kaynanayla yan yana apartmanlarda oturulur mu?

Şartlara göre değişir. Kısa zaman sonra kendi evinizi alıp taşınacağınız garantiyse bir süre katlanılabilir. Eşin anneci değilse katlanılabilir. Tabi sonunda başka yere taşınılacaksa geçici sürece oturulabilir.

Kaynanayla yakın oturup çoğu kişiye nazaran fazla sorun yaşamayan bir kişi olarak benim söyleyeceğim nekadar mesafe o kadar hoş görü o kadar anlayış.Hernekadar iyi görünsekte bir yerde bizde de patlak veriyor.Her geçen zaman bizi daha da soğutuyor artık. .

Oturulur..
Sonra güzelce burundan fitil fitil gelir...

Belli ki karşıdakilere güveniniz yok, oluşamamış, bir hissiyat var olumsuz yönde. Zorlamamak lazım...

Oturulmaz. Her türlü rahatsızlık verir. Kaynananın illaki kötü olması gerekmez. Gelinlere kötülük yapan kaynanaları oğullarına sorun melektirler. Tüm sorun sahiplenmekten ve kıskançlıktan çıkıyor.
Yemek meselesine özenenler olmuş ama uzun vadede zorunluluk haline gelince sıkar. Bir pazar bile evinizde geç uyanıp kahvaltı yapamaz haline gelirsiniz. En basitinden her misafirde gidip görünmeniz ve yardım etmeniz beklenir.

kayınvalide anlayışlı ise oturulur çokta keyifli olur akşamları iş çıkışı kayınvalide de hazır yemek yenilir masa toplanıp eve geçilir çocuk doğurursun bal gibi çocuguna da bakılır kendi annelerimizle 4 -4 lükmü geçiniyoruz sıkıntısız bi ilişki yok muhakkah sıkıntılar olur artılara bakılır eksiler görülmez tatlı tatlı evlilik sürdürülür ben öyle yapıyorum.

Ben nişanlıyken kayınvalidemin sitesinden ev tutmak istedim, çocuk olunca da bakar falan diyodum daha sonra gözlemledim ki olacak gibi değil. Çalışıyorum hamileyim ama doğumdan sonra işten çıkıcam 15 dk mesafeli yerde oturuyorum ve geçenlerde mevzusu geçti yine kesinlikle istemiyorum, benim bi de kayınpeder var alkolik uzaktayken bile çok etkiliyo bizi yakında ne olur düşünemiyorum. Velhasıl şuan ki duruma göre karar verme uzaktan iste en azından kocanla birbirinize alışana kadar ilk yıl çok kavgalı geçiyo evlilik oturana kadar ki bazı evlilikler hiç oturmuyo bile. Biz bir kaç ayda atlattık.

Kaynanayla altlı üstlü 5 aydır oturuyorum!!
Gerçekten iş çığrından çıktı böyle olmak kötü bir durum. Kayınbabam,2 görümcem, Kaynanam ve kaynanamın kaynanası 5 kişiler. Her birinin derdi ayrı çekiliyor. Ben ve eşim de aşağıda oturuyoruz. Bu durum 20 sene öncesinde kalmalıydı çok cahilce buluyorum bu ev üstü oturmayı.. Ama bakma ben salaklık yaptım nişanlılık döneminde iki kere yüzüme güldüler diye hepsini iyi biri sandım. Böyle şeylere kanma iyiler falan deme o eve girince herşey gün yüzüne çıkıyor.1 ayda çözüyorsun bütün aileyi, Nasıl biri olduklarını. Eşimle kişisel bir tartışmamız olmadı hep yukardaki olaylardan dolayı. Kıskançlıktan Kocama Dolduruşta yapıyorlar ki sorma..Kendi evinde temizlik yaptığında bile niye yukarı çıkmıyosun diye söyleniyorlar. Tek istekleri sabahtan akşama kadar yanlarında kalıp onların işini yapacam. Geçenlerde Hepsi İstanbul'a gittiler. Kaynanamın kaynanası benim başıma kaldı. Bi yere gittiklerinde de hep benim başıma atıyorlar kaynanamın kaynanasını. Görseniz yaşlı olmasına rağmen ne fena bir kadın.. Eşim için diyorum eşim için katlanıyorum ama nereye kadar. Eşinle Ne özel hayat kalıyor ne bişey. Eşinle bir yere gittiğinde bile yukardakilere tek tek hesap vermek zorundasın. Daha sayamadığım bir sürü şey bunlar bir kaçı. Yani özet verecek olursam. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

