Kaynanamla ilgili bana akıl verin nolur

ela_5197

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2010
89
0
96
İstanbul
Arkadaşlar beni dinleyebilecek birileri varsa kısaca derdimi anlatıp fikir almak istiyorum.İşin içinden çıkamıyorum

Bence derdini buraya hiç dökme yerden yere vurulacak daha çok strese sokacaklar seni....

Derdini anlatmayan derman bulamaz kuzum:)

Kısaca özetlemeye çalışcam.4 senelik evliyim.Eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruz.Kayınvalidem ve kayınpederim hep kendi dediğimiz olsun diyen tiplerden.Tersi olunca kıyametler kopuyo.Neyse ben her işinde kayınvalidemin yanında olmaya çalıştım.Her misafiri geldi beni çağırdı gittim.Günü oldu misafirlerini ben ağırladım.Ne işleri düştüyse koşturdum.Ama hiç yetmedi.Her gün yanına çıkayım işini gücünü yapayım istedi.Yalan söyleyemem hergün gidemedim ama elimden geldiği kadar her işini yaptım.Ama o sürekli laf soktu soğuttu kendinden.Baktım bu böyle gitmeyecek aramız kötü olacak 2 sene önce taşınalım dedim eşime zar zor ikna ettim.Ama hepsi surat yaptı kayınpederim eşimin yanında olur dedi beni yalnız yakalayınca bağırdı çağırdı gidemezsiniz diye.Ben yine de eşimin ailesi büyüğüm diye saygısızlık yapmak istemedim sustum.Taşınmadık.Aradan 2 sene daha geçti hiçbişey değişmedi daha da zoğudum onlardan.Çünkü herşeyimi kontrol etmeye çalışıyolar boğuluyorum artık.Bu sefer kesin kararlıydım taşınmak için.Yine gündeme getirdik taşınma mevzusunu.Bir gün evime girerken kayınvalidem ve kayınpederin konuşmasını duydum beni çekiştiriyorlardı.Kaynanam sanki düşmanından bahseder gibi 500 tlye ev bulmuşta beğenmiyo hanımefendi, hazır yiyo çalışmıyo gibi şeyler söylüyordu.Kayınpederimde sen merak etme hiçbiryere gidemezler diyordu.Şok oldum.Ben o günden beri yanlarına çıkmadım.görünce selam verdim ama soğuk davrandım.YAA insan merak eder bu kız niye böyle soğuk duruyo diye gelir sorar.Yok yine işi düşünce geldi günüm var diye.Ben haklı olduğumu düşünüyorum mesafe koymakla ama yine de içimde acaba ben mi haksızım diye şüpheler oluyo.Yine kendimi suçluyorum bişeyi eksik mi yaptım diye.Çıldırıcam çok iyi anlaştığım görümcem yanıma bile uğramıyo.Bu kadar kolay gözden çıkardılar bei diye üzülüyorum hala.Siz söyleyin nolur yanlış mı yapıyorum?Biliyorum hiçbişey olmamış gibi davransam yine beni ezip kırmaya devam edecekler.AKIL VERİN NOLURR

Çık yeni evine imkanın varken kaçırma huzurunu

Bu şekilde gün geçtikçe çirkinleşebilir aile ilişkileriniz;uzak iyidir her zaman.

Ne yapin edin tasinin oradan.
Hic merak etmemeleri sizi pekte umursamadiklarini gosteriyor.
Akillari sira sizi yok sayiyorlar.
Niye kendinizi sucluyorsunuz.
Herturlu iyi niyeti gostermissiniz ama bundan sonrasi kendinizi harcamak,
Harcatmak olur.
Esinizin tutumu nasil olaylar karsisinda bilmiyorum ama en belirliyici unsur bu bana gore.
Kucuk buyuk demeyin tsinin oradan.
Hicte umursamayin bence.

Sağolsun eşim bana hiç baskı yapmaz.Ama ailesiyle kötü olursam etkileniriz diye korkuyorum.Bir yandan da bıktım artık insanlar tarafından kullanılmaktan.Fazlasıyla iyi niyet gösterdim onlara hala bile bu defalıkta görmezden mi gelsem diyorum ama bir değil iki değil.Bu böyle gider bende heba olurum.O kadar soğuttular ki kendilerinden apartmanda karşılaşmaktan bile korkuyorum.

