• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanayı arasam mı aramasam mı?

o size taktıkları bileziği siz mi harcadınız yoksa k.validenize mi verdiniz buyur sen harca diye?:ssz:düğün onun da düğünü demişsiniz de o bakımdan sordum.koskoca bilezik adamlar isze takmış sizin de takmanız gerekir.ben hasılatı toplayım sonra kredi çektik şu kullanmadığım künyeyle idare etsinler oldu gözlerim doldu.sizden iyi ekonomist olur efeeeniiiim.

künye kullanmadığm bir künye değil sıfır kutusunda altın ayrıca !

okuduğunu iyi oku sonra kalk insanları yargıla bayan eleştirmen !

simdi actiginiz konuda benim anlamadigim bi nokta var!
kayinvalidenizden bu kadar yakinirken sadece esiniz ve sizi ilgilendiren bir durumda (dugun takisi),niye kayinvalidenize esinizi yonlendirmesini soyluyorsunuz?
ileride olabilecek "kayinvalidem bize cok karisiyor"durumlarina resmen acik kapi birakiyorsunuz!

simdi actiginiz konuda benim anlamadigim bi nokta var!
kayinvalidenizden bu kadar yakinirken sadece esiniz ve sizi ilgilendiren bir durumda (dugun takisi),niye kayinvalidenize esinizi yonlendirmesini soyluyorsunuz?
ileride olabilecek "kayinvalidem bize cok karisiyor"durumlarina resmen acik kapi birakiyorsunuz!

O zaten hep annesinin yönlendirmesinde ki, benim söylememle olacak birşey değil yani. Benim kayınvalidem 10 aile yönetir, oradaki köyden buralara yetişir yani.

Of neyse ya boşverin.

düğün takılarını kayınvaliden aldıysa o geri taksın evet o konuda haklısın. ama farklı düşüncelerdeki insanların yorumlarına biraz daha saygılı yaklaş bence. herkes senin yaptığın şeyi savunmak ya da seni pohpohlamak zorunda değil.

O zaten hep annesinin yönlendirmesinde ki, benim söylememle olacak birşey değil yani. Benim kayınvalidem 10 aile yönetir, oradaki köyden buralara yetişir yani.

Of neyse ya boşverin.

e ama siz de kayinvalidenizin esinize taki almamasini soylemesini isteyerek her turlu isinize karismasina izin veriyorsunuz.
oyle degil mi? yazdiklarinizdan onu cikariyorum.

düğün takılarını kayınvaliden aldıysa o geri taksın evet o konuda haklısın. ama farklı düşüncelerdeki insanların yorumlarına biraz daha saygılı yaklaş bence. herkes senin yaptığın şeyi savunmak ya da seni pohpohlamak zorunda değil.

kimse gelsin savunsun diyen kim?

mesajımı yarım yamalak okuyor sonra da yargılıyor ben gelemem buna.

isteyen istediğini yazsın yazma diyen yok ki... öyle bir amacım olsa zaten buraya konu açmam.

e ama siz de kayinvalidenizin esinize taki almamasini soylemesini isteyerek her turlu isinize karismasina izin veriyorsunuz.
oyle degil mi? yazdiklarinizdan onu cikariyorum.

şimdi buraya olayların ve diyalogların tamamını yazsam o zaman net olarak anlarsınız her şeyi, yarım yamalak yazılarla tabi ancak bu kadar oluyor... yok öyle her işime karışmaz, sadece eşim onun ağzına bakar o kadar. evime karışmaz yani. ben de ilk defa eşimin onu çok dinlemesini kendi tarafımca kullanmak yani yararlanmak istedim o kadar. o da öyle ciddi bir konuşma değildi yani, sohbet ederken laf arasında söyledim. hatta kızdı kendi oğluna, parasına sahip çıkmıyor salak,sanki sokakta buluyor, ben onlara ev görmesi verdim, siz sadece çeyrek takın filan dedi...

