Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

zaten hiç hırçın bir şekilde anlatmıyorum.bunu onada söyledim,:''eğer ben huysuzluk edecek olsaydım emin ol erzurumdayken hiç bir lafın atında kalmaz,sanada işten geldiinde annen böyle yaptı diye yetiştirirdim ama ben anneninde,seninde üzülmenizi istemediğim için hep alttan aldım.şimdi bile diyemem annene,kırılmasını istemem ama gücendim.orası bizim evimiz ama ben kendimi çok yabancılaşmış hissettim...'' dedim.
bana hak verdi sağolsun.umarım böyle devam eder: (
biz farklı şehirlerde yaşayacağız her iki ailedende.o yüzden çok fazla görüşmeyiz.o yönden rahatım.zaten nişanlım sağolsun bu konuda anlayışlı.7 senedir bekar evinde nişanlım ve kv ile aynı evde olduu zamanda anlaşamazmış.hatta bana dün dedi,geçen aylarda muhabbei olmuş demişki kv ye:''kusura bakmayın ama ben öyle alışmışımki yalnızlığa bu saatten sonra aynı evde sizinle yaşayamam,anlaşamayız biz'' demiş kv bozulmuş : )

bu arada senin kv de çok fenaymış ve herşeyden önce merhametsiz....sen sevdiin için aileni bile geride bırakmışsın o ise,sana nasıl davranmış
ne kadar merhametsiz...şimdi aranız nasıl?eşin sana nasıl davranıyor?annenle senin arandaki çizgiyi koruyabiliyor mu?

teşekkür ederim canım.ben 21 yaşındayım nişanlımsa 29.o biraz daha pişmiş hayata o yüzden beni çok iyi anlıyor.bide nişanlım kendince bir prensip oluşturmuş,ailelerle çok samimi olmayalım,hayatımıza müdahele ettirmeyelim diyor...ve bunu tavırlarıylada çok iyi gösteriyor.beni hep koruyor,bunu hissedebiliyorum.o yüzden içim çok rahat.
düğün Allah nasip ederse 38 gün sonra: )

hemde ne zor canım bi bilsen
Bence gitsen iyi olurmuş eline koz vermişsin kv çağırdım da gelmedi diye ölene dek unutmaz yayar onu şimdi
sonuçta yeni gelin sayılırsın kv. Gitmen iyi olurdu tatlım

Farkındayım tatlım bende o yüzden huzursuzum.Ama hatırlarsan geçen hafta abisi eşime "ihanettin evlendin" demişti.Bende o sözü kullanacağım eğer bana laf sokarsa."Amaaan anne ne olmuş gelmediysem biz karı koca ihanet etmeyi çok seviyoruz bilmiyor musun ?Biz birara gideriz kocamla merak etme"diyeceğim gülerek bakalım o zaman ne cevap verecek

Keşke bizimkilerde uzakta olsaydı.Gerçi kocişi kandırıyorum 2 haftada bir gidiyoruz hatta bu ara 3.haftayı geride bıraktık.Ama yinede etkileri büyük üstünde.Abisi günde 4-5 arıyord, işe girdide günde 2 kere arıyor artık.Bende az şey duymadım yüz yüze kötü olmadık ama soğuk savaş sürüyor aramızda.

Tatlım iyi yapmışsında nişanlının sözlerine güvenip sürekli anlatmaya kalkma yinede sen.nişanlıyken evet her dediğine tamam diyecek.Hepimizin ki öyleydi.Benimki ailesine neler diyordu.Ama evlenince erkeklere de birşeyler oluyor.Ailesini korumaya başlıyorlar.İyice dayanılmaz olduğunda söylersin belliki eşin arkanda duracak ama bu sürekli olmaya başlarsa yavaş yavaş soğur senden.Küçük meseleleri sen hallet kaynanatörünle.Yeri geldiğinde sen cevap ver,sustur.Böylesi daha iyi olur.Biz evdeki kavgaları böyle durdurduk.

