Kaynanan eve erkek alıyo hayırdır '!'???

Kimi yorum yazan arkadaslar, Türkiyeyi gectim bu Dünyada yasamiyorlar heralde....
Ben Almanyada yasiyorum ve burda bile bi "Alman" Bayan zirt pirt gece eve adam alsa,
arkasindan konusurlar... Tabiiki aslinda kime ne, herkesin kendi Hayati, ama gercek
Hayatta heleki. Türkiye gibi bi yerde bu böyle degil... Ayrica isin icinde baska bi Kadin
daha var... Herkes istedigini yasamakta özgür ama adabina göre yasasin... En önemliside
Bi Anneysen eger, herseyden önce Cocuklarini düsünmen gerekir...
Konusahibi Annesi normal bi Iliski yasasaydi,ciddi, hatta evlilikle sonucladirmak istedigi, sesi
cikmazdi... Insanlarin agzi torba degil büzesin, Anne hayatini yasarken cocuklari aci cekiyorsa
Hicte hos degil.... Allah akil fikir versin annenize....
Diger Kadin bu iliskiyi biliyormu peki?

Turkiyem ne kadar modernlesmis!!artik ayak uyduramiyorum.ben cok geri kalmisim.evlilik disi iliskiler ne kadar normallesiyor.biz cok medeni ,cok ileri seviyede memelekt olmusuz!!!
Bu arada arkadasim kardeslerini yanina alamiyosun anladigim kadariyla.o zaman ne yap et yatili okul arastir.insllah okul durumlari iyidirde iyi yerlere gelirler.

Bu nedir ya gercektn sinirleniyorum bazi yorumlara ! Ablaligi sizden ogrenecek degilim ! Yanima alma imkanim olsa alir size bunu sormazdim zaten !! Yasadigimi ve suanki kosullarimi bilmeyen hic kimse benim ablaligimi yargilayamaz !! Ben bencil bi insan olsam evlenmis gtmisim umursamam !!! Lutfrn kendinize gelin ve boylr hadsiz yorumlar yapacaksaniz hic yapmayin kalsin !!

Şu cemaate bağlı olan adı malum dershanelerin yurtlarını araştırır mısın canım liseye giden kardeşin için? Ben lise son sınıftayken evde ders çalışamadığım için bir yıllığına girmiştim o yurtlara. Çok rahat güzel yerler. Dini inançları çok farklı bir ailenin inanmayan bir kızı olarak bile sıkıntı yaşamadım oralarda.

Biraz maddi destekle altından kalabilirisn gibime geliyor.

Sen takma söylenen lafları. şu an böyle dimdik durabilmeni bile mucize olarak görüyorum ben. Annenin hayatını mahfetmesine izin verme daha fazla. Ve evliliğine sahip çık. Ama evliliğinde de kendini annen yüzünden sakın ezdirme. Öyle bir şey yaşarsan orda da durma.

Şu cemaate bağlı olan adı malum dershanelerin yurtlarını araştırır mısın canım liseye giden kardeşin için? Ben lise son sınıftayken evde ders çalışamadığım için bir yıllığına girmiştim o yurtlara. Çok rahat güzel yerler. Dini inançları çok farklı bir ailenin inanmayan bir kızı olarak bile sıkıntı yaşamadım oralarda.

Biraz maddi destekle altından kalabilirisn gibime geliyor.

Sen takma söylenen lafları. şu an böyle dimdik durabilmeni bile mucize olarak görüyorum ben. Annenin hayatını mahfetmesine izin verme daha fazla. Ve evliliğine sahip çık. Ama evliliğinde de kendini annen yüzünden sakın ezdirme. Öyle bir şey yaşarsan orda da durma.

canım ben de orayı önerdim fikir olarak olumlu baktı kardeşi kabul ederse gönderecek
benim de arkadaşlarım kalmıştı ve memnunlardı öyle baskı beyin yıkama tarzı olaylar yok dediler
inş çözüm olur orası

bazıları adam bekar kadın bekar kimse karışamaz tek yanlış 2 kadını idare eden adamla olması gibisinden yorumları yapmış ama onlara... Hooooooopppppppp... !! diye seslenmek istiyorum.. Bi kendinize gelin ya.. Nerde yaşıyorsunuz.. Bu konularda kimse özgürlükten kimse tercihlerden, yalnızlıtan, haktan, çağdaşlıktan bahsetmesin... !! O bir anne ve o evde evladı var.. Sz hiç kendnizi o çocugun yerine koydunuz mu da ikiside bekar aklı başında insanlar diyebiliyorsunuz... Özür diliyorum ama bunun kabul edilecek hak verilecek hiçbir yanı yok... Yalnızlık varsa evlilik var.. O bir anne .. anne ve sevgilisi lafını bi yanyana koyun bakalım ne hissedeceksiniz... ??

