Kaynanayla ayni evde yasamak

arada hiç birşey yokken erkek arkadaşının annesinin seni akrabasına ne olarak tanıtmasını isterdin:44:

arada hiç bir şey yok derken daha önceden annesiyle evleneceğim kız diye tanıstırdı eşim kendisi tanışmak istedi. oturduk konustuk . sonradan bayramdada tanıstık gitmek lazım diye gittim bilmem anlatabildim mi ? ayrıca yalan söylemesine gerek yoktu çünkü o evden el ele çıktık ki herkes de bizi biliyordu . kötü duruma ben düşmedim ayrıca evlenme arifesinde ailesini tanımam şarttı siz gitmeyebilirsiniz ama benim gitmem lazımdı sonrasındada evlendik yanlış bir şey yaptığımıda sanmıyorum .

senın umrunda olmayabılır yaş sorunundan dolayı ama benım eşim 35 yaşında o yüzden bu sorun evlilik aşamasında. Ayrıca zaten aramızda sorunda olmadı annem ağzımdan öyle cıktı bir anda kusura bakmasın özür dilerim demişti.

Uslubunuza dikkat edin biraz. Uyuz oluyorum boyle kadinlara ne demek?

Demek ki siz de 50 yasiniz gelmeden gelininizin tepesine corekleneceksiniz.

Saksak mi bekliyorsunuz ne kadar iyi niyetliiii mi diyelim sizin icin?

Yazik vallahi yazik!

sorun yokta niye lafını ediyorsun,bak kadında özür dilemiş

sorunlar çıkacak oğlunu paylaşamayacak..arkadasın eşiyle problem yaşacayak belki bu işin sonu boşanmaya kadar gidecek ....eli ayagı tutuyormus 50 yas cok genc bir yas kendı kendıne ıdare edebilir aradada yoklarsınız diye düşünüyorum

evet haklısınız o anne ama ....kayınvalidesiyle aynı evi paylaşıp mutlu olabilen kaç kadın var sizce?üstelik bu arkadas yeni evli ,6 evladı var sonucta şöyle olsaydı eger anneleri 2 şer ay kalsa diğer kardeşlerdede zaten bir yıl geçiyo bu kabul edilebilir bir durum olabilir

ayrıca sizinde kayınvaldeniz evliliğinizi bitirmek için uğraşmış hemde uzaktayken bunu yapmış aynı çatı altında olsaydınız şu an ne durumda olurdunuz düşündünüz mü? bir şeyi savunurken birazda mantıklı olmak gerek ev üstüne ev olmaz demiş büyüklerimiz

[/COLOR]
sorun yokta niye lafını ediyorsun,bak kadında özür dilemiş

o zaman çok kızmıştım sinirlenmiştim aklıma geldi söyledim :44: bazen kırıcı olabiliyorlar yani heleki hiç alışık olmadıgımız kısa süreli zamanlarda. demeye getirdim yanlış anlaşılma olmuş sanırım

ben olsam eşim böyle bir şey istese kesinlikle hayır diyemezdim..ve mutlu bir şekilde kabul ederdim çünkü kayınvalidem ayakları altında cennet olan bir melekk ve ölene kadar başımın üzerinde yeri var

ama cadı olsa ne yazardım onu bende bilmiyorum

Bir kadın eşinin annesine bakmayı kabul etmek zorunda değil, evlat anne-babaya bakmakla yükümlü dinen ancak eşini buna zorlamaya hakkı yok, dinde bile yeri yok... Eşiniz anne-babanıza bakıyorsa onlardan helallik isteyin denir hep...
Oğlu diye gelin herşeyi kabul etmek zorunda mı?
Oğlu bakmak isteyebilir ama eş ben bakmam diyorsa evlat anneye bakacak yemeğini çamaşırını halledecek ya da bunun için birini bulacak ve bunları yaparken de eşinden ve evinden kısmadan yani sorumluluğunu aksatmadan yapacak...

Erkekler kaynanasına bakıyor denmiş de ona eş bakmıyor ki, kızı bakıyor, yemeğini, bulaşığını, çamaşırını hallediyor, şimdi bu devirde çoğu kadın çalışıyor veya annesinin bir maaşı, ufak bir geliri oluyor yani eşin cebine de dokunmuyor, hemen işi vicdana, dine bağlayanlara soruyorum, erkek evlendiği kadına ve yuvasına bakmaya zorunluyken kadın da çalışıp para kazanıyor ve bununla ev bütçesini sarsmadan annesine bakıyorsa bu erkekler kayınvalidesine bakıyor mu olacak????
Ha aile bütçesi sarsılıyor ve eş bundan rahatsızsa kadın da çalışacak ve anne-babasına bakacak... Nasıl kadının hayır deme hakkı varsa erkeğin de vardır...

Kayınvalidem kayınpederime ihtiyaçları olsa bakar mıyım, evet bakarım ama öyle aynı anda 10 işi birden yapabilmek gibi bir becerim olmadığından birini tutarım yemek bulaşık çamaşır temizlik çarşı pazar neyse o yapar, tuvaleti-banyosu olan odayı da onlara veririm rahat etsinler diye, isterse tv de koyarım odaya uzanıp izlemek isterse diye...

