kaynananızın ev işleri

Ben yapıyorum kızlar ama biZ anne kız gibiyiz kendımı ezik hissetmıyorum onun işini yaptıgımda oda benım evimde yapar ben zahmet etme derin ama dinlemez bu tamamen karşındaki kişinin karakteriyle alakalı kimse hizmetçi yerinekonmak istemez öyle hissettirilirse ama öyle bir durum yoksa yapılabilir iş nedir ki yeterki sağlık olsun bence

Hic yapmadim.
Yaptiracagini da sanmiyorum.
Cok severim ben kayinvalidemi ama yemege gittigimde bulasiklara bile yardim ettirmiyor. Sen misafirsin yorulma falan diyor da beceremeyecegimi dusunuyor da olabilir tabii yas itibariyle kucuk buluyor sanirim birkac defa dedi cunku :)

Tekrar yap ve hatta hep yap diye öve öve bititrememiştir.
Sen onun oğluna eş olmak için evlendiğin ve kayınvalideye gündelikçi olmak eş olmanın tanımında olmadığı için pek tabi ki temizlik falan yapmamalısın.senden bunun beklenmesi çok abes bence.

Ben ordayken sofra kurulumuna, toplanmasina ve mutfagin toparlanmasina yardim ediorum. Onun dışında pek bisey yapmiorum. Ama asla yapmm gibi bi tavrim yok hasta olunca yardım isteyince yardimda ederim yani. Allahtan öyle beklentileri yok kendisi halledior

S

Söylerim, ama bana söyleme dedi sen de renk verme derim.

Hastaysa, yasliysa yardim ederim. Yapamazsam da yardimci tutarim. Calisan biriyim kendi islerimi zor yetistiriyorum.

İhtiyacı olursa yaparım düşkün olursa ama ayrı şehirlerdeyiz...

Daha önce temizlik yapmadım evinde

Kimsenin evinde twmizlik yapmam kimseye de evimde yaptırmak istwmem, herkesin temizlik anlayışı farklı çünlü.
Kayınvalidem çamaşır suyunu içme derecesinde kullanır ben de hiç hoşlanmam, yerlerde falan asla kullanmam hem kuşlar hem biz etkileniyoruz çünkü... o da muhtemelen çamaşır suyu olmadan temiz olmayavağını düşünüyordur

Bu arada buyukten alacağı paraylada yine kucugun borçlarını odicekmis
Benim babaannemde aynısını yapti vakti zamaninda zor zamandaykene biz babam bi miktar para almış. Ama babaannemde habire o parayi verdim ben size beklemiorum derdi.Kucuk amcami everirken gitti geldi onu hatirlatti. O parayi size vermeyeydim simdi elim rahat olurdu.(ki üstünden kacc sene gecmis) Oglana verirdim die. Annemde dururmu kredi borcumuz olmasina ragmen gitti bida borclandi yapti borcunu(alton bazindaydi ve hani ceyregin 190lari gördüğü bi donem vardı tam o ara. Halbuki bi ay sonra nasil düşmüştü) gelin iste durmadi götürdü parayi al buyur annem kıymetli ogluna ver benimkini çöpten aldin heralde o da oglan bu da oglan ama anlamiom dedi verdi.
Ama gelin görün ki nato mermer nato kafa. Bizim altta oturuyor kahvtiya yemeye icmeye her derde gelince bizde, emekli maaşı son kurusa kadar amcama... torunlariyiz bize bile bir harçlık vermez o derece. Ama görsen bi sever bi sever...

Konuya gelince söylesin o gelin eşine gizlemesin. Aralari açılır sonra esiyle oyle kaynana icin degmez eşle arayi bozmayaaa

Ben yapmıyorum çünkü biliyorum yaparsam o hep benim görevim olacak zaten çalışmayan gelinlere hep evde boş oturuyor gözüyle bakıyorlar onunda kendine göre işi vardır demiyor kimse nasılsa boşta her işimize koşmalı mantığı var

kırk yıl düşünsem kv ye gidip ev temizlemek gelmez aklıma. hatta bir ara eşim bizim yardımcı anneme gitsin demişti istememiştim. Dünyada başka kadın mı yok, laf taşır, uygunsuz dedim. eşim hak verdi.

Temizleyen birini tutuyorsa neden temizleyeyim ki..
Normalde de temizlemiyorum kendi evimin işine yetişemiyorum ben
Hastalık olur o başka tabi...

Kv ayda bi süpürür evini süpürgeyi de evin ortasında bırakır ( süpürdüm görün)
Ayda bi siler vileda ortada ( sildim görün)
Toz desen sanırım onu daha az yapıo çnk heryer karış toz
Mutfak desen fare gelse kaçar
Evi b.k götürüyor ama ona göre o çok temiz:)
O evi temizlemeye kalksam psikolojim bozulur

ben olsm yapmam.çok ihtiyacı varsa biriyle anlaşır temizlikçi gönderirim.

Bu haftasonu gittiğimde işlerin ucundan tuttum bi kv bi ben vardık bayan olarak.
Evi süpürdük bulaşıkları hallettik yatakları topladık falan.
Neyse kahvaltı masasını hazırladık, Dayısı gel bahçeyi gezelim dedi herkes kahvaltıdaydı biz yedik kalktık.
Eşim arkamdan geldi sofrayı toplamadın dışarı çıktın dedi, ben bi bozuldum gittim sofrayı toplamaya...
2 tane kv var benim bir kv de kocam !!

Temizlemem. Arada görümcem gelir eve süpürge tutar. Mutfak dolaplarını siler. Üç ayda bir kadın çağırır dip köşe temizlettirir. Ben hiç teklif etmedim. Kendi evim yetiyor.

Kayınvalidem benden temiz, değil onun evini temizlemek ona gidince , özenip döndüğümde kendi evim gözüme pis görünüyor. Ama ekstra bir durum varsa, temizlerim , elime yapışmaz ya.

Senede bir gidiyorum, neredeyse hicbir ise elini surmeyen bekar bir gorumcem var ve ben her isi yapsam umrunda bile olmaz. Anasi da prensesine hic is yaptirmaz, az is yapsin aman kizim otur artik cok yoruldun der. Hicbir halt yapmayan gorumcenin yaninda is yapmak benim cok sinirimi bozuyor, senede bir misafir gelmisim, o prenses totosunu kaldirmasin tv basindan, tel basindan gelin is yapsin. Hani cok da bir halt yaptigim yok ama gorumcenin kilini kipirdatmamasina ve kv nin de prensesine hizmet etmesine ayar oluyorum.

Kendisi gayette yapıyor. Ama mutfakta bulaşık varsa yıkarım. Yıkama diye yalvarır. Ev işi yapıyorsa kalkar yardım ederim. . yapma etme der ama içim rahat etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…