Kaynanayla aynı evde yaşamak

PINARCIGIM

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2025
16
-51
1
28
Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin

Maşallah sofradan aç kalktığım günler oldu yazmışsın ama sevişmektende geri kalmamışsınız
İyi iyi

daha bide düğün bekliyorsun üstüne altın beklentisine mi girdin
Aklın varsa kaç o evden
Emin ol babanın evinden kaçmaktan daha zor olamaz !
Evlenırken izin mi aldın da boşanmaya izin vermezler oldu ?

Sizi niye hoşlasınlar sevsinler ki. Ben olsam kabul bile etmezdim. Kayınvaliden fazla koca yüreklilik yapmış. Evini açmış. Çalışmıyorsun etmiyorsun ekmek elden su gölden borçsuz kurulu eve gitmişsin. Toplu iğne almadılar diyorsun.
Normal bir anne olsa oğluna g.tün varsa kaçır git kendine ev kur derdi. Kendi evine kabul etmiş inanılmaz geliyor bana bunlar.
Hikayede herkes saçmalamış.
Bu zekayla nasıl yaşıyorsunuz inanılmaz.

Ailen evlenmene de izin vermiyordu ama kaçmayı becerdin. Boşanmak daha kolay inan.

Pardon ne anlatıyorsunuz? Ailesi eziyet etmiş, bunun yüzünden bebeği düşmüş ve adam! bi durun artık bile diyememiş. Ne sevgisi? Neyin idaresi?

Pardon ne anlatıyorsunuz? Ailesi eziyet etmiş, bunun yüzünden bebeği düşmüş ve adam! bi durun artık bile diyememiş. Ne sevgisi? Neyin idaresi?
Yukarda yazmış boşanamam ailem kabul etmiyor diye onu görmediniz galiba eşini seviyorsa ayrı eve geçince işe girer mesafe koyar hayatına bakar zaten baştan sona yanlış ben olsam çoktan ayrılmıştım ..

20 yaşında değilsiniz, cahil, ön görememiş diyelim. 28 yaşında bir kadın aşığım, seviyorum diyerek gizli nikahla evlenmez. Madem düğün yapılacaktı eş ailesinin değil kendi ailenizin yanında geçirseydiniz o süreci. Hayır birde koşa koşa hamile kalmışsınız. Şu şartlarda olan hamileliğin kim neyine sevinsin? Bu kadar hayal dünyasında yaşamayan gerek yok.
Size düğün olmadan ayrılın dense dinlemeyeceksiniz madem sabredip, yapacak başka bir şeyiniz yok.

Yıl olmuş 2025 hala kaçanlar mı var inanamıyorum. Kocan adam olsa seni kaçırmaz, ailenin karşısına çıkar ve onları ikna ederdi zaten.
Adam hem korkaklik edip kizin ailesini ikna etmeden zorla evleniyor hemde kizi eve getirip anasina ezdiriyor o da yetmiyor babasinin yaninda calisan bir adam olarak anasinin dizinin dibinden ayrilamayacagindan, onlarin sagladigi is olmazsa gecinemeyeceginden bile soz etme ihtiyaci duymuyorda 3-4 hafta idare et diyor, 2 ay geçmiş hala kizcagiz ayni evde eziyet cekiyor, cocuk dusurecek hale geliyor.

Pinar'da hala kocamda kocam diyor, yavrum kendine gel diye bagirmiyor mu kimse oralarda uf.

28 yasında kocaya kaçmak için çok geç kalmışsınız biz onu daha yeni yetmelerde okuyoruz, görüyoruz, duyuyoruz.
Neyse.
Kayınvalide haklı haksız ben bilmem ama kınada avucumu açmayacagım anne bla bla demek çok komik :)
Sanki babasının evinden dügünle çıkmış da avucuna konacak altın mesele olmuş.
Kadın da vermiş cevabını zaten.
Saçma sapan işler.
Sizde boşanma yok ama aileden gizli nikah kıyıp, kocaya kaçmak var :)
Ailen yine iyi yüzüne bakıp sana çeyiz diziyorlar.
Ne oluyorsa bu ailelere oluyor valla.
Oglum da kız kaçırsa benim yanımda işi ne.
Ortada gezinen bir kadın olacak kendi evimde oglumdan hariç.
Neden ?
Oğlum sevdi kaçırdı !
Kaçırdıysa götürsün baksın.
K.valide de haklı.

O kadar saçma yorum yapıyorsun ki gerçekten bebek peydahlamak ne demek ilk bunu bir araştır öğren ve doğru düzgün konuş hatta yorum yapma mümkünse
e iyi de bir anda mezhebini reddedikleri adamla evlendim diyorsun ailen ona okey diyor, kaçıyorsun buna okeyler, kaynanamin evinde yaşayacağım bir süre diyorsun, buna okeyler, ilk aydan hamileyim diyorsun (ki akli olan herkes gibi onlar da hamile kaldigin icin bu yola giristigini düşünmüşlerdir) ona da okey demisler.
bunca seye okey diyen aile bosanirsan mi seni kabul etmeyecek?
ya da ailen tarafından kabul edilmemek senin icin bunca kötüydü de ne demeye kactin?
madem ailenin kararlarini hice sayip kendi kararlarini daha once verdin yine ver. yazik, bu adamla evlenip de ne yapacaksın? yakinda ailesi icin seni döver bu adam - bu ezik tip tam olarak karisini dovecek profil. çünkü ev anneden, is babadan, onlara gık diyecek g.t yok, kendi basina bjrey olacak cesaret yok. haliyle anca kök aile tarafını tutarlar - zamanla da seni sindirmek icin döverler. KKda da hayatta da milyonlarca örnegi var. ayni kaçan kizin degersiz olmasi , kv evinde Günyüzü görmeyecegin gibi . bazi seyleri bilmek icin yaşamaya gerek yok

Yanlış olduğunu yazmanız yeterliydi bence. Sizin çoktan ayrılacağınız hayatı neden çeksin. Bizim yazmamızla zaten ayrılmayacak ama en azından kafasında bi soru işareti kalır, bi seçeneği olduğunu anlar belki. Hem zaten evlenmesini kabul etmedi diye kaçmış ve ailesi kabul etmiş, yine eder neden etmesin.

