Kaynanamla ilgili bana akıl verin nolur

yine bir klasik gelinle karşı karşıyayız kızlar...malesef hepimiz bu saflığı yapıyoruz yaptık zamanında...tecrübe ettik akıllandık ama iş işten geçmiş ne çare..şimdi düzeltme akıl arama çabaları...konu sahibi canım yanlış anlama genel olarak söylüyorum...bizler kaynanaya yaranmak kendimizi sevidrmek iyi gelin profili çizdirmek için, kaynananın her işini yapmak, bir dediğini iki etmemek, sözünden çıkmamak gibi işlevleri yapıyoruz...sonuç ne peki...hiç...aksine kötü gelin oluyoruz sevilmiyoruz vs uzar gider...
keşke sonradan işler ters gitmeye başlamadan önce mesafenizi korusaymışsınız...
aynı apartmanda oturuyor olmanız vıcık vıcık sürekli birarada olmanızı gerektirmezdi...o öyle istiyor sürekli çağırıyor ediyor diye her dediğinde koşmanız gerekmezdi...keşke böyle sürekli bir arada olarak kötü olacağınıza, baştan seviyeli olsaydınız da kötü olsaydınız daha efdal olurdu...bir iki mırın kırın ederler ama zamanla senide huyunuda kabullenmek zorunda kalırlardı...
siz baştan ipleri elllerine vermişsiniz ve şimdi o ipleri geri almaya çabalıyorsunuz...şu bir gerçek ki, bir kaynana gelinini kendinden daha aşağı görürse, seve seve ezer, eziyet eder...hiç bir şekilde yaranamazsın ona....
ama şayet bir kaynana ne yapıp etse de gelininin dişli olduğunu hissederse, surat asar küser falan vs gibi tripleri atar ama en sonunda sana uyum sağlar kabullenir gider...
bunun bilincinde olmadığımız için ilk günlerde, bizler sevimli gelin imajı sergilemeye kalkışıp dört dönüyoruz kaynana milletinin etrafında, sonrada böyle kıvranıyoruz napsak diye...her zaman söylemişimdir çok muhabbet tez ayırır diye, sen şimdi ayrılamıyorsun da, böyle eziyetli günlerin geçiyor...
neyse geçmişte yaşananlar için üzülüp dövünmek yakınmak çare getirmez...o yüzden, bugünden sonra ne yapacağın ve yapman gerekenin ne olduğu...
elbette ki seni kocanı kaynananı evini durumunu bilmediğimiz için şöyle yap diye kesin konuşamayız, ama tecrübe ile verilebilecek en mantıklı öğüt sana, şuan ki bu soğuk tavrından hemen yumuşamamandır...gönül ister küçüklüğünü bil arayı yumuşat iyi geçinin demeyi, ama kynanana bakınca durum pek geçinilecek bi yapıda gözükmüyor...
senin yapacağın, mesafeni koru, ne derlerse desinler sürekli alttan alıcı olma, hizmetçilik ederek iyi gelin olunmuyor bunu benimse, gelinlik vazifelerini saygını ve edebini kıvamınca yap, hizmet olarak kıvamını aşmadan kendini paralamadan yap, aşırıya kaçma...
mesafeni korumaya devam edersen seni zamanla kbulleneceklerdir...zararın neresinden dönsen kar unutma..

çok güzel ifade etmişsin karamel,tuttum söylediklerini bende...

Benim de artık onlara saygım yok çünkü gösterecek saygı bırakmıyorlar. Hayatından ellerini çek onların ağzınla kuş tutsan da faydasız imkansız onlara iyi olduğunu gösteremezsin. Benden sana tavsiye uzak dur uzak dur uzak dur!!!!......

kızım olsun, oğlum olsun evlerinde eşleriyle iyi olsunlar, çok mutlu olsunlar, ama evleri benden uzak olsun...ki öyle de zaten...ben onlara misafir olarak davet ederlerse gideyim ama onlar bana ne zaman isterlerse çıkıp çıkıp gelsinler...
siz siz olun mesafeli olun, hem evlerinizin arasına, hem de davranışlarınıza mesafe koyun...saygıda kusur etmeyin fakat kendinize de değer verin ve verdirin...çocuklarının mutluluğu için değilde, mutsuzluğu için elinden ne gelirse ardına koymayan ailelere dur demek gerek...

