insanın kendi annesi bir başka kıyaslama oluyor tabi ,kaynanaya anne dediysek bizi kendi annemiz gibi sevecek anlama gelmiyor ve ilerleyen evlilikte bütün foyaları meydana dökülüyor ,anlaşılıyor kimin hakiki anne olduğu!!18 aylık evliyim kaynanamla bir türlü yakınlaşamadım.Kendisi biraz patavatsız,yaşına göre davranmayan,ilgi bekleyen,dediği olsun isteyen biri.Ama bende kendi kararlarımı almış,diladiğimi yapmış olarak büyüdüm.Ayakları yere sağlam basan biriyim.Pazar gününden beri kaynanamla görüşmüyorum.Yapacağını yapar sonrada pişman olur(öle umuyorum) arar.Ama açmıyorum teli.Anladımki annemi kıskanıyor.Sürekli laf sokuyor.Ben annem için dünyayı yakarım.Bu konuda daha öncede uyarmıştım şaka yollu.Anlamıyor bi türlü.Çok doluyum çok.İçimdekileri buraya yazsaqm roman yapılır.Ben de melek değilim ama ses çıkaramamak öldürüo beni.Başkası yapsa buları tepkim çok şiddetli olur.çatala kaşık diye inat eden biri ile ne konuşabilirsiniz.bi gün öpüp okşar bi gün laf sokar.temizliğe çağırır peşine misafir çağırır geline iş yaptırıorum bakın hesabı.Çok doluyum çok anne demedim hala ve kaynanası ile anne olabilenlere çok özeniyorum(((((((((((
----------------------------------------------------------
Dün akşam bize geldi çat kapı kaynanam.Tabi ziyareti malum konuyu bi şekilde açtı.O kadar dolşumki başbakan gibi konuştum konuştum :)) Canım annem bana ve kardeşime kızdığında karşısına alır örneklerle anlatırdı.Anneme benziorum bunu anladım.İnatlaşmadan örnek vere vere anlattım anlattım.Ama kaynanam yine hem hak verir hem ben öle demedm öle yapmadım der.Kendisi bana zamanında demiştir laf ağzımdan çıktıktan sonra dank edio vs die.Bizim konumuz şu kaynanam gösteriş meraklısı ama dışardan bakarsan da hiç bir gösterişi olamyan biri.Krılma sebebm bana dedikleri laf sokmaları değil sürekli annemle uraşmasıydı.Kafasına göre iş yaptı ev gösterme muhabbetinden önce tutmuş mutfak takımıyla yatak örtüsü almış.neymiş onlar insan içine çıkacak gibiymiş.lafa bakarmısınız.benim iğneden ipliğe herşeyim tamamdı gelin olduğumda.annem bana yardm etmemişmiş ben tek başıma o kadar yapmışım.Bunları bir bir söyledim yüzüne.Annem layıkıyla herşeyi yapmıştır.Onun tek derdi hasetliği hep kendi dediğinin olmasına alışmış evde avucuna almış herkesi.Ben gelince işler değişti.Hazmedemikadar komik şeler sölediki bana alındım dediği konulara güldüm sadece daha ne yapayım.Çocuk gibi kadın.Ben örnek verdikçe hatalı fikrini düzeltmeye çalıştıkça heee o zaman öleyse şu şu yapılana karşılık unutuyorum (affediyorum) dedi.Unutma istersen napalım.annem bana özellkle dedi kızım kadının gönlü olsun ört onunda aldıklarını die uymadığı için kullanamadım.Bunuda söledim.Ya bende kaynana olcam bi gün allah izin verirse ama inş böle tuhaf olmam. 30 kez söyledm akşam anneme laf söyleme die yine aynı konuda 2 dk sonra sen herşeyi tek yaptın dio.Güleyimmi ağlıyayımmı.İnadım inat .... iki kanat hesabı.daha yazmadığım neler var gülersiniz hepsine.Burda başka kaynanaların da okudum yaptıklarını. diorum yine onlara kıyasla ii kalıo yanlarında.Allah bundan sonrasını ii yapsın inş.Umarım ağzını tutmayı başarır artık.
yok ben genel olarak sormuştm şuan ben nişanlıyım ve merak edıyorum.ortada bişey yokken ben gelmicem dersem çünkü büyük bi tartışma olur aramızda acaba sorun bizde mi annesini fazla mı onemsıyor die merk ettm.
Canım sorun sende değil, erkeklerin çoğu annelerini fazla önemsiyor, önemsesinler tabi anneleri ama eşiyle annesi arasında bir denge tutturabilmeli insan. Nedense evlendikten sonra birden bire aileleri kıymetli oluyor. Biz de dış kapının mandalı.
Bu arada sorunu cevaplıyım ben eşimin ailesiyle küçük ama benim için üzücü sorunlar yaşadık, eşim de haklı olduğum halde göre göre ailesini haklı buldu. O yüzden fazla görüşmek, gitmek istemiyorum. Mecbur kalmadıkça da gitmiyorum.
