Annamle babam amcamı okutmuşlar.Aynı şehirde olduğumuz halde amcam bizde kalırmış,babannemin misafirlerinden bunalıp ders çalışamazmış.Bizde ders çalışırmış.Annamle babam verirmiş harçlşığını isimlerini bilmiyorum ama çevre mühendisliğindeki tüm çizim aletlerini annemle gidip alırlarmış..
Sonra bir işe girdi amcam ve evlenmeye karar verdi.Yengemin evi vardı annemlerde erkek tarafına düşen şeyleri aldılar babamla.Annem hiç sorun etmedi bunu.Neticede karı koca memurlar onlarda,aldıkları belli.Gelen belli.Sonuç amcam şimdi çok iyi bir yerde.Çok iyi bir maddi durumda. Babam kendi yağıyla kavrulan bir emekli.Ama amcamın eli hep üzerimizde.Hepimizin durumu şükürler olsun iyiyken amcam hala bayramlarda unutmaz,düğünlerde,doğumumda doğum günlerinde yani her fırsatta bize oldukça yüklü para gönderir.Babama hediye çekleri gönderir abi git kendine takım al onu al bilmem ne yap diye.
Her insanın yaptığı iyilikde kötülükde önüne geliyor arkadaşım..Kaldıki öğrenci okutmak sevaptır,siz biraz bu yönlü düşünseniz belkide Rabbim size çocuk için hiç tüp bebeğe gerek kalmadan bir kpı açar.
keşke herkes sizin amcanız gibi olsa benim de amcama annem 7 sene bakmış..hemde amcam gececi uyuyamıyor diye annem kendi yatak odasını ona vermiş kaba inşaatın içinde peş peşe iki çocuk büyütmüş yani bizi...amcam biz köye gidince evin donatır her türlü yiyeceğinden içeceğinealır biz gelene kadar bitirir sonra almaz...bir ekmek parasını bile babamdan bekleyen biriydi...sonra evini yaptı eşyasını aldı evlendi bir allah razı olsun bile demeden gitti düşünün...bu nasıl bi vicdandır...gelde yardım et herkes iyi olmuyor..babamlar zamanında çok fakirlik çekmişler amcam marka pantolonlar alıp babama diyormuş abii sen böle pantolon alıp giyemezsin!!!!lmaz: ne demek bu düşünün..daha neler var neler...aysece ye de hak vermek lazım en iyi o bilir eşinin ailesini de kıyket bilmeyen insanlarsa kaynında insanlıktan bi haberse sakın yardım etmeee YARANILMIYOR:umursamaz:
benim çocuğuma bakacak durumum var.zaten evliliğimin 3yılı istemedim çocuk maddi olarak hazır değildik. şimdi allaha şükür cocuğumada yeter param kendimede.asıl sorunu anlamıyosunuz ben para vermem demedimki.arada bir tabiki yardım ederim.ama asıl sorun üniversiteyi bitirene kadar her ay maaaşa bağlar gibi para göndermek.harcını yatırmak.işte ben asıl her ay yardım edersem ozaman çocuk yapmamam gerekir.buarada durumu kötü olsa kayınbabamın tamamda durumu iyiki.okul servivi var.köyle ilçe arası hattı var. ama yinede istiyolar.umarım anlatabilmişimdir cnmdurumunuz el vermiyor anladım canım ama bebek dünyaya getirmek, üniversite öğrencisine 3 kuruş yardım etmekten daha maliyetli değil mi? bu kadar sıkışıkken bebeğe nasıl bakacaksınız, tüp bebek masrafını demiyorum bak. o sabit bir para, bir şekilde birikir.
neyse konumuz bebek değil aslında belki de değinmemeliydim ama tuhafıma gittiği için yazdım. alınma, rica ederim.burdan sizin de durumunuzun çok kötü olmadığını çıkardım ben
konumuza gelince eşin yardım edelim dememiş, kayınpeder yapın edin demiyor, biraz erken panik olmuşsun sanki geçmiş tecrüblerinden yola çıkarak..
bu arada kayınpederinin durumu nasıl? gerçkten kötü durumdalarsa, eğer sizin desteğiniz olmadan , çocuk okuyamayacaksa, ben yerinizde olsam karınca kararınca yardımımı esirgemezdim.ayrı bir şehirde okumazsa çok büyük bir meblağ olmaz zaten masrafları.. maaş verir gibi değil ama arada harçlık verir gibi arttırıp verseniz belki çok büyük bir iyilik yapmış olacaksınız.
sizin amcanız gibi insanlar var , inanırım ama zaten karşılık bekleyerek yapılan iyilik iyilik midir?
