kaynım ve eltimin kötülükleri bitmiyor

Hemen hemen benzeri basima geldi ben onun dogumunda is cikisi gidip kalmama ragmen zor bir dogum gecrdim 1 hafta kaldim ziyaretime dahi gelmedi hadi onu gectim bundan sonra ona gore davranirim dedim ama benm.bebegm yogn bakmdayken gunde 5 dk gorme hakkimz vardi ve ben hala hastanede yatiyordum arayip destek olacaklarina eltim esime diyor ki arabayi verde koye gidelim esim de ben de asiri sinirlendik bizm derdimiz ne bunlar koyde keyif derdinde yani koyr is yapmaya gitmiyorlar bahcede mangal keyfi yapacaklar, eltimn anne babasi geldi onlari gezdirecekler, esimde tabi ki veremem ben hastanedeyim lazim oliyor dedi, dedikleri de hii biz senin de orda kalacagini dusunmedik...gel de cildrma ben ameliyatli yerimden bile kalkamiyorum 2 satte bir sut sagip yb a goturuyoruz esimn yanimda kalacagini dusunememisler

ne incir cekirdegini doldurmuyor anlamadım beni öldürsünler mi ne yani daha ne olsun yapmayın ALLAH ASKINA
Güzel olan sizi aramaları, zor zamanınizda yanınizda olmalarıydı.Aile olmak bunu gerektirir.Etrafınızda sizi araya ilgilenen dostlarınız varken Gelmedi,aramadı,çocuğumu sevmedi,küçük tepsi tatlı getirdi bunlara takılmak sizi üzmekten başka işe yaramaz.Ne güzel sizinle ilgilenen arkadaşlarıniz var.Siz onların kıymetini bilin.Eltinize size yaklaştığı mesafede yaklaşın.

her aksam değilse de genelde bizdeler … siz olsanız nasıl engel olurdunuz
Bu kadar değersiz olduğum ortama 3 çocuk yapmazdım ilk olarak bu bir.her akşam mi geliyorlar? Odama cekilir hiçbir hizmet ikramda bulunmazdım bu iki.degisen birşey yok mu? Çeker giderdim bu üç.ama birşey beklemezdim

Maksimum beklenti=maksimum hayal kırıklığı son zamanlardaki kendime en cok hatırladığım şeydir. Size de tavsiye ederim. Kimseden bisey beklemeyin böylelikle uzulmemis olursunuz. Eltinizi kayninizi bir kenara birakin mesafenizi koyun. Kendilerini bir halt zannetmesinler. Lohusa halinizle kalkmis onlari mi düşünüyorsunuz? Çocuklarınıza odaklanin gerisini koyuverin gitsin sizden değerli degil kimse.

EVET İÇİMDE Bİ CELİŞKİ VAR KONUŞMAK İSTEMİYORUM ONLARLA. BU YAPTIKLARINI NE UNUTUCAK NE DE DİLLENDİRECEK BİRİYİM SANKİ DİLLENDİRİRSEM HAKSIZ BEN OLACAKMIŞIM GİBİ GELİYOR ARKADASIM. YANILIYOR MUYUM. BU İŞİN DOGRUDAN MUHATABI BAZI ARKADSLARIN DEDİĞİ GİBİ ESİM. ONUN KARDESİ SONUÇTA ONLARA GÖRE NORMAL DEMEKKİ.. COK ALINGANIM EVT KOMSULARIMDAN İLGİ GÖRÜRKEN ONLAR 25 GÜN SONRA BİZE YEMEGE GELİYOLAR HALA AGRILARIM VARKEN VE DEDİĞİN GİBİ BALLILAR İNSANI YORUYOLAR VE HER İKİSİ DE G.OLSUN DEMEKTEN ACİZ ..BÖYLE İNSANLAR BALLI İŞTE ANLAMIYORUM GERCEKTEN GÜNAHA DA GİRİYOR İNSAN CUNKU YAPILANLARI ABARTIYORMUSUM GİBİ DAVRANIYORSUNUZ HAYIRLISI OLSUN İNSAN EL DEN GÖRÜP AKRABASINDAN BİŞEY BULAMAZSA ONA BOZULUYO.. ÖMÜR BOYU GİDER BANA ..ETME BULMA DÜNYASI İSE NASIL DA BALLILAR ANLAMIYORUM...….

