Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

günaydın sevgili arkadaşları

eylül cüm çok sevindim buzların erimesine.. zaten ömür dediğin gelip geçiyor. iki günlük dünyada seviyorken birbirinizi kırmayın derim ben..

ahkeşke cim valla sen bence kv görümce vs işine çözüm bul. madem kocan görüyor herşeyi yavaş yavaş aklına gir bence.

nasyabanu cum seni valla kendime benzetiyorum. şimdi geçmişe bakıyorumda eşimin ailesine ne kadar çok önem vermişim. bazen diyom ki ben salakmışım herkesi kendi gibi bilmişim. kadın kuyumu kazmış bende saf saf ilacına kadar almışım, takip etmişim. onlar sayesinde ne huzurum kaldı ne bişey. benim görümce yok ama kv benim 10 tane görümceye bedel zaten.
birgün kv lerdeyiz. dedim anne hangi evladını çok seviyon. biri muhakkak ağır basıyordur dedim. (ben biliyom benim kocamın hastası. sanki karısıymış gibi herşeyini ona aldırıı günde 6-7 kere eşimi arar napıyosun diye) eveledi geveledi dediki benim eşimi çok severmiş. utanmadan birde demesin mi onun yüzünü görmeden sesini duymadan yapıyorum. o başka benim herşyeim. içimden dedim zaten utanmasan yanında yatıracaksın. valla çok sinirlendim ama gülerek dedimki ben biliyodum zaten eşimi çok sevdiğini. istersen oğlunu sana geri verim dedim gülerek. bi mors oldu. gülüyor yok mok diyo kadın bide ver deeydin keşke utanmadan. arsız bunlar bacım yüzsüzler.ama suç kocamda bence o tepesine çıkarmış bunu böyle.

ay benimkide çok düşkündür tabiki düşkün olacak doğurup büyüttü ama bunun ki aşıra canım 3 ay önce istanbula görümcemlere gitmiştik oda geldi bizimle.eşim eski arkadaşlarıyla buluşmaya gitti geç geldi biraz o akşam biz salonda yatıcaz kayınvaldemde torununun odasında yataklar yapıldı bu arada torununun odasındada iki tane ranza var,eşim geldi annesine bakmaya girdi odaya giriş o giriş o gece beni salonda yanlız bıraktı ve kayınvaldemle aynı odada yattılar ve saatlerce sohbet dedikodu oğluna benimle ilgili bişeyler diyor yine duyuyorum kulaklarımla benim evimde yorgun domuzlar bile durmazmış ben şöyleymişim böyleymişim.ama o gece o kadar üzüldüm ki eşimin beni sonuçta görümcemde olsa başka bir evde yanlız yatırması ve o kadının söylediklerini dinlemesi sabaha kadar uyuyamadım ağladım olan yine bana oldu.

teşekkürler turkuazcım,ilgin için,sohbetin için...
senin kv kocasından görmediği ilgiyi oğlundan mı istiyo acaba? karıştırmış bu bişeyleri :)

çok ayıp etmiş eşin..nasıl bi tavır koydun pekii..ne bilim ben de olsam ağlardım,kahrederdim ama ne bilim bişeyler de yapmak lazım,bu ne şimdi yaaa!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
eylül cüm aferin sana hemen teşhisi koydun kıssss.

benim kayınpeder karısını sevmez. hiç alakası bilene yoktur. oda oğlunu kendine koca yapmış. valla sinirlendim bir kere dedimki eşime annen seni koca bellemiş. sen ona evlatsın koca değil. eşim bir bozuldu. ama öyle yani. kız eşim kavga edince küser gider annesinde kalır. eve geldiğinde teline bi bakıyom. orda kaldığında eşimi hiçççç aramamış. eve gelince gene başlıyo 4-5 kere günde valla bak. hiç abartmıom. ve her gün hemide. şahsen ben hiç o kadar aramam. hatta son zamanlarda birşey olmadıkça hiç aramam yane..bu aramış eşim acmamış, bu üstüne gene aramış gene aramış taki konuşana kadar. telefon kayıtlarından bunu çıkartıyom.

nasyabanucum ben valla anlattıklarını normalmiş gibi okuyom. yaşadığım için aaaa diyemiyom. Allah yardım etsin. beni 2,5 senede tükettiler. özellikle son 7-8 aydır hepsinden nefret duygusu hissetmeye başladım. bu duyguyuda onlar sayesinde öğrendim. ben kocamın değişeceğine inanmıyorum. adama konuşdum boşancam dedim süreci başlatıyorum hiç umru değil. hala bana ailesini annesini koruyor.
benimki düzelme ama bacım inş seninki düzelir.