Son düzenleme:
Canım kayınvalidenin onlara düğün hediyesinde bulunması sizi bağlamaz ki, onlar ayrı bir aile siz ayrı bir ailesiniz. Sizinde kesinlikle size takılan değerde bir şey takmanız lazım. Sonuçta o bileziği kayınvalidenize takmadılar size taktılar. Bir de kendinizi onların yerine koyup düşünün derim.

Eşine gelince de, e belli kv den dolayı trip attığı. İkisi ile de ayrı ayrı konuşmak yerine, eşinin evde olduğu bir vakit ararsın kv yi. Seninle bunu bunu konuşmuştuk, ama yanlış mı anlasıldım, işte eşimde bu konudan cok rahatsız v.s v.s şeklinde konuşabilirsin. Ama arayıp "senin yüzünden eşim bana kötü davranıyor" demek işleri daha da çok çıkmaza sokar. Eşin daha çok tavır alır sana.

doğru söylüyorsun, bir anlık öfke ile arayacaktım, ahmet böyle davranıyor bir şeymi konuştunuz vs. diye... neyse ki vazgeçtim şimdi aramayacağım. üstüne düştükçe de daha bir uyuz davranıyor benim eşim. en iyisi hiçbirşey yokmuş gibi davranmak.

ben teyzesine hiç gitmedim, daha doğrusu gidemedim yerleri çok uzak istanbulun bir ucundalar. hep de hastalığıma işime filan denk geldi eşimin gittiği zamanlar. kötü şans işte... bir de yaşam tarzları bana çok uzak hoşlanmıyorum kendilerinden tesadüf iyi oldu aslında. kara kara düşünüyordum nasıl gideceğim düğüne diye. işyerinden toplantı çıktı o güne, gidemeyeceğim. şimdi düşünmem gereken başka bir konu çıktı ben bunu eşime nasıl anlatacağım :S ben gidip bunun yollarını düşüneyim biraz...

Son düzenleme:
Her nekadar zor durumdada olsam. Bana takilan bilezigi takardim. Hatta ayni gram ayni tip takarim ki hak gecmesin. Bilzege karsilik zincir takmak hos degil. Ayip yani size takilmis. Sirayla bu isler. Bence evin hanimi olarak sizin ayarlayip esinize aldirmaniz gerek.

Benim dugunumdede var bes alti kisi altin takamadik durumumuz yoktu dediler. Olsun falan dedik. Hakikaten inandim. Yillaaar gecti hala gelecekler hayirlamaya. Ayip ama yaaa.

Her nekadar zor durumdada olsam. Bana takilan bilezigi takardim. Hatta ayni gram ayni tip takarim ki hak gecmesin. Bilzege karsilik zincir takmak hos degil. Ayip yani size takilmis. Sirayla bu isler. Bence evin hanimi olarak sizin ayarlayip esinize aldirmaniz gerek.

Benim dugunumdede var bes alti kisi altin takamadik durumumuz yoktu dediler. Olsun falan dedik. Hakikaten inandim. Yillaaar gecti hala gelecekler hayirlamaya. Ayip ama yaaa.

şimdi onlar sana takmadı diye bende mi onlara takmıyacağım o yüzden mi ayıp? nasıl vardın bu noktaya :) bu arada o zincir değil nazar boncuklu sıfır künye... hiç kullanmadım kutusunda duruyor ve eşime götürüp üzülmesin diye verdim onu bunu götür tak diye... ben de sana şunu sorayım çok istediğin birşeyi sırf başkası mutlu olsun diye ona verdin mi?

ben kendi sağlığımdan vazgeçtim başkaları mutlu olsun diye. kendi alnımın akıyla kazandığım sağlığım için biriktirdiğim parayı sırf kayınvalidem mutlu olsun diye ona verdim...

neden bu detaylar atlanıyor sürekli?

ahh.ahh...

herkes kendi yaşantılarıyla ilişkilendirip öyle yorum yazıyor galiba buraya...

