- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
Bir kere başkaları için yaşamaktan vazgeçtiğinde doğruyu bulacaksın emin ol. Yada hala aman onlar üzülmesin aman kırılmasın aman beni kötü düşünmesinler aman da aman dersen kafayı yer bakırköyü boylarsın. Acı ama gerçek bu......
Benzer bir olayı ben yaşadım.iş için taşınmamız gerekliydi ki evleri olduğu halde biz kirada oturuyoruz tek erkek evladı olduğu halde bu durumda bile taşınıyoruz diye surat yaptılar biz maddiyat yüzünden işimiz için taşındık. Ve her fırsatta canım oğlum cicim oğlum ama görünürde hiçbirşey yapan yok avucumuzu yaladık 3.5 yıldır. Şimdi zamanında senin üzüldüğün konulara üzüldüğümü hatırlayınca aptalmışım diyorum. Boşverrrrr kim ne düşünürse düşünsün kendin eşin varsa çocukların için yaşa. Eğer kocan illa anam diyorsa da bırak anasının dizinde eteklerinde otursun öyle kocadan hayır gelmez zaten. Ama kocanda sana desteksegeri kalanın hepsini boşver gitsin..... Tecrübelerim bunu öğretti bana.
Hayatta bir tek önce kendi mutluluğun huzurun sonra diğerleri bunu asla unutma!!!....
Doğru cümleleri bulamıyordum çok güzel ifade etmişsin.Başkaları için yaşamaktan ve aman üzülmesinler beni kötü bilmesinler diye kendimi paralamaktan yoruldum.Hakedene yine yaparım ama böyle nankörlük görmek insanı çok yaralıyo.Kendime saygımı kaybettim onların yüzünden yeter.
kızım olsun, oğlum olsun evlerinde eşleriyle iyi olsunlar, çok mutlu olsunlar, ama evleri benden uzak olsun...ki öyle de zaten...ben onlara misafir olarak davet ederlerse gideyim ama onlar bana ne zaman isterlerse çıkıp çıkıp gelsinler...
siz siz olun mesafeli olun, hem evlerinizin arasına, hem de davranışlarınıza mesafe koyun...saygıda kusur etmeyin fakat kendinize de değer verin ve verdirin...çocuklarının mutluluğu için değilde, mutsuzluğu için elinden ne gelirse ardına koymayan ailelere dur demek gerek...
bide hakikaten bu devirde neden böyle bilmiyorum ters yapan huysuz olan daha bi değer görüyor,neden böyle anlamıyorum..
mesela benim kayınvalidem çok iyidir aramızda bi probem yok allaha şükür ama bir eltim var aman allahımmm düşman başına,
kaynanamı çok eleştirir,kadın sütlac yapsa farklı kaselere koysa,,ayy aman bu ne şu kaseleri bi atamadın gitti,işte anne güne gir parayı bana ver,
ayy senin dolabından kompostoya koku sinmişş ve daha ne örnekler verebilirimm..
Ben asla yapmam ve hayretle baktım bu olaylara ilk zamanlar,ama gel görki kaynanam huyunu öyle kabullenmiş eltimin ,oda çatır çatır söyleniyoo..
ne diyeyimmm tarzım değil ama buda bir örnek yaniii,kötülerin şansı....
Evet canım öyle düşünmeden konuşanlar daha iyi oluyo artık.Biz yapamadık
maalesef illa ki bir problem kişilik oluyor... ''zararın neresinden dönerseniz kardır'' derler ya, siz evinizde huzur bulmak için, eşinizle bir olmaya BİZ olmaya bakın...eşiniz dağ gibi arkanızda durursa sizi kimse yıkamaz...Allah yardımcınız olsun...sabır selamet versin...
Kısaca özetlemeye çalışcam.4 senelik evliyim.Eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruz.Kayınvalidem ve kayınpederim hep kendi dediğimiz olsun diyen tiplerden.Tersi olunca kıyametler kopuyo.Neyse ben her işinde kayınvalidemin yanında olmaya çalıştım.Her misafiri geldi beni çağırdı gittim.Günü oldu misafirlerini ben ağırladım.Ne işleri düştüyse koşturdum.Ama hiç yetmedi.Her gün yanına çıkayım işini gücünü yapayım istedi.Yalan söyleyemem hergün gidemedim ama elimden geldiği kadar her işini yaptım.Ama o sürekli laf soktu soğuttu kendinden.Baktım bu böyle gitmeyecek aramız kötü olacak 2 sene önce taşınalım dedim eşime zar zor ikna ettim.Ama hepsi surat yaptı kayınpederim eşimin yanında olur dedi beni yalnız yakalayınca bağırdı çağırdı gidemezsiniz diye.Ben yine de eşimin ailesi büyüğüm diye saygısızlık yapmak istemedim sustum.Taşınmadık.Aradan 2 sene daha geçti hiçbişey değişmedi daha da zoğudum onlardan.Çünkü herşeyimi kontrol etmeye çalışıyolar boğuluyorum artık.Bu sefer kesin kararlıydım taşınmak için.Yine gündeme getirdik taşınma mevzusunu.Bir gün evime girerken kayınvalidem ve kayınpederin konuşmasını duydum beni çekiştiriyorlardı.Kaynanam sanki düşmanından bahseder gibi 500 tlye ev bulmuşta beğenmiyo hanımefendi, hazır yiyo çalışmıyo gibi şeyler söylüyordu.Kayınpederimde sen merak etme hiçbiryere gidemezler diyordu.