Son düzenleme:

benimkide değişir mi diyosun neclacım :26:
umarım değişmez
eşimden anneci bir tavır görmek bni çok üzer: (
ama senin taktii bende uygulayım o zaman evlenince: )
peki sen kv yi eleştirdiğinde eşinin sana tutumu ne oluyordu?

eşim bana iyi davranıyo oda ailesinin ne oldugunu biliyo özellikle kaynananın bişey oldugunda boşver takma kafana falan dio mesela eşim sırf anasını denemek için şubat ayında anne çok sıkıştım arabanın borcunu ödeyemiyorum bana bin lira gönderirmisin dedi üzerinden bi hafta gecti eşi hergün aradı ondan sonra binbir nazla gönderdi üzerinden bi ay geçti arayıp biz o parayı amcandan borç aldık geri istiyorlar dedi bu sefer onlar hergün aradı bizde gönderdik yani anlayacanız kızlar bana hakkı gecicek die ödü kopyo kadının eşimde gördü anasın noldugunu

canım yapım gereği ben zaten çok şikayetçi biri değilimdir.yani hemen olayları anlatmam.kim olursa olsun.içimde birikir birikir...dayanamayacak olur hale gelince(dünki gibi) anlatırım.nişanlım bu huyumu bilir hatta bana kızar,sen hiç bir derdini kolay kolay anlatmıyorsun,biz artk karı koca olacağız nolur bu tavrını yen artık diye..
bu sondu zaten benim için.ilk defa söyledim o da annesinden ahatsızlıımı bilsin diye.bundan sonrasında bende sein yaptığın gibi kv ile kendi aramda çözmee çalışacağım.zaten farklı şehirlerdeyiz çok sıkıntı olmaz sanırım ama olursada kv ile muhattap olacağım.
açıkçası kredilerimi kv ile geçen ufak tartışmalardan dolayı tüketerek,eşimi bu durumua alıştırıp,duyarsız hale gelmesini,normalmiş gibi kabul etmesi istemiyorum.
bilsinki ben ona annesiyle ilgili bişey anlatıyorsan eğer gerçekten bir sorun var.
yani ona kv yi anlattığımda,duyarsız kalmasın istiyorum.
bunun yoluda aynı seninde dedğin gibi eşimle bu konuda yüzgöz olmamaktan geçiyor.
artık kv ile tek başıma başetmeyi öğrenmeliyim

Allahtan eşin farkında,çok şanslısın bu yüzden canım,ne güzel.
biz<im kv bırak borç vermeyi,maddi olarak hep nişanlıma yük olmaya çalışıyor.

bnm kv dem canım bitanem yosun gözlüm diye sever beni.gözlerm yeşil olduğu için.bi sorun olduğu zmn eşime sölesem görmüyomusun kadın seni ne kadar seviyo sen yanlış anlamışsndr i diyodu.bnde sinirlendim .artık bişey demiyorm eşime.geçen bana diyoki eşim.annem dediğini diyo deidğni diyo dimi.dedi. şaşırdım.olsun bn alıştım dedim.bişey aksa kara diyo ama napalım anlamıyo laftan dedi.demekki dedim eşlerde biliyolar annelerinin huyunu ama bize laf sölettirmiyolar.ama bn kv de laf sölersem saygı sevgi sınırları içinde dediğim için eşim asla bişey demiyo.gülüyo daha bizim o durumumza

hadi hayırlısı bakalım herşey gönlünce olsun inşşallhh...

Allahtan eşin farkında,çok şanslısın bu yüzden canım,ne güzel.
biz<im kv bırak borç vermeyi,maddi olarak hep nişanlıma yük olmaya çalışıyor.
bizimkine kalsa oda yardım edicek ben biraz cazgırım ama kaynana yüzünden o bana basta iiiiiii davransaydı bende ona iyi davranırdım benim eşimdende az para istemediler bende bizde ne hakkları var ananın bir ignesi yok evimde bizden istiyeceklerine onlar versin bize sana naptılar evlenirken de şindi sende istiyolar dedimmi eşim agzını açamıyo

seni tebrik ediyorum canım, işte bütün mesele bu bende yeni evliyken kv.me susar, eşime söylerdim tepki gösterirdi, konduramazdı, ben o zaman daha çok deliriyodum, her yanımı hırs kaplıyodu ee aramızdada tatsızlık oluyodu haliyle,
ama yaklaşık 5-6 yıldır eşime susup kv.me saygı çerçevesinde cevap verip hakkımı koruyorum en gùzeli bu...

