• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanayı arasam mı aramasam mı?

Yanlış anlaşılma olmuş.Böyle konulara hiç girmeyin,eşiniz ne yaparsa yapsın.

ister 4 sene isterse 10 sene olsun sonuçta size düğün hediyesi olarak bilezik takmışlar sizin de karşılığında ona eş değer birşey takmanız gerekir
eğer ki düğün apar topar değilse önceden biliyordunuz durumunuzu ona göre ayarlamanız gerekirdi
ayrıyetten ben olsam kayınvalidemi arayıp o şekilde konuşmazdım olay daha çok büyüyecek

önemli bir şey yok bunda.buluttan nem kapacağına susup eşinle ve k.validenle iyi geçinmeni öneririm.

Ben neye sinir oluyorum biliyor musun? Muhtaç rolü oynayıp koynunda para biriktirmesinden... Ben geçen sene işe başladım ve 6 bin biriktirdim burun ameliyatım için. Ama eşim izin vermedi gittim kıytırık bir doktora ameliyat oldum. Şuan berbat bir burnum var revizyon olmam gerek. O yaz köyde dünyanın parasnı harcadım onlara. Sırf eşim mutlu olsun diye. Hİç zorunlu olmadğım halde içimden geldiği içinn yaptım ama yine yaranamadım... Ben köyden gelip ameliyat olduktan sonra kayınvalidem oturma grubunu, mobilyasını değiştirmiş...

Zoruma gidiyor arkadaş enayi yerine konmak.!

Geçenlerde de aramış eşime şeyi duyuruyor: Evin tahta camlarını pimapene çeviriyormuş bilmem kaç bin tl imiş.

İşi gücü duyurtma, acındırma,....

Tövbe estağfirullah... Şu an çok sinirliyim... Kötü bir şey söylemekten sakınıyorum kendimi.

ister 4 sene lsun ister 10 sene olsun sonuçta size düğün hediyesi olarak bilezik takmışlar sizin de karşılığında ona eş değer birşey takmanız gerekir
eğer ki düğün apar topar değilse önceden biliyordunuz durumunuzu oa göre ayarlamanız gerekirdi
ayrıyetten ben olsam kayınvalidemi arayıp o şekilde konuşmazdım olay daha çok büyüyecek

düğünden haberimiz yoktu. olsa da durumumuz yok.

kaynanamı ben aramadım o aradı. napıyosun diye havadan sudan. ben de düğün varmış filan dedim konu öyle açıldı.

sanırım iyi okumadınız.

bu arada kaynanam ev hediyesi olarak bilmem kaç dolar vermiş kendilerine, düğünse bu onun da düğünü, neden karşılığını ben ödemek zorundayım? başka şeyler de var bilmediğiniz çin böyle yorum yapıyorsunuz.

kaynanamı ben aramadım o aradı. napıyosun diye havadan sudan. ben de düğün varmış filan dedim konu öyle açıldı.

sanırım iyi okumadınız.

bu arada kaynanam ev hediyesi olarak bilmem kaç dolar vermiş kendilerine, düğünse bu onun da düğünü, neden karşılığını ben ödemek zorundayım? başka şeyler de var bilmediğiniz çin böyle yorum yapıyorsunuz.

o size taktıkları bileziği siz mi harcadınız yoksa k.validenize mi verdiniz buyur sen harca diye?:ssz:düğün onun da düğünü demişsiniz de o bakımdan sordum.koskoca bilezik adamlar isze takmış sizin de takmanız gerekir.ben hasılatı toplayım sonra kredi çektik şu kullanmadığım künyeyle idare etsinler oldu gözlerim doldu.sizden iyi ekonomist olur efeeeniiiim.

sanırım iyi okumadınız.