bilezik de içi boş tenekeler varya şöyle tuttuğun zaman bükülen öyle bir bilezikti... bu insanlar istanbulun en lüks semtinde villada oturuyorlar adamın taksileri var. kız mersedeste çalışıyor. ama ben hiçbir zaman o bana şunu taktı bunu taktı geldi takmadı gitti olmadı demedim... takı filan umurumda da değildi benim tek amacım mutlu olmaktı yani... bilmiyorum ben böyle düşünüyorum. şuan cüzdanımla 10 lira para var ve aysonunu getirmek durumundayım aybaşında 2bin kredi borcum var. kart borcum almış başını taksitler yüzünden. yani elim bol olsa sıkıntım olmasa herhalde alır en iyisinden takarım ama durumum yok ben anlatamadım galiba. neyse artık yazmayacağım birşey çünkü bir kulaktan giriyor ötekinden çıkıyor kim ne anlarsa neresinden bakarsa olaya işte mühim değil ya olsun :) sinirim geçti şu yukarıdaki arkadaşın yorumunu görünce bir rahatlama geldi... Tilmesa sağol canım :)

Son düzenleme:
düğünden haberimiz yoktu. olsa da durumumuz yok.

kaynanamı ben aramadım o aradı. napıyosun diye havadan sudan. ben de düğün varmış filan dedim konu öyle açıldı.

sanırım iyi okumadınız.

bu arada kaynanam ev hediyesi olarak bilmem kaç dolar vermiş kendilerine, düğünse bu onun da düğünü, neden karşılığını ben ödemek zorundayım? başka şeyler de var bilmediğiniz çin böyle yorum yapıyorsunuz.

kesinlikle haklısnız üstüne basa basa söylüyorum...size bikezik takması sizi ilgilendirmez...kaynananız ödemek zorunda karşılığını...mesela benim eşimin halasının gelini doğum yapacak ve ben asla hediye götürmeyeceğim...çünkü onlar benim çocuğum doğduğunda kaynanası hediye getirdi....şimdi de benim kaynanam karşılığında götürsün beni ilgilendirmez.... ama eğer gelini ayrıyeten getirseydi bende götürürdüm...yani diyeceğim düğündeki takılar falan sizi ilgilendirmez kaynananızın sorunu... o götürsün...hem bilekliğinizi falanda neden veriyorsunuz ki...mantıklı olun bence kaynananız götürsün borç onun borcu....

şimdi onlar sana takmadı diye bende mi onlara takmıyacağım o yüzden mi ayıp? nasıl vardın bu noktaya :) bu arada o zincir değil nazar boncuklu sıfır künye... hiç kullanmadım kutusunda duruyor ve eşime götürüp üzülmesin diye verdim onu bunu götür tak diye... ben de sana şunu sorayım çok istediğin birşeyi sırf başkası mutlu olsun diye ona verdin mi?

ahh.ahh...

herkes kendi yaşantılarıyla ilişkilendirip öyle yorum yazıyor galiba buraya:)

bilezik de içi boş tenekeler varya şöyle tuttuğun zaman bükülen öyle bir bilezikti... bu insanlar istanbulun en lüks semtinde villada oturuyorlar adamın taksileri var. kız mersedeste çalışıyor. ama ben hiçbir zaman o bana şunu taktı bunu taktı geldi takmadı gitti olmadı demedim... takı filan umurumda da değildi benim tek amacım mutlu olmaktı yani... bilmiyorum ben böyle düşünüyorum. şuan cüzdanımla 10 lira para var ve aysonunu getirmek durumundayım aybaşında 2bin kredi borcum var. kart borcum almış başını taksitler yüzünden. yani elim bol olsa sıkıntım olmasa herhalde alır en iyisinden takarım ama durumum yok ben anlatamadım galiba. neyse artık yazmayacağım birşey çünkü bir kulaktan giriyor ötekinden çıkıyor kim ne anlarsa neresinden
bakarsa olaya işte mühim değil ya olsun :) sinirim geçti şu yukarıdaki arkadaşın yorumunu görünce bir rahatlama geldi... Tilmesa sağol canım :)

Onlarada onlar gibi takilirken iyi ama biz sirasi gelince takmayalim diyenlere de ayip. Kul hakkidir bu.

