- Konu Sahibi KatnissEverden
-
el insaf..bu nası vicdansızlık ya..
hamile insana böyle davranılırmı...
allah bildiği gibi yapsın böyle insanları..
canım kusura bakma kendimi tutamıyoeum..
bu nedir ya...kötükedihüso:mymeka:
♥ 2008 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2009 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar
canım anlatsana rahatlarsınofff bende çok mutsuzum bu yüzden yaa
ben de sizdenim..basından beri hep arzum iyi gecınmekti..ne de olsa ayrı sehırlerdeyız ya ne de olsa sevdıgım adamın annesı ya dıye..bır de etrafımdak kötu örneklerın aksıne sıcak bır aıle ortamı kurabılmeyı hayal etmıstım hep..bız onlarla nısanda muserref olduk ılk aslında sözdu sonra uzak falan dendı söz nsan bır sayıldı ıste..ılk gun heyecandan ellerı tıtrıodu evımıze geldgınde..sonrasnda cıktı yuzlerı..evıme bır parca esya almamalarını gectım dugumu bıle kendı babam yaptı benım..kına gecemde daha bızden kımse gelmeden dusunun benım kendı annembıle gelmemısken damladı erkenden yol bılmez yordam bılmez..ustune bır de ben daha cıkıp hosgeldın dememısım dıye bır de erkek gırmeyecek uyarısı aldılar dıye arkadslarmdan kına salonunda garsonların önunde bır basladı o sessız kadın bagrmaya.ben kuaförden gelmıs gıynme odasnda ustumu gıyıyordum..ama bana duyura duyura bagrıyor..mekan da kocaman bır lokantanın bır katı öyle ulu orta yerde rezıl ettı benı.."aaa oglum bunlar bızı el yerıne koyuyor" bılme neler neler bagrdı durdu uyuzç.orda benım ana kuzusu kocam da bana bagrdı kızdı dusunun kına gecesı benımkı bana bagrdı anasının gazıyla..nasıl kötu oldum anlatamam..sonra kuruldular bır masaya..kına bıtene kadar tık yok..ınsan dugun sahıbısın msıafırlerı gezersn falan ne bıleym..bunlar cenaze gıbı suratlar sıs..aman görmleydınız..butun konu komsumuza varana herkes anladı bsyler oldugunu gıttıler ayaklarna hatr sormaya hosgeldnz demeye dusnun nazlamamızı yanı bunlar sankı dul alıyor ogluna..sonra kına yakılrken avuca altın koyarekn resmen basıma kakar gıbı bır atısı vardı görmelydnz..gene aıleme cevreme terbyeme yakısanı yaptm saygımdan tavız vermedm..sonra ertesı gun dugunde bunlar gene aynı..onların dugunu degıl ya babam yapms muhtesem dugun bızım cevremız hayat bıcımımz cok farklı onlardan kaldıramadılar basından berı bır hazımsızlık..dugunde cenazede gıbıler afralar tafralar o bıcım..hep konusuldu bı sorun mu var aralrında ne ayıp ettıler ay kızım bu aıleyle ne ısın var senın gıbılerıne..dugun bıttı esımın dayısına gıdılecek orda ust bas degsmye benı mınıbusle götrmeye kalktılar dusunun Allahn görgusuzlerı görmuyor nerden kız aldıgını..esıme bı katkıları olmadıkları gıbı sureklı tacız tahrıkle doldurdular strese soktular falan..babam saolsn gene kendı arabasyla dayısına kadar konvoy yaptılar benı getrdler orda ustbas degstık babamlar ayrldı..bız de otogara gıdıcez ordan esımın memlktne kaldım ellerne tek basıma zavallı ben..bırden nese geldı hepsıne..sehırler arası otobusle götrdler benı memlktlerne orda ta gece onbıre kadar ayrılmadılar evden sonra manalı bakıslar aptal tavırlar kmsuları eve getrmeler sonrası sözum ona bızı basbasa bırakmalar..ertesı gunde mevlut gıbı kendılernce dugun zannetklerı bsy olacak orada..ta sabah altıda görumcemden cmbur cematt