günaydın canım
o karışmaz kendi halinde oturur türkü söyler
Zaten ikisi anlaşamıyor tartışıyorlar canım analı kızlı
günaydın tatlım.
Ayrı olmak elbette güzel oluyor.istediğini giy,istediğini ye, istediğin zaman uyu-uyan,istediğin gibi banyo yap(büyüklerden utanmadan-sıkılmadan)yeni evleneceklere ders olmalı aslında bu yazdıklarınız.ayrı ev için elşlerinden geleni yapsınlar.ev ev üstünde olmaz.sende kurtulursun inşallah canım.
Benim sormak istediğim birşey var kızlar.cumartesi akşamı kaynanatör aradı.kızkardeşine geçmiş olsuna gidecekmiş "gelir misin "dedi.teyzede 2 saatlik yolu göze alıp başka şehire düğünümüze gelen biri.biz 9 aylık evliyiz artı 1 yıllık nişanlılık boyunca ve eşimin ailesi bir kere bayramda dedelerine götürdüler o kadar.kendi akraba bağları zayıf yani.neyse ben" tamam "dedim.sonra beni sardı bir stres.fıtık yüzünden normalde evden çıkmıyorum,birde kv.ile otobüslerde ayakta kaldıkça başlayacağım ağlamaya daha önce başıma geldi çünkü ağladım ağrıdan.laf yapacaklar arkamdan diye sabah başladı mide ağrısı stresten.bende beni aradığında" midem ağrıyor çok kötü "dedim" siz gidin ben eşimle uğrarım" dedim.bozuldu" tamam "dedi kapattı.baktım kociş bozuk atıyor."seninle gideriz "dedim oda demez mi soğuk bir şekilde "bizim adetlerimiz var gelin kaynana gider böyle şeylere hem ben evlerini bilmiyorum".bende kızdım "yıllardır burada olupta sen teyzenin evini bilmiyorsan;evlerine gitmiyorsun demektir.bir bayram gidip elini öpmediğin insana benimde gidip geçmiş olsun dememe gerek yok o zaman" dedim.ama içim içimi yiyor kadın ilk defa gel dedi gitmedim.yanlış mı yaptım acaba?zaten 3 haftayı geçti onlarada gitmedik gidince kesin bunun lafını sokar şimdi bana.:18:
heheh bizimkiler gibi.anane köyde oturuyor.kışın çocuklarında kaldı.bizimkiyle hiç anlaşamıyolar.küçük teyzeye gidiyo.kayınvalidemde onunla küs.deliriyo oraya gidiyo anane diye.bende çağırdım bi iki haftada bende kal diye.kadın yük olcam diye yok dedi.bizimkinden anlayışlı valla.
hem küs hemde gelmiyo diye deliriyo bu nasıl çelişki
Yaşlılar daha anlayışlı oluyo o konuda eminim eskiden kalabalık evde yaşamıştır anneannede ondan gelmemiştir...
Ahhh ahhh keşke benimkilerde az anlayışlı olsalar
Ben yalnız korkarım diye anneanneyi bıraktılar banada eşimin dün akşam işi vardı geç gelecek eve diye
kızlar bende kaynanayla hiç anlaşamam hiçte aramaz bu aralar nerdeyse hergün arıyo bende kocişe dedim bunun altından bişey çıkıcak kesin kalmaya gelcek demeye kalmadı kociş dedi haziranda ablamlar oraya gidicekmiş senide cagırıyo aaaaaaaaaaa hayatta gitmem dedim oda zaten bende göndermem gelemez demiş çok şükür sonunda anasına karşı gelmiş şimdi iki gündür sesi çıkmıyo ha ha ha
yok cnm kayınvalidem kardeşiyle konuşmuyo.ananede bizim kayınvalideyle anlaşamayınca teyzeye gidiyo.kızıdır tabiki gitcek.doktorlara hep teyze götürüyo bizimkinin bişeyden haberi olmuyo.
boşver yaaaa bırak ne derse desin bizimkilerde uzakta valla gözüme bakıyolar gelmek için ne cagrıyorum nede gidiyorum gerci bizim cok soruumuz var cesaret edemiyolar ama ona ramen yine yüzsüz gelip bir ay kalmıştı tabi tavrımı görünce korkuyolar gelmeyeGünaydın tatlım.
