Kaynanayla aynı evde yaşamak

PINARCIGIM

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2025
16
-51
1
28
Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin

Görmedim duymadım bilmiyorum şeklinde geziyor annesine tek kelime edemiyor bu yüzden sürekli onunlada kavga ediyoruz ki kaynanam zaten o geldiğinde bana iyi davranıyor ne oluyorsa eşim yokken oluyor
Bebeğinizi kaybetmişsiniz geçmiş olsun

Size yapılan yorumlar sert olabilir ama eleştirilerinde haklılık payı yok mu?
28 yaşındasınız, bu yaş toydum yaptım bir cahillik yaşı değil kiAileniz eşinizle evlenmenizi istemediyse fikirlerini değiştirene kadar kendisini ailenize kabul ettirene kadar çabalamalıydı, onun yerine gizli nikah yapıp ailesinin evinde yaşamaya ikna etmiş sizi, kaldı ki siz 28 yaşındaysanız eşiniz de o yaşlarda, evleneceği kadına 1 göz odalı bile olsa ayrı bir ev açacak kadar dahi maddi gücü yok, aşık olabilirsiniz ama niye evlenince birkaç hafta bile olsa ailesinde yaşayacağız kısmını sorgulamalı birlikte yaşamayı kabul etmemeliydiniz.

Kendiniz diyorsunuz susmazsam gideceğimiz başka yer olmaz diye, şu an 2 ailede sırtını dönse kendi kendinizi çekip çevirecek maddi gücünüz yok, 28 yaş evlenmeden önce bunları sorgulama ölçüp tartma yaşıdır oysa, bu adam bana birkaç hafta diyor ama şimdi ev açamayan adam birkaç hafta içinde nasıl ayrı bir ev açacak diye düşünmeliydiniz.

Kadınlar susmak zorunda değildir, evlilikte bazı şeyleri idare etmenin arasında kayınvalideyle aynı evde yaşamayı kabul etmek, onların her dediğine susup yutmak yoktur.

Eşiniz elbette görmedim duymadım bilmiyorum modunda olacak çünkü maddi gücü yok, babasının dükkanında çalışan annesinin evinde yaşayan bir erkek karısına ne derlerse susmak zorunda, zira onlar dirsek çevirirse ne işi ne evi var.

Bizde boşanmak yok deyip ailenizin kabul etmeyeceğini söylemişsiniz, evlenirken onaylarını almamışsınız boşanırken de onaylarına gerek yok, siz kendiniz boşanmak istemiyorsunuz o zaman yapacağınız şey belli.
Hamile kalmamak için korunacaksınız ve iş bulup çalışacaksınız.

Çok tuhaf aileyi ezip kaçmak varmiydi peki? Insanlar ne der diye dusundunuz mu o zaman? Bizde bosanma yok lafina sinir oldugum kadan hicbir cumleye sinir olmam yani. Peki elalem sizi konuşmasin diye yakin hayatinizi. Burda ne gibi tavsiye istiyorsunuz? 60 yaşina gelmiş insanlari degistire bilecegenizi mi saniyorsunuz? Tutalim goruşmediniz boyle hayat olur mu? Illaki ucu size dokunacak. Saniyorsunuz ki eşiniz diyecek ki karicim sen goruşme, buluşma. Onemli olan sensin. Kimse sana laf soyleyemez. Tabii ki boyle demiycek. Diycek ki anama saygisizlik yapma, git işlerini yap, bayramda seyranda tatil niyetine annemlere gidelim falan filan. Sizi doguran buyuten insanlara sirt cevirirken sorun yok da iki gun tanişdiginiz adamdan boşaninca buyuk sorun, buyuk olay. Size de tuhaf gelmiyor mu? Siz ayrilmak istemiyorsaniz o ayri. O zaman ya onlara uyum sagliycaksiniz huzir için cici gelin olacaksiniz, ya lafinizi soyliyceksiniz. Şansliysaniz eşiniz arkanizda durur. Degilseniz o da size cephe alir ve hayatiniz kaynana, eş kavgalariyla geçer gider. Sirf elaleme laf vermemek için

Bütün bunlar olurken eşiniz olacak adam ne yapıyor? Ondan hiç bahsetmemişsiniz.

Emirvaki evlilikten ne bekliyordun ? Ailen bağrına bastı onların da tepkisi başka oldu ,ayrıca evlenmeyi beceren eşin evi de kursun bir zahmet.

Daha 2 ay olmuş. Ailenizi arkanızda bırakmaya cesaret ettiyseniz kocayı daha güzel bırakırsınız. Niye ağlıyorsunuz? Niye intihar düşünüyorsunuz? Çıkmazda değilsiniz, çaresiz değilsiniz. Bir bavulunuz vardır, çıkın gidin o evden. Ne bu kadar yani. Aşk, sevgi falan demeyin, romantizme gerek yok.