canım ben de orayı önerdim fikir olarak olumlu baktı kardeşi kabul ederse gönderecek
benim de arkadaşlarım kalmıştı ve memnunlardı öyle baskı beyin yıkama tarzı olaylar yok dediler
inş çözüm olur orası

Aaa olumlu bakmasına çok sevindim. Ben de işteyken okumuştum konuyu. eve giderken hala bunu düşünüyordum. Yolda aklıma geldi bu yurt. Şimdi yazma fırsatı bulabildim. :)

Ben aslında paradan çekinir mi diye bilemedim. Ama o insanlar gerçekten çok iyi niyetli ve bu tip şeylerde duyarlı kişiler. Maddi konuda yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

Beyin yıkama olayına ben hiç inanmıyorum. Onlar bir şeyler öğretiyor. Hoşuna giderse sen de bağlanırsın. Gitmezse bir yerde yollarınız ayrılıyor yani. Hipnozla inançlarını empoze etmiyorlar, olsa bile şu yaşadıkları hayttan iyidir.

Umarım halledebilir..

Aaa olumlu bakmasına çok sevindim. Ben de işteyken okumuştum konuyu. eve giderken hala bunu düşünüyordum. Yolda aklıma geldi bu yurt. Şimdi yazma fırsatı bulabildim. :)

Ben aslında paradan çekinir mi diye bilemedim. Ama o insanlar gerçekten çok iyi niyetli ve bu tip şeylerde duyarlı kişiler. Maddi konuda yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

Beyin yıkama olayına ben hiç inanmıyorum. Onlar bir şeyler öğretiyor. Hoşuna giderse sen de bağlanırsın. Gitmezse bir yerde yollarınız ayrılıyor yani. Hipnozla inançlarını empoze etmiyorlar, olsa bile şu yaşadıkları hayttan iyidir.

Umarım halledebilir..

ben de önce yatılı lise filan önerdim de konu sahibi ve kardeşi kalmış ve hoş olaylar yaşamamışlar taciz vs şeyler sanırım o yüzden bu yurtlar aklıma geldi arkadaşlarım memnundu çünkü
eğer o evden kurtarmak istiyosa mecburen parayı gözden çıkaracaklar
aslında benim kalan arkadaşım 150 lira filan veriyodu babası olmadığı için kolaylık sağlamışlardı(normalde 300 liraymış sanırım) durumu anlatırlarsa bence onlara da bi kolaylık yapabilirler

beyin yıkama olayına ben de katılmıyorum hepimizin aklı var mantığına tersse dinlemezsin olur biter yani 5 yaşında çocuk değiliz ki
zaten kalan arkadaşlarım da sizin söylediklerinizi söyledi öyle baskı vs şeyler yokmuş o yüzden gitmesi yararına olur bence de

bazıları adam bekar kadın bekar kimse karışamaz tek yanlış 2 kadını idare eden adamla olması gibisinden yorumları yapmış ama onlara... Hooooooopppppppp... !! diye seslenmek istiyorum.. Bi kendinize gelin ya.. Nerde yaşıyorsunuz.. Bu konularda kimse özgürlükten kimse tercihlerden, yalnızlıtan, haktan, çağdaşlıktan bahsetmesin... !! O bir anne ve o evde evladı var.. Sz hiç kendnizi o çocugun yerine koydunuz mu da ikiside bekar aklı başında insanlar diyebiliyorsunuz... Özür diliyorum ama bunun kabul edilecek hak verilecek hiçbir yanı yok... Yalnızlık varsa evlilik var.. O bir anne .. anne ve sevgilisi lafını bi yanyana koyun bakalım ne hissedeceksiniz... ??

Buyrun ben yaptım o yorumu.

Benim annnemle babam yıllar önce boşandılar; daha sonralarda sevgilileri de oldu. Alın bakın anne ve sevgilisi lafını yanyana koydum.

