Kaynanayla aynı şehirde yaşamayı kabul etmelimiyim?

littlecat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
322
2
46
Diğer
son durum vazgeçtim gitmiyoruz :)

en son durum gitme olayı yeniden gündemde ama kararsızlık devam ediyor..yeni ev almışız satıp gidince gittiğimiz yerden şuan için almamıza imkan yok çünkü bu eve çok harcadık peşinat filan kalmadı yani kirada oturucaz orda
Ayrıca benim tayin olayı da var gideceğim okul baya bi kötü olacak mecburen çünkü kenar semtlerde açık var ama şuandaki okulumdan memnunum off
değer mi bu kadar düzeni bozmaya..ben hayır desem eşim ısrarcı olmaz ama benimde bir tarafım istiyor bir tarafım istemiyor kızlar akıl verin napim ben..
ama şuan bulundğumuz şehirde ne onun nede benim yakınım var arkadaş var ama yalnızlık çekiyoruz ister istemez hele bir de çocuk olunca naparım ben bilmiyorum biraz da bu yüzde

Son düzenleme:
aynı evde oturmayacaksın yayapma kardeşim millet ne yapsın.aynı evde,aynı mahallede,aynı semtte oturan ne yapsınfazla abartıyorsun!

Ben kendi acimdan söylüyorum yani esinizin annesi benim müstakbel kaynanam gibiyse oturun derim ama siz de yazmissiniz yönetmeyi seviyor diye, bir de burada okuduklarimdan sonra acikcasi ben bile korktum kaynanaya yakin oturmaya Isinize karistirmamayi becerebilecekseniz tasinin ama Türk tarihinde geline yenilen kaynana pek nadir olsa gerek

bence rahatın iyiyse hiç bulaşma kaynanayla oturmaya..
dertsiz başına dert alma...

kızlar korkum bizim hayatımızı yönlendirmesi...nişanlıyken çok çektirdi hep kendi dediği olsun isterdi...oğluna çok düşkün..

sevdiim şehre bu yüzden gitmekten korkuyorum sanırım eşim de huzuru bozulacak diye çekimser..ben ısrar etsem evi satıp gitmeye kalkar o kesin:)

sizde kaynananıza çoook uzak bir semtte oturun, ki gidip gelmesi kolay olmasın :87:

Benim de evlenmeden önce çok kaygılarım vardı evlenince nasıl olacak diye; çünkü benim kayınvalidem de dominant yapıda biri. Ben de kayınvalidemle aynı şehirde oturuyorum. Hiç sandığım gibi çıkmadı; şu an çok rahatım. Hafta sonları müsaitsek ve istiyorsak uğruyoruz gönüllerini alıyoruz. Bazen de o bize uğruyor ama çok asla sık değil. Ne güzel evini almışsın güle güle iyi günlerde otur. Hangi şehirde olduğunu bilmiyorum ama büyük şehir demek fazla masraf demektir. Artılarını eksilerini oturun eşinle düşünün ona göre bir karar verin. Bu arada ailelerin yakın olması (aynı şehir) aslında avantaj da; Allah korusun göstermesin başınıza bir şey gelidiğinde hastalık vs çok desteklerini görürsünüz.

Burada o kadar "kaynana" şikayeti görüyorum ki ben bile korktum sevgilimin annesini çok iyi tanımamama rağmen..
Yönetmeyi seviyorsa iyi düşünmelisiniz. Sonuçta en melek kaynana -ki var mı bilmiyorum, mutlak vardır bir yerlerde- bile karışır...
Eşinle ilişkinin bozulacağını düşünüyorsan hiç bulaşma... Ama bir yorumcu arkadaşımızın da dediği gibi, millet aynı evlerde oturuyor. Bu karşınızdaki insanın size ne kadar hoşgörüyle yaklaştığıyla ilgili. Size karışmayacak anlayışlı biriyse, aynı evde bile oturabilirsiniz. Ama tersiyse aynı şehir bile sizin ilişkinizi etkileyebilir.
Ama son karar tabi ki sizin:)

sanırım hiç bulaşmamak en iyisi..her akşam yemeği gelirsiniz demeler(nişanlıyken aynı şehirde oturmma durumumuz vardı allahın işi son anda değişti durumlar) ,tatil planlarımıza dahil olmalar,bana sormadan misafir getirmeler(ki uzakta olduğumuz halde bile organize etmeye çalışıyor),herşeyden haberi olsun istemeler, bir akrabasını görünce beni rencide edecek kendini övecek laf etmeler...düşündüm de hayır ya..ağrımayan başımı ağrıtmıyım

Bir de sürekli kendini öven biri beni deli ediyor bu..katlanamam sanırım sık görüşmeye..evet avantajı da var mutlaka

Aynı şehirde fakat uzak semtte olabilir diyecektim.
Fakat şu yazdığını görünce vazgeçtim :)

kaynanam çok iyidir annemden çok koşar gelir,herşeyime, ama ben bile aynı şehirde oturmayı istemem. bence kabul etmeyin.her an dipdibe , birde anlattığınız gibiyse gerek yok.

