Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

Ahhh işte o anne biraz anne olsaydı derdi ki oğlum burası senin evin değil artık. Git karınla çöz problemini. Ya onunla gel ya da hiç gelme derdi. Ammaaaa anne fırsat düşkünüymüş demekki.
Hani anneler kötülenmez büyütmüş beslemiş ancak oğlunu seven bir anne yapmamalı bunu. Erkekler kriz zamanlarında yapıcı olmazlar zaten. Kaçıp gitmeyi tercih ederler. Yuvayı gerçekten dişi kuş yapıyormuş. Burda okuduklarımdan ve küçük de olsa kendi yaşadıklarımdan anladım bunu. Bir gün vuracaklar o kafalarını duvarlara ama çok geç olacak.

Hiç duymamıştım böyle bir şey. Şaşırdım :/

canım benim inşallah hakkında hayırlısı olur.ama yanlış anlamzsan bişey diyecem bu kadar çok sorunun ve sıkıntının altından uzman yardımı almadan kalkman zor görünüyo.bu zorlu süreçten yara almadan yada daha az zarar görerek kurtulman için bi psikoloğa gitsen ne dersin çünkü gördüğüm kadarıyla çok dolusun ve hala tüm kızmalarına rağmen kocanı seviyosun ama bi yandan da ondan ayrılmak niyetindesin bence bi psikolog bu anlamda ve bu noktada tamda ihtiyacın olan şey.

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

kaynananız normal değil..eşinize söyleynde ilaç tedavisine başlasınlar..

ya daha eşim ilk evi terkettiğinde dedimki size gelirse almayın evinize..

nasıl almayalım sokağamı atayım oğlumu diyor...evet diyorum sokakta bi rdolanır iki dolanır evinin yolunu tutar diyorum.
kadın taş kafalı onunca bunu anlatamıyorum sanki oğluna yolda tecavuz edecekler ne var yani erkek adam ,gider bi cafede oturur bişey içer sakinleşir yine döner yuvasına..ama bizde böyle bişey yok...direk anneye taşınılır..

ulennn benim annemim evi daha bile yakın bi kere terketmedim eşimi...
dedim ya bu evlilikte erkek olan taraf bendim..

bende düşünüyorum ama açıkçası kendi irademe de güveniyorum..
elin oğlu için ne diye ilaç alıp dengemi şaşırayım diyede düşünüyorum..
bakalım saracım inşallah kendi kendime atlatırım..canım annem zaten terapist gibidir...
onunla konuşmak bana çok iyi geliyor..

şuanda yanımda değil annemle babam h.sonu gelecekler Allahın iziniyle..

onların kanatlarına giriyim hemen toparlanacağımı biliyorum..

canım menim tabiki çok güçlüsün zaten öyle olmasan bu kadar sorunla şimdiye kafayı yemiştin.ancak ben psikiyatriste değil psikoloğa gitmeni söyledim.biliyosun psikolog ilaç vermiyo onunla konuşarak tedavi oluyosun bi anlmada tabiki annelerimizde terapist gibiler ama inan bana hiç bişey bi uzmanın gözüyle görüldüğü gibi olmuyo bizim farketmediğimiz bişeyi onlar çok kolay farkedip sana yol gösterebiliyolar ama tabiki tercih senin bu benim naçizane fikrimdi.seni seviyorum ve hiç bi anlamda zarar görmeni istemiyorum

şuanda yanımda değil annemle babam h.sonu gelecekler Allahın iziniyle..

onların kanatlarına giriyim hemen toparlanacağımı biliyorum..

Ahhh evet. Onların bir sözü, bir şevkat kucağı ilaç gibidir insana. Onlar arkandaysa hiç korkma. Kara bulutların hepsi dağıtır onlar. :)

sağol bitanem...ne gariptirki eşimde aynısını söylüyor..sen bu süreci atlatamazsın git bi doktora ilaç yazsın diyor..
beni bu hallere koyan insandan böyle destek görmek ne şahane bişey dimi..

sen al sapasağlam kızı,sinirlet delirt,sabrını zorla ondan sonrada git doktorlardan medet um..

bilmiyorum saracım...sırf o dedi diye bile gitmek istemiyorum..
biz bu sorunumuzu ailemle aşarız inşallah..

tabi baktım beni aşıyor giderim bir doktora..ama direneceğim yani..

hala bile işyerimden kimseye çaktırmıyorum...
hala mutlu mesut aile pozları veriyorum..

