Kaynanasına gıcık olanlar veya nefret edenler..

plaj, buradaki uslubuna bayıldım... yaşadıkların kahredici... sen mutlu ol, o zaten kahrolacaktır... kahkahalarınla ez onu... hep mutlu kal...sevgiler... bu arada ben benimkisini yazmak bile istemiyorum...

Arkadaşlar Rabbim sizlere sabır ve güç versin kayınvalidelerinizede merhamet güzel ahlak versin inşallah gerçekten zor çok zor olduğuna inanıyorum
Allahıma şükürler olsun ki ben bu yönden şanslı bir insanım
Şu kötü kaynanalara hayret ediyorum kendileride bir zamanlar gelin olmamış mı birde hep anlatırlar bana öyle yaptı böyle yaptı kaynanam diye ee peki madem siz yapmayın o zaman değil mi ama gerçekten Allah yardımcınız olsun

plaj, buradaki uslubuna bayıldım... yaşadıkların kahredici... sen mutlu ol, o zaten kahrolacaktır... kahkahalarınla ez onu... hep mutlu kal...sevgiler... bu arada ben benimkisini yazmak bile istemiyorum...

aynen katılıyorum. plaj arkandayız arkadaşım

fazla sinirlenmenize gerek yok ben sadece fikirlerimi yazdım ayrıca sizin ne yaşadığınızı kimse bilemez ama bu kadar öfke iyi birşey değil yalnış anlamanıza da ayrıca üzüldüm allah yardımcınız olsun inşallah kkötüler seczsını bulur

canım benim....inanki anlattıklarımda eksik var fazla yok inanki .......benim şansım yok zaten....ne yapayım ....demekki yapmışım bi günah......Allah bu dünyada çek diyor.........ama tek korkum....benimde kızım var....Allah hiç birimizin evladını bu tip insanlarla karşılaştırmasın................heralde benim kızıma böel bi şe yapanı......ya Allah büyük konuşmayayım ...katil olurum ya ben....ben çok duygusalım ....kızımın sırf kocasıyla kötü etmek için ...böyle adice itham etmesi....bilmem neresine küfür etmesi.....yemin ederim param parça ederim heralde....rabbim ne olur sen kızımı...ve bunu yaşayan tüm arkadaşlarımın evlatlarını sen insaflı merhametli kişilerle karşılaştır........

neden yazmıyosun inan biraz rahatladım yaaaa.dün okadar ağlamışımki sesim kart çıkıyo....gözlerimde şiş....eşim geldi işten ...ne bu hal dedi.....yok bişi dedim ...bazı kötü şeyler aklıma geldi sinirlendim kendi kendime dedim

sağol canım amin ...sabır sabır sabır............evet oda anlatır hep yok hep eziyet etmişlerde...yok görümcesi ona eziyet etmişte.............sen ne yapıyon.....ve kızın olacak o yılan ...........

sizin yazıları okuyunca gülme tuttu beni..ya bu bütün kaynanalarmı böyle..benmkide başta işe gitsen bakarım bakarım diodu terzilik eğitimine gidem dedim onda bakmaya bile cesaret edemedi..aman bakmasında zaten allah muhtaçç etmesin.anneme bıraktıgım zamanlar içim çok rahat geliyorum ayyy anne böyle yapma sakın şöyle yap onu yedir bunu yedirme diyorum annemde gülüyo bak seeen büyümüşte çocuk doğurmuş bize öğretiyo hadi bakalımama kaynana öylemi acık bişey demeye kalk biz bilmiyomuyuz bizde büyüttük siz daha cahilsiniz vs vs..kendi kızları demediklerini bırakmaz gıklarını çıkarmazlar biz dedikmi eliz ya..beni annesi gibi görmüyo diyen kaynanalara gelsin..sizde kendi kızınız yerine koymuyosunuz