şöyle bir okuyorumkii okadar korktum kii....

Allah hepinize sabır versin...
bizde aynı apartmanda oturuyoruz babannemlerle...
16-17 yaşlarımı zehir ettiler... her şeyime karıştılar... eve 2 dk geç kalsam kimle geziyor oldu bu...
ailede tek kızım... annem benim yüzünden çok çekti kaynanasından...
benim dışında da çok çekmiş ama inanın çeyizinde getirdiği ve etiketi üstünde olan bir sürü geceliği var...
yedek anahtar hep onlardaymış...
yeni evliyken saat 8 de gelir annemi kaldırırmış... uyanmazsa içeri girermiş...
onuda geçin ben çok bilirim amcam ve yengemin arasına girip yattığını... aaa benim oğluşum diye sevdiğini...
hala gelir babam yatıyorsa yatar yanına...

hala beraber otururuz!! üst katımızdalardı... ama ben çok aksi oldum onlar yüzünden benden çekindiklerinden pek gelemez artık.
24 yaşındayım ve önümüzdeki ay sözlencem...

hep dua ettim Allah'ım şehir dışında biriyle evlenip uzaklaşayım buralardan diye...
Allah gönlüme göre verdi şehir dışına gidicem gelin...
ama ben 13 yaşından beri kaynana azabı çekiyorum babannemden ötürü inanın koymaz bana gittiğim yerdeki.
benim kanım bunu yapıyorsa o ne yapsa eyv derim heralde...
yıllardır aynı şey söylendi bana soyadına sahip çık... inanın evleniyim hiç kullanmıcam...

kayınvalidem ile geçen hafta tanıştım... samimi , sıcak kanlı , sevecen bir kadın ilk izlenimim... resimlerden daha güzelmiş benim gelinim dedi ilk gördüğünde...
aynı apartmanda onlarında dairesi var ve kayınpederm oranın kirasını size vereyim istediğiniz yerde oturun dedi...
burda abisinin çocukları var gelen giden bitmez kızım sen alışana kadar istersen otur ama benim düşüncem 2 sokak bile olsa uzağa gidin dedi.
gerçekten düşünceli davranıyorlar... kayınvaliden 2 günde 1 arıyor... ordan dönünce hastalandım ben nasıl oldun kuzum diye:)

kendi anneme aşık olarak büyüdüm halada aşığımdır. ama orda çok çektik biz anneciğim orda kalcak ama 25 senenin verdiği rahatlık ile babannemin ağzının payını veriyor.
şimdi tek isteğim kayınvaliden ile sorunsuz bir ilişki... çünkü tek tanıdığımın bile olmadığı bir yere gidicem...

buarada genelde cahil insanlar babannemin yaptıklarını yapar diye düşünmeyin benim babannem çoğu ülkeyi görmüş gezmiş , okumuş bir insan...
insanın karakteri sağlam olmalı!! okumakla , gezmekle , görmekle , parayla adam olunmuyor!

Bilmez olurlar mı hiç hepsi ailesini biliyor sadece söz söyletmiyorlar.Bizim ilk 6 ayımızda ben çok söylendim ailesi hakkında,haklıydım da ama eşim çok sessiz çok sakin biri olmasına rağmen patladı sonunda.İçinden resmen bir canavar çıktı.Bana dedi ki:"32 yıldır tanıdığım ailemi bana mı anlatıyorsun?Ben ailemin salak olduğunu,annemin beni hiç sevmediğini,dertlerinin para olduğunu bilmiyor muyum sanıyorsun?Onlar benim annem babam atamam,satamam.Dinen onlara "ahh" dedirtmemem gerekiyor buna çabalıyorum sadece.Para vermeyi bırakayım sokakta mı kalsınlar?Böyle devam edeceksen ayrılalım"demişti.O zaman anladım yaptığım hatayı.Eşim kör değil herşeyi görüyordü ve arada kalmaktan sıkılmıştı.O günden bu yana ona yakınmıyorum evde mis gibiyiz.Ancak büyük birşey olursa mesala geçen hafta eşim ağlayarak geldi eve abisinin sözleri yüzünden birtek o gün konuştum kızdım,sonra yine sustum.Ben ne dersem diyeyim benden vazgeçer ama ailesinden vazgeçmez.Kimse vazgeçemez.Bende olsam bende onun için ailemden vazgeçmem.Tamam başka şehre geldim ama gitme görüşme dese,sürekli anneme laf söylese bırakırım.