kişiye göre değişir. Sen hayır demeyi biliyorsan, eşin aşırı ana kuzusu değilse olabilir, mesafeyi koruyarak. Ama fazla samimiyet tez ayrılık getirir fazla yüzgöz olmazsın

o evi kiraya verdirtin, kirasina ya ilave yapin yahut yettigi kadarlik bir eve tasinin.

Benim yazmadığımı sen yazmışsın valla aynen öyle bende bunların aynısını yaşadım yaşıyorum

iyyyy tabii ki de oturulmaz,eger kayinvalde gercekten duzgun bir insan degilse(duzgun kayinvalide de ara ki bulasin)

elimde olsa yurtdışımda otururum. kv ile aynı ilçede bile oturulmaz. bana böyle bir seçenek sunsalar, çok güzel bir ev beğenip uzakta, illaaa bu olacak diye tuttururum, kv evinide kiraya verdiririm. kira güzel evin kredisini öder.

Ben tecrübeli değilim bu konuda ama :) Genel olarak anne-baba, kayınvalide-kayınbaba'ya yakın oturmak çok fazla sorun yaratıyor. Yani kendi aranızda bir problemi daha rahat çözebilecekken, 3.kişilerin dahil olması o problemi iki kat, üç kat büyütüyor. Bu kadar tecrübeli insanın da bir bildiği vardır tabi ki :) Ben de önermem.

benim kaynana bir melek olmalı hiçbir zaman rahatsızlık vermedi komşulukta yaptık beraberde oturduk buradaki yorumlara göre düşünürsek neden bu kadar sorunsuz ilişki bizimkisi
normal olanı yadırgar oldum

Kayinvalideniz nasil bir insan? iyi huylu, yardimsever biriyse neden olmasin ki. keske ben oturabilsem kayinvalidemle yan yana

Eşine bağlı. Ben öyle oturuyorum haftada 1 giderim. Çalışıyor musun? Eğer her kapının önünden geçerken onlara uğramanı bekleyecek tiplerse bu iş zor. Zırt pırt gelecek tiplerse ya da. Sen tavrını net koyabilecek bi insansan eşin seninle aynı fikirdeyse sıkıntı olmaz. Eşini bi tart. Ben sıkıntı yaşamıyorum çünkü baştan böyle alıştırdım, eşim de sağ olsun destek bana bu konuda. Arzular şelale tabii ki karşı tarafta ama benim ve eşimin tavrı net. Bi sıkıntı yaşamıyorum yani.

Aileyi tanıyorsanız ve içiniz ısındıysa, sevdiyseniz ön yargıya gerek yok oturabilirsiniz daha sonra huzursuzluk yaşanırsa başka yere taşınırsınız. Ne bileyim ortada aileyle bir sorun yokken ve gönlüne göre dekorasyon yapıp döşeyebileceğin hazır bir ev varken sorun yaşarız kaygısıyla uzağa kiraya gitmek bana mantıklı gelmiyor.

Asla kabul etme..kendi düzenini zor oturtursun ev hali ufak bi tartışsan onlar da duyar yüz göz olmayın ..bi arkadaş iyi demiş iyi kaynana yoktur gizlenen kaynana vardır.ben tecrübe edinmedim çünkü en başta mantıklı davranarak kabul etmedim aynı bina teklifi bana da geldi. İki aileye de uzağız oh çok rahatız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…