Henüz nişanlıysanız, sana karşı olumsuz bir tavırları olmadıysa tabi ki gitmicem, istemiyorum diyemezsin. O zaman sen suçlu olursun. Ama dikkat etmek lazım çok içli dışlı olma, her çağırdıklarında gitme, onlara karşı henüz tanımadan aşırı fedakar olma, herşeye atlama ben yaparım ederim diye, kendi ailenle yaşadığın problemleri onlara sakın anlatma, ailenden birini onlara kötüleme, hep iyi konuş, çok fazla özelini de anlatma, mesafeni koru, seni kıracak bir şey söylerlerse şaka yollu da olsa cevabını ver, asla içinde biriktirme, nişanlına aileni kötüleme direk savunmaya geçiyorlar. Biraz fazla nasihat ettim ama bunlar genellikle hepimizin ortak hataları umarım sen daha dikkatli olursun. Bu arada hayırlı olsun, mutluluklar.
Canım sorun sende değil, erkeklerin çoğu annelerini fazla önemsiyor, önemsesinler tabi anneleri ama eşiyle annesi arasında bir denge tutturabilmeli insan. Nedense evlendikten sonra birden bire aileleri kıymetli oluyor. Biz de dış kapının mandalı.
Bu arada sorunu cevaplıyım ben eşimin ailesiyle küçük ama benim için üzücü sorunlar yaşadık, eşim de haklı olduğum halde göre göre ailesini haklı buldu. O yüzden fazla görüşmek, gitmek istemiyorum. Mecbur kalmadıkça da gitmiyorum.
Henüz nişanlıysanız, sana karşı olumsuz bir tavırları olmadıysa tabi ki gitmicem, istemiyorum diyemezsin. O zaman sen suçlu olursun. Ama dikkat etmek lazım çok içli dışlı olma, her çağırdıklarında gitme, onlara karşı henüz tanımadan aşırı fedakar olma, herşeye atlama ben yaparım ederim diye, kendi ailenle yaşadığın problemleri onlara sakın anlatma, ailenden birini onlara kötüleme, hep iyi konuş, çok fazla özelini de anlatma, mesafeni koru, seni kıracak bir şey söylerlerse şaka yollu da olsa cevabını ver, asla içinde biriktirme, nişanlına aileni kötüleme direk savunmaya geçiyorlar. Biraz fazla nasihat ettim ama bunlar genellikle hepimizin ortak hataları umarım sen daha dikkatli olursun. Bu arada hayırlı olsun, mutluluklar.
kaynanam şimdilik pambık gibi bakalım sonumuz hayrolsunama genelde düğünden önce pambık oluyorlarmış :/
:
ya bende nişanlıyım ama kayınvaldem ve görümcemle aram iyi şimdilik hatta özel sırlarını bile veriolar bakalım artık düğünde o kadar alışverişi yaptırınca ne pambıklığı kalacak nede parası hihihihi kötü değilim ben
canım evlendikten sonra o tılsım bozuluyo malesef bende öyleydim.ama şimdiki halimizzz nere nişanlıykenki halimiz neree...
Kızlar bugün misafirlige gittik halamın kızı dogum yapmıstı ziyaret ettik. Bunlar 2 elti +2 görümce +2 bekar kayınbirader+kaynana-kayınpeder beraber yaşıyolar. Allah mutluluklarını daim etsin. Maşallah çok iyi anlaşıyolardı. Ama Allah var kaynanası çok iyiydi. Sürekli halamın kızını övüyodu. İki gelinimi oğullarımdan üstün görüyorum diyodu. Allahım bu kaynanaysa bizim ki ne?
kaynanamla evlerimiz 1 saatlık mesafe ve beni asla evinde istemez sen gelme oğlum gelsin der..kendide benim eve geldimi yayılır haftalarca kalır..geçen hafta geldi 4 gün kaldı ee bizimde tatilin bitmesine 6 gün vardı dedimki anne şurda 2 gün tatilimiz kaldı sen evine git bizde biraz benim annemlerde takılacagız..ramazanda gene gel dedim..yok efendim siz giidin ben sizde kalırı beklerim..hayır olmaz evimde misafiri bırakıp gitmem dedim yapıştı bizde eşimle arabaya atlayıp evine bıraktık..bigün orada kalalım dedik kapıdan kovdu içeri almadı..eşim çaktırmadı falan derken bugün patladı..e birazda haklı ama sesimi çıkarmadım hamileyim 6.5 aylık allaha havale ettim..geri sakinleşmiş..kadın eltimle kıyas yapar aileme hakaret eder doğmamış kızıma hakaret eder tuvaleti batırır ben huylanıyorum kokudan yıkamaz yıkayacagım derken sancılanıyorum..yemek yapar 5 cesit yenmez dökeriz bulaşıkları bana kalır..dengesiz şeytan ...eşime dedimki...karnımda doğmamış tüyü çıkmamış torununu babasız bırakacak kadar vicdansız geçimsiz bir kadınla benim geçim etmemei bekleme kii beni cevremizde herkes sever sayar..kaynanamın kocasıda dahil olmak üzere düşman olmadığı kimse yoktur...tek bir komşusu arkadaşı akrabası yoktur hepsiyle küs..kocası bıkmışşş..eve gelmez günlerce...ee benmi suçluyum şimdiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?