Size düğününüzde bileziği takan evlenen kişinin annesi ve babası değil mi?Yani teyze ve teyzesinin oğlu ayrı ayrı mı taktı bilezik?Eğer böyle değilse bu durumda size bilezik takmak düşmez ki.
Eşinin annesi bir bilezik takar karşılıpında hepsi bu, siz de bütçenize göre bir hediye götürürsünüz.

o size taktıkları bileziği siz mi harcadınız yoksa k.validenize mi verdiniz buyur sen harca diye?:ssz:düğün onun da düğünü demişsiniz de o bakımdan sordum.koskoca bilezik adamlar isze takmış sizin de takmanız gerekir.ben hasılatı toplayım sonra kredi çektik şu kullanmadığım künyeyle idare etsinler oldu gözlerim doldu.sizden iyi ekonomist olur efeeeniiiim.

düğündeki takılarımı kayınvalidem aldı. oğluna yaptığı yardımların (sanıyorum 4-5 milyar bi para vermişti o zamanın parasıyla) karşılığı olarak düğün gecesi elimizle verdik.

ilk yıl çok sıkıntı çektik. kimse de yardımcı olmadı. cebimde 5 lirayla 2 hafta sadece akpille okula gidip geldiğimi bilirim. bir yandan da okudum. okulu bitirdim sonra da kpss derdi. Allah yüzüme baktı atandım. maaşımı harcamadım üstüme başıma almadım burun ameliyatı olacağım diye (nefes alamıyordum) eşimin pintilik huyu -annesinden miras- olduğu için ben de herşeye evet diyen bir kadın olduğum için biriktirdiğim paramı kayınvalideme harcayıp, kalan parayla işinin ehli olmayan bir doktora ameliyat olup yüzümü mahvettim...

şimdi kimse çıkıp da bana kayınvalidemi savunmasın...

Canım kayınvalidenin onlara düğün hediyesinde bulunması sizi bağlamaz ki, onlar ayrı bir aile siz ayrı bir ailesiniz. Sizinde kesinlikle size takılan değerde bir şey takmanız lazım. Sonuçta o bileziği kayınvalidenize takmadılar size taktılar. Bir de kendinizi onların yerine koyup düşünün derim.

Eşine gelince de, e belli kv den dolayı trip attığı. İkisi ile de ayrı ayrı konuşmak yerine, eşinin evde olduğu bir vakit ararsın kv yi. Seninle bunu bunu konuşmuştuk, ama yanlış mı anlasıldım, işte eşimde bu konudan cok rahatsız v.s v.s şeklinde konuşabilirsin. Ama arayıp "senin yüzünden eşim bana kötü davranıyor" demek işleri daha da çok çıkmaza sokar. Eşin daha çok tavır alır sana.

Size düğününüzde bileziği takan evlenen kişinin annesi ve babası değil mi?Yani teyze ve teyzesinin oğlu ayrı ayrı mı taktı bilezik?Eğer böyle değilse bu durumda size bilezik takmak düşmez ki.
Eşinin annesi bir bilezik takar karşılıpında hepsi bu, siz de bütçenize göre bir hediye götürürsünüz.

evet bileziği takan evlenen kişinin annesi-babası. bu arada evlenen erkek değil kız... teyze kızı evleniyor eşimin..

eşimin annesinin hiçbirşey takacağı yok hayatım biz takacağız... kendi yiğeninin çeyreğini götürmüş insanız biz taksın diye... bizzat geçen yaz elimle aldım elinin içine koydum al tak diye... eşim istediği için.... yiğeninin çeyreğini bile gelinine-oğluna aldırtan bir kaynanam var...

kime anlatsam yaşadıklarımı sende suç diyorlar bana... ama özüm bu işte başka türlü davranamıyorum

Son düzenleme:
düğündeki takılarımı kayınvalidem aldı. oğluna yaptığı yardımların (sanıyorum 4-5 milyar bi para vermişti o zamanın parasıyla) karşılığı olarak düğün gecesi elimizle verdik.

ilk yıl çok sıkıntı çektik. kimse de yardımcı olmadı. cebimde 5 lirayla 2 hafta sadece akpille okula gidip geldiğimi bilirim. bir yandan da okudum. okulu bitirdim sonra da kpss derdi. Allah yüzüme baktı atandım. maaşımı harcamadım üstüme başıma almadım burun ameliyatı olacağım diye (nefes alamıyordum) eşimin pintilik huyu -annesinden miras- olduğu için ben de herşeye evet diyen bir kadın olduğum için biriktirdiğim paramı kayınvalideme harcayıp, kalan parayla işinin ehli olmayan bir doktora ameliyat olup yüzümü mahvettim...

şimdi kimse çıkıp da bana kayınvalidemi savunmasın...

e o zaman haklısın.madem takıları o aldı o ödesin.sanırım o da laflar bu taraflara dayanmasın diye ödemeyin demiş.amaaan zor işler bunlar.

Back
X