Şok oldum.Ben o günden beri yanlarına çıkmadım.görünce selam verdim ama soğuk davrandım.YAA insan merak eder bu kız niye böyle soğuk duruyo diye gelir sorar.Yok yine işi düşünce geldi günüm var diye.Ben haklı olduğumu düşünüyorum mesafe koymakla ama yine de içimde acaba ben mi haksızım diye şüpheler oluyo.Yine kendimi suçluyorum bişeyi eksik mi yaptım diye.Çıldırıcam çok iyi anlaştığım görümcem yanıma bile uğramıyo.Bu kadar kolay gözden çıkardılar bei diye üzülüyorum hala.Siz söyleyin nolur yanlış mı yapıyorum?Biliyorum hiçbişey olmamış gibi davransam yine beni ezip kırmaya devam edecekler.AKIL VERİN NOLURR[/QUO
Kv Çlışmış mı canım??Ben genelinde sunu görüyorum çalışmayan gelinleri oğllarınn parasını yiyor gözüyle bakıyorlar sanırım kendileri yiyemedikleri için kıskançlık yapıyorlar tabi o zihniyette olanlar yoksa destek olanlar bile var evlatlarına o ayrı..Tatlım ben calışan emekli olmuş bir bayanın kızıyım fakat üniv. mezunu olmama rağmen atanamadım suan çalışmıyorum ama inan bana da psikolojik baskı yapıldı senn arkandan söylendi benim yüzüme laf sokarak söylendi cok ağladım seni cok iyi anlıyorum sen eşinle mutluysan okadar takma ama bian önce oradan cıkmaya bakın kontrol meraklıları rahat bırakmaz yoksa sizi tasınna kadar da mesafeni koru canım arama sorma işi düşünce ara ohh ne ala seni çok iyi anlıyorum boşver saygısızlık etme ama mesafeni koy..
kızım olsun, oğlum olsun evlerinde eşleriyle iyi olsunlar, çok mutlu olsunlar, ama evleri benden uzak olsun...ki öyle de zaten...ben onlara misafir olarak davet ederlerse gideyim ama onlar bana ne zaman isterlerse çıkıp çıkıp gelsinler...
siz siz olun mesafeli olun, hem evlerinizin arasına, hem de davranışlarınıza mesafe koyun...saygıda kusur etmeyin fakat kendinize de değer verin ve verdirin...çocuklarının mutluluğu için değilde, mutsuzluğu için elinden ne gelirse ardına koymayan ailelere dur demek gerek...
çok güzel ifade etmişsin karamel,tuttum söylediklerini bende...
Kısaca özetlemeye çalışcam.4 senelik evliyim.Eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruz.Kayınvalidem ve kayınpederim hep kendi dediğimiz olsun diyen tiplerden.Tersi olunca kıyametler kopuyo.Neyse ben her işinde kayınvalidemin yanında olmaya çalıştım.Her misafiri geldi beni çağırdı gittim.Günü oldu misafirlerini ben ağırladım.Ne işleri düştüyse koşturdum.Ama hiç yetmedi.Her gün yanına çıkayım işini gücünü yapayım istedi.Yalan söyleyemem hergün gidemedim ama elimden geldiği kadar her işini yaptım.Ama o sürekli laf soktu soğuttu kendinden.Baktım bu böyle gitmeyecek aramız kötü olacak 2 sene önce taşınalım dedim eşime zar zor ikna ettim.Ama hepsi surat yaptı kayınpederim eşimin yanında olur dedi beni yalnız yakalayınca bağırdı çağırdı gidemezsiniz diye.Ben yine de eşimin ailesi büyüğüm diye saygısızlık yapmak istemedim sustum.Taşınmadık.Aradan 2 sene daha geçti hiçbişey değişmedi daha da zoğudum onlardan.Çünkü herşeyimi kontrol etmeye çalışıyolar boğuluyorum artık.Bu sefer kesin kararlıydım taşınmak için.Yine gündeme getirdik taşınma mevzusunu.Bir gün evime girerken kayınvalidem ve kayınpederin konuşmasını duydum beni çekiştiriyorlardı.Kaynanam sanki düşmanından bahseder gibi 500 tlye ev bulmuşta beğenmiyo hanımefendi, hazır yiyo çalışmıyo gibi şeyler söylüyordu.Kayınpederimde sen merak etme hiçbiryere gidemezler diyordu.Şok oldum.Ben o günden beri yanlarına çıkmadım.görünce selam verdim ama soğuk davrandım.YAA insan merak eder bu kız niye böyle soğuk duruyo diye gelir sorar.Yok yine işi düşünce geldi günüm var diye.Ben haklı olduğumu düşünüyorum mesafe koymakla ama yine de içimde acaba ben mi haksızım diye şüpheler oluyo.Yine kendimi suçluyorum bişeyi eksik mi yaptım diye.Çıldırıcam çok iyi anlaştığım görümcem yanıma bile uğramıyo.Bu kadar kolay gözden çıkardılar bei diye üzülüyorum hala.Siz söyleyin nolur yanlış mı yapıyorum?Biliyorum hiçbişey olmamış gibi davransam yine beni ezip kırmaya devam edecekler.AKIL VERİN NOLURR
Bir kere başkaları için yaşamaktan vazgeçtiğinde doğruyu bulacaksın emin ol.su cümleye katılmamak elde değil cok doğru cok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?