bide hakikaten bu devirde neden böyle bilmiyorum ters yapan huysuz olan daha bi değer görüyor,neden böyle anlamıyorum..
mesela benim kayınvalidem çok iyidir aramızda bi probem yok allaha şükür ama bir eltim var aman allahımmm düşman başına,
kaynanamı çok eleştirir,kadın sütlac yapsa farklı kaselere koysa,,ayy aman bu ne şu kaseleri bi atamadın gitti,işte anne güne gir parayı bana ver,
ayy senin dolabından kompostoya koku sinmişş ve daha ne örnekler verebilirimm..

Ben asla yapmam ve hayretle baktım bu olaylara ilk zamanlar,ama gel görki kaynanam huyunu öyle kabullenmiş eltimin ,oda çatır çatır söyleniyoo..
ne diyeyimmm tarzım değil ama buda bir örnek yaniii,kötülerin şansı....

Benim ailem hiçbir şekilde kararlarımıza karışmazlar ne isterseniz yapın yeter ki mutlu olun derler.Ben şehir dışındaki ablamın yanına giderdim 1 haftalığına tabiki eşimin rızasını alarak.2 gün geçmeden kayınpederim babamı arayıp beni şikayet ederdi her seferinde.Gidip orada kalamazmışım.Babam en sonunda dayanamamış demiş çocukların arasına karışmayalım onlar birbirleriyle anlaştıktan sonra bize laf düşmez diye.Ama yok bu adam çok değişik illa onun dediği olacak.Onları görünce artık şeytan görmüşe dönüyorum.Yumuşak yüzlü olmanın sonucu bu işte.Sevmesinler beni artık istemiyorum yeter ki rahat bıraksınlar.

Evet canım öyle düşünmeden konuşanlar daha iyi oluyo artık.Biz yapamadık

maalesef illa ki bir problem kişilik oluyor... ''zararın neresinden dönerseniz kardır'' derler ya, siz evinizde huzur bulmak için, eşinizle bir olmaya BİZ olmaya bakın...eşiniz dağ gibi arkanızda durursa sizi kimse yıkamaz...Allah yardımcınız olsun...sabır selamet versin...

Evet canım öyle düşünmeden konuşanlar daha iyi oluyo artık.Biz yapamadık

cidden öyle,
biz yapamayız neden çünkü ailemizden öyle görmedik,bunlarıda görünce şaşırıyoruz işte..
bu tarz insanlara dişini bi göstericeksin,mesela eltimin cüreti fazladır senin kaynanan gibi ama
ben başta buna tavrı bi koydum kolaysa bana laf etsin hiç daayanamam walla..
kimse dokunmadığı sürece de kimsenin kalbini kırmam kötü söz etmem..
sende biraz daha güçlü durmaya çalış cnm,napalım bu tarzlardan çok var :))

öyle walla en önemli şey BİZ olmak ..eşlerimize sahip çıkalımmm..

Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.Bundan sonraki sloganım ''İYİYE İYİ KÖTÜYE KÖTÜ,NE KADAR MESAFE O KADAR HUZUR''
Hepinize hayırlı geceler....

böyle bir durumda en önemli şey eşinin tutumu tabiki taşın ama onlarla kötü ayrılma bırak herşeyi eşin halletsin...kötü insanlardan korkuluyo ama bir yerden başlamalısın..

Tamam haklisinda onlar senin konusmalari duydugunu bilmiyorlar ve onlarin penceresinden baktigindada tasinmak istiyorsun bunun icinde onlara bahane yaratiyorsun gibi algilanabilir. Konusmalarini duydugunu onlara acikca soyle. hemde esinin yaninda soyle. Ve bunun nedeninide sor. Sen dusunecegine onlar dusunsun.
Ayrica burada akil hocasi cok diyen arkadasim madem bundan rahatsizsin. Hadi kadinlar kulubune girdin diyelim forum sayfasinda ne isin var?