Ben henüz hayatının 30lu yaşlarında boşanmış annemin de babamın da ömrü boyunca ben varım diye yalnız kalmasını istemeyecek, onların benim ebeveynim olmanın dışında birer insan olduğunu bilecek ve hayatlarına bir yol arkadaşı almalarının doğal olduğunu düşünecek kadar olgun bir insanım. Benim annem babam olmaları hayatlarını yalnız geçirmelerini, kendilerini eve kapatmalarını gerektirmiyor. Benim nasıl kendi hayatım varsa, onların da koca koca insanlar olarak kendi hayatlarına sahip olma hakları var.

Oturduğum yerden ahkam kesmiyorum yani, bizzat içindeyim durumun.

Fikirlerimiz, görüşlerimiz ve hayata bakış açılarımız farklı olabilir; bu bana "kendine gel" deme hakkını size vermez. Ben gayet kendimdeyim, çok şükür de mutlu bir hayatımız var. Hayatta tek bir doğru yok, sizin doğrunuz size, benim doğrum bana. Ben kendi düşüncelerim doğrultusunda konu sahibine yorum yaptım ve sonra anlaştık zaten.

(Peşin not: İşbu cevap başlık sahibinin konusu ve annesi gözönüne alınarak yazılmamıştır.)

(Peşin not 2: İnsanı mesaj yazdığına pişman ediyorsunuz. He evet en doğru sizsiniz, hayattaki tek doğru da sizin ahlaki kurallarınız. Ben de gidip öleyim.)

Son düzenleme:
sevgili export sinirlenme. Herkes tam olarak aile yapini bilemeyebilir. Oncelikle sakinlesip, sinirlerine hakim ol. Cunku gorunuse gore kardeslerinin senden baska kimseleri yok.

Bu yatili liseler cok iyi fikir. Oralarda piskolojisinin su ankinden daha iyi olucagina eminim diyebilirim. Kendini yipratma fazla, eline gecicek hic bir sey yok cunku.

Buyrun ben yaptım o yorumu.

Benim annnemle babam yıllar önce boşandılar; daha sonralarda sevgilileri de oldu. Alın bakın anne ve sevgilisi lafını yanyana koydum.

Ben henüz hayatının 30lu yaşlarında boşanmış annemin de babamın da ömrü boyunca ben varım diye yalnız kalmasını istemeyecek, onların benim ebeveynim olmanın dışında birer insan olduğunu bilecek ve hayatlarına bir yol arkadaşı almalarının doğal olduğunu düşünecek kadar olgun bir insanım. Benim annem babam olmaları hayatlarını yalnız geçirmelerini, kendilerini eve kapatmalarını gerektirmiyor. Benim nasıl kendi hayatım varsa, onların da koca koca insanlar olarak kendi hayatlarına sahip olma hakları var.

Oturduğum yerden ahkam kesmiyorum yani, bizzat içindeyim durumun.

Fikirlerimiz, görüşlerimiz ve hayata bakış açılarımız farklı olabilir; bu bana "kendine gel" deme hakkını size vermez. Ben gayet kendimdeyim, çok şükür de mutlu bir hayatımız var. Hayatta tek bir doğru yok, sizin doğrunuz size, benim doğrum bana. Ben kendi düşüncelerim doğrultusunda konu sahibine yorum yaptım ve sonra anlaştık zaten.

(Peşin not: İşbu cevap başlık sahibinin konusu ve annesi gözönüne alınarak yazılmamıştır.)

(Peşin not 2: İnsanı mesaj yazdığına pişman ediyorsunuz. He evet en doğru sizsiniz, hayattaki tek doğru da sizin ahlaki kurallarınız. Ben de gidip öleyim.)

Evet haklısınız kendinize gelin gibi ibareler kullanmaya hakkım yok üzgünüm.. Dediğiniz gibi sizin yaşam tarzınız anlayışınız farklı benimki farklı... Sizin ahlaki kurallarınız diye kısıt bir şekilde bahsettiğiniz şey toplumun tamamına absorbe olmuş durumda.. Yazımda ki vurgu evladının o sahneyi görmesi.. Siz bunu yaşamadığınız için mutlu olabilirsiniz o beni ilgilendirmez.. Yazımı Kendi olayınızla anne veya babanızla da bağlamayın sakın onlar bu dengeyi koruyup size yansıtmamış olabilirler fakat bu olayda bariz bir yanlış olduğu açık siz de buna doğru demiyorsunuz değil mi.. ?

