Hepinizin kayınvalidelerini öncelikle kutlarım ve allah bozmasın dilerimki.
Yalnız okuduğum bir yoruma karşılık yazma ihtiyacı hissettim.
Evet annelik kutsal, evet bir yaşlanacağız ama şunu unutmayın ateşsiz yerden duman tütmez.
Ben nişanlandığımda laf söyletmezdim kayınvalideme.Oda severdi ozamanlar.
Sanardımki çıkarsız.Ama düğün vakti yanaştıkça ner kdara değiştiğini gördüm.Etrafımdaki kayınvalideler ;
Alana kadar sus alınca istediğin gibi yönetirsin derdi ve alınmazıdm.
İftira atılıncaya kadar, beni yok sayıncaya kadar o benim annemle eş değerdi.
Ama gördümki o beni sadece param için sevmiş akrabalarına enayilik yaptığım için sevmiş.
Ne zamanki ezmek için uğraştıklarını faredip tepki verdim o zaman kötü gelin oldum.
O yüzden arkadaşlar gelinlerde deyip geçmeyin.
Hepinize maşallah allah nazarlardan saklasınki iyilerle karşılaşmışsınız
kötülerle karşılaşsaydınız daha fazla tepkiler verebilirdiniz.
Tepkili olmayın.Lafım annede kabahat olamaz diyenlere....
kotu niyetli,iki yuzlu ve cahil insanlarla ugrasmak zordur..nasil ki sizin kaynananiz degismis evlenince alincaya kadar demis,ayni sekilde dusunen gelin adaylari da var..
aslinda herkes birbirine gercek yuzunu gosterse bunlar yasanmaz..
iftira olayi cok kotu bi bayan icin evli olsun,bekar olsun..Allah yardim etsin..
annemin de kaynanasi bize yapmadigini birakmadi neler yasandi ki hala da yasaniyor.annem buna ragmen annedir diyo ve ayni sekilde karsilik vermedi,birde helallik istedigin de ona hakkini helal etti..belki de ben bu kadar sabirli olamazdim..yaptigi nereye kadar dogru onu da bilmiyorum bazen..
yaptiklarini yenilir yutulur degildi..Allah hepimizi iyi insanlarla karsilastirsin.
burada da okuyoruz normal hayatimizda da goruyoruz.
kaynana yemegini yapsa,evini temizlese suc..yapmazsa dusuncesizdir yine suc..
nisanda elini cebine atmadi sac parami vermedi,nisanligimi almadi..
evlendik borcumuzu odemedi..bana az altin yapti gorumceme cok yapmis..
boyle mi demek istediler sunu mu ima ettiler..hep hesap kitap..
hatta okuldan bi arkadas daha flort doneminde kaynanam makyaj yapiyor acaba benimde makyaj malz.kullanir mi??ister mi diye uzuluyordu saka gibiiii..
yada kaynanasi neseli kendi annesi degil diye kaynanasina uzayli gibi bakanlar...
kalmaya gittiginde yatagini toplamayan,ev isinde yardim etmeyen,elinde yuk varsa almayan insanlarda gordum kusura bakmasin yapamam..ben misafirim diyen..yada esim gorur bana kizar diye yaptim diyenlerde biliyorum.yuzune melek arkasindan atip tutan oglu benden yana yanimda annesine kizdi diye sevinenler..kaynana iyi olsa sorun olmasa sorun..biz kadinlarin bazen ne istedigini anlamiyorum..
canimin cok yandigi zamanlarda oldu ama bana bir corba yapmasi,gulumsemesi bunlari hicbirzaman gormezden gelmedim en kucuk seyle mutlu oluyorum.
ben cocugumun kavgali bir ortamda,kucuk bir ailede buyumesini istemiyorum..kocaman bir aile olalim birlikte birseyler paylasalim istiyorum..
biz onlardan nasil bir guleryuz,tatli dil bekliyorsak onlarda bizden bekliyorlar..hatta bazen bunlari geciyorlar ogullari bizlerle mutluysa bunlarda onlara yetiyor.tabi herkes icin gecerli degil..
birebir gordugum artik gelinler tatmin olmuyor kaynanalarda susuyor agzini bir kere acsa suc oluyor.sadece onlarda suc yok bizimde kucuk olarak onlara ters gelen davranislarimiz,laflarimiz oluyor..karsilikli idareli ve saygili olmak gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?