zaman zamanı kovaladı...neyse yapılanları zaman unutturdu....hayır unutturmadı...hep kalbimde bi yara.....çocuğum oldu tabi çalışıyorum ..doğum iznine ayrıldım.doğurdum..neyse ....tabi bendede eşşeklik var ....hemde ne eşşeklik......ya daha doğrusu çocuğum evde büyüsün kreşlerde sürünmesin ...falan ...eşime dedim çağıralım annei gelsin çocuğa baksınmı...bu bi sevindi ...tabi bende izindeyim daha ...hadi dedi eşim gidip getirelim ...neyse gittik....herşey bıraktığımız yerden aynen devam....görümcem kapıyı açtı aynen eskisi gibi defol git der gibi bakışlar senelerdir aynı hiiiiç değişmez gariptir....neyse usulen hoşgeldiniz falan ...tam 3 gün o iğrenç evde kaldık....görümcemin orta 3 giden bir oğlu var tam bir oo........ çocuğu yani....bi oyuncağı vardı kapıya asmış dokundukça garip seler çıkarıyo....kızım kucağımda bende oynatayım dedim.....bir iki vurdum...ne derse beğenirsiniz adam gibi vur efendi ol.....ya nefrete bakarmısın...demek çocuk dedikodulardan nefretle dolmuş............yaa bi vurup yere çarpaşım geldi ama neyse..kızımı bi hışımla aldım kalkıp gittim ve salak kocam da gördü olayı ve sesini çıkaramadı gerizekalı...........................kadını aldık eve geldik neyse günler günleri kovaladı......benim kız daha 8 aylık hapşırdı....sonra ikinciyi haaa yaptı hapşuramadı ......karı numara yapıyor dedi.....baktım yok ne numarası o bebek daha bilmez numarayı dememle....kudurmuşşşş köppeek dedi bana......................neyse bunuda yutttum.....zaman geçti işe başlamam 2 ay kaldı....ama bakıyorum bu kadın herşeyi kırıp döküyo....inanın hiiiiiiç önemli değil canı sağolsun ...ama çocuk için korkmayada başlamadım değil yanii...tam 3 kere çok kötü düşürdü....ve hiç sesimi çıkarmadım gitmesin diye.....bir sabah dayanamdım...dedim ki bak sana bi şey diycem .....ben işteyken ne olursun dur sen görmeden yanına gelirde kaynar suyu falan sakın ne olur dikkat et dedim........veeee kıyamet koptu başka başka şeylerden ...bahsedip yok şunu gelin yapar yok bunu gelin yapar ....lan ben çocuktan bahsediyom o gene bana taktı........ve Allah ne verdiyse....yine kavga ettik....gitti kızını ....defolsun....bi daha asla...istemem ...ı

cok haklisin canim yaa...
kisacasi, "Ne kayinvalideden geline ana olur,ne de gelinden kayinvalideye kiz" bu kadarini biliyorum ben...

ya valla malesef öyle ........................................................ne anneler gününde aradım nede....bayramda ....kızımıda göndermiyom.....ya ne göndercem.....burdayken kızıma söylediği şarkıya bakın lütfen yaniiii.....kara çalı gibi girdin aramıza al kızını koy çuvala salla salla vur duvara....hadi bakalım böyle babaanne olurmu........halası olcak o yılan ....eşim tam 6 ay yurtdışına gitti 1 defa bile arayıp ya ben yiğenimi özledim gel birazda burda kal....ya ondanda vazgeçtim bir sesini bi ağlat yada güldür de duyayım demedi....daha bunlara çocukmu gönderilir.........kocam gitsin ....banane..........ben ve kızım asla ...cenazelerine bile gitmem............

normalde küslük günahtır ama böyle durumlarda eğer size zararı varsa kişinin görüşmeni kesebilirsin..bence en doğrusu..bişey dikkatimi çekti farkındamısınız kızlar çok eltii olunca kaynanalar dahaçok ugraşıyo.ben tek gelinim ödü patlıyo kayınvalidemin başkaları dedikodu yapıcak geçinemicez anlaşamıcaz diye..farkındayım bazen oda bende birbirimize çok zıt gidiyoruz ama icraata geçmiyoruz 3 yıldır bu böyle..bende kendimi firenliyorum saygısızlık etmiyorum tek gelinim felan ama lafımıda esirgemiyorum..kızlar tek tek gidiyo hemde uzak yerlere yine birbirimize kalıyoruz benmde annem uzakta mecburen anlaşıyoruz..ama düşünüüyorum annem yakınımda olsa biz onunla sıksık görüşsekte benm bir ikitanede eltim olsa oohooooo ne kusurlar bulurduk tartışmalarda olurdu bence..birşey diyimmi tek oğlan annesine düşkün oluyo annesinin ödü patlıyo ben üzülcem vs die..ama çok erkek kardeş olanlarda eşlerine çoook düşkün oluyolar bunuda görüyorum çevremde..allah bizlere sabır vermesin karşımızdakilere hidayet versin...yarabbbiiiiiim duy sesimizi:26::26:

cok haklisin canim yaa...
kisacasi, "Ne kayinvalideden geline ana olur,ne de gelinden kayinvalideye kiz" bu kadarini biliyorum ben...

aynen en güzeli evine hayatına kimseyi karıştırmamak..birde ben annesiyle problemim varsa annesiyle hallediyorum çünki erkekler asla annelerine biryerden sonra laf ettirmiyolar..olan sana oluyo kötü gelin annemi hazmedemedi oluyo..

canım benim............. günahta....ya okudunmu hepsini bilmiyorum.....nasıl konuşayım hep sil baştan oluyo....bide hep ben suçluyum ya bıktım......bende tek gelinim........

canım benim............. günahta....ya okudunmu hepsini bilmiyorum.....nasıl konuşayım hep sil baştan oluyo....bide hep ben suçluyum ya bıktım......bende tek gelinim........

