burdayımm burdayım
tatlım yaa keşke demeseysin öyle..neyse sen artık akşama bişekilde gönlünü alırsın eşinin
ve birbirinize söz verin asla böyle şeylerle evliliğinizi yıpratmayacağınıza...hadi öpüşünn barışınn
Tatlım öyle deme.Birincisi sen eşinin gönlünü al birdaha da ayrılalım deme.Ayrılık,boşanmak.Bunlar ancak kapıdan çıkıp gitmeye hazırsan ağza alınması gereken kelimeler.Benimde ilk ay eşim 3 kere söyledi bunları,hatta ilk haftamızda söyledi.Ben "sıkıldım ayrılalım" dedi.Ailesinin para meseleleri,eve-evliliğe alışamaması derken oda beni kırdı.3.de sinir krizi geçirtti bana.Daha 2.haftamızdı.Tek hatırladığım beni küvette sokup üzerime soğuk su sıktığı,ben bir yandan ağlıyor bir yandan kafamı fayansa vuruyordum.Elim ayağım titriyordu durduramıyordum.Çok korktu o halimi görünce.Sonra sakinleşip konuşmadan sabaha kadar sessizce ağlamıştım oda sarılıyordu bir yandande özür diliyordu.Sabah ilk iş karşıma alıp konuştum:"Evlilik çocuk oyuncağı değil.30-40yıl evli kalan insanlar her tartışmada boşanalım mı dediler sence,hergünleri tozpembe mi geçti?Sen ailende boşanmadan ,ayrılıklardan başka birşey görmemişsin.Her evlilikte tartışmalar olur.Sinirin geçene kadar bir yere gider sakinleşirsin,sonra konuşur halledersin sorununu.Eğer sevgin bittiyse ,ben seni tanımamışım ,hayal kırıklığına uğrattın beni diyorsan; tamam boşanalım ,kapı orada" dedim.Yalvardı affet diye.O gün son oldu.Birdaha şakayla karışık bile ayrılalım demedi.Üzerine çok büyük tartışmalarımız oldu,ne kadar kızsada ikimizde sakinleşene kadar gelmiyor yanıma sonra konuşup hallediyoruz.Eşinin ne yaşadığını anlayabiliyorum yani.Üzülme diyemeyeceğim çünkü söylediğin sözle verdiğin mesaj şu:seni gözden çıkardım,sevgimi tükettin,emeklerinin karşılığı yok.İnsan resmen bunu hissediyor,güvenin yıkılıyor.Güven yıkılınca da birdaha kolay kolay oluşmuyor.O yüzden bugün eve gittiğinde elinde geldiğince gönlünü al eşinin.Birdaha da sakin kullanma o sözleri.Hatta karar alın "bundan sonra kavga edince sakinleşmeden konuşmak yok "deyin birbirinize.
Buarada hasta olduğun zamanlarda.Yemek bulaşık düşünme doğru git odana.Hastayım de yat.Sen çalışan bayansın o kadar insanın yükü haliyle seni tüketiyor.Görümcen yada kayınvaliden de girsinler mutfağa.Kim çocuğa bakıyorsa diğeri işlerle ilgilensin biraz.Arada eşini ayart dışarıda zaman geçir.İlk doğum yapan görümcen değil ya.2 kadın idare etsinler sen hizmetçi değilsin kiOlmuyorsa da rest çek eşine "Ben yetişemiyorum,ablanda burada.Ev ev üstünde yaşıyoruz.3aile olduk .Ya para ya iş.Ya çalışır para kazanırım yada evde oturur ev işi yaparım "de.
haklısın... eşim diyo ki bırak sölemeyi bunu nasıl aklından geçirdin nasıl kalbin buna onay verdi. şimdi kendime gerçekten soruyorum nasıl yaparsın bunu die. ki eşim bana asla ne kadar tartışms olursa olsun bu kelime yok demişti ve anlaşmıştık. ben bozdum tabi oda hayal kırıklığına uğrattın beni dedi ve hak ettim bunları ben gerçekten.
aynen canım ayenm.
bazen eşime diyorum bunlar bu evin senin olduğunu unutmuşlar diyorum.