Evet haklısınız kendinize gelin gibi ibareler kullanmaya hakkım yok üzgünüm.. Dediğiniz gibi sizin yaşam tarzınız anlayışınız farklı benimki farklı... Sizin ahlaki kurallarınız diye kısıt bir şekilde bahsettiğiniz şey toplumun tamamına absorbe olmuş durumda.. Yazımda ki vurgu evladının o sahneyi görmesi.. Siz bunu yaşamadığınız için mutlu olabilirsiniz o beni ilgilendirmez.. Yazımı Kendi olayınızla anne veya babanızla da bağlamayın sakın onlar bu dengeyi koruyup size yansıtmamış olabilirler fakat bu olayda bariz bir yanlış olduğu açık siz de buna doğru demiyorsunuz değil mi.. ?

Ben başından beri aynı şeyi söyledim. Adamın hayatında bir kadın varken başkasıyla ilişki yaşamasının da, çocuğunun bazı şeylere tanık olması da savunulacak şeyler değil; bunların haklı bulunur yanı yok. Benim yine başından beri tek söylediğim boşanmış anne babaların da ilişkisi olabileceği idi ki bu konuda zaten çoğunlukla hemfikir olduk ilerleyen sayfalarda.

Fevri davranıp birbirimizi eksik/yanlış okuyoruz sadece, bütün olay bu. Yoksa sanmıyorum ki biri çıkıp konu sahibinin annesinin davranışlarını haklı göstersin.

Konuyu bence ikili diyaloga dökmeyelim, başlık sahibine de okuyan insanlara da ayıp olacak. Kendimi ifade edebildiğimi umuyorum çünkü kaçıncıdır aynı şeyleri yazıyorum artık :)

eski konunuzu da okudum. zor şeyler yaşamışsınız ve hepsini bu kadar saglam bir psikolojiyle atlatabilmeniz gerçekten takdir edilesi. konunuzu okurken sürekli kardeşlerinizi düşündüm... onların yaşadıgı şeyleri siz de yaşadıgınız için kurtarmak için çırpınıyorsunuz
fakat burada insanlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar. o kötü bu olmaz diyerek sorunun çözümünü geciktiriyorsunuz.

alınmayın ama anneniz için yorum bile yapmıyorum, çocuklarının böyle bir şeye tanık olmasına neden olan, imam nikahlı bile olsa başka bir adamın karısını kendisi aracılıgı ile aldatmasına göz yuman ve öyle bir adamı kabul eden, çocuklarından vazgeçecek kadar aklını-duygularını yitirmiş birisi... kusura bakmayın ama iflah olmaz böyleleri.

kardeşleriniz için yapacagınız şey ya o adamın eve girmesini engellemek ya da kardeşlerinizi o evden uzaklaştırmak.

bu süreçte hukuki işlemler için bizim aklımıza gelmeyen şeyler söyleyebilecek bir avukattan
ve 3kardeşin de bozulan psikolojileri nedeniyle bundan sonraki hayatınızda daha iyi olabilmek için bir de psikologtan
uzman destegi alırsanız gerçekten iyi olur. çözüm sadece bugun icin degil geleceklerini daha saglam kurmaları icin de olmalı.

1- o adam eve giremesin ve imam nikahlı esi daha fazla çekmesin diye (evden kovuyorlarmış) o adamı şikayet edeceksiniz.
2- anneniz uslanmaz başka bir adam bulursa kardeşlerinizi yanınıza almaya çalışacaksınız. ya da yurda gitmelerine izin verin...
3- size anneniz hakkında laf getiren insanlara hem gözetledikleri için kızın ve mesafe koyun hem de gelecek diger dedikodular için de bu durumun sizin dışınızda oldugunu, bekar bir kadın olarak istedigiyle görüşebilecegini ancak sizin onun özel hayatıyla ilgilenmediginizi ve onunla görüşmediginizi söyleyin. kardeşlerinizi uzaklaştırdıktan sonra da görüşmeyin zaten.
4- eşiniz sizin boyle bir ailede yetiştiginizi biliyormuş ve kabul etmiş. siz bir ahlaksızlık yapmadıgınız surece soz soylemeye hakkı yok. ona karşı başınız dik olsun. hem boyle bir olaydan bu kadar ayakları yere basan bir insan olarak çıktıgınız için gurur duyulacak bir insansınız bence. zaten yıllarca çekmissiniz, bir de eşinizin sizin uzerinizde baskı kurmaya kalkısmasına hic izin vermeyin.
gerekirse 3kardeş beraber yaşarsınız.
5- annenize cocuklarını ihmal ettigi gerekcesiyle dava acabilir misiniz bilmiyorum. bunu da bir arastırın.
6- benim annem olsaydı o, kardeslerimi uzaklastırdıktan sonra, eger ki yakınımda oturuyorsa bekar kadın bu normal birsey falan demez bize yasattıkları icin apartman komsuları ile konusur onu oradan attırırdım. ne yapıyorsa gitsin baska yerde devam etsin.
cunku olay dul bir kadının baska bir erkekle gorusmesi degil, ailesini yok sayacak kadar şuursuzlasması, bunu asla kabullenemezdim.

