- Konu Sahibi Hayallerimvarbenim
-
Güzel olan sizi aramaları, zor zamanınizda yanınizda olmalarıydı.Aile olmak bunu gerektirir.Etrafınızda sizi araya ilgilenen dostlarınız varken Gelmedi,aramadı,çocuğumu sevmedi,küçük tepsi tatlı getirdi bunlara takılmak sizi üzmekten başka işe yaramaz.Ne güzel sizinle ilgilenen arkadaşlarıniz var.Siz onların kıymetini bilin.Eltinize size yaklaştığı mesafede yaklaşın.ne incir cekirdegini doldurmuyor anlamadım beni öldürsünler mi ne yani daha ne olsun yapmayın ALLAH ASKINA
Bu kadar değersiz olduğum ortama 3 çocuk yapmazdım ilk olarak bu bir.her akşam mi geliyorlar? Odama cekilir hiçbir hizmet ikramda bulunmazdım bu iki.degisen birşey yok mu? Çeker giderdim bu üç.ama birşey beklemezdimher aksam değilse de genelde bizdeler … siz olsanız nasıl engel olurdunuz
EVET İÇİMDE Bİ CELİŞKİ VAR KONUŞMAK İSTEMİYORUM ONLARLA. BU YAPTIKLARINI NE UNUTUCAK NE DE DİLLENDİRECEK BİRİYİM SANKİ DİLLENDİRİRSEM HAKSIZ BEN OLACAKMIŞIM GİBİ GELİYOR ARKADASIM. YANILIYOR MUYUM. BU İŞİN DOGRUDAN MUHATABI BAZI ARKADSLARIN DEDİĞİ GİBİ ESİM. ONUN KARDESİ SONUÇTA ONLARA GÖRE NORMAL DEMEKKİ.. COK ALINGANIM EVT KOMSULARIMDAN İLGİ GÖRÜRKEN ONLAR 25 GÜN SONRA BİZE YEMEGE GELİYOLAR HALA AGRILARIM VARKEN VE DEDİĞİN GİBİ BALLILAR İNSANI YORUYOLAR VE HER İKİSİ DE G.OLSUN DEMEKTEN ACİZ ..BÖYLE İNSANLAR BALLI İŞTE ANLAMIYORUM GERCEKTEN GÜNAHA DA GİRİYOR İNSAN CUNKU YAPILANLARI ABARTIYORMUSUM GİBİ DAVRANIYORSUNUZ HAYIRLISI OLSUN İNSAN EL DEN GÖRÜP AKRABASINDAN BİŞEY BULAMAZSA ONA BOZULUYO.. ÖMÜR BOYU GİDER BANA ..ETME BULMA DÜNYASI İSE NASIL DA BALLILAR ANLAMIYORUM...….Duymak istediklerini ve hissettiklerini yazayım.ikisi de insanlıktan nasibini almamış bencil düşüncesiz ve iyi insan kullanan işleri rast giden ballilar ki bunlar toplumda ohoooo çok var. Salla gitsin eden ettiğini elbet bulur.
Isin senle ilgili kısmına gelirsek hissettiklerini icinde tutma. En azından açık açık söyle onlara size çok kırıldım yabancı miydiniz ölümden döndüm insan bir arar sorar bi telefon eder bu kadar mı kıymetsizdim ben de. Çok net ol. Icinde büyütme konuşmayı öğren. Evinde insanların kalması mevzusuna gelince onları kim getiryorsa usturuplu bir şekilde musait olmadığını isterlerse kaynina goturebileceklerini söyleyebilirsin ya da başka yere. Istemwdigin seyleri yapmayi birakip beklentini azaltip icindekileri buralara yazmak yerine uygun bir dille muhataplarinla konuşmayi öğretirsen kendini cok daha huzurlu ve mutlu abilursin arkadaşım
NE BEKLİYİM Kİ ZATEN .BOSANAYIM MI..ANLAMADIM.. SIKINTILAR VAR AMA ARA SIRA..ABU SON NOKTA OLDU...Bu kadar değersiz olduğum ortama 3 çocuk yapmazdım ilk olarak bu bir.her akşam mi geliyorlar? Odama cekilir hiçbir hizmet ikramda bulunmazdım bu iki.degisen birşey yok mu? Çeker giderdim bu üç.ama birşey beklemezdim
COK DOGRU SÖYLEDİNİZ ….MESAFE....BANA KALSA BEN HERKESİ HİZALARIM AMA ESİM EZİLİYOR VE EZDİRİYO BENİGüzel olan sizi aramaları, zor zamanınizda yanınizda olmalarıydı.Aile olmak bunu gerektirir.Etrafınızda sizi araya ilgilenen dostlarınız varken Gelmedi,aramadı,çocuğumu sevmedi,küçük tepsi tatlı getirdi bunlara takılmak sizi üzmekten başka işe yaramaz.Ne güzel sizinle ilgilenen arkadaşlarıniz var.Siz onların kıymetini bilin.Eltinize size yaklaştığı mesafede yaklaşın.