ayy bak gene çok sinirlendim.
aynen dediğin gibi oğlumuz aldı falan deseler bende kabul edicem.
eşim bekarken almış o evi bilmiyorum hakkım varmıdır ama ben helal etmiyorum. artık benimde çocuğum var benim olmasada çocuğumun hakkı var o evde.
bide öle rahatlar geziyolar tozuyolar
gece o gelene kadar bekledim yanımda bile yatmadı gittim yanına yalvardım resmen ağladı sonra güç bela ikna ettim yatağa geldi ama ayny yatakta iki yabancıydık resmen hiç bu kdar canım acımamıştı. biz 5 yıldır birlikteyiz ve her geçen gün sevgimiz artıyo hala bana ilk gün ki gibi bakar hala beni öperken heycan duyar üzerime titrer ama ben sinirim yüzünden gıcık insanlar yüzünden hiç sorunum olmayan eşimle arama sorun soktum.
neleri var canım
Önemli olan eşinin tutumu sana ve ailesine karşı umarım seni ezdirmiyordur ve olanların farkındadır
Hatırladığım kadarıyla sen mahkeme olsun istemiştin ama aile içi durum diye işlem yapılmamıştı değil mi canım?Kendini neden bu kadar üzüyorsun bunu anlamıyorum.Gün içinde sürekli düşünüyorsan,kayınvaliden zil takıp oynasa yeri.Bu kadar zararı dövse veremezdi.Bırak eşin görüşsün.Onun ailesi sonuçta.Onların yaptıklarını eşinde görüyor ve hala senin yanında.Ne yaparlarsa yapsınlar sevgisinden vazgeçemiyor demekki.Yoksa bu forumda, annesinin sözünden çıkamayıp;eşini babaevine eşya gibi atan pislikleri de okuduk.Eşin ailesini tutup senden ayrılırdı ihanet edecek olsa.Bunu yapmamış bak eşin,yanıbaşında.Hem sen ailenden vazgeçer miydin?Ben annemle takıştım ama 2 gün sonra bir" canım kızım" demesi,ağlaması yetti,koştum yanına.Ben ailemden vazgeçemezken kocamdan da beklemem.Sende bekleme.Sorma bile gördün mü,gittin mi diye bence.
Senin yapacağın şey bardağın dolu tarafını görmek.Giden eşya olsun.Birkaç parça eşyaya ömür boyu başından savdın bu insanları.Sana nasıl bir koz verdiler farkında olmadan.Bence bunun değeri paha biçilemez.Şu gün deseler ki "eşinin ailesinden kurtulacaksın eşya karşılığında";yığarım tenceremi, tavamı,eşyamı önlerine.Umurumda olmaz.Bundan daha kötülerini var bu forumda.Gelininin namusuna laf edenler,boğmaya çalışanlar...vs.Şükretmek lazım.Aklıma gelince kızarım ama günümü değmeyen biri için ziyan etmem.Allah'a havale et,helel para çıkıyor merak etme.Yarın oda kızında görür bu yaptıklarını.Sen keyfine bak.Hayat başkalarına takılmayacak kadar kısa.Bebişini al,yürüyüşlere çık,kafanı dağıt.Üzme kendini.Hiçbirşey senden değerli değil.
kendime sinir oluyorum .
bazen yaptıklarını daha doğrusu yapmadıklarını düşündükçe katlanamıyorum.
sanki akrşımda o varmış gibi içimdeki herşeyi söylüyorum.
gelin görünkü onun yanında hiçbişey söyleyemiyorum.saygılı davranıyorum.
bazen çok takıyorum
beynim ağrıyor resmen.
kadın kocası kızı kalmaya geliyormuş h. sonu .
bu kadın bide evlenirken bi mendil vermemiş bi kadın
.
