Kaynanaya Anne demek

bende anne baba demem 1. benim annem babam var 2. laik degiller hele babasi hic degil..
ama demiyorum iste demicemde.. cook bekler daha..

esime dert yanio niye bana anne demiyo bak herkesinki diyo fln..
o önce yaptigi hatalari bi kafasndan gecirsin ozaman sebebini anlar..
hem bi baskasina anne baba demekte tuhafima gidiyo.. onlar benim icin bisi yapmadiki anne ve baba diyim, beni dogurmadida bana bakmadida..Herkesin tek 1 annesi ve 1 babasi olur..:86:

bende hiç hoşuma gitmesede anne baba diyorum.aslında haketmiyolar ama hşşşt pşşşşt falan diyede seslenemem.eşimle evli olduğum sürecede dicem.sonuçta onlar benim anne babamın tırnağı bile olamaz o yüzden kıyaslamıyorum onlar lafta anne baba benim için

Annecigim diyorum, hemde cok severek.
Cünkü cok tatli bir kayinvalidem var. Modern, cagdas, güzelmi güzel.
Cok büyük saygi duyuyorum, oda Allah var, beni bas taci yapiyor.
Karsilikli gelin kaynana birbirimizi begeniriz, severiz ve cok tutariz. Aramiza kimseler giremez.
Ama sunuda söyliyeyim, bu zamanla olustu, basta ikimizde pek yakin degildik, birbirimizi zamanla nasil bir insan oldugumuzu anladik ve büyük bir dönüs yaptik. Simdi iliskimiz saglamlasti...

nişanlandığımızdan beridir diyorum, o zmanlar gururla mutlulukta derdim şimdiyse zorla söylüyorum.Çünkü haketmiyor, ama eşimin annesidir hatrı vardır mecburen diyorum.Ama keşke hala hakediyo olsaydı, annelikten başka herşeyi yaptı çünkü kendisi !

kaynana ne demek acaba?:26: kaynayan ana herhalde

kendi annemizde kaynamayan

ben diyorum, ilkin komik saçma hatta salakça geliyo ama alışıyosun, kim getirdiyse bu adeti

hiçbirşey demiyorum... nışanlıyken zorla söylerdim alıştırmaya başlamıştım kendimi ama "anne" adı çok özeldir hak etmek gerekir.
bize öğretilen en büyük yanlış şudur. büyüklerine saygı göster. hayır kesinlikle katılmıyorum. zaten ilk tanımaya çalışırken saygı gösteriyorsun ama onlar saygısızlıkta direnince senin gösterdiğin saygı artık "saflık" olmaya başlıyor. saygı günümüzde "yaşlı olduğu" için "bende önce dünyaya geldiği" için göstereceğim birşey değil artık. hak edilir, emek verilirse işte o zaman tam anlamını bulur. ANNE kelimesi de söylenecekse saygıyı hak etmesi gerekir, çabalaması gerekir.

... Hanım demeyi tercih ederim. :) kötü gelin gümüştutam :)))

benim kendi annem, o "kötü kaynana" denilen kadınlar gibiydi...yalancılık, dedikodu,kıskançlık,içten pazarlık...ne ararsanız vardı kendisinde...zaten kendi egolarına vb yenilip terketti gitti bizi, anneannem onun yüzünden 50 yıllık evinden barkından oldu falan filan...
beni herşeyimle kabul edip en ufak bi terbiyesizlik etmeyen, her derdime koşan, oğullarından ayırmayan kadına da "anne " demeyeyim de ne diyim siz söyleyin:97:

ilk nişanlandıktan sonra anne-baba demeye başladım.ama o da ağzımın ucuyla,içten değil.hala daha da öyle...heleki kendi ailemin yanında anne-baba demek ölüm geliyor.düğümleniveriyor boğazım.benim melek gibi anneciğimin yanında kayınvalideme anne demek ı ıhh hiç yakıştıramıyorum.

bn de anne demem ama sevmediğimden değil.kendisini çok severim o da beni sever,maşallah çok da ii anlaşırız kayınvalidemin adı kamile,bn ona kamiş diyorumkayınpedere de baba demem,çok nadir derim,o da kendim zor duyarım baba dediğimi,o kadar sessiz söylerim

kaynana ne demek acaba?:26: kaynayan ana herhalde

kendi annemizde kaynamayan

ben diyorum, ilkin komik saçma hatta salakça geliyo ama alışıyosun, kim getirdiyse bu adeti

bende isteksiz diyenlerdenim..neden demek zorundaysak sanki??

bunu kim çıkardıysa :76:

Sitem etmediğini söyler eder, karışmadığını söyler karışır, ben çocuklarıma karışmam der karışır, dedikoduyu sevmem der kim giderse arkasından konuşur. Herkesin kendisini sevdiğinden bahseder. Bir durum yarattığında zeytinyağı formuna bürünür üste çıkar. Pintiliğin kitabını yazmıştır. Oğlunun paracıklarını yediğimi düşünür. Bir şekilde bizim eve gelirse "oğlumunnn evi" diye vurgu yapmasını sever. Sanki ona git, gelme diyen varmış gibi.