iyilik yapıp denize atamayacaksak zaten hiç yapmamalıyız diye düşünüyorum ben. bu iş gönül işidir ama konu sahibi istemiyorsa vermek zorunda değildir, karşılığında bir şey umarak zaten vermemelidir.ben konu sahibinin sadece(eğer zorlanıyorsa) zorlanması konusunda , eşinin ailesini haksız buluyorum.
sizin amcanız gibi insanlar var , inanırım ama zaten karşılık bekleyerek yapılan iyilik iyilik midir?
iyilik yapıp denize atamayacaksak zaten hiç yapmamalıyız diye düşünüyorum ben. bu iş gönül işidir ama konu sahibi istemiyorsa vermek zorunda değildir, karşılığında bir şey umarak zaten vermemelidir.ben konu sahibinin sadece(eğer zorlanıyorsa) zorlanması konusunda , eşinin ailesini haksız buluyorum.
benim çocuğuma bakacak durumum var.zaten evliliğimin 3yılı istemedim çocuk maddi olarak hazır değildik. şimdi allaha şükür cocuğumada yeter param kendimede.asıl sorunu anlamıyosunuz ben para vermem demedimki.arada bir tabiki yardım ederim.ama asıl sorun üniversiteyi bitirene kadar her ay maaaşa bağlar gibi para göndermek.harcını yatırmak.işte ben asıl her ay yardım edersem ozaman çocuk yapmamam gerekir.buarada durumu kötü olsa kayınbabamın tamamda durumu iyiki.okul servivi var.köyle ilçe arası hattı var. ama yinede istiyolar.umarım anlatabilmişimdir cnm
benim çocuğuma bakacak durumum var.zaten evliliğimin 3yılı istemedim çocuk maddi olarak hazır değildik. şimdi allaha şükür cocuğumada yeter param kendimede.asıl sorunu anlamıyosunuz ben para vermem demedimki.arada bir tabiki yardım ederim.ama asıl sorun üniversiteyi bitirene kadar her ay maaaşa bağlar gibi para göndermek.harcını yatırmak.işte ben asıl her ay yardım edersem ozaman çocuk yapmamam gerekir.buarada durumu kötü olsa kayınbabamın tamamda durumu iyiki.okul servivi var.köyle ilçe arası hattı var. ama yinede istiyolar.umarım anlatabilmişimdir cnm
evet cnm zorlanıyorum.bakın kayınbabam dara düştü gönderdim. yetmedi yine gönder dediler.gönderemeyince dayı aradı teyze aradı hala aradı ayıp utanmazlar para gönderin sizin yaptığınız ayıp dediler. halbuki yeni daha 1milyar göndermiştik.eşimde yok dedi.2ay gecti bu sefer kayınvaldem eşimi aradı görümcemin altınları borç almışlar.görümcemde sıkışmış kAYINVALDEM DEDİKİ EŞİME KARDEŞİNİN 100 GR.ALTIN BORÇ ALDIK İSTİYO YAP GÖNDER KARDESİNE DEDİ. BENİM BORCUM DEĞİLKİYAPMAK ZORUNDAMIYIM. SONRA KOMŞULARI ARAR BİZİ Kİ KADIINI BİR KEZ GÖRDÜM ALIR TELEFONU BANA AĞZINA GELENİ SÖYLER BAKMAK ZORUNDASIN DİYE.ŞİMDİ SORUYORUM BENMİ SUÇLUYUM
evet cnm zorlanıyorum.bakın kayınbabam dara düştü gönderdim. yetmedi yine gönder dediler.gönderemeyince dayı aradı teyze aradı hala aradı ayıp utanmazlar para gönderin sizin yaptığınız ayıp dediler. halbuki yeni daha 1milyar göndermiştik.eşimde yok dedi.2ay gecti bu sefer kayınvaldem eşimi aradı görümcemin altınları borç almışlar.görümcemde sıkışmış kAYINVALDEM DEDİKİ EŞİME KARDEŞİNİN 100 GR.ALTIN BORÇ ALDIK İSTİYO YAP GÖNDER KARDESİNE DEDİ. BENİM BORCUM DEĞİLKİYAPMAK ZORUNDAMIYIM. SONRA KOMŞULARI ARAR BİZİ Kİ KADIINI BİR KEZ GÖRDÜM ALIR TELEFONU BANA AĞZINA GELENİ SÖYLER BAKMAK ZORUNDASIN DİYE.ŞİMDİ SORUYORUM BENMİ SUÇLUYUM
Siz tüm bu laflara ,hakaretlere rağmen hala para yolluyorsanız ne diyeyim size ?lmaz:
yani çok ayıp olmuş size.. konukomşu,hala,teyze ile falan para istemek. yapılan şey elbette yanlış. madem ortada muhtaç bir öğrenci yok, aksine yüzsüz bir aile var. o zaman başka açıdan ele almalı olayı. bu mesele sizin meseleniz değil. eşinizin ne yapıp edip, geçmiş hesaplar da dahil, olayı lehinize çözmesi gerekiyor. bu şekilde hem karısını hem sizi nasıl mağdur,rezil eder. kusura bakmayın ama eşinize kızdım ben bu sefer.