Kız valla içindekini yeri geldimi söleyince insan rahatlıyo.bugün ondaydım yine mecburen.misafir almıştı.neyse.annem de var.torunu geldi okuldan.bn bunu çok seviyorum.kimselere veremem.evleniremem.çok kıymetli dedi.bende annemin kıymetlisiydim.öldümmü koca diye de verdiler sanki.herkesin kızı kıymetli dedim kem küm bişeyler demeye çalıştı bölee bakakaldı
arkadaslar ben 11 aylık evlıyım normalde kaynanamlarda bır bahce ıcınde oturacaktık ben balayındayken kaynanam alt katıma tasındı sabah saat 09.00 da zıle basar kahvaltıya cagırır yanı uyandırır ogle yemegı aksam yemegınde ve cay yaptıgında zıle basar pazar gunlerıde zılı bagzen duymam uyandıgımda asa ındıgımde o kadar zıle bastım duymadın der uykun agırmıs der uykum aslında agır degıl neyse oyledır derım dustayken zıle basar uygun olmadıgımda zıle basar kalkıp esım acıyo du bende oyle yaptıgı ıcın kalkar dusuma gıderım 1 kac ay esım boyle yaptı acma dedıgım halde sonra bırgun zıl caldı esım acmadı telefonla kayınpederım arar bazen esım bır kac kere actı telı sonrada acmadı gorumcem ıse kapıyı acana kadar zıle parmagını basılı tutar bazen duydugum halde uyanmıyorum halıyle yenı evlıyım esıme o kadar dedım ewde yıyp ıcelım ama nerde esım bana dedıkı ewı ayırsam annem hasta olur dedı sustum tamam dedım sımdı ıse cogu zaman evımde cayımıda yemegımıde yapıyorum he bıde kaynanam dıyo ewlerı ayırın dıye ama lafta ornek vereyım bugun bakın ne oldu gunduz saat 02.00e kadar asa kaynanamlara ınmedım esıım ewde dıe pat zıl e bastı kaynanam gel dedı bende bırsey oldu sandım ındım megersem caya cagırmıs bende o ara esımle cay ıcıyordum ben asa ınınce esım gıttı dısarı asada cay ıctım cıktım yukarı aksam yemegınde gen zıle bastı ındık yedık sofrayı toplar toplamaz cıktım yukarı esım ıse gıdecegı saat geldı gene zıle bastı uyudunuz mu dedı dusunun
canım geceliğinle aç kaynanan olduğundan eminsen, noldu anne müsait değiliz de
utanır belki okadar rahatsız etmez
şükredin diyorum size sadece.Neden mi?? Ya bide benim ki gibi size hiç bir şey yapmadığı halde sizin olanıda çalsaydı...!!!Bi gün eve gelseydiniz cam kırılmış eviniz soyulmuş kucağınızda bebeğiniz kalakalsaydınız..!!Kullandığınız tencere tabakları bile çalmış bir hırsızz..altlı üstlü oturduğunuz halde aaa evdeydik ama duymadık diyen bi kaynana kayınpeder bundan şüphelenen polisler yukarı çıkıp eşyalrın bir kısmını bulsaydı.........anlatırken onu yaşıyorum, gün içinde defalarca aklıma gelio ve bu konuyu düşündükçe bi gün aklımı kaybedicem diye korkuyorum...hiç bir şekilde görüşmüyorum ama yinede öfkem öle büyük ki..yeni bebeğimiz olmuş o masrafın içinde yeniden eşya aldık..Yeniden ev düzdük yanii...polisler bile şaşırdı bu durumaa ama yaptığı hırsızlık olmadı aile içinde hırsızlık olmyormuş......
elimde değil ki.Eşimde o olaydan snr o insanlarla (insan bile değiller) görüşmeye devam etmiş,etti..Görüşmesini asla istemedim bize bunu yapan insanların yüzüne ben bakmıosam oda bakmasın istedim çok kawgalar ettik dinlemedi beni.görüşmeye devam ediyor ve ben ihanete uğradığımı düşünüyorum
bazen düşünüyorum dünya üzerinde benim bu yaşadığımı yaşayan bi 2. kişi var mıdır diye
selam kızlar:)
Ahkeşkemmm nasılsın hayatım?
ben biraz geçmişi okuyup gelicem:126:
günaydın...
bugün iğrenç birgün ağzım tutulsun eşime bitsin artık dedim. şimdi ise benle konuşmuyo gece 2 de eve geldi. hayatta beklemzdim bunu beni yıktın dedi ve ağladı. nefes alamıyorum sanki şimdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?