Kaynanaya Anne demek

benim kaynana çok niyetli kötü olduğu için anne desen ne yazar zatn kendi annen gibi asla olmuyor!!!

Son düzenleme:
Hep siz dedim.. Hiç bir sıfat kullanmadım..
Gecen ayda kaybettik zaten artık hiç kullanmacağım..
Adından bahsetmem gerektiğinde oğullarımın babaannesi diyorum.
Kayınpederime de Erdem'in babası dıyorum adı geçtiğinde.. siz bile demiyorum:))..
..

ben diyorum ama artık dediğim için pişmanım.nişanlanmadan önce telde tanıştık kaynanamla ve inanılmaz süper bi kadındı..demeye başladım.çok sevindi deliler gibi.kendi kızıymışım gibi ilgiliydi.sürekli hediyeler gönderdi aradı sordu aylarca uzakta oldukları için.sonra tanışmaya geldi, nişan falan derken gercek yüzünü anladım tabi.şimdi nasıl hitap şeklini değiştircem.ağzımın ucuyla diyorum gercekten içimden gelmiyo ve istemedğim şeyleri mecburiyetten yapmaktan hep nefret etmişimdir.kimseyi kırmak da istemiyorum ama.en başından dememek lazım işte.

aslında öyle sacma geliyor ki bana bu zorunluluk
ne alaka ya ne annesi babası
herkes kendi cocugunun annesi babası
en hafif sorunda sıkıntıda aa cocugumuz artık bizim deyip hoş mu görüyorlar hayır
kendi kızı yerine koymakmış oda büyük yalan
kimse kimseyi cocugu yerine koymaz

kesinlıkle demem çünkü benim kayınvalidem hiç haketmiyor.hakedene sölenır. düşünün annem de babanneme anne demedi diye cok kızyordum hatta dıyordum ben kesınlıkle anne derim. ama karsındaki insan olmayınca olmuyor işte.ben gercı anne demeyı bırak konusmam bile pek...

kayinpedere diyorum cunku soylemek pek zoruma gitmiyor ilk telde dedim
annesine anne demiyorum ve asla demeyecem anne demem icin bunu hak etmesi lazim cevriye hanim diyorum ben illa seslenmem gerekirse yakinda ismi arkasina hanim diyecem galiba cevriye hanimda yaprak dokumunden calma :) ona benzetiyorum karekterini o yuzden sırnaşık şey

ben telefonda ara sira derim...onun disinda ben de anne baba falan demiyorum...ben zaten ''siz'' diye hitap ediyorum onlara...gecen gun kaynanama telefonda ''nasilsiniz?'' dedim, o da ''iyiyim siz nasilsiniz?'' dedi biraz imali bir sekilde delikafadulden umursamiyorum hic...zaten farkli ulkelerdeyiz hihoyyyt

nişanlandıktan sonra demeye başladım, ilk başlarda tuhaf geliyo tabii, bayagı garip oluyo, ama sonra alışıyo insan, demesen de olmaz ki, kök salmış bi adet sonuçta, hem bi anne demeyle kendi annemizi satmış olmayız korkmayınkaydirigubbakcemile3

Haklısın bizim adımız gelin
Onlar niye anne baba oluyor
Çoğu olmuyor ya neyse

ya kızlar kusura bakmayın ama madem içinizden gelmiyor(ki çok doğal) neden kendinizi mecburi görev gibi kasarak yerine getiriyorsnuz.anlatın içimden gelmiyor anlarsalar ne ala.ben evliyim kayınvalideme anne demiyorum ilk günden bu yana demem de.hiç kimse için kendimi zorlayamam.

Bazılarımızın eşleri anne baba dediği için onu mutlu etmek adına mecbur hissediyorlar
Şahsen benim eşim annecim babacım diyor aileme
Ama ben hiçbişey demiyorum bi kaç kez çok gerekti R.. hanım H... bey dedim
Ama eşim durumu bildiği için hiiiç sorun etmiyor
Hatta lafını bile etmiyor o benimkilere annecim babacım demeye devam ediyor

gelenek görenek diye kullandığım sözlerdir ama içimden söylediğim günlerde gelir inşallaha.s

ben anne dedim kadın bana anne değil annecim diceksin demez miklava:klava:
hadi sorun çıkmasın sözlümün gönlü olsun diye annecim dedim..oda benimkilere annecim babacım diye hitap ediyordu..hadi neyse bari dedim

sonra ne oldu kadın ne yaptı etti hiçyüzünden ayırdı bizi......Çok üzgünüm çoook

bu kadın hem bu dünyada hemde diğer dünyada çekicek benden allah sorucak ona çünkü.....

Ben eşimle çıkarken de arada telde görüşüyordum isminin yanına teyze felan ekliyordum. Nişanımız olduğu akşam kayınvalidem ve bizim bayanlar bir odada erkekler bir odada muhabbet ediyorduk. Biz düğünle ilgili konuşuyorduk. Sonra kayınvalidem babana söylr bir baksın dedi ben bir garip oldum. İçeri gidip baba diye seslenmem gerekiyor ama ilk defa diyeceğim ordakiler şaşıracak herkes bana bakacak gibi geldi. O anda odaya girmeden yengem mutfaktan birşey getirmemi istedi ben uzattımda uzattım çıkamadım mutfaktan sırf baba diye çağırmak zorunda kalmıyım diye utandım işte ki kendi babamda annemle babam birken ayrıykende babalık görmedim yani kendi babamın yerine koyamayacağım içinde değildi. Kaynvalidem geldi seda nerde kaldın dedi şey dedim felan baba diyemedin dimi utandın mı dedi. Evlendikten sonra yavaş yavaş dedim artık. Ama en çok kayınvalşdeme anne demek garibime gitmişti. Ama sonra alıştım hatta annecim, babacım derim, kayınvalidemde kızım der. Ama bunda bana karşı iyi davranışları, başka bir şehire yeni gelmiş olmamdan dolayı korumaları, kollamarı, kızları yok kendi kızları gibi davranmaları hele kayınpederim müthiş bir insan. Ama kendi annem bazen alınır bize gelecekler, yemeğe davet ettim yada kayınvalidemle sinemaya gitcez dediğim zaman sesi değişiyor ama muylu da oluyor gözüde arkada kalmıyor ancak annemle knuşurken kayınvalidem diyorum da bazen ağzımdan anne diye de kaçıyo gerçi ona alındığını sanmam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…