senin için hayırlı olsun uarım degişmez kayınvaliden ne insanlar var yaaaaaaa inanın bende biraz sesiz sakin olsam aynısını yapardı kaynana bizde kaldıgında daha sekizde yatak odasına giriyodu kadın yaaaa deli olmustum sonra ortamda dedimki eşime ben gec kalkıyorum coçuk uyumuyo beni bi daha erken kaldırma sakın dedim ondan sonra girmedi insanlarda mahremiyet kalmamış

insan yinede huzursuz oluyor işte sende haklısın canım
hmm güzel bi laf sokma olacak ortam olursa eğer hemen gidip kaynına der bence

Söylemez mi hemen gidip yetiştirir.İşin kötüsüde kaynım çok zeki biri sonrasında ne yapacağı bilinmez.Eşime patlar bana diş biler ama takmıyorum artık,zaten düşman bana yeni düşman kazanmış olmayacağım yani

biz yeni evlendigimiz zaman tartışmıştık hiç unutmuyorum dedigi laf seni atarım annemi başımın üstünde taşırım senden çok bulurum ondan bi daha bulamam demişti çok zoruma gitmişti şimdi diorum bişey oldugun sana deger vermeyen sana destek olmayan anneni taşı kafa üstünde sonra daha cok başına cıksın evliligini bittirsin

hepsi aynı kalıptyan çıkma sanırım bu erkeklerin ,benim eşimde annesine toz kondurmaz,kadın bana hep sataştıgında ben ona bişey diyemez gelir eşimle paylaşırdım hırsımı ondan alırdım oda anasına laf söyletmez sürekli beni incitirdi arada çok kalırdı ,artık anasını şikayet etmiyorum ne yapsa aldırmıyorum çünkü kadın ruh hastası ogluda biliyo ne mal oldugunu ama bana gelince anasını koruma altına alası geliyo

Haklısın böyle şeyler duymak bizi kırıyor incitiyor.Çünkü biz kadın duygusallığı ile bakıyoruz evliliğe.Evlenince erkeğin en değerli varlığı biz olacağız.Dünya bizim etrafımızda dönecek sanıyoruz.Evliliği için elinden geleni yapar,benden asla vazgeçmez diyoruz ama gerçek bu değilmiş.Hepimiz yaşadık gördük işte.Aradan yıllar geçiyor taşlar oturana kadar.En az 3-5 yıl geçince rahatlarsın demişti evli arkadaşlarım.Büyüklere bakmak lazım o yüzden ben başta annemi dinlemezdim şimdi hak veriyorum,deneyimli insanlar çok daha kötü kayınvalideleri idare etmişler şimdi babamı parmağında oynatıyor annem.Oysa babam asker,çok sert biridir mesala.Daha ilk yılımda,ben eşime "al anneni taşı başında"desem beni bırakır onu taşır yani
Haklıyız,yeni ev kurmuşuz,kaynana dahil kimse müdahale etmesin istiyoruz.Mutlu mesut yaşayalım istiyoruz.Ama ortada ortak kullanımda olan biri varken 2 kadının kıskançlık yapmaması mümkün mü?Kocalarımıza kızıyoruz ama aslında arada bırakıyoruz onlarıda.Biraz tarafsız bakalım kızlar siz annenizden vazgeçer misiniz kocanız için?

Son düzenleme:

yani canım sen zaten kötüsün abisinin gözünde ihanet meleği

umarım kaynanadan çekmezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…