ne incir cekirdegini doldurmuyor anlamadım beni öldürsünler mi ne yani daha ne olsun yapmayın ALLAH ASKINA
Bu kadar mutsuzsan BOŞAN.bosanamiyorsan geri çekil biraz uzak dur rest cek.Yazdiklarinizdan ara sıra olan skntilar gibi görünmüyor.NE BEKLİYİM Kİ ZATEN .BOSANAYIM MI..ANLAMADIM.. SIKINTILAR VAR AMA ARA SIRA..ABU SON NOKTA OLDU...
EVT ALLAH NEYSEKİ ARKADS VE KOMSU VERDİ O DA OLMASA İNSAN CILDIRIRCOK DOGRU SÖYLEDİNİZ ….MESAFE....BANA KALSA BEN HERKESİ HİZALARIM AMA ESİM EZİLİYOR VE EZDİRİYO BENİ
DEVAMLI ARASIN SORSUN DEMEDİM Bİ KERE ARAR İNSAN DEDİM. SÖYLEDİKLERİNİZ COK DOGRU AMA ESİM KARDESİYLE KUS OLMAK İSTEMİYO BU İKİ KADIN MESELESİ Mİ KARDESİ ESİNE YÖN VEREMİYOR MU ARA BENİ MAHCUP ETME DİYEMİYO.. EVT ESİM KARDESİNE SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYO Bİ YANDAN DA BENİ EZİP GECİYO ESİM BURDA HAKSIZ TAKMAMAYI NASIL BASARIYORSUNUZ Kİ CENAZEM OLUYO GELMİYO TLF ETMİYO AMAN BEN DE SALLAMAYACAM HEPİNİZ DOGRUSUNUZ NASIL TAKILMIYORSUNUZ ONU SÖYLEYİNAbartsaydınız
O kadar insan takmayın diyor, takmayacaksınız yani bu kadar basit.
Doğum yaptınız diye kimse peşinizde dolaşmak zorunda değil, insanların işi gücü varken kimse sürekli arayıp "nasıl oldun" da diyemez.
Tatlısını yapmış gelmiş. Yedi diye ona bile laf etmişsiniz.
Loğusa haldeyken eşinizin kardeşi kapınızı çalıp "nasılsın" dememiş, peki eşiniz siz loğusayken memlekette ne geziyordu acaba?
Tekrar söylüyorum, boşuna kendinizi dolduruyorsunuz. Anlattıklarınızda size yapılan bir kötülük yok.
İstediğiniz sıklıkta arayıp sormamışlar, 1 kez gelmişler, ötesi için bir zorunlulukları yok. Aynı mesafede durun olsun bitsin.
Onların koyduğu mesafede duramıyorsanız, eşiniz onların size göstermediği ilgiyi sizin onlara göstermenizi bekliyorsa da sorununuzu eşinizle çözmelisiniz. Eltiye kin kusmanın bir faydası yok.
SIKINTI DOGUM YAPMADA DEGİL SIKINTI ÖLÜMDEN DÖNMEK... ÖLÜMÜN KIYISINDAN DÖNMEK...VE BÖYLE Bİ DURUMDA LAKAYT DAVRANILMASI...….Abartsaydınız
O kadar insan takmayın diyor, takmayacaksınız yani bu kadar basit.
Doğum yaptınız diye kimse peşinizde dolaşmak zorunda değil, insanların işi gücü varken kimse sürekli arayıp "nasıl oldun" da diyemez.
Tatlısını yapmış gelmiş. Yedi diye ona bile laf etmişsiniz.
Loğusa haldeyken eşinizin kardeşi kapınızı çalıp "nasılsın" dememiş, peki eşiniz siz loğusayken memlekette ne geziyordu acaba?
Tekrar söylüyorum, boşuna kendinizi dolduruyorsunuz. Anlattıklarınızda size yapılan bir kötülük yok.