Aman aman uzak dur, evinizi de almışsınız bence gitmeyin oraya, emin ol gidince o şehirden bile nefret edeceksin.
Biz de kayınvalidemlerle aynı şehirdeyiz, fazla gelip gitmezler ama herşeylerini eşime yaptırmak istiyorlar o da bıktı artık. Müdahale ettirsem karışırlar da ama yaptırmıyorum artık önceden herşeye karışıyorlardı. Aman sakın gitmeyin oraya.

en son durum gitme olayı yeniden gündemde ama kararsızlık devam ediyor..yeni ev almışız satıp gidince gittiğimiz yerden şuan için almamıza imkan yok çünkü bu eve çok harcadık peşinat filan kalmadı yani kirada oturucaz orda
Ayrıca benim tayin olayı da var gideceğim okul baya bi kötü olacak mecburen çünkü kenar semtlerde açık var ama şuandaki okulumdan memnunum off
değer mi bu kadar düzeni bozmaya..ben hayır desem eşim ısrarcı olmaz ama benimde bir tarafım istiyor bir tarafım istemiyor kızlar akıl verin napim ben..
ama şuan bulundğumuz şehirde ne onun nede benim yakınım var arkadaş var ama yalnızlık çekiyoruz ister istemez hele bir de çocuk olunca naparım ben bilmiyorum biraz da bu yüzden

İnsanlar aynı şehirde,aynı mahallede,aynı evde oturuyor kayınvalideleriyle.Şehir değiştirmek anlamsız,ne kadar kaçabileceksiniz ki kayın valideden,artık aileye girmişsiniz.

İnsanlar aynı şehirde,aynı mahallede,aynı evde oturuyor kayınvalideleriyle.Şehir değiştirmek anlamsız,ne kadar kaçabileceksiniz ki kayın valideden,artık aileye girmişsiniz.

Yok uzaktayim o sehre gidim mi diye kararsizim esime is teklifi geldii o ilde ondan soruyorum

Son duruma göre yazıyorum.
Hayırlısı olsun bence iyi olmuş gitmediğiniz.
Gidip gitmemek arasında kararsız olduğunuza göre sıkıntı yaşayacağını biliyorsun.
Ne gerek var ki kurulu düzenini ve huzurunu bozmaya!
Mutluluklar!

Sadece şunu söylemek istiyorum, bundan 2,5-3 sene önce Ankara'daydım ikinci el eşyalardan oluşan bir evim vardı, hafta içi işe gider haftasonu evimi temizler eşimle gezerdik, sadece ikimiz vardık sanki dünyada, ikimiz birbirmize yetiyorduk, ne kaynana dırdırı, ne görümce kahrı o kadar mutluyduk ki, eşim arkadaşlarıyla kalıyordu ama çoğu zaman beraberdik, evli değildik o zaman, ikimizin de arkadaşları vardı sadece akraba vs kimsemiz yoktu,
sonra eşimin ailesinin yaşadığı şehre geldik ve evlendik, evimiz eşyalarımız öncekine göre süper ama Ankaradaki evimin sıcaklığını bu evde bulamıyorum,
huzurum yok, mutlu değilim. Eşim son zamanlarda değişti, istediğin evi alırım yeterki sen iste, eşyaları da değiştirelim ne istiyorsan o olsun dedi.
Gidip bakıyoruz evlere inan benim o evlerle ilgili hayalim yok, içimden gelmiyor, zamanı geriye alıp bu 2,5 seneyi yaşamamış olmayı istiyorum. Ekonomik olarak, hayat şartları olarak daha rahatız ama ben kendi adıma mutlu değilim.
Sizin bir de kurulu bir düzeniniz varmış, bence bozmayın huzurunuzu akraba için çevre için, bırakın uzak olsunlar sizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…