Kaynım, eltim, kayınpederim en çok da eşim!!!

Ya şu yazdığınızdan sonra eşinize hak verdim..
Siz de olgunluk yok neyi soracak size daha evlilik bilincinde değildiniz.
Yok köylü bunlar yok geri kafalılar, yok annem bana iş yaptırmaz. .Eşiniz acaba sizin bu kibrinizi bilseydi ne düşünürdü ?

Eşiniz şu düşüncenizden sonra daha masum,daha iyi niyetli geldi.

Valla esin pasifse artik sen devreye girebilirsin.
Ben olsam kendim konusurum, calisiyorsun didiniyorsun daha iyi standartlarda yasamak icin. Asalak bir aileyi beslemek icin degil

400 lıraya pasta dıktırdı kafasına heralde yingen.

Bohça olayı değil canım. Yani bana böyle bi adet de varmış fln dedi ben de öğrenci diye yeğeniyle kardeşime alalım dedim. Abisine söylemiş araba kiralanıp başka şehirden elbise alınıyor 10 yaş için 450 liralık. Kuaför olayında da gelinle beraber tnaıdık kuaföre gidilmiyor lüks bi kuaföre gidiliyor ve 1-2 ay sonra parası isteniyor. Üstelik abisi benim kuzenlerim de gelir 10 kişi fln olur dediğimde ilk etapta abisi eşime o kadar kalabalık niye geliyolar sizi de düşünsünler filan diye akıl vermiş. Ben kuzenlerinkinde gittiğim için onların da gelmesini istemiştim. Zaten gelemediler de. Ama onlar en lüks yere gidip bu parayı vermişler bizden istiyorlar. Herhangi bir takı da yok düğünde. Diyorum ki onca masraf yerine bi çeyrek almaz mı insan kardeşinin düğününde

Bunun nesi kibir? Derdimi anlatmaya çalışıyorum. Evlerimiz arsalarımız var diyip duruyolar ama bizden para isteniyor. Peki biz kirada kötü bi yerde oturuyoruz. Tek derdim bi ev almak. Kendi paramızla geçinebilmek. Kibir mi bu

Hayatınızdan ve isteklerinizden asla kismayin.

Onlardan da his söz etmeyin.
Eşim diyor ki 1 sene para biriktirelim sen maaşını benim hesabıma yolla ben yatırım yapiim seneye ev alırız diyor kiralar yüksek diye. Ama ailesine yardımı kesmicek biliyorum. Kredi çeksek onun ödemesi filan derken belki bişey yapamaz. Hem de bu derdi 1 yıl daha çekmek istemiyorum.

peki yazılan fikirlerden aklınıza yatan ya da uygulamaya başlamayı düşündüğünüz bir kaç şey var mı?

Böyleyse Eşinizi karşınıza alıp konuşmalisiniz. .Nereye kadar böyle olacak ? Eşinize ilerde çocuğunuz olursa artık onun için yatırım yapmak istediğinizi söyleyin.
Tabi kırmadan, eleştirmeden o da mutlaka size uyum sağlayacaktır.

Size nacizane önerim dikkate alırsınız almazsınız bilemem. .Lütfen Eşinizin anne babasını, köy yaşamlarını hor görmeyin. .Böyle durumlara daha olgun bakarsanız eşinizin size sevgisi ve güveni kat kat artar ..

O zaman sözünüz daha dinlenir olur

Yok maalesef çaresiz hissediyorum.

bu forumun sıkıntısı bu
insanlar çözüm bulmak için değil sızlanmak ve hak verilmek için konu açıyorlar
çok haklısın ah yazık sana denince mutlu oluyorlar
zaten hiçbirini yapmayacaksınız burada verilen güzel fikirlerin bence.
o yüzden geçmiş olsun şimdiden

Sizin maaşıda yedirecek muhtemelen yollamayın sakın.. araba falan alın maaşınızı bir yere bağlayın baksın size de..

Harcamandan kısma deniliyor ama
konuştum çözdük sanıyordum ellerine para verme çocuğa hediyeyse götürelim beraber alalım dedim tamam dedi yine gitmiş 200 liralık ayakkabı beğenmişler öyle demişler 100 lirasını vermiş. Asgari ücretle yaşıyorsan ona göre ayakkabı al mesela her seferinde böyle kendilerini aşıp eşime dert yanıyorlar. Zor durumda olsalar cidden ben de kıyamam da otellerde yemeğe gittiklerini filan biliyorum. Ya da saçma gelcek ama benim babamın ya da eşimin kol düğmesi yok adamın çeşit çeşit 10 kadar var dğün zamanı eşim dedi de çok pahalı diye o zaman gösterdler şok oldum adam asgari ücret alıyo ama hak görüyor çevresinden geçinmeyi benim de içime sinmiyor.

Ne için konu açtığımı nerden biliyorsun ki hem dertleşiyoruz hem çözüm arıyoruz burda beraber. Haklı olmakla mutlu olunmuyor. Sizce hangi fikirleri uygulamalıyım ?

Ev için yatırım yapmak istediğimi söyledim zaten ama onlar dışındakilerden yatırım gibi görüyor yani onlara hayır diyemiyor. Kendimizden kısmamız gerekiyor eğer böyle bşey dersem de. Kalan parasından yatırım düşünüyor. O da mümkün mü bu devirde? Kredi çekmeyi de istemiyor. Aslında istiyodu o da fikir değiştirmiş. Ben de heveslendiğimle kaldım.sürekli fikir değiştiriyor bir de. Birileriyle mi konuşupdeğiştiriyo bu kadar çok bilmiyormu

ortak harcamalarınızdan kısmıyor ve sizin paranıza da dokunmuyorsa yapacak bir şey yok. ben kendi paramdan aileme gönderdiğime eşim ses etse büyük arıza çıkarırım.
Benim maaşım diye bişey yok işte onlara çok kızıyor ama kendi gönderebiliyor.

Ne için konu açtığımı nerden biliyorsun ki hem dertleşiyoruz hem çözüm arıyoruz burda beraber. Haklı olmakla mutlu olunmuyor. Sizce hangi fikirleri uygulamalıyım ?

yani sizi üzmek için söylemedim, haksız ya da kötü bir insan olduğunuzdan da değil zaten sırf bu yüzden çok kızıyorum size, haksızlığa gelemiyorum hakkınızı savunamamanıza da üzülüyorum.

bu yorum bence oldukça doğru.
eşim kredi kullanmak istemiyor demişsiniz doğru, çünkü kredi faizleri çok yüksek artık finansın F sinden anlamayan kişiler bile bunu pompalayıp duruyor. Faiz yüksek diye...
o nedenle yapılacak tek şey eşinizden gizli para biriktirmek yapacak bir şey yok.
sürekli kenara çeyrek tam ne varsa altın alın ya da bankaya sizin hesabınıza yatırın
bu ay çok açıldık deyin.
hakkınızı yedirmeyin, çocuk olacak para lazım diyin. b ir doğum nereden baksan 10 20 bin vs...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…