“benim hiç durumum yok ben ne yapabilirim… Size manevi destekten başka bir şey yapamayız biz” der. Ki para vereceği tek zaman benim nişanlılık ve evlenme arifesi zamanlarımdı. Şuanda ondan para isteyen yok (yanlış anlaşılmakta istemem). Ona çat kapı gittiğinde sır gibi sakladığı, gizli operasyonlarla yürüttüğü evimizi yeniden döşeyelim harekâtı yaparken yakalarsınız. Panikleyip eline 20 lira tutuşturur. İzmirli olanlar bilir "Kentkart parası yaparsın" der. Ama sakın unutmayın onların maddi durumları yoktur. Bunların nasıl olduğu ile ilgili de bir bilgileri yoktur. Siz evli olsanız, evliliğiniz ilk yılında borç içinde yüzüyor olsanız dahi size ve eşinize “sende şunu al“ diyebilir, demiştir de. geçim derdin var mı yok mu sormaz sadece ister. Allaha çok şükür eşimde bende çalışıyoruz ve kendi ayaklarımızın üstünde duruyoruz. Allah kimseye muhtaç da etmesin, utandırmasın da. Kendisinin her fırsatta ne kadar akıllı bir kadın olduğundan ve sabırlı bir insan olduğundan bahseder.

Aileme dil uzatır. Uzattığı söylendiğinde seni yalancı durumuna düşürmeye çabalar. O hep yanlış anlaşılmış bir insandır.
Arkadaşlar kültür farkı olursa iki aile arasında böyle sıkıntılar oluyor maalesef. Kendisni sürekli haklı görüp benim ailemi kötülemeye çalışmasıda bundandır. Kendisini ve ailesini ezdiğimizi, hor gördüğümüzü düşünür ve her yerde söyler ama bize insanı insan olduğu için sevmek öğretildi. Cebindeki paralara bakıp değer biçmeyiz. Eğitim görmemiş olabilir ama insan kendini yetiştirmekle sorumludur. Evde oturup sabahtan akşama saçma tv programları ile dağarcık gelişmez. Kültürsüzlük başa beladır ve leke gibidir yıkasanda gitmez. Her girdiği ortamda o leke onu ortaya çıkartır.

Her şeyi kendisi yapmış gibi hallere girip benim düğünümde (kokteyl düğünümde) bir kolonya birde yumuşak şeker alıp kapıda köy düğünü sahibi gibi durması.
Yeni gelin ve yeni evim olmasına rağmen, camı patlamış 35 senelik fırınını bana vermek istemesi. Banyodan zorla çıkarttığı vakumlu fayans kancalarına kıyamayıp yine ben 1 aylık evliyken bana kakalamaya çalışması. Almayınca da bunlar çok güzel demesi. O beğenmeye bilir. İyi gelin k.validesi ne verirse alır kenara koyar ama ses etmez. Ah iyi gelin olmadım bende bilmiyorum bu işleri…
Nişan döneminde 3 kuruş para verilip alınmayacak bir geceliği alıp oldubittiye getirmesi. Bende hiç bir şey diyememiştim. Ailem beğendiğim gecelik almıştı.
İstemeye gelirken işi ucuza getirmek için t..delle marka çikolataları bir tepsiye doldurup getirmeye kalkması. Eşimde o zamanlar saf olduğu için “ annem saftır onu kandırmışlar” demişti. Kimin kandırıldığını siz anlamışsınızdır.
Evliliğimin ilk yıllarında çalışmıyorken onların evine gittiğimizde 3-5 saatten aşağısı da kurtarmazdı ama olurda sıkılıp hadi dışarı çıkalım dediğimde “senin ne işin olabilir ki işin gücün yok.. otur işte ne güzel evdeyiz hem nereye gideceksin…” diyip sonrada yetmiyormuş gibi “bir şey söyle gitmeyin” diye eşime çıkışması. Sabah gitsen öğlen yemek ye, hadi onu yedim akşam yemeğe kal, hadi onu da yedin akşam yatıya kal, hadi kaldın sabah kahvaltı yap onu da yaptın öğleden sonra gelecek olan kardeşlerini bekle… gibi gibi.. Doymak bilmemesi.
Yanılıpta sabah giderseniz o saatten bizi evde tutabilmek için akşam yemeğini hazırlamaya başlaması ve biz bir plan yaptıysak surat asıp “sizin için yapmıştım yemiyor musunuz?” diye duygu sömürüsü yapması…
Eğer bayram günüyse ve bayram 4 günlükse 2 gününü onlarda 2 gününü de benim ailemle geçirmem gerektiğini eşim odadan çıktıktan sonra söylemesi. Oğlu odaya girince öyle susması… Sanki bizim hiç hayatımız yok arkadaşlarımız yokmuş gibi bu şekilde düşünür.
Yaptıkları suratına bir bir sayıldığında “aaa beni yanlış anlamış o zaman bir özür dileyeyim” diyerek olayı minnacık, ufacık hale getirmesi.
Haftanın 3 günü arasam dahi, Pazar günü telefonla aramayı görev edinip yılışık ve seviyesiz bir şekilde “ ee ne yapıyordunuz? “Diye sorması ki bu tahammül edilemez bir şey. Birde eşime beni şikâyet etmesi “beni hiç aramıyor” demesi.
Benim evime gelip “ seni neyse seviyoruz ama aileni…” diyebilecek görgüde insan olması. Ben bunlara rağmen hep susarım. Daha o kadar çok olayları var ki anlatsam burada bir sayfayı ben kaplarım…
Sonuç olarak bu kadından uzak duruyorum. Artık arayıp sormuyorum. Evine gitmiyorum gelmiyorum. Klasik gelin kaynana vaziyeti yanı küstüm
İyi yönü yok mu bu kanının ya derseniz iyi yemek yapar :)
[/FONT]