Canım istediğin kadar kayınvalidene yardım et işini yap asla kıymetin olmaz diyeyim bende yardım ederim yaparım bişeylerini yapmadığın zaman hiç bişeyi yapmayan hale gelirsin kendileri eve temizlikçi getirir sürekli bendemi getirsem dediğimde gençsin sen niye getircen derler kayınvalidede kayınbabada hemen karışırlar kocaman kızları evde iş yapmaz ona kıyamazlar bana kıyarlar akılarınca nefret ediyorum artık bu hallerinden her şeylerinden o kadar doluyum ki, para benim onlara ne oluyorsa bizi köle zannediyorlar ben alıştım artık bu hallerine ama kendini fazla kulandırma ben artık bişeylerine yardım etmiyorum mecbur kalmadığım sürece...

Son düzenleme:

İşte örnek anne:)

Herşey iletişim diyenlerdenim ben.
Keşke o duyduğunuz zaman, duyduğunuzu-kırıldığınızı belli edip konuşsaydınız.

Yardımcı olmak çok güzel fakat yakın olunca nbu suistimal ediliyor malesef.
Yine taşınmanız gündemdeyse eşiniz ne der bu duruma ?

Eşinizin ailesiyle aynı apartmanda oturmayı kabul etmekle basta yapmıssınız hatayı sonrası da zıncırleme gelmış.Yaşadıklarınız cok normal herseyde sızı cağırıyorlar hızmet ettırıyorlar ee siz gelinsiniz tabii kullanıcaklar sizi..Kendınızı nıye sorguladınız,niye suçladınız onu anlmadım çok iyi niyetli olduğunuzdan olsa gerek.Evet suçlusunuz bastan kabul ettiğiniz için ve önunuzu göremedığınız için.Bence bu 4 yıl ıcınde coktan baska bır ev tutmanız gerekırdi gec bıle kalmıssınız.Ne kadar samimiyet o kadar saygısız ve çıkara dayalı ilişki demektir,mesafe koymalıydınız.Bunları bende yasıyabılırdım,zira eltim sizin yasadıklarınızı belkı daha fazlasını yasıyor.Biz kendi apartmanlarındaki daireyi kiraya verdik daha uzak yerde ev kiraladık böyle çok huzurluyuz.Eşimin ailesi ise gittiğimiz için mutsuz ikinci hizmetcileri yok diye:))gercı sımdı hıc görusmuyorum böylesı daha iyi..

Bence hıc yüz vermeyın ve en kısa zamanda cıkın o apartmandan mesafe cok önemli..

Bir kere başkaları için yaşamaktan vazgeçtiğinde doğruyu bulacaksın emin ol.su cümleye katılmamak elde değil cok doğru cok..

Ben 3.5 yıldır anlamsız bir durum içindeydim ki neden sürekli benden bekleniyor bişeyler neden hep ben memnun etmeliyim. Yılbaşında bile dışarıda olduk diye yok gelmediniz yok bilmem ne ağlamış yanlız kaldık diye nys gidip gönlünü alayım dedim töbeeee surat bir karış sürekli laf sokmalar güzellikle gönlünü almaaya çalışıyorum işde annecim bak biz genciiz bu yıllarımızı bir daha bulamayacağız tadını çıkarmak istiyoruz falan filan....
Ama dediğim gibi faydasız onlar bana anlayış göstersin onlar bana destek olsun artık hiç umrumda değil. Kötü diye bilmek istiyorlarsa bilsinler.
Bunun gibi o kadar çok örnek vardır ki.... uzar gider anlattıkça.
Şunu diyorum sadece önce kendin kendin kendin..... mutlu huzurlu sağlıklı olman lazım....
Hiç kimsede umrum da değil canları cehennemeeeeeeeee.............................. Önce insan olmayı bilecekler (anlayış, hoşgörü, kaprissiz, kıskançlık olmadan)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…