Yani kusura bakmada herşeyi sen bilerek kabul etmişsin. Elde yok avuç yok, korunmayıda mı bilmiyorsun. Naapsınlar onlarda sizin yüzünüzden bir sürü şeye mecbur kalmışlar belli

Kaçarak evlenenen birine kiymet verildiğini hic görmedim bırak kacani kaçmayana da kiymet verilmiyor ki kaçana verilsin hata yapmışsınız yol yakınken ayrılın yada belirli süre cocuk yapmayın verecek baska tavsiyem yok çünkü nr yaparsan yap melekte olsan kanatlari yok derler

Eğer beni dinleyeceksen sana tavsiye vereceğim.
Onların kiradaki evine girmeyeceksin. Şimdi düğün yapmayacak ailenin yanında gideceksin ta ki kocan bir ev düzene kadar. Ev düzdükten sonra düğün yaparsın. Asla hemen hamile kalmayacaksın. Ve ailenin verdiği takıları altınları asla kocana vermeyeceksin. Gerekirse kendi annenin hesabında falan sakla. Ve çalışacaksın gizli birikimin olacak.
Benim sana vereceğim en güzel mantıklı ve seni kurtaracak tavsiye budur. Dinlersen mutlu olursun. Yok dinlemezsen hayatın işkenceyle eziyetle mutsuzlukla geçer. Kendin bilirsin.

Bu daha kötü işte ortak is babasiyla çalışıyor yani ne diyeyim kuzum inşallah düzelir iyi olur ama görünen köy kılavuz istemez ise gir sende düzen kurun çocuk yapma hemen

Yani kusura bakmada herşeyi sen bilerek kabul etmişsin. Elde yok avuç yok, korunmayıda mı bilmiyorsun. Naapsınlar onlarda sizin yüzünüzden bir sürü şeye mecbur kalmışlar belli
Şöyle ki biz evlendikten sonra eşimin ailesinin evine gelmeyecektik zaten bir ev tutacaktık ki eşim mekanı vardı bende çalışıyordum kaynanam buraya gelin öyle olmaz en azından kirada oturmayın kiracı çıkana kadar bizimle yaşarsınız dediği için geldik eşimde bana seni benden daha çok sevecekler emin ol göreceksin dediği için bende bunu kabul ettim şu anda evet çalışmıyorum eşim istemiyor ki evin tek oğlu mecbur kalmadılar kendileri istedi bunu

Tavsiyen için teşekkür ederim altınları vermeye niyetim yok zaten en kısa sürede kendi evimi almak niyetindeyim

Esin annesinin evinde hizmet et diye mi istemiyor calismani?
Daha kendisi ev bile acamiyor ustune seni calistirmiyor
Hayir kactiginiz yer de mük olsa yani
Afedersiniz bi c.k icin dustugunuz hallere bak

Anne, abla, arkadaş, adına ne tavsiyesi derseniz artık, bir insan kendi kıymetini bilecek ki başkaları da kıymet versin.
Ailesinin onayı olmadan da evlenmeye karar verebilir 28 yaşında birisi lakin aşkı gözünü kör etmemeli, şurada yüzbinlerce kadınız, mantık evliliği yaptım diyen kadın sayımız bir elin parmaklarını geçmez, çoğunluğumuz aşk evliliği yaptık ama mantığı da elden bırakmadık, bırakmamalıyız.

Öfff yine kendini yazıyor denmesin diye kısa keseceğim, 22 yaşında aşk evliliği yaptım, ikimizde toyduk hatta cahildik ama kimseye değil kendimize güvendik, 2 göz odalı bir evde bir ekmek bir hırka olur ama kimseye eyvallahımız olmaz dedik, eşim de sorumluluk aldığında 23 yaşında daha sakalları bile tek tük çıkan biriydi.

Esin annesinin evinde hizmet et diye mi istemiyor calismani?
Daha kendisi ev bile acamiyor ustune seni calistirmiyor
Hayir kactiginiz yer de mük olsa yani
Afedersiniz bi c.k icin dustugunuz hallere bak
Düğüne 12 gün kaldı düğünden sonra bende çalışmak niyetindeyim ama düğünden önce çalışmamı yeni girdiğim işte düğün için uzun süre izin alamam artı ev eşyalarıyla uğraştığım için zaten çalışmaya vaktim olmaz bir düğünümüz olsun evimi düzeyin ondan sonra bende çalışmak istiyorum sadece kaynanamın söyledikleri zoruma gittiği için açtım bu başlığı

Unutma kaynananin evinde oturacaksin
Tek esyayla bitmiyor olay
Itaat etmezsen kapi disari ederler
2 aylik evlilikte esinin gercek yuzunu gormemissin daha
Hala dugun diyorsun
Eh ne diyelim yaşa ve gör

Cevap vermeyeceksiniz ama size diyoruz ki problem kayınvalideniz değil

EŞ kişisi
Önce bunu bir ayırt edin de

Tavsiyen için teşekkür ederim altınları vermeye niyetim yok zaten en kısa sürede kendi evimi almak niyetindeyim
Artik evlisin.
Su an aldigin her mal esinle ortak olur, kendi altinlarinla ev alacaksan annenin ustune falan yap.

Bir kadin esi mukemmel de olsa kendi gelecegini dusunmek zorunda, ayri bir kesesi/mali olmak zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…