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım, hepsini olmasada sayfaların çoğunu okudum ve demekki yalnız değilmişim dedim. bende 2 yıldır evliyim ve ilk günden hatta ilk istemeye geldikleri günden beri buna benzer sorunlar yaşıyorum, istemeye geldiklerinde kaynanam "seviyorum diyince mecburen geldik bizde" demiş anneme. O zaman anlamalıymışım ama eşimi çok sevdiğim için ilk günler bu kadar batmadı bana ama ısrarla her seferinde bi olay, bi laf sokma olunca bendede şalterler attı. Ama karakter olarak kavga edebilen, laf sokabilen biri olmadığım için hep sessiz kaldım ve laf işitmeye devam ettim. Annesi ve bir ablası ne olsada laf soksak diye nöbet tutuyorlar. Ama annesi o kadar zeki ki eşimin yanında bir melek, o olmadığında zebani gibi, ben onun oyunlarına yetişemiyorum, bu yüzden eşimle çok kavga ediyoruz ve maalesef ki benim eşim tam anlamıyla bir anne kuzusu. Ona hiçbir laf ettirmiyor ve her olayda beni suçluyor. Benden gizli ona para vs. gönderiyor, ben öğrenincede gayet normal kendi paramı gönderiyorum diyor. çok üzülüyorum ve onun hep böyle davranacağını biliyorum, ne yapacağım hakkında ise hiçbir fikrim yok...

canım bencede ailenle herşeyi aşarsın onların desteği en iyi ilaçtan ii. Güçlü ol dik dur. Kimse seni zayıf görmesin bigün gelsin ve eyvah biz ne yaptık desinler ama işte ogün çoktan iş işten geçmiş olacak. Onlarda o zaman salaklıklarına yansın dursunlar. Iş yerinde kimseye de birşey belli etmek zorunda değilsin ki herkes herşeyi bilmek zorunda değil herkes seni mutlu bilsin yoksa çok daha yıpratıcı bi süreç olur.
Biliyomusun bunların hepsi bizim yüzümüzden çok şımartıp tepemize çıkarıyoruz onlarda kendilerini birşey zannediyolar

oğlumu kocam yerine koydum diyen kayınvalide olursa böylesi de oluyor demek ki.(Ki bu kadının kocası yaşıyor,bir süreliğine uzakta sadece)Allahtan eşiniz normalmiş.Bizim örnekteki gibi ''anne üzülme seni de alacağım'' diyebilirdi.Yani ben evleniyorum ama üzülme onu alıyorum seni de alacağım anlamında.Ruh hastası bunlar.

eşinin böyle söylemesi hem düşündürücü hemde sinir bozucu bi durum.ayrıca iş yerindekilere bişey demek zorunda değilsin dahası istemediğin hiç kimseye bi açıklama yapmak zorunda değilsin hayatımızı kimseye göre yaşamak zorunda değiliz.umarım çabuk atlatırsın ve hakettiğin mutluluğu bulursun canım.

Son düzenleme:
canım yaa..üzüldüm durumuna..Allah kaynananı ıslah etsin ne diyim..ne isterler çocukların mutluluğundan ya..

sağol canım..çok haklısın..bende eşime suç bulmuyorum,bütün bu fedakarlıkları biz yaptık,onlar sadece seyretti..
tabi karşılık göremeyincede bizimde sinrler laçkalaştı..en iyisi kimse için kendinden taviz vermemek..bak benim için kılını bile kımıldatmıyr..çünkü benim için yaptığı bir fedakarlık yok..kıymetli olmamak normal..

işyerinde şöyle sıkıntılar oluyor,mesela annemde kalacağım,servisin yolu değişecek
ama eşim vardiyada diye sallayacağım..
bide öğle arası yemekte bayan bir arkadaşım var,konu yine dolanıp geliyor eşlere..
bende anlatıyorum eşim şöyle iyi böyle iyi..halbuki okadar kızgınımki eşime..bayan arkadaşla dertleşmemek için zor tutuyorum kendimi..ama çok şükür sizler varsınız ve sizinle dertleşmek bana çok iyi geliyor..Allah razı olsun hepinizden...

ne diyosun kız sen?ahanda bi yaşıma daha giriyorum...kaynananıdamı alacakmış..tövbe tövbe..

kızlar ya şöle bi bakınca herkesin türlü türlü sıkıntısı var sıkıntısı olmayan yok. eşiyle kayınvalideyle, k.pederle. peki acaba hangisi daha kolay eşle mi sorun olunca yoksa çevreyle mi? tabi ki hepsinin kendince sıkıntısı var ama bi diyorum ki kv ile sorunlar öle böle aşılır amaaaan allah eşimle sıkıntı vermesin. bi diyorum ki eşimle sorunum olsa çözmesi daha kolay ona daha rahat sölerim herşeyi acaba hangisi?

geldım kızlar . bakalım burdakı ovulasyon hesap aracına gore yaptım hamıle olcakmıyım bakalım allah hayırlısını versin :)

canım istediğin kadar tavrını koy benim kaynanaya sökmez yatak odamda balkon var
balkondan bakacam der bahane eder yinede girer evin her yerini gezmeden gitmez
kendi evinede gitsen yatak odası misafir odası heryer kilitli

canım benim yaaaa atlatırsın inşallah
kız yüreğin hala onda olmasa bu kadar süre katlanabilirmiydin
inşallah hatasını anlarda düzeltme yoluna gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…