- 14 Kasım 2016
- 710
- 382
- 103
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
Daha 24 yaşındasın ve kendini bu denli teslim mi ettin.?
Parmaklarıma üzüldüm şuan
Kızlar sizde bence boşuna yorulmayın.Konu sahibesi aman kocişi mutsuz olmasın diye herşeyi kabul edecek
Kendi mutlulugun için o kadar rezilliği sineye çekerken hesaba katmadığın şeyleri suan bari hesaba kat.önce biraz empati kurun ondan sonra yorum yapın rica ederim. konu sahibesi olan ben şuan senin dalgaya aldığın şeyleri yaşıyo. benim için önemli olan kendi mutluluğum
Kendi mutlulugun için o kadar rezilliği sineye çekerken hesaba katmadığın şeyleri suan bari hesaba kat.
Hiç kimseyle dalga falan geçmiyorum.eğer kendi mutluluğunu istiyorsan haklı olduğun hiçbir konuyu sineye çekmeyeceksin!önce biraz empati kurun ondan sonra yorum yapın rica ederim. konu sahibesi olan ben şuan senin dalgaya aldığın şeyleri yaşıyo. benim için önemli olan kendi mutluluğum
Emin misin ayda yılda bir gidip geleceğine peki ?anlamıyorum ki benim hazmedebildiğimi mi düşünüyosunuz? veya onlara gidip geldiğim zaman eskisi gibi sevebilecegimi mi? barışayım dememde ki tek amaç eşim onlara gidip gelmiyorum diye surat asamayacak ayda yılda bir gidecem. ama yazılanlardan sonra düşüncem değişti. bu kadar yorum yapan insan yanılıyo olamaz. ben normlde katı bi insanımdır. ama daha katı olmam gerekiyomuş bunu anladım
Emin misin ayda yılda bir gidip geleceğine peki ?
Hım..tabi ki zaten bu yüzden evimi onlardan çok uzakta tuttum
Hım..
O zaman eşine senin özür dilemen yerine ortak yapılan hataların karşılıklı kabul edilmesi gerektigini ifade etmelisin.
Ayrıca özürü hata yapan diler, sen degil.
Her türlü kötü muameleyi sana reva gören insanlardan her seferinde özür dilemeye mahkum edilip eşinin agzından boşanma lafını duyacaksan iyi düşün derim.
Her konuda kimse yüzde yüz haklı olamaz geçsin o ayakları eşin.
O annesi ise sen de eşisin.
Annesinin hatalı oldugunu kabul etsin, sonra gider oturur konusursunuz.
Bu barışma gerçekleşirse sakın el pençe divan aman ben ettim de ondan oldu gibi hal tavır sergileme derim.yok zaten asla gidipte aman özür dilerim öyle böyle demem. eğer olurda barışmayı kabul edersem arada bi giderim oturur 1 saat evime dönerim
size bagırmayı hakları yok. üstelık eşin bunları nasıl görmezden geliyor oda ayri mevzu. asla barişmazdım. onlar senın kapına gelsin barışma meraklısıysalar.kayınvalideme göre beni kızlarından ayırmaz bende onun kızıyım. ama kendi çocuklarına bağıramayan kadın bana nasıl bağırıyo göreceksiniz ya
Bence yuvasının huzuru eşine bağlı. Eşi konu sahibini ezdirecekse hiç değmez onu düşündüğüne.Barışın yuvanızın huzuru için, ilk adımı kimin attığının bir önemi yok,sadece huzurunuz için.....Çünkü eşiniz bu konu uzadıkça daha da huzursuz olacaktır,dolayısıyla sizinde etkilenmeniz kaçınılmaz.....
Rahat edemedim tekrar yazcam. 10 yıllık evlilik tecrübesine sahip ve 10 yılda çok şeyi yaşayarak öğrenmiş biri olarak yazıyorum. Benim kocam arkamda duruyor sürekli... Neden mi? Ben kararlıyım çünkü. Haklı olduğuma kanaat getirdiğim hiç bir konuda özür dilemem. Mesafemi korurum. Kör Allaha nasıl bakarsa Allah ta köre öyle bakar misali nasıl muamele görürsem aynısını uygularım. Ha kocam benim arkamda durmaz mı.. Onu da karşıma alırım sorun değil. Zaten bunu bildiği için olaylara kendini biraz da benim yerime koyarak bakar ve haklı olduğum konuysa hakkımı verir...
Ama iyi olmak adına beni ezmelerine müsade edersem, alttan alan taraf olursam hiç birşeyin asla daha iyi olmayacağını tecrübeyle bilirim. Bir kere karşımdaki insan o benden küçüktür cahildir bazı şeyleri hoş görmeliyim diyemiyorsa, ben gelinime böyle yaparak oğlumu da mutsuz ediyorum diye düşünemiyorsa bu da benim suçum değil herhalde.
Demedi deme, onlar iyi olmayı istemediği sürece sen ister özür dile, ya da ne yaparsan yap hiç birşey iyi olmayacak zaten..
Kocanın tavrı çok ama çok önemli.. Bunu unutma!! Şu anlattıklarına göre arkanda bi nebze duramıyorsa burda asıl sorun kocandır..
her fırsatta.. anne evine dönmek bu kadar zor olmasaydı dönerdim. ama daha 24 yaşındayım herşey çok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?