kucuk erkek kardesiniz icin maddi durumunuz yetiyorsa ozel yurdun dışında bir de şu aklıma geldi;
buyuk erkek kardesiniz bir ogrenci evine cıksa ve orada kucuk kardesiniz de kalsa...? siz onların yasaması icin maddi destek sunabilecek durumda mısınız? buyuk kardesiniz de calısır. boylece anneniz gibi umursamaz bencil zevk düskünü bir kadından uzak, huzurlu bir evleri olur...

Son düzenleme:
kardeşinizin sizde kalması yuvanızın yıkılmasına neden olacaksa vah o yuvanın haline! ya tam tersi olsaydı? herhangi bir nedenden eşinizin kardeşi bi süre sizinle kalmak zorunda olsaydı, boşar mıydın eşini?

şu konuda ilk mesajlarınızda kardeşinize üzüldüğünüzü düşünmüştüm ama tek düşündüğünüz kendinizsiniz: bana laf gelmesin, ben rezil olmayayım, eşime laf gelmesin... maalesef anneniz kadar bencilsiniz siz de

Sayın aqualilly !

Lütfen yorumlarını kendıne sakla ! Sen benim suan kı kosullarımı bılıyormusun !
Kardesım evıme gelse kw ve cevresının her fırsatta onu ezecegını buyume cagında olan bı cocugun ne tarz laflara maruz kalabılecegını bılıyormusun !! Bu lafların esım ve benım tarafıma yansıyacagını ve nıhayetınde kardesım ıcın kw ve cevresıyle atısacagımı bunun da 8 aylık evlılıgıme mal olacagını ve o cocugun bu durumda daha da yıkılacagını bılıyormusun ! Bu olayın daha da dallanıp budaklanacagını ve kotuye gıdecegını dusunecek kadar ongoruye sahıp degılmısın !
Sen benım ablalıgımı yargılama hakkını nerden buluyorsun !
Burda atıp tutan ınsanların bı cogunun rahat bı şekılde hayatına devam edip benım ımkansızlıklarıma bencıl lafını yapıstırmasını kınıyorum ..

eski konunuzu da okudum. zor şeyler yaşamışsınız ve hepsini bu kadar saglam bir psikolojiyle atlatabilmeniz gerçekten takdir edilesi. konunuzu okurken sürekli kardeşlerinizi düşündüm... onların yaşadıgı şeyleri siz de yaşadıgınız için kurtarmak için çırpınıyorsunuz
fakat burada insanlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar. o kötü bu olmaz diyerek sorunun çözümünü geciktiriyorsunuz.

alınmayın ama anneniz için yorum bile yapmıyorum, çocuklarının böyle bir şeye tanık olmasına neden olan, imam nikahlı bile olsa başka bir adamın karısını kendisi aracılıgı ile aldatmasına göz yuman ve öyle bir adamı kabul eden, çocuklarından vazgeçecek kadar aklını-duygularını yitirmiş birisi... kusura bakmayın ama iflah olmaz böyleleri.

kardeşleriniz için yapacagınız şey ya o adamın eve girmesini engellemek ya da kardeşlerinizi o evden uzaklaştırmak.

bu süreçte hukuki işlemler için bizim aklımıza gelmeyen şeyler söyleyebilecek bir avukattan
ve 3kardeşin de bozulan psikolojileri nedeniyle bundan sonraki hayatınızda daha iyi olabilmek için bir de psikologtan
uzman destegi alırsanız gerçekten iyi olur. çözüm sadece bugun icin degil geleceklerini daha saglam kurmaları icin de olmalı.