en başta okuyacak çocuğa gönderilecek harçlığı mesele yapıyorsunuz sanmıştım, yanılmışım kusura bakmayın, sizin çok daha ciddi dertlerniz varmış ama dedim ya aslında dert sizin değil, eşinizin. nasıl çözerse çözsün bu meseleyi sizin canınızı sıkmadan halletsin.
cnm zaten eşim bize o lafları söyleyen kimseyle görüşmüyor.eşimde ağzına geleni saydı resmen dayısına küfretti şimdi küsler. ailesiylede 6ay küs kalmıştı sonunda benim salaklığım barıştırdım kayınvaldem çok ağlayınca dayanamadım.bunun üstüne para isteme olay azaldı.2kez istediler.ikisindede kayınbabam oğlum paran varsa biraz gönder dedi eşimde yok dedi.tamam dedi.bidaha açılmadı olay.eşim suan tüm sülaleyle küs.sadece ailesiyle ayda bir 1dakika anca konuşur.o da onlar ararsa.ben onları sildim diyor.simdia sıl sorun kayınbabam tamama para istemiyor ama nasıl okutcam napcam diyip duruyo.heran arayıp yine isteyip yine eski şeyleri yasamaktan korkuyorum cnm.eşimden yana bu konuda sorunum yok aslında.ama psikolojimi bozdular. tedirginlik var. birde cnm sen benim yasadıklarımı yasasan nasıl davranırdın ailesine.eşim 2yıldır gitmiyor memeleketine.
canım ben evlenmeden önce ölçüp tartmaya çalışırdım. burnuma pis bir koku gelirse, nikahtan bir gün önce bir cayardım, hiç gocunmadan. koca adayı melek dahi olsa, kocanın ailesi böyleyse ömür boyu tedirginlik,sıkıntı insanın peşini bırakmıyor maalesef. ama düşmez kalkmaz bir Allah.. olurda bu duruma düşersem, ailesiyle arama tam bir mesafe koyardım. beni neden aramıyorsunuz demezdim mesela.. mümkün mertebe yüz göz olmamaya çalışırdım. zaten senin yapabileceğin çok şey yok ki.. dedim ya iş eşinde biter. ama o da zaten alçak eşek olmuyormuş. ee daha ne? canını boş yere sıkıyorsun.
herşeye ragmen barıştırmakla iyi yapmışsın. et tırnak ayrılmaz,aralarına da girilmez. ama et tırnağın tepesine binip ezan okumaya kalktığı vakit, sorun çıkar. eşin de zaten densiz akrabaların ağzının payını vermiş,boşver konuşmasın onlarla.. ama çekirdek aile ile küs kalmayacak kadar görüşmeli,lakin tavrını koyarak..
eşin de zaten böyle yapıyor. sen neye tasalanıyorsun ki.. eşinin kardeşidir, illa arada cebine harçlık koymak isteyecektir, bu tip ufak tefek şeyleri görmezden gel.gelecek birisin zaten. ama kayınpederin tüm yükü eşine sırtlamaya çalışmış,varsın uğraşsın,eşin yok dedikten sonra 1 uğraşır,2 uğraşır 3.de çenesini kapatır. sen eşine güveniyorsan, uzat ayaklarını keyfine bak.. senle hiç alakası yok bu sorunun.
eşime güveniyorum ama yapı olarak çok kafaya takan biriyim.kayınbabam hiç vermemeye klakarsa para kaynıma ozaman eşim napar bilmem.ben arada senede bir iki koyarız cebine.onun dışında cok zor. işte ne bileyim kafama takılıyo zor ya. görümcemde seneye burayı yazıp bizde kalcakmış. ben kendi kardesimide istemem daimi.evlenmeden önce kendilerini göstermediler pek. yada göz görmedi sanırım.bilsem zaten böyle olcağını evlenmezdim. eşimden yana pişman değilim.ama ailesi huzur bırakmadı.birde ben beni niye aramıyosunuz demem.onlar aradı bizi aramıyon sen hayırdır dediler. bende yorgun oluyom hep benden beklemeyin dedim. onlarda bizimde aklımaıza gelmiyonki dediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?