Ayrı olmak elbette güzel oluyor.İstediğini giy,istediğini ye, istediğin zaman uyu-uyan,istediğin gibi banyo yap(büyüklerden utanmadan-sıkılmadan)Yeni evleneceklere ders olmalı aslında bu yazdıklarınız.Ayrı ev için elşlerinden geleni yapsınlar.Ev ev üstünde olmaz.Sende kurtulursun inşallah canım.
Benim sormak istediğim birşey var kızlar.Cumartesi akşamı kaynanatör aradı.Kızkardeşine geçmiş olsuna gidecekmiş "gelir misin "dedi.Teyzede 2 saatlik yolu göze alıp başka şehire düğünümüze gelen biri.Biz 9 aylık evliyiz artı 1 yıllık nişanlılık boyunca ve eşimin ailesi bir kere bayramda dedelerine götürdüler o kadar.Kendi akraba bağları zayıf yani.Neyse ben" tamam "dedim.Sonra beni sardı bir stres.Fıtık yüzünden normalde evden çıkmıyorum,birde kv.ile otobüslerde ayakta kaldıkça başlayacağım ağlamaya daha önce başıma geldi çünkü ağladım ağrıdan.Laf yapacaklar arkamdan diye sabah başladı mide ağrısı stresten.Bende beni aradığında" midem ağrıyor çok kötü "dedim" siz gidin ben eşimle uğrarım" dedim.Bozuldu" tamam "dedi kapattı.Baktım kociş bozuk atıyor."Seninle gideriz "dedim oda demez mi soğuk bir şekilde "bizim adetlerimiz var gelin kaynana gider böyle şeylere hem ben evlerini bilmiyorum".Bende kızdım "yıllardır burada olupta sen teyzenin evini bilmiyorsan;evlerine gitmiyorsun demektir.Bir bayram gidip elini öpmediğin insana benimde gidip geçmiş olsun dememe gerek yok o zaman" dedim.Ama içim içimi yiyor kadın ilk defa gel dedi gitmedim.Yanlış mı yaptım acaba?Zaten 3 haftayı geçti onlarada gitmedik gidince kesin bunun lafını sokar şimdi bana.:18:
boşver yaaaa bırak ne derse desin bizimkilerde uzakta valla gözüme bakıyolar gelmek için ne cagrıyorum nede gidiyorum gerci bizim cok soruumuz var cesaret edemiyolar ama ona ramen yine yüzsüz gelip bir ay kalmıştı tabi tavrımı görünce korkuyolar gelmeye
hem küs hemde gelmiyo diye deliriyo bu nasıl çelişki
Yaşlılar daha anlayışlı oluyo o konuda eminim eskiden kalabalık evde yaşamıştır anneannede ondan gelmemiştir...
Ahhh ahhh keşke benimkilerde az anlayışlı olsalar
Ben yalnız korkarım diye anneanneyi bıraktılar banada eşimin dün akşam işi vardı geç gelecek eve diye
seninkiler ne yaptı canım
oda güzel seni düşünmüşler amayalnız kalma die ........ Herkezin biraz yalnız kalmaya ihtiyacı var benim eşimde devamı şehir dışına çıkıyo tek kalıyorum çok güzel oluyo kafasını dinliyo insan
beni hiç istemediler o yüzdende istemeye gelmediler bizde kaçtık önce ilk gün tamam dedi bi gece orda kaldık ondan sonra kedi yavrusu gibi sokkaga attı eşime bunu neden aldıysan oraya bırak dedi oda yetmedi ne namuslugum kaldı ne oglunu benim kaçırmam ayırmakiçin cok ugraştılar gerçi altan altan hala ugraşıyolar bi kuruş destegi olmadı onların ama şimdi evime gelip oglumun evi deyp yayılmasını biliyo bi kasık sda bogcam o koca karıyıııııı
günaydın hatunlar: )
bana tavsiyede bulunmuştunuz,kv den dolayı.
