- 14 Kasım 2016
- 710
- 382
- 103
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
Rahat edemedim tekrar yazcam. 10 yıllık evlilik tecrübesine sahip ve 10 yılda çok şeyi yaşayarak öğrenmiş biri olarak yazıyorum. Benim kocam arkamda duruyor sürekli... Neden mi? Ben kararlıyım çünkü. Haklı olduğuma kanaat getirdiğim hiç bir konuda özür dilemem. Mesafemi korurum. Kör Allaha nasıl bakarsa Allah ta köre öyle bakar misali nasıl muamele görürsem aynısını uygularım. Ha kocam benim arkamda durmaz mı.. Onu da karşıma alırım sorun değil. Zaten bunu bildiği için olaylara kendini biraz da benim yerime koyarak bakar ve haklı olduğum konuysa hakkımı verir...
Ama iyi olmak adına beni ezmelerine müsade edersem, alttan alan taraf olursam hiç birşeyin asla daha iyi olmayacağını tecrübeyle bilirim. Bir kere karşımdaki insan o benden küçüktür cahildir bazı şeyleri hoş görmeliyim diyemiyorsa, ben gelinime böyle yaparak oğlumu da mutsuz ediyorum diye düşünemiyorsa bu da benim suçum değil herhalde.
Demedi deme, onlar iyi olmayı istemediği sürece sen ister özür dile, ya da ne yaparsan yap hiç birşey iyi olmayacak zaten..
Kocanın tavrı çok ama çok önemli.. Bunu unutma!! Şu anlattıklarına göre arkanda bi nebze duramıyorsa burda asıl sorun kocandır..
Yok illa devam edeceğim diyorsanız , hakliysaniz buna eminseniz sonuna kadar direnin.
Adım.atarsanız atın, buna bir şey demem ama özür dilemeyin, mesafeli , güçlü durun.
Kocayı kaybedeceğim, anne evine döneceğim diye hayattan taviz verilir mi yahu ?
bu kadar uzun olduğu için kusura bakmayın..
ben normalde kayınvalidemi görümcelerimi çok severdim hatta onlar için annemi karşıma almıştım nişanlıyken. ev düzmeye gittiğimizde sadece yatak örtüsünü son gün serelim dememle büyük görümcem tartışma çıkardı. annem sadece size sabrettiğim yeter dedi bunun üstüne onlar bana saygısız terbiyesiz sen böyle saygısız olduğun sürece evine asla kimse gelmeyecek iyilikten anlamaz gibi hazmetmesi zor laflar söylendi.
kına ve düğün günü yanlarına oynamaya gittim görümcelerim arkasını dönüp gitti. kaynanam kınamı getirmedi. görümcelerim takı takmadı. evli görümcem takı şeridini resmen boynuma fırlattı falan bi çok olay. benim eşim aile sevdalısı asla onlara laf söyletmez toz kondurmaz içlerinde kötülük olmadığını benim yanlış anladığımı iddia edip durur. biz 3 aylık evliyiz ve boşanma lafı ağzımızdan eksik olmuyo. ben kayınvalidemlerle barışmaya karar verdim. sizce kararım doğru mu onca olana rağmen.bide çok tehlikeliler eşimle aramı bozmalarından çok korkuyorum
Çok iyisin gerçektenbu kadar uzun olduğu için kusura bakmayın..
ben normalde kayınvalidemi görümcelerimi çok severdim hatta onlar için annemi karşıma almıştım nişanlıyken. ev düzmeye gittiğimizde sadece yatak örtüsünü son gün serelim dememle büyük görümcem tartışma çıkardı. annem sadece size sabrettiğim yeter dedi bunun üstüne onlar bana saygısız terbiyesiz sen böyle saygısız olduğun sürece evine asla kimse gelmeyecek iyilikten anlamaz gibi hazmetmesi zor laflar söylendi.
kına ve düğün günü yanlarına oynamaya gittim görümcelerim arkasını dönüp gitti. kaynanam kınamı getirmedi. görümcelerim takı takmadı. evli görümcem takı şeridini resmen boynuma fırlattı falan bi çok olay. benim eşim aile sevdalısı asla onlara laf söyletmez toz kondurmaz içlerinde kötülük olmadığını benim yanlış anladığımı iddia edip durur. biz 3 aylık evliyiz ve boşanma lafı ağzımızdan eksik olmuyo. ben kayınvalidemlerle barışmaya karar verdim. sizce kararım doğru mu onca olana rağmen.bide çok tehlikeliler eşimle aramı bozmalarından çok korkuyorum
aynısını bende eşime sordum hep adımlar benden geliyo neden onlardan bi adım olmuyo yaşça büyükler mantıklı olmaası gereken onlar dedim. ama eşimde öyle bir dil var ki ben ne dersem diyeyim kendisini ve ailesini haklı çıkaracak bişeyler buluyo
Boşanmayacaksan eğer ve eşinle arandaki sorun bu şekilde yapılacaksa barış ama eşine annesini ve kardeşlerini çekiştirme akıllı ol kendi işini kendin hallerkayınvalideme göre beni kızlarından ayırmaz bende onun kızıyım. ama kendi çocuklarına bağıramayhalletın bana nasıl bağırıyo göreceksiniz ya
Alttan al iyice tepene binsinlerbu kadar uzun olduğu için kusura bakmayın..
kayınvalideme göre beni kızlarından ayırmaz bende onun kızıyım. ama kendi çocuklarına bağıramayan kadın bana nasıl bağırıyo göreceksiniz ya
Ben de bu eşleri anlamıyorum zaten hep biz yanlış anlarız sanki iftira atıyoruz eşin için barışmak güzel bir şey ama temkinli davran
Bende suan konusmuyorum. Arkadasin birinin dedigi gibi kac asir gecse barismam. Boyle cok mutlu huzurluyum. Benden uzak Allaha yakin olsun. Hic sanmiyom huylu huyundan gececegini yani ozur dilese bana ve hatali oldugunu soylese bile kolay kolay inanmam. Ben sana tavsiye etmem daha yeni evliymisin hele bi dur. Kendi evliliginin keyfini cikar bosver etrafini dusunme.
Ahh cnm okuyunca nasıl da kndmi gördüm anlatamam aynı bnm eşimde resmen aile sevdalısydı neler yaptım bi toz kondurmadı onlara. Evliliğn ilk 3 ay cehennem oldu balayı bile kavgayla geçti ama şuan 7. Ayımız ve olanlrı eşim kndi görmeye başladı çünkü onu bile yalancı çıkarıp ara bozmaya çalıştılar son 2 aydr evliliğin tadını almaya başladık ama bu da onlardn uzak durarak oldu ve eşim resti çektiktn snra kndileri yumuşadı onlr bunu bklemiyolrdı emindim çünkü eşimi yönetmk çok kolay ve buna alışmışlardı her neyse ilk zamanlar bu tarz şeyler oluyodr ddk sustuk şimdi sadece görüşyrz gdnce 1 saattn fazla durmuyorz aramız iyi mi değil ama hiç bşy olmamış gbi davranyrz işin sırrı olay eşinde bitiyo bunlrı ona göstermen lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?