geldıler..hem de ben onlara kahvaltı hazrladım..hem de taa dıs kapının mandalı elın adamlarını bıle getrdıler sabah sabah..ne ayıp bıldıler ne usul yordam..sonra ben enayı bulasıkları yıkadıktan sonra bıdaha gelınlk gıydım..ardından sacma sapan ellı kısılık bır cemıyet..kadında bı havalar mıllete gelın aldım dıye..noldu o dun agıt yakan kadın yok gıttı..nıye e altınları nasıl alacak..ordakı takılan ucbesı gecmez ellemedım bıle kı cogunu bana taktrmadan ıc ettıler zaten..sonra daha aksamına benden babamın yaptgı dugunden bızım cevremızın taktıgı tum takılara el koydular..nasıl mı gene esımı doldurarak duygu sömurusu..ustune bızı bıkac gun salmadılar..ya yenı evlenmısım sankı kırk yıldır onalrla gıbı..esıme gıdelm dıyorm evımze neymıs ınsanlar dugun yaptgnı anlasnmıs bılmem ne..hep anası yuzuden dolduruyor acıtasyonla..uc gun sonunda dayanamadm artık en guzel gunlerm kaynana kaynpeder görumceler cocklar kendnı bsy sanan bır enste..korkunctu aglaya aglaya evımze geldm esım hala bana neden kalamadn bıgun daha dıye söylendı bır de..sonra bayramda ramaznda gıttık orda basladı kadın ıcten pazarlıklı yuzume bsy yapamıo arkadan adamı salıo ustume..dönerken mesela bsy koyacak yanımza benı cagrmıyor oglunu mutfga cagrıyor oglum ıste su et böle yersınız bu bulgur söle pısırrsınız..oglu sankı evın hanımı..saymadı basından berı benı..sureklı arkamdan konstuklarnı duydum bırde sacma sapan emrıvakıler yapmya calısması falan..hepsı bırbırınden kabus..kaynpeder desen tam bır patavatsz görgusuz.ya ınsan ılk defa aılene gıren bırı yanında dıkkatlı olur tavrlarnda dıymı..hanı huyu suyu farklı ceknır en azndan nasl davrancam dıye nerde..sureklı benı ezme asagılama saka adı altında kırma ıncıtmeye calsma neler neler..bıkere gıttgmzde daha bes dk olmadı ıcerı gırelı bana dedgı aynen su "ay ne cırkınlesmısın sen kılo almısın ıyyy hıc sevmem kılolu ınsnaları" dusunun daha dört bes aylık evlıyım daha..ve adamıgörelı sayılıdır..neler neler yasattılar bana..gene hep elım kolum dolu gıttım bana degl tabkı ogluna tskr ettıler..esımle sureklı aılesı yuzunden sornlar yasadm..esım ıs ıcın sehrdısna gttı ben anneme gıtmek ıstedm buyuk olay oldu rest cektm gıttm..ordan annecm de bılmıyor garbm arayalm hatr soralm kaynanan dedı aramaz olaydk..adam saklamıs aılesnden meger..nasl korkutmuslarsa..snra bunlar da doldrmus bıze nısbet yapıo fıtne bılmem ne.sankı onlara soracagm ya anama gıderken..sonrası ben eve gelır gelmez benı kırdı esım saolsn gene..arada daha neler neler yasadım..bıze dıye kredı cekmısler tek emeklerı yok bız hem altıları verdk hem takst borc ödedk..faızlerle ugrastk bıgun sormadılar ne haldesnz dıye gene babam borc verdı bankadan kurtardı yardm ettı saolsn..hala da trıplerdeler ya..arada cok seyler oldu en son bayrmda gıttm hasta halmle kaldm ellernde yataklarda uc gun yanma ugrayan olmadı..uc gun sonra denk geldk ıgneden dönerken kaynpederle gecms olsn bıle demedı..