Siz bir kanatlı melek bile olsanız hep daha fazlasını bekleyecekler yapdığınız tüm işleri minnetsiz haklarıymış gibi kabul edecekler sizde gün geçdikce bırakın soğumayı nefret edeceksiniz yüzlerini bile görmek istemeyeceksiniz.Emin olun sevmiyorlardır sizi el kızı olarak görüyorlardır ağzınızla kuş tutsanız yine yaranamazsınız o yüzden yol yakınken sinir hastası olmamışken taşının aranıza mesafe koyun seyrek gidin her işini yapmayın misafir gibi gidin misafir gibi oturun mesafe tek çare bu

Evet tek çare uzaklaşmak biliyorum.Ama nedense çok korkuyorum onlardan.Ne düşündüklerini niyetlerini asla tahmin edemiyorsun.Bişey yapıp beni haksız duruma düşürürler diye korkuyorum.Düşünüyorum bazen beni 4 sene içinde nasıl bu kadar korkak birisi haline getirdiler.Onları görünce elim ayağıma dolaşıyo.

Hersey anlattigin gibi ise, bence cok fazla iyi niyet göstermisin karsiligi cirkin olmus, kendini üzme, en yakin zamanda ne yap et tasin...

bencede taşın,hatta hiç durma bile...sen yardıma koştukça iyi alışmış kayınvaliden ,oldu cnm hizmetçin vardı..
bide öyle elin ayağın dolaşmasın korkma cesur ol biraz ,bu ne böyle yaa,onlarmı veriyolar ekmek paranızı,sonuçta eşin çalışıyosa,aldığı ücret sizi geçindirebilecekse hiç ama
hiççç düşünme derim...
konuş eşinle orda o binada mutlu olmadığını söyle bence oda sana hak verir...

eşini ikna edip taşının,uzaktan daha iyi olur canım.sen genede saygını ve mesafeni koru

Bir kere başkaları için yaşamaktan vazgeçtiğinde doğruyu bulacaksın emin ol. Yada hala aman onlar üzülmesin aman kırılmasın aman beni kötü düşünmesinler aman da aman dersen kafayı yer bakırköyü boylarsın. Acı ama gerçek bu......
Benzer bir olayı ben yaşadım.iş için taşınmamız gerekliydi ki evleri olduğu halde biz kirada oturuyoruz tek erkek evladı olduğu halde bu durumda bile taşınıyoruz diye surat yaptılar biz maddiyat yüzünden işimiz için taşındık. Ve her fırsatta canım oğlum cicim oğlum ama görünürde hiçbirşey yapan yok avucumuzu yaladık 3.5 yıldır. Şimdi zamanında senin üzüldüğün konulara üzüldüğümü hatırlayınca aptalmışım diyorum. Boşverrrrr kim ne düşünürse düşünsün kendin eşin varsa çocukların için yaşa. Eğer kocan illa anam diyorsa da bırak anasının dizinde eteklerinde otursun öyle kocadan hayır gelmez zaten. Ama kocanda sana desteksegeri kalanın hepsini boşver gitsin..... Tecrübelerim bunu öğretti bana.
Hayatta bir tek önce kendi mutluluğun huzurun sonra diğerleri bunu asla unutma!!!....

Hiçbir şekilde onlara muhtaç değiliz çok şükür.Rabbim muhtaç etmesin zaten. Kayınvalidemin derdi görümcem çalıştığı için kızı çalışıyo ben evdeyim onu dert ediyo.Lafta kızlarımdan farkın yok diyo ama duyduklarımdan sonra asla bidaha güvenemem ona.

Doğru cümleleri bulamıyordum çok güzel ifade etmişsin.Başkaları için yaşamaktan ve aman üzülmesinler beni kötü bilmesinler diye kendimi paralamaktan yoruldum.Hakedene yine yaparım ama böyle nankörlük görmek insanı çok yaralıyo.Kendime saygımı kaybettim onların yüzünden yeter.

madem onlara muhtaç değilsiniz hiç takma bile,okadar iç içe olmak hiç bizaman iyi değil,,
ne demişler çok muhabbet tez ayrılık getirir..biraz mesafe koyun araya her açıdan ...hem ev mesafesi hemde görüşme mesafesi ..
kararlarınız ve tavırlarınız net olsunki böyle davranamasınlar size ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…