1- o adam eve giremesin ve imam nikahlı esi daha fazla çekmesin diye (evden kovuyorlarmış) o adamı şikayet edeceksiniz.
2- anneniz uslanmaz başka bir adam bulursa kardeşlerinizi yanınıza almaya çalışacaksınız. ya da yurda gitmelerine izin verin...
3- size anneniz hakkında laf getiren insanlara hem gözetledikleri için kızın ve mesafe koyun hem de gelecek diger dedikodular için de bu durumun sizin dışınızda oldugunu, bekar bir kadın olarak istedigiyle görüşebilecegini ancak sizin onun özel hayatıyla ilgilenmediginizi ve onunla görüşmediginizi söyleyin. kardeşlerinizi uzaklaştırdıktan sonra da görüşmeyin zaten.
4- eşiniz sizin boyle bir ailede yetiştiginizi biliyormuş ve kabul etmiş. siz bir ahlaksızlık yapmadıgınız surece soz soylemeye hakkı yok. ona karşı başınız dik olsun. hem boyle bir olaydan bu kadar ayakları yere basan bir insan olarak çıktıgınız için gurur duyulacak bir insansınız bence. zaten yıllarca çekmissiniz, bir de eşinizin sizin uzerinizde baskı kurmaya kalkısmasına hic izin vermeyin.
gerekirse 3kardeş beraber yaşarsınız.
5- annenize cocuklarını ihmal ettigi gerekcesiyle dava acabilir misiniz bilmiyorum. bunu da bir arastırın.
6- benim annem olsaydı o, kardeslerimi uzaklastırdıktan sonra, eger ki yakınımda oturuyorsa bekar kadın bu normal birsey falan demez bize yasattıkları icin apartman komsuları ile konusur onu oradan attırırdım. ne yapıyorsa gitsin baska yerde devam etsin.
cunku olay dul bir kadının baska bir erkekle gorusmesi degil, ailesini yok sayacak kadar şuursuzlasması, bunu asla kabullenemezdim.

kucuk erkek kardesiniz icin maddi durumunuz yetiyorsa ozel yurdun dışında bir de şu aklıma geldi;
buyuk erkek kardesiniz bir ogrenci evine cıksa ve orada kucuk kardesiniz de kalsa...? siz onların yasaması icin maddi destek sunabilecek durumda mısınız? buyuk kardesiniz de calısır. boylece anneniz gibi umursamaz bencil zevk düskünü bir kadından uzak, huzurlu bir evleri olur...

Burda okudugum onerıler ıcın tesekkur edıyorum .
Ama zaten belırtmıstım bu cozumlerı dusunup , sonuclarının olumsuz yonde ılerleyecegını bıldıgım ve baska fıkırler duymak ıstedıgımden ısın ıcınden cıkamadıgım ıcın buraya konumu actım ..
yoksa zaten ılk akla gelen maddeler sıralandı ve ben bunları dusunmustum..

SU anda cemaat yurdu fıkrı cok parlak geldı .
En saglıklısı bu sanırım ..
Dun bı kucuk kardesımle de gorustum .. Abla o iyi arkadaslaıyla zaman gecırıp bu olayı daha az hasarla atlatmaya calısıyor zaten ben her gun konusuyorum onunla bu konuyu cok fazla ırdelemıyo dedı .
Ve guzel bı haber de verdı
Aılem kendı aılesının yanına tasınma fıkrını kesınlestırmıs baska bı sehıre gıdecekler ve orda annemın cevresı genıs ve hepsı mutahsıp yapıdalar .. yanı orda urada yaptıklarının hıcbırını yapamaz ..
Eger kı plan ıptal olursa cemaat konusunu acacgım kardesıme .. ve maddı ıhtıyaclarını sonuna kadar karsılayacagım ..
Dusuncelerım bu yonde .
Tekrar tesekkur ederım bana gelen ıyı nıyetlı yorumlar ıcın .
O haddını bılmeyen ınsanların yorumlarını da aynen ıade edıyorum .
Karsıdan konusması o kadar basıt kı ..
Yasamak gerekıyor ...Ne yazık kı yasamadan bılınmıyor :20:

Sen kendini dşünüyosun bende kardeşi olan ve küçük kardeşlerin büyüklere allahın bir emaneti olarak verildiğini düşünen bir abla olarak yazıyorum.
Sen beni anlayamazsın bende seni,
Selametle...

evet kendımı dusundugum ıcın aylardır kafamı patlatıyorum !
Bu yuzden kocamla oh mutlu mesut kendı yuvama bakıyorum hııcc onemsemıyorum bı cozum aramıyorum .. dıs dunyaya tum duyu organlarımı kapayıp sadece kendımı dusunuyorum dımı !