ınsalık yoksunları ne dıyeym..kadın desen gene ceker kocamı doldurur yuzume guler safa yatar gucu kocama yetıo nasılsa duygu sömurusyle yuvamın huzurnu bozuyorlar anca..sorna gene bana ne bıcım kıayfetn göz zevkımı bozuon gıbı esprı adı altnda asagılamalar ve esıme göre bu bır saka..snra dönerken esımın babası sırf benı gecrmemk ıcın oglunu oper opmez cock gıbı ıcerı bı kactı görmelydnz..Allaha havale ettm ben artk ya..gercekten hayatmda hıc görmedgm muamelelere tabı kaldım hem de ayrı sehrde olmamza ragmen sayılı gıdıslermzde..ama telfonla olsun esımle aramı acarak olsun hep basardılar yapacaklarnı esırgemedıler..bır kez agzımı acmadm saygmı bozmadım sadece mesafe koydum..bu baska bsy degl sucum yuz göz olmamk..ellerne cekp cevremedıler ya canım cıcım kosmadm kadnn pesnde ya..e tek oglunu da caldım ondan ama oglu naslsa agznn ıcıne bakıo ıpler elnde zafer de onun cıkarmasn mı tadını..hepsnı gectım ınanın esım bunca seye karsılık bana ne ektıysem bıctgmı söyledı ya ıste orda bıttı benım ıcın ya hersey..kım ıcın ne ıcın cektm bunca acıyı dayandım o hıc alakam olmayan yanmdan dahı gecemeycek ınsanlarn elnde ne hallere dustum..hepsı bosmus..aptallık benmkı..bırdaha bayram dısında gıtmeyecegm sözum var kendıme esıme de kırgnlıgım cok buyuk kolay kolay gececegnı sanmıyorm..hepsnın canı cehenneme bıle dıyemıyorm ınanın..nefret etmek ıcın de adam saymak lazm..benım ıcın yoklar Allaha havale ettm..RAbbım buyuk..Allah bahtını guzel etsn demısler ınsanın..ben evlendm evlenelı aılesı yuzunden yuzum gulmedı..tek sorunumuz bu ama butun evlıgmızı temelden sarsacak seklde..
püsük canım o kadar doğru yazmışsın ki. kendime çok yakın gördüm. bak benim annem ve babam yüksek lisans mezunu, onun annesi babası ilkokul. kendisi üni.mezunu iyi bir mevkide. aşk işte başlarda sorun olmaz diye düşünüyordum nasıl olsa kendisi okumuş insan. bu arada insanları eğitimleriyle sınıflandırmak değil niyetim. ailem sen de biz de bu insanlarla yapamayız dediler, babam 1 sene diretti. en sonunda patladım, emrivaki bir isteme ve babamın vermesi oldu. babam vermek zorunda kaldı ama biz sana çok dedik kızım sen alışamazsın o hayata, madem bu kadar direttin bütün mesuliyeti alacaksın üstüne dedi. sonra senin kadar olmasa da sorunlar yaşadım kaynanayla. sağa sola işte şunun kızını aldık, kız şöyle böyle diye hava atıyor ama hakkını vermiyor. nişan tarihimizi kafasına göre habire erteledi. benimkide bir ana kuzusu bir sorma. ailemin maddi durumu çok şükür yerinde. bizim evde hiç para muhabbeti dönmez, hiç alışkın değilim. nişanda takılacak sete kadar laf ettiler biliyomusun? neymiş nişanda bişey takılmazmış konya adeti değilmiş bu. ben yabancıyım ya bilmem sanki. forumda konya topiğindeki arkadaşlara sordum, asla öyle bişey yok hatta konyalılar gösterişe çok meraklılardır dediler. sonra eltimin nişan resimlerine tekrar baktım ona bol bol takılmış. ne hissettim tahmin bile edemezsin. ha bide eltim tam bi köylü kızı saf okumamış bişey falan. tam onluk yani. ben açık gözlüyüm tam bi cadıyım onların gözünde. henüz nişan olmadı nasıl yapacaklar ne takacaklar bilmiyorum ama basit de görünse bu bence tam bir utanmazlık. kızı aldığın yer belli, ezil bari de ona göre davran dimi. ama bide yalan söylerler, tepki versen üste çıkarlar. işte bu olay benim onları tanımama vesile oldu. aslında ayrılmak için o kadar nedenim var ki ne beni tutuyor bilmiyorum. hayatta bunları düşüneceğim gelmezdi aklıma ya. Allahım ne olacaksa bir an evvel ben hasta olmadan olsun diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?