Bende bunu söyledim diye kadin kadinin dusmanidir terligini vurdu kafama, deme oyle seyler.

Bende bunu söyledim diye kadin kadinin dusmanidir terligini vurdu kafama, deme oyle seyler.
Ay valla düşman arıyorsa kendi akılsız başı ona yeter.
Aramasın boşa.
Dua etsin ki ev veriyorlar, kira dertleri olmayacak.
Bir de oturmuş esya masrafını bize yüklediler yazmış
Kaçmasaydın madem.
Ay bir de kaçıp kaçıp her şeyi dört dörtlük istiyorlar.
Davullu zurnalı evlenenlerin bile çoğu şeyi yarım.
İyi cesaret valla azizem :)
Kınada avucuna konacak çeyregi bile utanmadan söylemiş hshs

Ben aşık oldum kocaya kaçmadım. Hemde ailesinin evine. Aşık olmak değil bu saçmalamak. nereden bilebilirim diyorsun neyi nereden bileceksin her şey ortadaymış. Aman ne olacaksa olsun demişsin ağlama şimdi. Çocuğunu kaybedince ilgilenmemeleri vicdansız olduklarının kanıtı, ama sen o aileye torun ver olur mu asla ayrılma, sonuç ne olursa olsun üremek çok önemli, koca çok önemli (!)

Kadın kadının düşmanıdır diye tutturmuş gidiyor bazıları da o iş öyle değil konu sahibi, boşuna saldırma kimseye. Biz esas kadın düşmanı olmadığımız için hemcinsimizin kendini bu durumlara düşürmesine içleniyoruz sinirleniyoruz. 28 yaşındasın 18 değil. Ben işin gücün olduğuna, iki dil bildiğine de hiç inanmıyorum ayrıca. İşi gücü olan eğitimli donanımlı kadının açacağı bir konu değil bu konu, hadi başına bir iş geldi akıl tutulması yaşadı oldu diyelim, sonra yaptıkların söylediklerin zaten fikir veriyor yeterince.

Bin kere söylenmiş, ailene dön, bunca şeyi kabul eden insanlar demek ki seni seviyor sana kıyamıyor, yine bağırlarına basarlar seni, boşanmanı çok daha kolay kabul ederler merak etme.

K.valide olsam düşen çocuga üzülmem.
Böyle apır sapır bir mevzununu işinde tek eksik bebek mi diye düşünürüm.
Hatta iyi oldu bile derim.
Bu beni vicdansız yapmaz.
Ne bebegi şu saçma ortamın içinde ya :)

Kocaya kaçmak için 28 i beklemenize gerek yoktu ki. Bu işler genelde 20 olmadan halledilir.

Iki dil biliyorum, mesleğim var, cahil değilim diyorsun bi de. Ha tamam o zaman sıkıntı yok denmesini mi bekliyorsun. Eğer iki dil bilen eğitimli? bir kızsan yaptığın skandalın şiddeti büyür anca başka hiçbir şey olmaz.

Koca kişisi babasıyla çalışıyormuş. Sen inanıyor musun ayrı eve çıkınca sorunların biteceğine. Kocan ve dogrudan sen, kayınailenin eline baktığınız sürece çilen dolmuş olmayacak. O adamla durduğun sürece böyle çekeceksin işte.

Ayrıca doğmamış bebek bile bu ortama girmek istememiş. Olayın vehameti burdan anlaşılıyor.

Yorum yapan kadınlara kızacagina eşin olan adama cemkirmeyi dene . Gerci o sıkabilir biraz ama sonunu düşünmeden iş yapmak senin fıtratında var. Bence bunu da yapabilirsin.

Adamların evinde otururken hemde baba oğul aynı iş yerinde çalışırken nasıl mümkün olacak o "gelinlik yapmama".

Bence yapmayın sıkıntı yok ama eşiniz böyle düşünmeyecek.

İyi oldu belki ben de derdim ama sonuçta bir bebek düşüyor, anne etkilenir mutlaka. Sonuçta bir kayıp. Geçmiş olsun demek zor değil ancak vicdansız bir insan böyle bir şeyi umursamaz bana göre.

Arkadasim sen simdi de bu evden kac
Ailenin sana hazirladigi altinlari da ya okul okumak icin harca ya da onlari koy bankaya gir bi ise calis uzerine ekle bir birikimin olsun
Yoksa sen bu ailenin icinde üreye üreye 5 seneye 4 cocuklu ve es ailesiyle kavga eden bi tipe burunursun
Kocan da köy kahvesinden beri gelmez
Kvden seni fazlalik ev terligi gibi goruyor sen hala elimi acmiycam diyorsun
Gözunu ac gözunu
Vapur kaciyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…