İstediğiniz sıklıkta arayıp sormamışlar, 1 kez gelmişler, ötesi için bir zorunlulukları yok. Aynı mesafede durun olsun bitsin.
Onların koyduğu mesafede duramıyorsanız, eşiniz onların size göstermediği ilgiyi sizin onlara göstermenizi bekliyorsa da sorununuzu eşinizle çözmelisiniz. Eltiye kin kusmanın bir faydası yok.
ESİMİN İŞİ SIKINTILIYDI İZNE AYRILDI ON GÜN EVDE KALDI 3 GÜNLÜĞE GİTTİ MEMLEKETE KAFASI DAGILSIN DİYE BEN YOLLADIM HASTANEYE 15 GÜN BOYUNCA GELDİ GİTTİ COCUKLARA BAKTI EVLE HASTANE ARASINDA MEKİK DOKUDU KIYAMADIM 3 GÜN GİT KAFA DAGIT DEDİMSIKINTI DOGUM YAPMADA DEGİL SIKINTI ÖLÜMDEN DÖNMEK... ÖLÜMÜN KIYISINDAN DÖNMEK...VE BÖYLE Bİ DURUMDA LAKAYT DAVRANILMASI...….
Öncelikle hayirli olsun Allah size bagislasin bebisi insallah❤Sizin Allahtan baska hic kimseye ihtiyaciniz yok.O yuzden ne onlardan ne de bir baskasindan bir beklenti icerisine girmeyin.O insanların fıtratı o şekilde ne yazik ki bunu degistiremeyiz.Yapana Allah razi olsun,yapmayana canınız sagolsun diyip geçinkızlar zor bir doğum yaptım hastanede 15gün yattım bu arada kaynım ve eltim aramadı beni ve eltim hiç g.olsun diye tlf açmadı komsularım ziyarete geldi arkadaşlarım günlük aradı bunlar da ses yok. eltim doğum yaptı 3 gün hastaneye yemek yaptım götürdüm drken hastaneden çıktık 25 gün sonra çıkıp geldiler eltim küçük bi seyde tatlı yapmış onu da getirip kaynımla yemişler adından eli boş gelmemiş oluyo ben hala yatıyorum evdeyim yemek yemeden de bunlar asla gitmezler kaynanaya da akıl dagıtıyo eltim sanki doktordan daha iyi bilecek …kaynanada bebeğimi aldı içeriye götürdü eltimin küçük kızına verdi ya anlamıyorum sanki oyuncak bebek veriyo bu hareketlerine cok bozuldum böylece gittiler … o kadar soğudum ki güya cift dikiş akrabayız eltimle..bütün aileye halka geçirmiş oynatıyor..iyilik ve iyi niyet bu kadar ucuz olmammalı...kaynım sanki hiç bi sey olmamış gibi eve gelmeye devam ediyo ben doğum esnasında ölümden döndün doktor ağlayarak geldi kimse kimseyi umursamıyor kimseye değmiyor ama hala benden samimiyet bekliyolar bunları sırtımda taşısam ne olacakki kötü günümde yanımda olmayan iki insan..esim de hala mesafe koymuyor sana dargınım demiyo esime cok kızıyorum ve 3.yegeni oldu insan bi atlet getirir hiç olsun..sen benim komsularım tepsi tepsi tatlılar yemekler getiren oldu kimse de getirdiğini yemedi bu kadar mı olur anlam veremiyorum ..esim lohusayken memlekete gitti ordayken kaynım bizim eski kanepeleri bi kamyona yükletti memlekete gönderdi esim evde değil memlekette ben de lohusayım hastayım takatim yok kaynım bi zile basıp da bi ihtiyacın var mı diye sormadı..ya sanki sorsa biz onu markete mi yollayacaz bu hareketleriyle daha da kücğldü gözümde..komsum her gün eve geldi sen lohusasın bişey canın isterse esim alır sen hastasın çıkamazsın dışarıya diyor elin insanı..kaynım da bi zile basmıyor.. 3 tane cocugum oldu Allaha şükür bi tane iğne almadı bunu bırakın maddeci değilim ya bi kere kucağına al öp anlamıyorum ya nasıl bi insan ...soğuk buzdolabı gibi bi şey...kaynana yı da büyülemişler sanki hep memleketten bişeyler gönderiyo onların ikisi 12000tl maas alıyo biz tek maas bize bisey hayatta yollamaz ya ben ne yapayım bana yol gösterin esim de annsinin kölesi usandım bıktım...
