eski konunuzu da okudum. zor şeyler yaşamışsınız ve hepsini bu kadar saglam bir psikolojiyle atlatabilmeniz gerçekten takdir edilesi. konunuzu okurken sürekli kardeşlerinizi düşündüm... onların yaşadıgı şeyleri siz de yaşadıgınız için kurtarmak için çırpınıyorsunuz
fakat burada insanlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar. o kötü bu olmaz diyerek sorunun çözümünü geciktiriyorsunuz.
alınmayın ama anneniz için yorum bile yapmıyorum, çocuklarının böyle bir şeye tanık olmasına neden olan, imam nikahlı bile olsa başka bir adamın karısını kendisi aracılıgı ile aldatmasına göz yuman ve öyle bir adamı kabul eden, çocuklarından vazgeçecek kadar aklını-duygularını yitirmiş birisi... kusura bakmayın ama iflah olmaz böyleleri.
kardeşleriniz için yapacagınız şey ya o adamın eve girmesini engellemek ya da kardeşlerinizi o evden uzaklaştırmak.
bu süreçte hukuki işlemler için bizim aklımıza gelmeyen şeyler söyleyebilecek bir avukattan
ve 3kardeşin de bozulan psikolojileri nedeniyle bundan sonraki hayatınızda daha iyi olabilmek için bir de psikologtan
uzman destegi alırsanız gerçekten iyi olur. çözüm sadece bugun icin degil geleceklerini daha saglam kurmaları icin de olmalı.
1- o adam eve giremesin ve imam nikahlı esi daha fazla çekmesin diye (evden kovuyorlarmış) o adamı şikayet edeceksiniz.
2- anneniz uslanmaz başka bir adam bulursa kardeşlerinizi yanınıza almaya çalışacaksınız. ya da yurda gitmelerine izin verin...
3- size anneniz hakkında laf getiren insanlara hem gözetledikleri için kızın ve mesafe koyun hem de gelecek diger dedikodular için de bu durumun sizin dışınızda oldugunu, bekar bir kadın olarak istedigiyle görüşebilecegini ancak sizin onun özel hayatıyla ilgilenmediginizi ve onunla görüşmediginizi söyleyin. kardeşlerinizi uzaklaştırdıktan sonra da görüşmeyin zaten.
4- eşiniz sizin boyle bir ailede yetiştiginizi biliyormuş ve kabul etmiş. siz bir ahlaksızlık yapmadıgınız surece soz soylemeye hakkı yok. ona karşı başınız dik olsun. hem boyle bir olaydan bu kadar ayakları yere basan bir insan olarak çıktıgınız için gurur duyulacak bir insansınız bence. zaten yıllarca çekmissiniz, bir de eşinizin sizin uzerinizde baskı kurmaya kalkısmasına hic izin vermeyin.
gerekirse 3kardeş beraber yaşarsınız.
5- annenize cocuklarını ihmal ettigi gerekcesiyle dava acabilir misiniz bilmiyorum. bunu da bir arastırın.
6- benim annem olsaydı o, kardeslerimi uzaklastırdıktan sonra, eger ki yakınımda oturuyorsa bekar kadın bu normal birsey falan demez bize yasattıkları icin apartman komsuları ile konusur onu oradan attırırdım. ne yapıyorsa gitsin baska yerde devam etsin.
cunku olay dul bir kadının baska bir erkekle gorusmesi degil, ailesini yok sayacak kadar şuursuzlasması, bunu asla kabullenemezdim.
kucuk erkek kardesiniz icin maddi durumunuz yetiyorsa ozel yurdun dışında bir de şu aklıma geldi;
buyuk erkek kardesiniz bir ogrenci evine cıksa ve orada kucuk kardesiniz de kalsa...? siz onların yasaması icin maddi destek sunabilecek durumda mısınız? buyuk kardesiniz de calısır. boylece anneniz gibi umursamaz bencil zevk düskünü bir kadından uzak, huzurlu bir evleri olur...