Son düzenleme:
anne demiyorum diyemiyorum çünkü hiç sevmiyorum eşim bana çok kızıyor niye demiyorsun içimden gelmiyor

Son zamanlarda hiç içimden gelmiyor anne demek. Anladım ki elden anne olmaz Kimse seni kendi annen gibi düşünmez. Canım annem Allah seni başımdan eksik etmesin.

aynen benimde içimden gelmiyo ne blim anneme haksızlık etmişim gibi geliyo ilk zamanlar diyodum ama şimdi zorda kalmadıkça demiyorum

Nişanlanana kadar demedim,öyle birden yapıştı hissini vermek istemedim

nişanlandığımdan itibaren söylüyorum ama zorla..şimdi biraz alıştım.
belki eşim hemen annecim baabcım demeye başlamasaydı işim daha kolay olacaktı..o benimkilere candan içten anncim babacım demeye başladı sözlenince..eeee mecbur bende dicem.ama cım cim kullanamıyorum o sevgi ifadesidir..o kadar sevemiyorum

bende nişanlandıgımızın hemen ertesi günü anne demiştim hemde hiç zorlanmadan içimden gelerek ama dügün öncesi öyle şeyler yaptı o kadar kötü şeyler yaşattıki bana artık tiksindim...diyemiyorum elimde degil siz diye hitap ediyorum.bunu bulduguna şükretsin o kadar bile eşimin hatrına katlanıyorum ona.zaten mecbur olmadıkça konuşmuyorum..ben hiç bir anneligini görmedim haketmiyo..belki aklına gelir ben ne yaptımda bu kız anne demiyo artık bana diyede gerçi sanmam o hep haklıdır...:85:

ben teyze ve amcayı kullanıyorum bununla idare etsinler napalım.kötü insanlar deiller aslında ama içimden gelmiyo...

bende eşimi düğünden sonra karşıma aldım konuştum ,zaten biz düğünümüzü herşeyimiz kendimiz yaptık ve benim annem ve babamın desteği ile,bana dedim onlara anne ve baba dememi bekleme ve isteme,demiycem.çünkü onlar bunu hakketmio.bana annelik,babalık yapmadılar,hissettirmediler.eğer onlara anne -baba dersem kendi anne-babama hakaret etmiş olurum dedim. o vasfı taşımak lazım ,lafla kazanılcak şey değil annelik ve babalık

Nisanlandigim gün daha esim anneme ve babama anne baba demeye basladi. Bende bu yüzden kendimi mecbur hissettim, ama cok düsündüm degistirsemmi bu durumu diye, cesaret edemedim sonra. Kayinvalideme anne diyorum, kayinpederime hicbirsey demiyorum, sadece cok ama cok gerektiginde baba diyorum. Ne tuhaftirki kayinvalidem bile bana kayinpederimden bahs ederken Mehmet amcan söyle yapti, Mehmet amcan böyle yapti diyor. Yalnis anlasilmasin benim kayinpederimle hic bir akrabaligim yok,amcam falan degil yani.
Bi gün durdum düsündüm madem esimin ailesine anne baba diyorum,bende kendi ÖZ Anneme ve babama, Annecigim, babacigim veya canim annem, canim babam diye sesleniyorum artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…