Evet benı anlaman mumkun degıl bencede .
Bırlık bı aılede ablalık yapmak cok basıt cunku .
Burda atıp tutanların cogunun en buyuk derdı bugun ne gıysem acaba oldugundan aslında kızıp karsılık vermem bıle hata !

Neyse SAOL !

sevgili export sinirlenme. Herkes tam olarak aile yapini bilemeyebilir. Oncelikle sakinlesip, sinirlerine hakim ol. Cunku gorunuse gore kardeslerinin senden baska kimseleri yok.

Bu yatili liseler cok iyi fikir. Oralarda piskolojisinin su ankinden daha iyi olucagina eminim diyebilirim. Kendini yipratma fazla, eline gecicek hic bir sey yok cunku.

Evet canım herkes aıle yapımı bılmeyebılır gayet dogal ..
Ama sende bencılsın annen gıbısın kendını dusunuyosun o cocugu ne olursa olsun yanına al gıbı yorumlar yapma hakkına nasıl sahıp olabılır ben bunu anlamıyorum ki alamayacagımı , alsam da o cocuga huzursuzluktan baska bısey vaadedemıyecegımı de belırttıgım halde ..

Dedıgım gıbı yurtları dusunuyorum canım cok tesekkur ederım destegınız ıcın ..

bence kardeşinizi bir süreliğine de olsa çekip almalısınız o evden. bu sizinde boynunuzun borcu..
belki o anne dediğiniz şahısda akıllanıp evde küçük bir çocuğun olduğu eve erkek almaması gerektiğini anlar....
kayınvalideniznde ağzını en baştan kapatırsınız, eşimle böyle uygun gördük ve kardeşim bir süre bizim yanımızda kalacak dersiniz. ve bunu evliliğiniz pahasına da olsa yapmalısınız....

bence kardeşinizi bir süreliğine de olsa çekip almalısınız o evden. bu sizinde boynunuzun borcu..
belki o anne dediğiniz şahısda akıllanıp evde küçük bir çocuğun olduğu eve erkek almaması gerektiğini anlar....
kayınvalideniznde ağzını en baştan kapatırsınız, eşimle böyle uygun gördük ve kardeşim bir süre bizim yanımızda kalacak dersiniz. ve bunu evliliğiniz pahasına da olsa yapmalısınız....

-Türkce yazdıgımı sanıyordum ama ?
-Yazdıklarımı ya okumadınız ya anlamadınız .
gereksız yere yorum yapıp yormayın bence kendınızı .
tesekkurler .:34:

Ne olursa olsun 'sende annen gibisin' demek hiç hoş değil
İnsanlar dertlerini paylaşırken, acılarıyla vurun onları diye konu açmıyorlardır eminim
Hayat hikayesi konusunu da okumanızı tavsiye ederim
Konu sahibinin ayakta olmasına şükür etmek lazım, psikolojisi de pek iyi olmayabilir

Tamam herkes elinden geldiğince tavsiyede bulundu
Ama yapabilir ama yapamaz..
Yapmıyo veya yapamıyo diye aman sende annen gibi bencilsin denilmesin lütfen
Böyle anne demeye 1000 şahit gereken birine benzetilmek çok ağır bir itham

-Türkce yazdıgımı sanıyordum ama ?
-Yazdıklarımı ya okumadınız ya anlamadınız .
gereksız yere yorum yapıp yormayın bence kendınızı .
tesekkurler .:34:

madem benim ve diğer pek çok arkadaşın yorumu gereksiz, neden böyle gereksiz konular açıpta zamanımızı çalıp hakkımıza giriyorsunuz...
böyle hiç bir fikri beğenmeyip, bir de üstelik fikir verenlere alttan alttan bilenip saldıracaksanız ne diye böyle amaçsız konular açıp
duruyorsunuz???
ben fikrimi yazarken hiiç yorulmadım ama siz daha çok yorulacağa benziyorsunuz, baksanıza evliliğiniz pamuk ipliğine bağlı....

Back
X