Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

Yani gel de bunu anlat.

Kızımın adı İpek Hüma.İki ismi de seviyorum bunda bir problem yok.Hamileyken isim düşünüyorduk İpek ismini eşimle beğendik.Kaynanama söyledik hani danışmadık İpek koyacağız dedik.Kaynanam direk ben ipek mipek istemem.Neye uğradığımı şaşırdım.Neyse onlar Hüma olsun dedi.İsim gerçekten hoşuma gitti.Edebiyat okudum ve tasavvuf şiirlerinde de çok geçerdi talih kuşu anlamı da sevdim ismi alternatiflerim arasına girdi.Neyse Doğum yaptım hastanedeyiz her gelen ismi soruyor ben daha ağzımı açmadan Hüma koydular o zaten Hüma koycam diyordu dedi.Annemin sakinleştirmeleriyle olay çıkarmadım.Eve geldik eşimle anlaştık tamam İpek Hüma olsun madem sevdiğim de bir isim onların da gönlü olsun.Ama iyilik yapmayacaksın onu anladım.3 günlük lohusayım zaten sinirlerim harap her şeye ağlıyorum misafirler vardı eltim kızıma İpek dedi yalnızca kaynanam ne İpek'i İpekmiş Hüma Hüma dedi.Ağzımdan neler çıktığını hatırlamıyorum bi sürü bi şey söyledim.Sonra da benim laflarıma alındılar ne söyleceğimizi şaşırdık çocuğa diyorlar.Asla İpek demezler ben hariç başkaları İpek derse düzeltirler.Mesela annem sevdi kızımı yine hastaneden yeni çıkmıştık İpek diyerek (Hüma zor geliyor da anneme :)) Kayınvalidem hemen Hümaaa diye seslendi.
Ya desinler inan umrumda değil ne dedikleri ama bunu resmen üstünlük savaşına çevirdiler.Hatta eşim bana dil döktü nüfus kağıdına Hüma İpek diye yazdıralım ben kabul etmedim meğersem Hüma olsun ilk ismi demişler sonradan öğreniyorum.İpek olduğunu öğrenince bi de ona surat astılar.Diğer eltime karışılmadı bu arada kızına istediği ismi koydu.Ama lohusalığımı zehir etti bana her gün ayrı bir olayla.

Baktım da epey doluymuşum ben kaynanama

hayatım maaşın bir kiraya yetmiyormu?işinden çıkacağına yeni bir eve çık..demek ki işten çıksan ekonomik olark bi sıkıntı olmuyor..hani düşündüğüne göre..bebek konusuda çok önemli ama önce bi çizgi çekin kendi aile ortamınızın zınırlarını belirleyin...bu neyaa huzurevinde yaşar gibi
ya ben işimi seviyorum sıkıntılı olsada ben işyerinin havasından patrondan soğudum

haklısın canım...gerçek bir aileye sahip olmak en büyük zenginlik..ama böyle elinoğlu elinin tersiyle itiyor..

sağol annem bende sana ısındım kız:)delisin melisin ama tatlı karusun canım
valla seslı guldummmmmmmmmmm süpersin ya

oooo bunu gözü yüskeklerde..yok annem yakışıklı makışıklı olmasın benimki..beni sevsüün aile olak yeter..
gerçi haklısın bacım manyak yakışıklılarda çıkıyoo biscolataaaaaaaa vuuuuuvvv

aminnn canım..Allah sevenleri ayırmasın...

Benımkılerde kıloma taktımı takıyorlar cok zayıf degılım ama bana zayıfsın dıyıp duruyorlar anlamıyorum ya boyleyım ben ıstemıorum kılo almak bana kılo al dıye yedırmeye calısıyorlar en sonunda ben boyleyım dedım bırde son zamanlarda her gelen komsu kıloma takmıs durumda bana zayıfsın dıyorlar. kayınvalıdemede senın gelın oncedende bu kdar zayıfmıydı dıyorlar anlamıyorum ya sankı ıgne ıplıgım sınır oluyorum hepsıne bu konuda 54 kıloydum en son tartıldıgımda gıcık oluyorum . Bu arada isim olayı bendede var daha cocguum yok ama kayınvalıdecım isim hazırlıyor o zamana kadar komsuların yanında laf soktu bana , dıger gelınler kırmadı koydu soyledıgım ısımlerı bakalım burcuya ne bulcam dedı sesımı cıkarmadım ama asla koymam kendı anneme babama sormuyorum onlara neden sorayım ya

sanki doğuran kayınvaliden yaa bırakın gençler istediğini koysun kırmamışsın ipek hüma olsun demişsin o bile memnun etmemiş kayınvalideni buda aynı cins çıktı

Asla koyma sonra benim yaptığım gibi için içini yer.