kızlar haftasonu ankaraya gidelim dedim eşime,biraz sırnaştım filan :) çok özledim annemleri,iyi olcak 2 gün gidip gelsek..haftaya gitsek,şimdi pek uygun olmıcak filan dedi..sonra düşündüm de,gitsek bin türlü sıkıntıya gircem..kv lere de gitmemiz icap edecek normal olarak..zaten cuma akşam gider,pazar döneriz.yetmiyo zaten bi de oraya gitmek..hayır gittiğimizde güzel vakit geçirsek amenna,eşimin ana babası derim ses etmem.ama.......zaten çok da umurlarında olmaz,sanki hergün görüşüyomuşuz gibi karşılarlar,umursamazca,konuşmazlar bile,sevinmezler,gülmezler..ama gitmezsek eşimi arar laf sokarlar..
her ankara konusu açılınca önce seviniyorum sonra bir parantez açılıyo üzülüyorum...bunu nasıl aşıcam bilemiyorum..
eşim de annemleri aradı dün,sizi özledik haftasonu gelin hadi dedi..canım kocam benim!!! babam işini ayarlayabilirse,gelecekler belki de...

sabah erkenden kalktım uyuyamamıştım zaten, bütün gece ağladım sinirimden kahvaltıyı hazırladım masayı kurdum benim yüzümden belli zaten gergin sinirli olduğum.masayı topladım eşim hadi seninle biraz dışarı çıkalım dolaşalım dedi ben hayır çıkmak istemiyorum dedimsede uzun uğraşlar sonucunda dışarı çıkardı beni gittik bi parka oturduk noldu dedi ben o arada başladım ağlamaya ağzıma geleni saydım yazıklar olsun sana dedim beni o evde yanlız bıraktın bundan sonra git her gece annenle yat dedim ama yatmandan da ziyade o kadının dediklerini dinledin beni hiçbir şekilde savunmadın dedim ağlıyorum tabi ben hıçkıra hıçkıra etraftakiler bize bakıyor özürler diledi bir daha asla senin hakkında konuşturmam bişey söyleyecek olursa susturum dedi sözler verdi ama nerdeeeeee yine devam yine onu dinliyor yine susturmuyor artık çok yoruldummm çabalamaktan

Son düzenleme:

benim kpederle kvalidenin arası da bozuktur hep,sevgileri yok birbirlerine..ama oğullarına düşkün de değil ikisi de,aksine sevmiyo gibi davranıyolar.benim sıkıntım da o :) ama seninki kadar abartsa da dur derdim senin gibi..gerçi benim koca müsaade etmezdi zaten,seninki orda hata yapıyo işte kafasına dank edecek ama iş işten geçmese bari.."boşanmak"tan bahsediyosun hala tık yok,büyü mü yaptılar nedir..
haftada bir filan benim kv de arardı eşimi,gündüz,işteyken..ben de her akşam tlfnuna bakarken buluyodum kendimi,çatlıyodum resmen,neden onu arıyo yalnızken,beni neden aramıyo,neden benle konuşmuyo diye..ama haftada bir bu dediğim :) senin durum hakkaten vahim..yani ne var da günde 4-5 kere arıyosun.ne olmuş olabilir gün içinde o kadar çok..yaa ben bu davranışların safca bir annelik sevgisi olduğuna inanmıyorum.bu düpedüz kıskançlık,oğlunun mutluluğunu engellemek,kötülük bu..sana sabır diliyorum,çok içten..

al işte...ne güzel konuşmuşsunuz madem özürler dilemiş,hak vermiş,sonra niye unutuyo..yaa hiç yakıştıramıyorum kusura bakma,afedersin ama..bir erkek karısını bu şekilde ezdirmemeli..bu ezdirmektir,anlattığı saçma sapan şeyleri dinlemek bile ezdirmektir.

size kayınvaldem ve en küçük görümcemden (benimle aynı yaşta) inciler düğünümüze 1 hafta kala oğluna ben senin evlenmeni istemiyorum gel vazgeçelim ben seni paylaşamam demiş ,

görümcemde benim yüzüme söylüyor ne niyetle söylüyor bilmiyorum ama sen abimle evlendiğin zaman seni çok kıskanmıştım kabullenememiştim dedi tam çatlak bunlar yaaa....

benim görümcem de bana dedi,kıskanıyorum diye :) benden küçük,bekar,zararsız olur diye düşünmüştüm...lafları var iğne gibi ama bana batıramıyo :)

canım yaklaşık 1 ay önce kayınvaldem yüzünden soluğu annemlerde aldım yine eşimi almış karşısına ben onun gibi geli istemiyordum kendi kızlarım gibi gelin gerekiyordu benim evime diyordu ve eşim yine onu dinliyip en ufak şekilde beni savunmuyordu,o gecede kavga ettik beni savunmuyorsun dedim hani bana söz vermiştin noldu dedim kızdım küstüm konuşmadım annemlere gittim kafa dinlemeye eve döndüm tekrar üstüne üstlük adam bana diyorki ben haklının yanındayım sen bu soğukluğunla suratsızlığınla kaybediyorsun diyor çıldırmamak elde değil.çok kırgınım ona ne kadar konuşsamda bu söyledikleri içimden çıkmaz

