kaynananızın ev işleri

saygıdeğer sevgi dolu insanlikli anlayisli bi kaynanam olsaydi yardim ederdim sarilir operdim gezdirirdim eglenirdim gulerdim ama suanki kaynanami bir kasik suda bogasim var konusmuyorum zaten. yanii kaynanadan kaynanaya degisir

ben çalışıyorum, kayınvalidem ev hanımı.
oldukça da genç.
hasta, düşkün vs olsaydı gerektiği zamanlarda yardım ederdim ama şu an kendi evimin işine zor yetişiyorum onunkiyle hiç ugraşamam.
sofrayı falan beraber kurar kaldırırız, çayı hazırlarım, bazen mutfağını toplarım, bazen istemez.
oyle hallederiz işleri.
kaç yıllık evliliğimde daha bu yaz ilk kez kendim camları silip perdeleri taktım, kayınvalidemin evinde mi yapacağım:)

Kaynanadan kaynanaya değişir. İyilik bilirse bir sağol demeyi bilirse yaparım tabi, ama emir verir gibi gel yap derse çok bekler. Ben nişanlı iken ütüleri biriktirip biriktirip beni ütüye çağırıyordu. Hafta içi iş yerinde hafta sonu da ütülerle geçiyordu.Akşam 9'da eve gittiğimi hatırlarım. Annem çok üzülürdü. Çünkü annem ev işi yaptırmaya kıyamazdı. Nasıl olsa evlenince yapacaksın derdi canım anam :) Evlendikten sonra bıraktı çağırmayı, hamile iken de asla yardımcı olmadı. Şimdi ben gidip ona yardım eder miyim.. Nişanlıyken zaten fazla fazla yaptım yapamam artık

hiç işim olmaz. çok gerekli olursa o çok sevdiği mükemmel oğulları bi kadın tutsunlar kadın yapsın. kadının işinide beğenmiyorsa keyfi bilir. oğulları yapsın.

benım ki çok pasaklı eşim bile diyor yani annem pis diyor
ayni benimkide oyle temizlige usenmem hasta ve yapacak durumu olmasa yapardim AMA kendi hic bsy yapmiyr alismis oyle.evinde biyer elleyemiyrm..

Bi kere gittim evine zaten uzakta oturuyoruz yapmadim yakin da olsak yapmam, o beni kizi gibi gormuyosa ben niye annem gibi gidip isini yapayim. El kiziyim ben banane onun evinden :))

valla canim ben ilk baslarda cok yapiyodum sonra azaltim ve görümcemle tartistiktan sonra hic yapmiyorum hatta üc haftadir hic gitmiyorum ama hepsi bi surat yapiyo anlatamam benim 29 evde kalmis görümcem var bana düsmez annesine yardim etsin yani diyeceyim sana insan gibi davraniyorsa üzmüyorsa seni arada bi yardim et derim ama eger niyetleri sirf ona buna aman benim gelinim ev islerimi yapiyor diye hava atmaksa sakin yapma kullandirma kendini

hiç işim olmaz. çok gerekli olursa o çok sevdiği mükemmel oğulları bi kadın tutsunlar kadın yapsın. kadının işinide beğenmiyorsa keyfi bilir. oğulları yapsın.

Sorma :) benim kv de -burnumdan ameliyat oldum kemik egriligim vardi doktorum tanidik acmisken estetik de yapmis biraz- esim diyo ki anne hatun burnu da yaptirdim daha seni begenmem diyo diyo o da neyini begenmicekmis su yakisikliliga boya posa bak diyo bi anlatiyo ki acaba ben brad pittle mi evliyim dedim utanmasa memesini acip emzirecek kocami

Yardımcı tutsun.