hepsi işime yaradı artık daha resmiyim,çok fazla içlerine girmemeye çalışıyorum.
normalde bi gün durur sonraki gün mutlaka hem kv hem kp yi ayrı ayrı arardım ama bu sefer 1 hafta boyunca aramadım
dün abimin sözü vardı onlarda geldi.pek pas vermedim.
gideceğimiz yol 1 saat uzaklıktaydı,
annemlere dediki:''civcivvvv bizim arabada gelsin''
annem beni kaptırırmı
''olmaz,civcivvvv çiçek taşıcak bizimle gelsin''dedi
ben ondan uzaklaştıkça kv daha çok üzerime düşmeye başladı,şimdi daha iyi davranıyor bana ama hala sevmiyorum onu...
dün nişanlımla telde konuşurken,tartıştık başka meseleden...
sonra ben ağzımdan kaçırdım :26: ''ben çok mutsuzum kendimi çok değersiz hissediyorum bide sen böyle yapınca artık hiç birşeye hevesim kalmadı' deyince hemen sordu
''noldu niye kendini değersiz hissediyorsun''diye.
söylemedim bayağı direndim,yok bişey falan dedim ama o kadar ısrar ettiki,erzurumda kv ile geçirdiğimiz o 1 haftayı anlattım hep.
cimriliklerinden,evi sahiplenişinden...tabi bunu çok dikkatli yaptım,asla kv yi kötüleyecek şekilde demedim.böyle böyle yaptı çok üzüldüm ona rağmen kiimseye anlatmadım falan dedim.
nişanlımda:''farkındaydım zaten,annem çok cimridir haklısın,bazı konularda da ayıp etmiş,ben onu yeri gelince sanki ben tembihliyormuş gibi(seni katmadan) uyarırım merak etme,zaten böyle bi düşüncem vardı düğünden sonra her iki tarafada artık biz bir aile olduk bu yüzden hayatımıza çok fazla müdahale etmeyin bizi kendi halimize bırakın,biz bir sorun olurda çözemeyecek olursak zaten size danışırız diyeceğim''dedi.
şunlarıda söyledi:''biz Allah nasip ederse seninle karı koca olacağız,tüm dertlerimizi rahatça paylaşacağımız insanlar birbirimiz olacağız,keşke bunu bana ordayken söyleseydin,en azından bu kadar zaman üzülmene gerek kalmazdı,ben gene müdahele ederdim üslubunca.bundan sonrada sakın birşey olduğunda saklama,onlar büyük,eski görüşte kalmışlar haliyle anlaşaman normal,ben bile annemle aynı evde sürekli kalsam bunalırım,sana hak veriyorum ama bundan sonra bana ne sıkıntın olursa anlat ve senden ricam annemin bu tavırlarına karşı sevginde saygında azalmasın.o da bir anne,iyiliimiz için çalışıyor,farklı yollardanda olsa.bi sorun olduunda bana söylemen yeterli ben onu dizginlerim merak etme sen''
dedi.
sizce anlatmakla iyi yapmışmıyım :44:
kendimi rahatlamış hissediyorum.zaten anlatırkende senin annen böyle seni annen şöyle tarzında anlatmadım,kelimelerimi çok dikkatli seçerek:'annemi seviyorum ama şu tavrı beni üzdü..''şeklinde konuştum hep.
bundan sonra ne yapayım peki ben
günaydın hatunlar: )
bana tavsiyede bulunmuştunuz,kv den dolayı.