Herkese ederi kadar değer vererek....yok sayarak.mesafe koyarak.karsilastigimda sapır şupur opmeyerek tokalasmayarak.elini uzatandan elimi cekmem orası ayrı.mesela cocuklarina odaklan geldiklerinde bir yarım ağız hoşgeldin de.ben eskiden kim ne severse onu hazirlar ikram etmeye çalışırdım.simdi ben ne seviyorsam onu hazırlıyorum yiyen yer yemeyen kendi bilir.once kendini düşün çocuklarını düşün. Moralsiz mutsuz ozguvensiz olma.esine de bidi bidi konuşma belli ki işe yaramıyor kendi aksiyonunu kendin al.catkapi gelen olursa ben de tam cikiyordum de bir arkadaşına git.yatili misafir mi geliyor habersiz izinsiz önceden plan yaptım de ailene git.dik dur ama diklenme.istemiyorum gelmeyin demeyeceksin.musait değilim kusura bakmayın diyeceksin.DEVAMLI ARASIN SORSUN DEMEDİM Bİ KERE ARAR İNSAN DEDİM. SÖYLEDİKLERİNİZ COK DOGRU AMA ESİM KARDESİYLE KUS OLMAK İSTEMİYO BU İKİ KADIN MESELESİ Mİ KARDESİ ESİNE YÖN VEREMİYOR MU ARA BENİ MAHCUP ETME DİYEMİYO.. EVT ESİM KARDESİNE SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYO Bİ YANDAN DA BENİ EZİP GECİYO ESİM BURDA HAKSIZ TAKMAMAYI NASIL BASARIYORSUNUZ Kİ CENAZEM OLUYO GELMİYO TLF ETMİYO AMAN BEN DE SALLAMAYACAM HEPİNİZ DOGRUSUNUZ NASIL TAKILMIYORSUNUZ ONU SÖYLEYİN
DEVAMLI ARASIN SORSUN DEMEDİM Bİ KERE ARAR İNSAN DEDİM. SÖYLEDİKLERİNİZ COK DOGRU AMA ESİM KARDESİYLE KUS OLMAK İSTEMİYO BU İKİ KADIN MESELESİ Mİ KARDESİ ESİNE YÖN VEREMİYOR MU ARA BENİ MAHCUP ETME DİYEMİYO.. EVT ESİM KARDESİNE SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYO Bİ YANDAN DA BENİ EZİP GECİYO ESİM BURDA HAKSIZ TAKMAMAYI NASIL BASARIYORSUNUZ Kİ CENAZEM OLUYO GELMİYO TLF ETMİYO AMAN BEN DE SALLAMAYACAM HEPİNİZ DOGRUSUNUZ NASIL TAKILMIYORSUNUZ ONU SÖYLEYİN
EN GÜZEL YANITI SEN VERDİN ARKADASIM BEN DE SENİN GİBİ KENDİMDEN ÖDÜN VERDİM AMA BU HASTALIK GÖZÜMÜ ACTI DEGMEZMİŞ DEDİM BENİM HAYATIM KAYIP GİDRRKEN YANIMDA ESİM VE COCUKLAR VARDI KAYNANA DA İYİDİR BANA BAYAA YARDIM ETTİ AMA İŞTE ONLARA DA SİZ HAKSIZSINIZ DEMEDİ …..ALLAH GÖRÜYOR...Herkese ederi kadar değer vererek....yok sayarak.mesafe koyarak.karsilastigimda sapır şupur opmeyerek tokalasmayarak.elini uzatandan elimi cekmem orası ayrı.mesela cocuklarina odaklan geldiklerinde bir yarım ağız hoşgeldin de.ben eskiden kim ne severse onu hazirlar ikram etmeye çalışırdım.simdi ben ne seviyorsam onu hazırlıyorum yiyen yer yemeyen kendi bilir.once kendini düşün çocuklarını düşün. Moralsiz mutsuz ozguvensiz olma.esine de bidi bidi konuşma belli ki işe yaramıyor kendi aksiyonunu kendin al.catkapi gelen olursa ben de tam cikiyordum de bir arkadaşına git.yatili misafir mi geliyor habersiz izinsiz önceden plan yaptım de ailene git.dik dur ama diklenme.istemiyorum gelmeyin demeyeceksin.musait değilim kusura bakmayın diyeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?