Ancak sağlam olan bir insanın bana bakın diye umması da beni zihnen yorar... Yalnızlık, ölüm korkusu bunlar da bir bakıma ruhsal rahatsızlık... bunun için de yanına can yoldaşı olabilecek birinin bulunmasını sağlayabilirim, sık sık da giderim, gezdiririm ama bu sebep için birlikte yaşayabilir miyim buna cevap veremem, net bir şey söylersem yalan demiş olurum...

İşin bir de bunalma, özerk olmayı isteme, baş başa kalmayı hayal etme boyutu var...
O da karmakarışık bir konu, bu durumda anne-babanın müsamahakar olması gerekiyor, evli çifte nefes alacak alan bırakmaları gerekiyor, bir sinemeya-yemeğe gidip geldiklerinde surat asmamaları ve hay sana bakmaya evet dediğim güne dedirtmemeleri gerekiyor...

Son düzenleme:
karı koca niye yalnız kalsın ki. özellikle evliliğin başlarında erkek ailesi kendini hissettirmeli biz varız ona göre demeliler gelinlerine. bazılarının 90 yaşında kayınvalideleri var onlarla ilgilenmiyolar ( bizimkiler gibi) ama 50 yaşlarında gelinleriyle oğullarıyla yaşamak istiyolar. eğer bi anne bakıma muhtaçsa, yaşlıysa, kimsesizse erkek annesi kız annesi hiç farketmez çocuklarının yanında kalabilirler ama vıcık vıcık ilişkim olsun 30-35 yaşındaki oğlum gözümün önünde olsun, karısı da bizimle olsun, dünya bizim etrafımızda dönsün,olmaz. melek de olsa aynı evde keyfi birlikte yaşanmaz.

tabi canım ne demek yalnız kalmak değil mi çok ayıp çok edepsiziz biz yahu bize
hem gelın dedıgın kaynanaya bakmak ıcındır yoksa sevdıgın adamla yaslanma fıkrı uzerıne degıldır yanı, kim öyle ögretiyor bıze bılmem kı cık cık bız yenı nesıller cok nankoruz canım cook nankör

şakası espirisi bi yana kadın muhtac degılse aynı evde kesınlıkle yasanmamalı deneyımle tecrube sabıttır.
daha ıkıncı ayımda evlılıkten soguttu benım kaygana benı
sımdı ıse o eve gıtmek dahı ıstemıyorum, eşimden bıle sogudum yaa
daha kotusu var mı bı kadının baska bı kadına yapabılecegı

valla canım ben de soğudum eşimden. hamileyim doğumda bile kayınvalide kayınpeder gelip kalacaklarmış yanımda annemin gelmesine gerek yokmuş. buna bile onlar karar vermek istiyolar eşimin istediği de o zaten. kendi kızı var inşallah kendi kızının doğumunda bulunamaz da anlarlar. benim psikolojim mahvoldu. benim gibi senin gibi kaç kişi vardır daha.

işte bu yuzden eşim cocuk ıstedıgınde ASLA dıyorum
En son ne zaman olcak pekı deyınce ANNEN ÖLÜNCE diye agzımdan kacırdım. (gerçi o beni gömer de)
Çünkü biliyorum kı o zamana kadar benım psikolojı duzelmez.
hamıleymıssın canım tebrık ederım.
Ama bence sen once davran ve onlar geleden annenı gelıp sızde kalması ıcın ıkna et.

Son düzenleme:
Kayınvalide bakıma muhtaç değilse tek başına kendi evinde kalabilir. Tabiki evlatlar destek olacaklar, atıyorum sıra ile market ihtiyacını karşılarlar, hastanesine, doktoruna götürürler, fatularını yatırırlar vs. gibi.

Ama eli ayağı tutuyorsa ne gereği var birlikte yaşamaya. En kötü çevre binalardan birine taşınır daha yakında, daha göz önünde olur ama yine evler ayrı olur.

Benim eşim şark görevinde ve ben 30 yaşındayım, birde kızım var, hem kızıma, hem kendime, hem evime bayan halimle yetiyorum, artı çalışıyorum, kızımda anaokuluna gidiyor. Ben bunları yapıyorsam 50 yaşındaki bir bayanda çok daha rahat yapar.

Annem babam 750 metre uzağımdalar, onlarla kalsam maddi olarak dünya kadar karım olur, ama ben işin manevi kısmındayım, insanın evi gibisi yok, insanları huzursuz etmeye ise (bu ailemde olsa) hiç hakkım yok.

Her evin bir hanımı olur, her evinde bir beyi olur.

Son düzenleme:

teorikte doğru pratikte yanlış cevap sanırım.
nedense bız bu teorıyı pratıge dokemıyoruz. yok bı yolu varsa bana da öğretin ne olur. yoksa kafayı yememe az kaldı

kocanız bu dediğinizi unutmayacaktır. kötü olmuş demeseydiniz keşke...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…