Hepsi işime yaradı artık daha resmiyim,çok fazla içlerine girmemeye çalışıyorum.
Normalde bi gün durur sonraki gün mutlaka hem kv hem kp yi ayrı ayrı arardım ama bu sefer 1 hafta boyunca aramadım
Dün abimin sözü vardı onlarda geldi.pek pas vermedim.
Gideceğimiz yol 1 saat uzaklıktaydı,
annemlere dediki:''civcivvvv bizim arabada gelsin''
annem beni kaptırırmı
''olmaz,civcivvvv çiçek taşıcak bizimle gelsin''dedi
Ben ondan uzaklaştıkça kv daha çok üzerime düşmeye başladı,şimdi daha iyi davranıyor bana ama hala sevmiyorum onu...
Dün nişanlımla telde konuşurken,tartıştık başka meseleden...
Sonra ben ağzımdan kaçırdım :26: ''ben çok mutsuzum kendimi çok değersiz hissediyorum bide sen böyle yapınca artık hiç birşeye hevesim kalmadı' deyince hemen sordu
''noldu niye kendini değersiz hissediyorsun''diye.
Söylemedim bayağı direndim,yok bişey falan dedim ama o kadar ısrar ettiki,erzurumda kv ile geçirdiğimiz o 1 haftayı anlattım hep.
Cimriliklerinden,evi sahiplenişinden...tabi bunu çok dikkatli yaptım,asla kv yi kötüleyecek şekilde demedim.böyle böyle yaptı çok üzüldüm ona rağmen kiimseye anlatmadım falan dedim.
Nişanlımda:''farkındaydım zaten,annem çok cimridir haklısın,bazı konularda da ayıp etmiş,ben onu yeri gelince sanki ben tembihliyormuş gibi(seni katmadan) uyarırım merak etme,zaten böyle bi düşüncem vardı düğünden sonra her iki tarafada artık biz bir aile olduk bu yüzden hayatımıza çok fazla müdahale etmeyin bizi kendi halimize bırakın,biz bir sorun olurda çözemeyecek olursak zaten size danışırız diyeceğim''dedi.
şunlarıda söyledi:''biz allah nasip ederse seninle karı koca olacağız,tüm dertlerimizi rahatça paylaşacağımız insanlar birbirimiz olacağız,keşke bunu bana ordayken söyleseydin,en azından bu kadar zaman üzülmene gerek kalmazdı,ben gene müdahele ederdim üslubunca.bundan sonrada sakın birşey olduğunda saklama,onlar büyük,eski görüşte kalmışlar haliyle anlaşamaman normal,ben bile annemle aynı evde sürekli kalsam bunalırım,sana hak veriyorum ama bundan sonra bana ne sıkıntın olursa anlat ve senden ricam annemin bu tavırlarına karşı sevginde saygında azalmasın.o da bir anne,iyiliimiz için çalışıyor,farklı yollardanda olsa.bi sorun olduunda bana söylemen yeterli ben onu dizginlerim merak etme sen''
dedi.
Sizce anlatmakla iyi yapmışmıyım :44:
Kendimi rahatlamış hissediyorum.zaten anlatırkende senin annen böyle seni annen şöyle tarzında anlatmadım,kelimelerimi çok dikkatli seçerek:'annemi seviyorum ama şu tavrı beni üzdü..''şeklinde konuştum hep.
Bundan sonra ne yapayım peki ben
ne demek yaa nerden aldıysan oraya bırak aynen kedi yavrusu mu sanmış seni
Boşver tatlım allahından bulsun küçüklük bizde kalsın yine hep
yaaaaa ben bir kedi yavrusuyumBende öle yapıyorum nede olsa sevdigim adamı o dogurdu......
aynen öyle tatlım işte
herşeyin sahibi yukarıda doğruyu yanlışı bilen...
Herkes hakettiğini birgün görecek bizde dahil...
Evet onlar olmasa eşlerimiz de olmayacaktı yani
Yaşasın kv...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?