Her neyse 14 ayar ecis bucus bilzikde taksa takilmistir arkadasim. Tak yada takma bu senin karakterin. Hem ne var bu kadar daralmaya esinle surtusmeye. Soylersin acik acik takamadim sonra hayirliycam diye olur biter. Basit bir olayi buyuten sensin. İnsanlar konusa konusa

Onlarada onlar gibi takilirken iyi ama biz sirasi gelince takmayalim diyenlere de ayip. Kul hakkidir bu.

Her neyse 14 ayar ecis bucus bilzikde taksa takilmistir arkadasim. Tak yada takma bu senin karakterin. Hem ne var bu kadar daralmaya esinle surtusmeye. Soylersin acik acik takamadim sonra hayirliycam diye olur biter. Basit bir olayi buyuten sensin. İnsanlar konusa konusa

güzelim ben takmayalım mı diyorum? hesap kitap yaptım ve bütçem çeyreğe el veriyor. ben eşime çeyrek takalım dedim o kabul etmedi annesi bile çeyrek takın ben de ev görmesi yaptım onlara dediği halde.

yine bir okuduğunu iyi okumama sonra kalkıp yargılama sendromu iki...

... evet insanlar konuşa konuşa ama bir de konuyu iyice okuyup anlayıp ondan sonra yorum yazmak var.

bu arada büyük küçük bu benim sıkıntım, istemezseniz yazmayabilirsiniz yorum.

Son düzenleme:
kesinlikle haklısnız üstüne basa basa söylüyorum...size bikezik takması sizi ilgilendirmez...kaynananız ödemek zorunda karşılığını...mesela benim eşimin halasının gelini doğum yapacak ve ben asla hediye götürmeyeceğim...çünkü onlar benim çocuğum doğduğunda kaynanası hediye getirdi....şimdi de benim kaynanam karşılığında götürsün beni ilgilendirmez.... ama eğer gelini ayrıyeten getirseydi bende götürürdüm...yani diyeceğim düğündeki takılar falan sizi ilgilendirmez kaynananızın sorunu... o götürsün...hem bilekliğinizi falanda neden veriyorsunuz ki...mantıklı olun bence kaynananız götürsün borç onun borcu....

param olsa alasını alır takarım zaten. çeyrek almak istiyorum ben, onu da kartla alacağız alırsak zaten. bir arkadaşı kuyumcuymuş taksit yapar belki.

kayınvalidem kendi yiğenine birşey göndermiyor takmıyor orası ayrı mesele tabi. hiç girmeyeyim oraya ben.

ben eşimle arayı nasıl düzeltebilirim derdindeydim konu nerelere geldi... boynum ağrıdı gerginlikten :S

eşine karışma hiç madem başka bişey takmak istiyor taksın, sıkıntısını çekerken de karışmazsın. madem daha büyük bişey takmak istiyo, güvendiği yer var demek ki... maddi konular zor, umarım toparlarsınız yakın zamanda...

eşine karışma hiç madem başka bişey takmak istiyor taksın, sıkıntısını çekerken de karışmazsın. madem daha büyük bişey takmak istiyo, güvendiği yer var demek ki... maddi konular zor, umarım toparlarsınız yakın zamanda...

sagol. ama bizim evde öyle ayrı gayrı olmuyor işte. herşey bir. sıkıntıyı yine ben çekeceğim yani.

bu arkadaşa katılıyorum. sizin düğününüzde madem annesi taktı şimdi de kaynananız taksın eşitlenmiş olur. zaten takılan bilezik de sizde değil kaynananızda kalmış.

herşey bir yana bu kadar borç içindeyken takı takmak zorunda değilsiniz bence.

tatlım engelli oğlu var dedin ya nebilim ben oraya takıldım engelli aile nasıl olur iyi bilirim, allah her zaman yanlarında olsun para pul boş

Son düzenleme:
madem eşın daha değerlı bırşey takmak ıstıyor
bırak taksın
sonuçta onun kuzenı
belkı adamın güvendığı bırşey vardır yoksa nıye durduk yere bılezık takcaz desın kı
okadar borç ıçınde

ama kaynanam aldı düğünde takılanları dıyorsun
bencede kaynanan bı bılezık taksa hem kendı hem sızın adınıza daha mantıklı olur

ne zor ışler bunlar ya :27:

Back
X