çalışan anne olmak ne zor .... Al benden de okadar canım. Yapabiliyorsanız bir bebek bakıcısı ayarlayın derim. Çok zor ama en azından kimseye minnet etmezsiniz. Baksalar bile yarın öbür gün bunlar kafana da kakarlar..Ben de eylülde işe basşlıyorum biz öyle yapıcaz Allah izin verirse.
Şimdi görümcem doğum yaptı; doğumdan bir ay önce gitti yanına kocasıyla beraber, kızına hizmetin yanına damadının bütün akrabalarına hizmetçilik yapıyor. Kayınpederimde uşakları oldu getir götür işlerine bakıyor 70 yaşında adamı koşturuyorlar hiç utanmıyorlar. Dün bebeğini görmeye gittik, kayınvalidem bizim bebeğe kucağına bile almadan uzaktan"aaa canım benim ben seni çok seviyorum" dedi. Seven insan gösterir. Yapmacık sözde sevgi bunlarınkiklava: Kendi kızının kız bebeğini kucağından indirmiyor. Ben oğlum kucağımda 2 lokma bişey yemeğe çalışıyorum. Oğluma hamileyken de ne varsa kızlar da var erkek çocukları sevmem ben deme cürretinde bulunuyodu. Onlar benim oğlumun pisliğine kurban olsunlar...
dün gönderdiğim kaynanam üç gündür bendeydi,
hem de kaynımın küçük kızını da beraberinde getirmiş,
10 aylık ikiz bebeklerim var,
bırakın çocuk bakmaya yardımı,
diğer küçüğü de bana bırakıp teyze kızının evine misafirliğe gitti,
işine gelince yaşlı ve hiçbişey elinden gelmiyormuş artık,
fakat işine gelince yollara düşüp misafirliğe bile gidebiliyor..
doğru söylüyorsun canım ama çocuğun yok sanırım. bende öle derdim bir zamanlar aman annane babanne bakarsa sımarır laf söz dinlemez diye. şimdi anneyim ve asla yakın olmadığım birine güvenemem. annem bakıyor kızıma ben çalıştığım için. şayet o olmasaydı işi bırakırdım sanırım. çünkü kayınvalideme güvenmiyorum. ben yanındayken bile vermeyin yapmayın dediğim şeyleri yapıyor yediriyor kızıma. çok kızıyorum. o yüzden iyiki annem var.. çok şanslıyım...
hepsi aynı bunların valla...
kimse kayınvalidesi baksın die çocuk doğurduğunu söylemioki zaten doğurmadan önce bakarım dienler doğumdan sonra neden kayboluorlar onu merak edioruz biz
Ben yaşlanmadan doğur çocuğuna bakarım diyen iki yüzlü, dönek kayınvalidem tam işe başlayacakken "ben çocuk mocuk bakamam" dedi. Allahından bulsunnediyimsenağlama
evet cocuk yok canım ama haftaya test yapacam tup bebek tedavısı gordumde yanı anlıcam bunlar ıcın plan yapıyorum ne bıleyım annem zaten bakamaz hasta, kaynanamada senın hesap guvenemem asla. ısıde bırakamam en fazla 1 yıllık ucretsız ızın alacam o zamanada ınsallah 1.5 yas falan olur(hamıleleık olursa 2. donemı kapatıyorum da)
Arkadaşın yazdığı mesaj şu!
Kayınvalide sen doğur ben bakarım demiş
Irmakda kayınvalidesine güvenmiş doğurmuş,ama kayınvalide bakmam demiş!
Belki kayınvalide sen doğur fakat ben bakamam deseydi,belki ırmak bir kaç yıl ertelicekti bebek yapma işini.!
Kayınvalideye güvenle çocuk doğurulmaz aynı şeyi tekrar söylüyorum
Herzaman ikinci planınız olmalı
inşallah canım en kısa zamanda allah hayırlısıyla bir çocuk nasip eder sana ve testin pozitif cıkar... ama sonucu mutlaka yaz bizde öğrenelim ve sana dua edelim..
ben turizmde çalışıyorum geçen ağustos ortasında doğum yaptıgım için bu mayısta işe başladım.. şanslıydım kızım 8 aylık falan olmustu. yani çogu sıkıntısı bitmişti. yazın 6 ay calısıyorum kısın 6 ay evdeyim.. kızımla ilgileniyorum.. sezonluk yani.. ama bazen düşünüyorum devlet memurları yani senin gibi öğretmenler için zor. çogu insan bebeği 2 aylıkken işe başlamak zorunda kalıyor.. offff hayat neden bu kadar zor..
benimde 11 aylık kızım var. kendi annem bakıyor. ondan baskasına asla güvenemem.. zaten 11 ayda bir kere bile bırak bugunde ben bakayım annen dinlensin demedi... bunu demeyi bırak doğumda 1 küçük altın taktı onu da takmasaydı... kızıma bir mendil bile almadı şimdiye kadar.. sevgileri sadece lafta ve gösterişte.. milletin yanında ilgilenip gösteriş yapmayı bilirler torunum torunum diye...
senınkı de bı garıpmıs. bazısıda erkek cocuk dıye ölüyo.mesela benım kaynanam kendı evlatlarında bıle ayrım yapıyo. evınde ogullarının resmı dolu kızının bı vesıkalıgı bıle yok sorsan once ogulların var der torunlarda bıle oglunun erkek cocuklarından bahsederken bıle sesı cıgerden gelır:)kaynanam ıcın kızı gelını(tabı gelınden dolayı kız tarafıda) kız torunlarının hıc degerı yoktur deger verılmemesı ıcın kadın olması yeter onun ıcın.isin komıgı kendıde kadın bu degersızlıgı hem cınsıne yapıyoklava:
işine gelince yaşlı ve hiçbişey elinden gelmiyormuş artık,
Arkadaşın yazdığı mesaj şu!
Kayınvalide sen doğur ben bakarım demiş
Irmakda kayınvalidesine güvenmiş doğurmuş,ama kayınvalide bakmam demiş!
Belki kayınvalide sen doğur fakat ben bakamam deseydi,belki ırmak bir kaç yıl ertelicekti bebek yapma işini.!
Kayınvalideye güvenle çocuk doğurulmaz aynı şeyi tekrar söylüyorum
Herzaman ikinci planınız olmalı
Ben asla kız erkek ayrımı yapmam ama, kayınvalide biraz garip iştesempatiksalakcinniakannehirMillet bir oğul bulacaz diye beş tane kız diziyorlar (doğuruyorlar yani) sıraya beee:))kaydirigubbakcemile3akannehir
işine gelince yaşlı ve hiçbişey elinden gelmiyormuş artık,ayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?