Kaynım bizde ve cok bunaldım

leyla hanım sorun gelen kişinin fazla rahat davranması!!

kimse kendi evinde kendinden daha rahat birini istemez..

ayrıca iş için gelmesi verdiği rahatsızlığı azaltmaz..

abisi ve yengesi yapması gerekeni fazla fazla yapmış zaten..o 3-4 ay dediğiniz çoooook uzun zamandır leyla hanım

bu kardeşimizde katlanmış zaten ama artık yetmiş kadıncağıza ki bence de yeter yani..

gidecek yeri yok diye herşey sineye çekilmez ki.

cepte para yok çalışacak niyet yok utanma arlanma yok zırnık anlayış yok e kim olsa asar suratını..

gitsin zamanı gelince geri gelsin canım ne demek belki arada tr de çalışır 3 5 kuruş atar cebine hemde kimseyi bunaltmamış olur..

konu sahibi arkadaşımız 3 ay bakmış sağol demişler mi acaba hiç??bence hayır bundan sonra da demezler o bir hayal...

konunun tüm sayfalarini okumadim, yani adamin rahatligini utanmazligini falan okumadim açikcasi

üstelikte ben yine diyorum ne kadar zor oldugunu bildigimi söylüyorum zaten, demiştim bizde amcamin ogluna bakti, ki bende onu hiç tanimiyordum, 6 ay bizde kaldi ki bizde rahat degildik ama surat falan asmadik kovmakta istemedik, bazilari 5-10 yil bakiyor taniyorum, ama tabi yanliş buluyorum bu durumu ama burda 3 aydan bahsediyoruz

bu arada öyle kagitsiz falan tekrar tr ye gideyimde çalişipta geleyim diye bir durumda yok zaten, kimlik falan olmadan ne çalişabilir nede ülke dişina çikabilir..bu yüzden çaresiz dedim

konu sahibi o adam gelmeden eşine ben bakmam gelmesin deseydi daha iyi olurdu, şimdi adam bir yeredegidemez ne yapsin? yada ne bileyim konu sahibi polisi arayip şikayet etsin kaynini, eger bakamam daha, eşimde küsüyor diyorsa
surat asmakla ne konu sahibi birşey elde eder nede kayni...

Sizin yerinizde kim olsa aynı sıkıntıyı yaşardı sanırım.

Yani en azından kardeşinin evde olmadığı zamanlar oda bi yerlerde vakit geçirse ( bu kadarını kendileri düşünmeliydi) ve ancak kardeşinin eve geldiğinde eve gelseydi daha uygun olurdu sanırım...

( bu şekilde yapılır ve böyle olmasına rağmen, benim bildiğim rahatsızlık veriyorum diye içten içe sıkılmaz mı insan?)

Değerli Konu sahibesi,

Herşeye rağmen kırıcı olmadan çözüm odaklı düşünmek lazım. Sadece ilk yazınızı okuyabildiğim belirterek yazıyorum. Eşiniz ile evleneli 3 yıl olmuş. Ona bu sıkıntınızdan onu kırmıyacak şekilde uslubunca bahsetmenizde ne gibi bir sakınca olabilir ki? en azından O da bu sıkıntınızdan ( Wc ye dahi utanarak girmeniz gibi sıkıntılarınızdan) haberdar olur ve kardeşinide üzmeden size yardımcı olur inşAllah...

Son düzenleme:

Anneniz kuzeninize baktı diye konu sahibi elin adamı kaynına neden baksın? Herkesin hayatı, yaşayışları farklıdır. Yardım edilecekse de isteyerek yapılır emrivakiyle değil. Konu sahibi istemiyor işte, rahat değil. Anneniz belki rahattı belki değildi belki istedi belki istemedi konu sahibine ne... Hem kaynının minnettar kalması için yeterince katlanmış konu sahibi, bundan sonrası artık eziyettir. Bu arada birine birşey yakışmıyorsa konu sahibinin kendi evinde mahremiyetinin kalmamasıdır, elin adamıyla evde başbaşa oturmayı istememesi değil. Birisi kağıt alamamışsada suçlusu yine kendisidir, acaba neden vermemişler değil mi? Konu sahibinden bu konuda vicdan yapmasını beklemek ne alaka?

Ne kadar kolay söylüyoruz bazen "yapsın, etsin, aman ne var ki, benim filancamda yaptı ne olmuş Herkes bir değil işte onu anlayamıyoruz...