Bi kere gittim evine zaten uzakta oturuyoruz yapmadim yakin da olsak yapmam, o beni kizi gibi gormuyosa ben niye annem gibi gidip isini yapayim. El kiziyim ben banane onun evinden :))
hahaha bu cvp hoşuma gıttı el kızıyım ben dogru valla el kızıyız

ben cok yapmak ısıtyorum hem anneme hem kayınvalıdeme ama yapamıyorum
kendı evımızın her ısını ben yapıyorum cumartesı pazar ızınlıyım
hafta ıcı aksam ustu evdeyım
ama genede olmuyor bır turlu halbukı hep nıyetlenıyorum ama yanı hep olmasada ne bılım ıkı cam sılcem kendımı yorsam hosuma gıdecek ama

bence kayınvalide ne kadar iyi olursa olsun bu konuda bir mesafe olmalı, bu devirde kadınların çoğu çalışıyor kendi evimize zaman ayıramıyoruz, çalışmasak da çoluk çocuk... siz de çok iyi bilirsiniz ki iyilik olarak yaptığınız şeyler ne kadar iyi niyetli olunursa olunsun bir süre sonra siz mecburmuşsunuz gibi sizden beklenir.
kendimden örnek vermem gerekirse, kayınvalidemi severim ufak tefek hoşuma gitmeyen durumlar olsa da bir sorunumuz yoktur ama gidip evini temizlemem çünkü kendi evimi temizlemekten acizim. Allahtan çok iyi bir yardımcı ablam var da her hafta geliyor Bir kere kayınvalidem bayram temizliğinde çok yorulacağını ima edince "neden kendini yoruyorsun sana da yazık göndereyim benim ablayı hangi gün müsaitsin" dedim başta iyi olur dedi ama sonra ses çıkmadı ben de üstelemedim. Ha şu var ne zaman evine gitsem kadıncağız çırpınır sevdiğim yemekleri yapar ben de ne kadar yorgun olursam olayım sofrayı kurar kaldırırım çay bulaşıklar vs... izin verdiği ölçüde hallederim. tatil günleri yemeğe davet ederse tatlıdır garnitürdür birşeyler yapıp götürmeye çalışırım. Fırsatçı gelin profilinden nefret ederim. İyi niyeti çabayı emeği suistimal edemem ama ev temizlemek de fazla yahu, yardım talep ederse yardımcı buluruz. Bu sadece kayınvalide cephesinden de değil annem bile teklif etmez gel evimi temizle diye ayrıca 8 ayı geçkin hamileyken her zamanki yardımcım iki hafta üstüste gelemedi ortalığı süpürmek de yetmeyince tanımadığım bir kadın almak zorunda kaldım banyoyu temizlemeyip gitmişti o karınla küvet ovdum. Annemi ya da k.validemi çağırmak aklıma bile gelmedi. Lohusayken de kimse gece yatısına kalmadı, istemedim. Kısacası bu tip konularda kendimize yetiyorsak romantikliğin bir anlamı yok.

kendi evimin işini yapamazken yardımcı alırken oda yardımcı alırken neden yapayımki yapmam
yapsam kendi işimi yaparım yani

Ben henüz nişanlıyım ama geçen bayram ordaydım uzak olduğu için kalmalı gittim ve seve sevede bayram temizliğini yaptım tabi kvde yaptı bna bırakıp oturmadı iş paylaşımı yaptk en çoğunu o üstlendi ve her sefernde gelip aman kızım sende tatile geldin yordum seni gec otur sen dinlen ben yapayım deyip durdu. Güzellikle hallettik herkeste mutluydu sonuçta evdede yapıyoruz o temizliği annemize yapabiliyosak kvde yapılır diye düşünüyorum ama tabi istisna kv hariç Evlennice bende keyfi anne evini temizliyim demem bayram öncesi yardıma diye isterse giderim yada hastalık vs olursa ve evime yardımcı alamam heralde ben varken ona ne hacet

Kayın validem şehir dışında.Bu sene bayramdan 3 gün önce gittik.Bana diyorki camları silen olsa,yerleri de hep viledayla alıyorum adam akıllı silen olmadı.
Bende = X anne benimde bayram temilizliğimi teyze kızlarıyla yaptım.Belim ağrıyor.
Ama evi süpürdüm,viledayla sildim.
Hali olmayan hasta kv de halıları çırptı.
Diyorki bazen böyle iş yapasım da geliyor.

Not:doğumda geldi 1 ay kaldı bir süpürge tutmadı.

Aynı şehirde yaşamıyoruz. Kendisi daha genç. Evinde kaldığım zaman elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Ama tek başıma kalkıp da temizlik yapmam. İlerde elden ayaktan düşer ya da hastalanırsa seve seve yaparım tabi ki.

sen kendi evine parayla tutuyorsan onun evinde yapma tabi ama jest olsun diye bi hafta da onun evine yardımcı alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…