Kaynım, eltim, kayınpederim en çok da eşim!!!

Teşekkürler :) yani babasına kirayı vereceğini yeni söyledi bana kafama taktım bunu abisine de 500 lira göndermiş onu söylemedi kendim öğrendim. Gerçekten çok üzülüyorum. Tamam benim maaşım değil ama eşim niye onlara baksın abisi 40 yaşında adam. Aşağılamıyorum onları ama durumumuz çok iyi gibisinden geldiler ailemle tanışmaya şu kadar dönüm arazimiz var diye şimdi bizden para bekliyolar. Ailem bi beklentisi yok gidip ziyaret edelim yeter onlara onda bile gittiğimizde köyde hizmet etmemi istiyolar sürekli rahat edemiyorum ailemi özlüyorum

Bunun devam etmesinden korkuyorum eşim ailesine çok vicdanlı davranıyo çünkü bu güzel ama abisinin bunu kullandığını düşünüyorum.

Bizim bir duzenimiz var, size para vermek istemiyoruz. Sizin bu talepleriniz bizim huzursuz olmamiza sebep oluyor diyebilirsiniz. Kayinvalideyle konusup onun vasitasiyla halledebilirsiniz veya
Kayınvalideme söyledim sağolsun gidip eşime söylemiş böyle diyor abine para mı veriyorsun diye o da vermiyorum demiş.

Abisi zaten ailede mimli gibi yani daha önce de 10 bin civarı borç yapmış ödeyememiş ailesi ödemiş köyde numaradan iş yapıyor. Babası araba almış satıp yemiş. Düğün altınları satıp yemiş. Eşim de o yüzden onu korumaya çalışıyo kendince

Yani anne babası da bıkmış bu davranışlarından ona laf söylemesinler diye eşim kendine laf söyletiyor. Mesela birlikte onların kızacaklaeı bişey için eşimi arıyor. Ailesine de ben dedim abime diyor.

valla bence eşinizle doğru düzgün konuşun
bak kendi malını yedi bitirdi bizimkini de bitirecek diyin
kendi ailenin çocuğunun rızkından veriyorsun deyin.

ama mesela bakın burda çilek var diyor gidiyoruz alcaz ben de alcam diyor eşime ödetiyor. Allem ediyo kallem ediyo. Eşim bi de bana ne var abime alamıcam mı filan diyo. Abisi sanki 15 yaşında öğrenci. Bi kez de abin yapsın. Düğün zamanı da hiçbi yardımı dokunmadı. Avm avm gezdiler en pahalı şeyleri alıp misafir gibi geldiler takı bile takmadılar

Eşime dedim bize dokunmasınlar başka bişey istemiyorum. O kirayı da ailesine harcaması gereken bişey gibi görüyor. Lafta biz kira alıyoruz ama

Ortak bir hesap açın ve her ay ikinzde maaşınızdan ayrı ayrı mesela 1er altın oraya yatırın. Kalan maaşlara da karışmayın bence. Hem para birikmiş olur hem de kalan az maaşıyla yapacağı yardım daha sınırlı olur. Ayrıca bırakın kendi rahatsız olsun, siz söylenince mecburen savunmaya geçiyor içinde en ufak bi şüphe bile varsa bastırıyor belli ki. Siz nötr davranın, hesabınızı yapın gerisine karışmayın bence.

ay sinir oldum eşinize yemin ediyorum yaaa

Eşim önceliği ailesine veriyor. Mesela temmuz kirasını 1-2 ay dedi belki ağustosu da babasına demiş bile. Geri kalanla geçinmek ya da altın almak bana düşüyor. Parası yatar yatmaz önce abisine yollamış. Borcunu filan sonra hesaplıyor bizimki

Bi de prim filan yatıyor bi maaş gibi onları kenara atmak yerine böyle gönderiyor. Uzun süre çalıştığı için evin çoğu masrafı bende. O da kirayı faturaları ödüyor genelde. Benim maaşın çoğu kredi kartına gidiyor. Onun da kartı çok geliyor zaten. Abisine sigara falan alır gidince.

Ben de çekemiyorum bunları işte. Belki sabretmem gerek ama işte fazla masraf yapmiyim ev alalım diye düşünürken böyle yapınca çok üzülüyorum

Kredi çekemiyoruz ev almak için. Bu evdeoturmak istemiyorum. Eşim ben taşınmam burdan diyor ucuz diye. Para da biriktiremiyoruz ailesinin istrkleri bitmiyor gittiğimizde sürekli sipariş verirler vermeseler de eşim fazla fazla alır. Ben nasıl kurtulcam burdan bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…