Ben fransadan yaziyorum,benim kaynimda tam 2 buçuk sene yanimda kaldi çalişma izni olmadiği için hep evdeydi ve dişariya çikmayi hiç sevmezdi anliyacağiniz benimle sabahtan akşama kadar beraber otururduk kendisi koltuğa yayilir telekomant elinde kimseye tv baktırmazdi,bu arada benimde 3 yaşinda kizim ve 3 aylik bebeğim vardi gerçekten çok zor çeken bilir ,bende kalma sebebi ise fransaya evlemek ve oturumu almak için gelmişti .Bu 2 buçuk senede öldüm öldüm dirildim ben kaynanamdan çekmedim kaynimdan cektim benim herşeyime karişirdi aldığıma satığima ,gelene gidene her zaman bir rapor isterdi.Ben eşime şikayet ettiğimde umursamaz ve tek dediği kardeşim evlenmesine kadar sabirli ol ben anama babama bir kardeşine bakamadin dedirtmem diyordu....buraya her şeyi yazsam roman olur. kısa keseyim en sonunda almanyadan evlendide gitti bende kurtuldum.Ama şunu söyleyim aradan 10 sene geçti ama ben onun yüzünden depresiona girdim sağliğimdan oldum

İşte bunlar hep kul hakkı. Bir kere eşiniz onunla yaşamanızı mecbur tutmuş. Kaynında abisi sayesinde size karışma cüretini göstermiş. Sizi sıkıntıya düşürdükleri her anın hakkınız yenildi işte. Eşinize çok kızdım, kardeşine karıma karışamazsın dese ona bakmamış mı oluyor yani bu nasıl bir mantıktır? Anasına babasına kardeşine bakamadın dedirtmemiş hayırlı evlat olmuş... Ama koca olamamış işte insanın gururunun kırılması lazım bir kere benim kardeşim karıma hesap soramaz bir tek ben sorarım diye.

Ne yazik ki yurt disinda yasayan bircok insanin sikintisi bu yanlarinda birileri kalmasi... Artik oturum izni kolay alinmiyor kimse birkac ay bakti diye olmez... Ama konu sahibinin kayni daha nekadar kalacak hic belli degil... Birkac ay diye gelip senelerce kalan var.. Su kadar kalacam dese insan sabreder ama kaynininki belli degilki... Bircok kisi demiski suna biz bukadar baktik bukadar beraber yasadik diye.. Benim annem butun gorumceleriyle beraber yasadi evlendirdi... Halasinin oglu koyde okul yok diye 5 séné bizde kaldi annemler bakti... Babaannem olunce amcam 6 ay bizde bakti sonra yurt disina geldi... Simdi hangisi biliyorki once Allah bilsin gerisi bos...

Yasamayan bilmiyor bende yurt disina gelin geldim... Oturacagim Ev esimle babamin bekar evi olarak kullandigi yerdi...birkac kisiyle beraber ben oraya girince onlar evi bosaltti... Babam birdaha ev tutsun istemedik esimle n
Nasil olsa
Annem gelecek Ozamana kadar bos yere kira odemesin dedik... Ama sonradan okadar zor geldiki helede oglum dogduktan sonra...2 odali evde... Yetmiyirmus gibi halamin eside her hafta sonu gelmeye basladi esimin halasinin oglu oluyor enistem... Istedigi saatte girip cikmalar rahatligi sinir bozucuydu... Enistemin amcasinin oglu yan daireyi tutmustu evinde boya isleri olunca esi turkiyeden gelecek diye evi duzenliyordu hamile halimle ramazanda 10 gunde onu misafir ettim...

Ben Allah rizasi icin yaptim ama hangisi biliyorki acaba... Ben babama mecburum gorevimi yapmaya ama digerlerine degildi... Neyse ki annem geldi de rahatladim... Onun icin zorlugunu cok iyi bilirim simdi keske basta kabul etmedeydin....artik olan olmus esinin hatiri icinde olsa zamana birak belki kaynin anlarda bir caresini bulur bos yere esinle kendini kotu etme.....

Boyle kayin dusman basina. Kendisine de kendisi gibi uzun sureli, sevimsiz bir misafir gelir de anlar umarim ne eziyet verdigini. Bazilari insanlari kullanmayi cingozluk saniyor, ama denildigi gibi kul hakki. Boyle durumlardaki esleri de anlamiyorum, kadin senin abinle ugrasiyor bilmem ne, karisina azicik alttan alip gonlunu hos tutacagina yok anneme babama soyle soyle dedirtmem.

Fransa ne kanunu cikardi nedense hic haberim yok... Dogru bir yasa cikarildi oda 5 yili fransada doldurmus olacan en az 1 cocugun okula gitmis olacak bunlara veriliyor... Ablamin gorumceleri 8 yildir burda biri nin 2 tane cocugu var digerinin 3 tane... 3 cocugu olan préfecture ye sormus dil biliyorum cocuklarim burda dogdu neden hala alamiyorum gorevlide demis 10 yilin dolsun oda belki....

Bu kaynina torpilmi yapiliyor nedir onun icin ozel yasa cikartmislar baksana vaybe... 7 yildir fransadayim ilk defa duyuyorum turkiyeden yeni gelenler icin yasa cikartildigini....

Benim kaynimda diyordu gelsem hemen oturum alirim herkez oyle diyor diye oda olmazsa parali evlilik yaparim diye... Esim gelmesini istemedigimi bildigi icin kardesine hehe hemen verirler gel oturumun seni bekliyor derdi... Neyse ki artik esimde sicak bakmiyor gelmesine artik onlardada ses seda kesildi....