Son düzenleme:
valla ilk 1 sene gene iyiydik bayağı. bu kadar ezdirmiyordu beni. birgün kv bizde bişi oldu işte ben ağladım ama evle ilgili bişi. eşim çok üzüldü sarıldı bana üzülme filan ben senin istediğin gibi yapcam filan diye. ama nasıl sarıldı filan. eşim bana aşıktı deli gibi. hep derdi sen kadar kimseyi sevmedim. senden gördüğüm sevgiyide kimseden ailemden bile görmedim diye.
o gün bence kv bakışları ile yedi oğlunu. zaten sonra eşim bir sapıttı pir sapıttı. bunalımlara girdi. saçma sapan şeyler yaptı. eve barka girmedi. evden çıkmaz heryere benle gitmek ister normalde. adam beni iplemiyor.
işte sonra bir ark anlattım oda dedi büyü mü yaptı diye. aklıma gelmmiyor değil. ben öle işleri bilmem ama yaptırdıysa da Allah yanına koymasın.eğer yaptıysa günahını almak istemem kimsenin. Allah ım o kadın ölmesin sürünsün. 1 bardak su vereni olmasın benim içimi yaktığı kadar yansın derim.
içimi acısını size anlatamam. ama napim girdik artık bu yola. bitmesi en hayırlısı yaşım geçmeden yeniden hayatıma devam eder, yeni hayat kurarım. hergün huzursuz olmaktansa böyle 1-2 üzülürüm ama kendimi toplarım zamanla. zaman herşeyin ilacı inanırım. Rabbim kimsenin kaldıramayacağı yükü vermezmiş.

üzücü..
kendi kızı gibi gelin nerde bulcak.kızı iyi diye demiyorum.herkesin yetişme tarzı başka,alışkanlığı başka..kızına benzemek zorunda değilsinki,seni o yetiştimediki..benzemiyosun diye kötü olacaksın diye bişey de yok..ayy oğlunu bi kitlesin bi yere sadece kendi görsün,sevsin,baksın madem bu kadar seviyo.. :)

yaklaşık 3 yıl önce annem psikiyatriye gitmişti doktorun anneme ilk tavsiyesi unut artık geçmişi biz kadınların en büyük yanlışı geçmişle yaşıyoeuz demişti doktor sorsam 20 sene öncesini hatırlarsın demiş anneme annemde evet tabiki hatırlarım evliliğimin ilk yılları neler çektim hiç unuturmuyum demiş doktor kızmış aferin onlarla yaşamaya devam et demiş. önce onları unutmakla başlıyoruz demiş...
nasıl olur yaa insan çektirilenleri nasıl unutur canım dediği insanın kırıcı sözlerini kırıcı davranışlarını nasıl unutur. varsa bi çaresi onu söleyinde unutalım ama yok insanın içine yer ediyo gitmiyo işte dillendirmesekde yok işte içerde biryerde öleee duruyo acılar...

ahkeşke cim çok doğru bende geçmişle yaşayanlardanım malesef. abim de hatta eşimde dedi. önüne bakmıyosun. geçmişi düşünüp üzülüp üzülüp duruyorsun dedi.
abim dediki ileri baktıkça bak geçmişi düşünmedikçe yaşam daha kolay olur. düşününce çok haklılar ama elde değil işte. elimde olsa hafızamda yaşanan kötü şeyleri silerim.
bazen bilgisayar gibi kendimi reset lemek istiyorum yaww. (

canım hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inş rabbim yüzünü güldürsün eşinin gözündeki perdeyi kaldırsın kayınvaldenin de kalbindeki kötülükleri kıskançlıkları yok etsin inş.

mevlana diyorki " Mademki kendinde bir dert veya pişmanlık hissediyorsun; bu, Allah’ın sana olan yardımının ve sevgisinin bir delilidir."
çok severim hz. mevalanyı ne güzel sözler gerçekten insana huzur veriyo...

aslında canım güzel bir söz daha söleyim sana " geçmiş geçmiştir gelecekte gelmemiştir içinde bulunduğun anı yaşa"

İNŞ en küse sürede bu durumlardan kurtulur temiz bir sayfa açarım. bakallım planlarım var hayatıma dair inş yapabilirim.
zaman gösterecek herşeyi. Mevlana' nın sözlerine bayılırım bu arada.

nasyabanu cum sen kaç yıllık evlisin. birde çocuğun var mı senin..

ah düşünmesek geçmişte olan bitenleri..ama insanı olgunlaştıran da birikimleri,yaşadıkları..unutulmuyo ne yazıkki..kötü şeyleri unutup hep iyi düşünmeye çalıştığımız olmadı mı oldu,ama kötülükler devam ettiği sürece kurtuluş yok malesef,gölge gibi gelcekler peşimizden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…