Ya bi de şimdi dikkat etmeye başladım biraz mesela abur cuburu kestim hemen farketti 2 kilo verdim.Böyle hızlı gitmez daha veremezsin anammm bi sürü laf.Dedim sağolun çok güzel motive ediyorsunuz.Kıskanıyorlar mı ne bunlar bizi

Ehh 2. evlilik olacağına göre gözümü yukarıya dikersem çok da ayıp etmiş sayılmam bence. 1. adam olacaktı ki kaçırmayacaktı beklentisiz hatunu elinden hıhhhh.
Bu arada kayınvalideyi aradım. Üfürükten midir nedir anlamadım ama iyi konuştu. Canımı sıkacak bişi demedi allahtan. Ohh beee. Üstümden büyük bir yük kalktı. Ohhhhh

sanki doğuran kayınvaliden yaa bırakın gençler istediğini koysun kırmamışsın ipek hüma olsun demişsin o bile memnun etmemiş kayınvalideni buda aynı cins çıktı

Memnun olur mu hiç? Oğlu bile diyor annem böyle hiçbi şeyden memnun olmaz.Mecbur katlnıyoruz eşler için.İşin garip tarafı kayanasından çok çektiğini söyler.E be kadın madem sana çektirdi azcık halden anla da rahat bırak bizi.

bacım hepsi aynı cins
bende çok düşünüyorum boşanmayı ama
kızım var benim kocada ayrı bidert sabahtan beri yine kavga ediyoruz
sebep ne biliyormusunuz evlilik yüzümüyü götürüp satmış bende bu gün farkettim
gerci alıştım artık hertürlü kıymetli eşyayı vede altınlarımı çalıp götürüp iddaya yatırdı
biliyorum hep anasının gazı sat ye diye diye herşeyi bitirdi ama doymadılar
bedduam hemen tutar bende sabahtan beri cuma günü hürmetine ALLAHtan hem anasını hemde oğlunun kahretmesini istiyorum

Bulduğu isim çok kötü değilmiş en azından. Bir de kendi ismini filan koydurmaya kalksaydı o fenaydı. Bu durum kötünün iyisi tabii ki. Ne karışırlar anlamıyorum. Sanki kendileri hiç genç olmadı. cık cık cık...

bende dua ediyorum senin için Rabbim senide bizleride ummmeti muhammedi mubarek cuma günü hürmetine aydınlığına çıkarsın canım... Allah yardımcın olsun

İddiaya mı yatırıyor.Aman Allah ıslah etsin sana da sabırlar versinn

Allah yardımcın olsun canım. Bir an önce aklı başına gelir inşallah.

Evet aslında böyle yapmasaydılar tek bile koyabilirdim o ismi ama iş inada binince ben de inat ettim.

bende bunu anlamıyorum bacım yaawww kendin çektin başkasına niye çektiriyon niye halden anlamıyon :95:

canımcım bır acayıpler ya ben kendımı bılırım zaten kıloma takmalarına otururum sofraya cok yemezsem hemen nasıl doyuyosu sunları da ye bunlarıda ye canımı sıkıyor anlayacağın , sankı ben bılmıyorum cocugum. asla koymam ben eşimin ve benım istediğim bir isim olsun dıye kendı annem babama bıle sormam bu esımle benım parcamız banane canım dıgerlerı koymussa koymus benı ılgılendırmez. son torununa fatma ismini istemiş ben istemıyorum bana ne bulcak acaba.

kızın olmasa çoktan çeker giderdin demi canım yaaa
senin için üzüldüm dicem ama bu konuma kadar gelen bir evlilikte yüzüğünde önemi kalmamıştır sanıyorum ki...
Rabbim gönlüne göre versin inşallah canım yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…