Ama esimle zamaninda cok tartismamiz oldu gelmesi konusunda sana ne zarari var yada istemezsen bekar evine gider Ben isimi saglama aldim basta kabul etmedim zamaninda tartissakta o konulari astik simdi de meyvesini yiyiyorum tabiri caizze... Artik esimde istemiyor zaten artik eskisi gibi is imkani yok burdaki yasam eskisi gibi degil akilli olan hic gelmez.... Kayninin en az birkac seneye kadar oturum izni ni alacagini zannetmiyorum oda sans yani...

Fransadaki kardeslerimin yazdiklarini okudukca diyorumki bir tek Bizim basimizdanmi geciyo bu olay 😡😡😡😡
Konuyu takip ediyorum ama bi o kadarda sinir oluyorum yasadiklarimiz Ayni!!!beni 3 séné oncesine goturiyorsunuz
Bende anlamiyorum bu fransa nasil bu kadar kolay kagit veriyo helede Turklere bencede oyle bi kanun yok dedigim gibi coook uzun surer oyle kolay kolay verirlermi heleki simdiki hayat sartlarini en iyi biz biliriz guya calismaya geliyolar,burdakiler buluyorda Sanki is bi onlar eksikti...
Bizde kaynimin parasini odedik gelmesi icin bide o yetmediydi harcliginida verirdik (bana yasakti) ama kardese verilirdi) bide sigara kullanirdiki bi sinir olurdum...
Kaynim benimle 3 ay durdu ama ceken Ben oldum benimkide kaynanadan beterdi ( Zaten tanimiyodum ailesini Ilk kaynimi tanidim kacarak evlendigim icin 😪😪😪&#128554

arkadaslar hafta sonu esim evde oldugu icin cevap yazamadim kusura bakmayin arada siteye girdim ama konuma bakamadim.neyse hepinizin yazdiklarini okudum leyle88 haric hepiniz beni cok iyi anlamissiniz leyla senada bisey diyemiyorum cunku arkadaslar o kadar iyi cevap vermislerki sana benim yerime her kelimeyi ben yazmisi gibi duygularima tercuman olmuslar.ben sana cumartesi gunu basimizdan gecen bi olayi anlatiyim belki o zaman biraz olsu beni anlarsin cumartesi gunu esimle evde yanlizdik sakalasiyorduk iste beni omzuna aldi oyle donderiyordu bede birak falandiye bagiriyorum bizim adam gelmis bizim seslerimizi duydugu halde kapiya vurmadan pat iceri girdi biz kalakaldikoyle bi hem utandim hem sinirlendimki sesimiezi duydugu halde cekip gitmedi kapiya vurmadan iceri girdi ya cok sinirliyim halada yuzune bakmak istemiyorum girdi hic bisey olmamis gibi nasilsin gardas demez miALLAHIM adamin yuzune bakmak istemiyorum artik.neyse pazar guude diyorki ben gitmek istiyrom nasilgiderim dedi esime esimde gitme fala demedi ALLAHTA cunku oda istemiyor artik calissan iyide dedi baska bisey demedi insallah gider

Herşeye rağmen kırıcı olmamaya gayret etmekte fayda var diye hatırlatmadan geçmek istemedim...

zate sozlu olarak bisey diyen yok ama cok isterdim kapiyi vurmada giriyor surekli yada vuruyor pat diye daliyor o anda maden vuruyorsun bekle made beklemeyeceksin vurma demeyi co isterdim en cokta buna sinir oluyorum ya insan bi dusunur ben tesetturluyum en basidi kafam acik oluyor bana toparlama firsati vermiyor

pariscim her gün bakıyorum inşallah bu kaynı gitmiştir diyorum yok yine yok. bence sen git bir yerlere. arif olan anlar. annene mesela bir süre tatil amaçlı.

pariscim her gün bakıyorum inşallah bu kaynı gitmiştir diyorum yok yine yok. bence sen git bir yerlere. arif olan anlar. annene mesela bir süre tatil amaçlı.

canim annem turkiyede bizde 7.26sinda esimle birlikte gidecegiz zaten ama daha cok var cok bunaldim

Ne kadar dusuncesizmis yaaa😡😡😡
InsaAllah cnm gider de rahat edersin...
Rabbim sana bol sabir versin Bacim

canım keşke başta anahtar vermeseydiniz sürekli diken üstünde olacaksın böyle ha geldi ha gelecek diye benim de eşim abisi geldiği gün hemen yedek anahtarı aramaya başladı abisine verecekmiş . abinin yanında dedim ben bebekli bayanım müsait olurum olmam anahtarla girmek neymiş ben açarım kapıyı diye verdirtmedim. zaten btün gün evdeyim bi yere çıkmıyorum ki

Nerede benim sopam? Gelip o kaynını dövesim var fena sinirlendim valla

Ne bileyim ben böyle arsızlık görmedim... Ailede bırak şakalaşmayı, telefonla konuşan biri varsa odasına girilmez...

Eşin de rahatsız olmaya başlamış gibi görünüyor canım, kaynından gelen rahatsızlığı ona da hissettirmelisin ki sana hak versin. Bu olay bir bakıma iyi olmuş aslında.

ne kadar anlayışsız insanlar var ya.kalacak başka yeri yokmu. yeni doğum yapmışsınız lohusalık zor bir dönem bide böyle tedirginliklerle insan çıldırır yaaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…