha önce bir evlilik yaptım ve eşyalarımı ablamdan almıştım. Şimdi düşünüyorum da çok safça bir hareketmiş :2: Hepsi de içimde kaldı, ayrıldım gittim ama hala aklımda Allah nasip ederse ikinci evliliğimi düşünüyorum ve inşallah bu sefer tüm eşyalarımı almayı ve aldırmayı planlıyorum.
Hem tüm bunları düşünüyorsa nişanlın, zaten yeni mezunsunuz 1 sene fazladan bekleyin aynı hesaba gelir Bence aynı eve girmeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…