allah bize derman versin ozaman..benmki anasına düşkün değildir zaten bekarkende anlaşamazlarmış..o yüzden kayınvalidem benmle iyi geçnmeye bakıyo çünkü oğlu onu hiç dinlemez karışsın istemez zıt giderler birbirlerine ama benmle anlaşmaya çalısır..seninki oğluna çok düşkün ve kabullenememiş belli evlenmesini..bir akrabamız var oda 4 oğluna birden düşkün gelinler ne çekiyolar anlatamam daha dün yine itiraf etti..ben daha yeni yeni alışıyorum farındayım oğullarımın evlendiğinin dedi düşün hepsinin 2 şer çocugu var..tamamda nedir bu çocuk sevdaları bizde anamızın bağrından koptuk geldik bune kardeşim yaaa

Eğer çalışmanız zorunlu değilse en az 2 yıl çocuğunuza kendiniz bakın.Çalışan bir annenin çocuğu olarak söylüyorum bunu en yakınınıza da baktırsanız annenin yerni kimse tutamaz.Kayınvalide meselesine gelincede benimkide benim akrabalarımın yanında ben torunla uğraşamam demişti ben şok tabi sonrada biz bizeyken siz borcunuzu düşünmeyin torunuma bakarım ben dedi :44: Bende Allah izin verirse 2 yıl çalışmayı düşünmüyorum ben bakıcam inşallah dedim dondu kaldı sonrada iyi ozaman biriktrdiklerinizi satar satar büyütürsünüz çocuğunuzu dedi.Altta kalmayacak ya(!)Eşimle kayınpederim fırçaladılar anında kesti sesini

valla kaynanalar eski zaman kaynanası olunca ilerde siz de kaynana olacaksınız demekle bu işten sıyrılmıyor bir kere kaynana yaşlı yaşlı olunca da eski bildiği yanlışları yapıyor yani bizim gelecekteki kaynanalığımız o günkü yaşımız ve geçmiş yaşantımızla ilgili.
her neyse yeni evlendim hadi bi bebek yapın diyo. zaten niyetimiz var. hamişim diyince ikiz olursa çocuğu olmayan kızıma veririn der. senin o kızın maaşıyla bi zahmet parasına kıysın tüp bebek yaptırsın. tövbe tövbe. kızım daha kırkını çıkarmadan bi tane daha doğurun der. 4 olsun der. sanki parasını yükünü o çekcek. ikincimi eşimle isteyerek karar verdik. erkencene oldu ama ekim sonuna gelcek. bu sefer de erkek olsa bari erkek olunca da adı kayınbabanın adı olsun tam 8 ay koydurmam o adı diye direttim ve bütün gümbürtüye rağmen koymadık. oğlan eşime benzio dedik ultrasonda benzettik. e esmer mi olcak. sanki kendileri sarışın da!
ilk doğumdan sonra hemşireler çıkın odadan derler yayılıp otururlar zorla herkes çıkar kaynana içerde emzirmeyi öğretmeye kalkar 70 yaşıyla. bi de yanlış gösterir. ben sana mememi göstermek zorunda mıyım kadın! şimdi de doğuma giderken haberimiz olsun der emin ol haber vercem gel de ortalığı karıştır di mi! kıza evde halası bakar der. ama halayı tek başına göndermez kendi de gelmek ister. ben yokken etrafı karıştıracak -huyudur- eve geldiğimde fenalık geçircem. yok dedim annem gelcek gelmenize gerek yok. uyuyan çocuğu yatağından kaldırır hasta girme derim salak salak gülerek elinde çocukla gelir sonra da bebek ağlar al der. ya ikincim de bile ikiz olursa verirsiniz di mi dedi. günah ya benim aklım kalcak. kızıma hamişken bi erkek çocuk vardı 3 yaşında. alın dedik annesi kanser istemediler. illa biz doğurcakmışız vercekmişiz. günah ya biz bile çocuğu almak istedik o halimizle onlar istemediler. daha neler neler bir sürü yanlış bilgiyi zorla uygulatmaya çalışırlar. inat ederler. artık ben de hayır demeye başladım eşim ayıp yaşlı insanlar dedi. ama yeter her şeye karışılmaz ki bi dur bu çocuğu yaptılarsa bakmayı da biliyorlardır. neyse içimi döktüm galiba kimse lütfen üzerine alınmasın herkese kaynanasıgille kolay gelsin

beni yanlış anlamadığına sevindim tabi sen olayların içindesin daha iyisini bilirsin. allah yardımcın olsun inşallah

beni yanlış anlamadığına sevindim tabi sen olayların içindesin daha iyisini bilirsin. allah yardımcın olsun inşallah

yok canım.....evet valla yaşadığım olaylardan ....ufak ufak yazdım........................sağol yardım ediyo çok şükür.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…