NE BEKLİYİM Kİ ZATEN .BOSANAYIM MI..ANLAMADIM.. SIKINTILAR VAR AMA ARA SIRA..ABU SON NOKTA OLDU...

COK DOGRU SÖYLEDİNİZ ….MESAFE....BANA KALSA BEN HERKESİ HİZALARIM AMA ESİM EZİLİYOR VE EZDİRİYO BENİ

ne incir cekirdegini doldurmuyor anlamadım beni öldürsünler mi ne yani daha ne olsun yapmayın ALLAH ASKINA

Abartsaydınız
O kadar insan takmayın diyor, takmayacaksınız yani bu kadar basit.
Doğum yaptınız diye kimse peşinizde dolaşmak zorunda değil, insanların işi gücü varken kimse sürekli arayıp "nasıl oldun" da diyemez.
Tatlısını yapmış gelmiş. Yedi diye ona bile laf etmişsiniz.
Loğusa haldeyken eşinizin kardeşi kapınızı çalıp "nasılsın" dememiş, peki eşiniz siz loğusayken memlekette ne geziyordu acaba?

Tekrar söylüyorum, boşuna kendinizi dolduruyorsunuz. Anlattıklarınızda size yapılan bir kötülük yok.
İstediğiniz sıklıkta arayıp sormamışlar, 1 kez gelmişler, ötesi için bir zorunlulukları yok. Aynı mesafede durun olsun bitsin.
Onların koyduğu mesafede duramıyorsanız, eşiniz onların size göstermediği ilgiyi sizin onlara göstermenizi bekliyorsa da sorununuzu eşinizle çözmelisiniz. Eltiye kin kusmanın bir faydası yok.

DEVAMLI ARASIN SORSUN DEMEDİM Bİ KERE ARAR İNSAN DEDİM. SÖYLEDİKLERİNİZ COK DOGRU AMA ESİM KARDESİYLE KUS OLMAK İSTEMİYO BU İKİ KADIN MESELESİ Mİ KARDESİ ESİNE YÖN VEREMİYOR MU ARA BENİ MAHCUP ETME DİYEMİYO.. EVT ESİM KARDESİNE SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYO Bİ YANDAN DA BENİ EZİP GECİYO ESİM BURDA HAKSIZ TAKMAMAYI NASIL BASARIYORSUNUZ Kİ CENAZEM OLUYO GELMİYO TLF ETMİYO AMAN BEN DE SALLAMAYACAM HEPİNİZ DOGRUSUNUZ NASIL TAKILMIYORSUNUZ ONU SÖYLEYİN

SIKINTI DOGUM YAPMADA DEGİL SIKINTI ÖLÜMDEN DÖNMEK... ÖLÜMÜN KIYISINDAN DÖNMEK...VE BÖYLE Bİ DURUMDA LAKAYT DAVRANILMASI...….

SIKINTI DOGUM YAPMADA DEGİL SIKINTI ÖLÜMDEN DÖNMEK... ÖLÜMÜN KIYISINDAN DÖNMEK...VE BÖYLE Bİ DURUMDA LAKAYT DAVRANILMASI...….
ESİMİN İŞİ SIKINTILIYDI İZNE AYRILDI ON GÜN EVDE KALDI 3 GÜNLÜĞE GİTTİ MEMLEKETE KAFASI DAGILSIN DİYE BEN YOLLADIM HASTANEYE 15 GÜN BOYUNCA GELDİ GİTTİ COCUKLARA BAKTI EVLE HASTANE ARASINDA MEKİK DOKUDU KIYAMADIM 3 GÜN GİT KAFA DAGIT DEDİM

Öncelikle hayirli olsun Allah size bagislasin bebisi insallah❤Sizin Allahtan baska hic kimseye ihtiyaciniz yok.O yuzden ne onlardan ne de bir baskasindan bir beklenti icerisine girmeyin.O insanların fıtratı o şekilde ne yazik ki bunu degistiremeyiz.Yapana Allah razi olsun,yapmayana canınız sagolsun diyip geçin

Herkese ederi kadar değer vererek....yok sayarak.mesafe koyarak.karsilastigimda sapır şupur opmeyerek tokalasmayarak.elini uzatandan elimi cekmem orası ayrı.mesela cocuklarina odaklan geldiklerinde bir yarım ağız hoşgeldin de.ben eskiden kim ne severse onu hazirlar ikram etmeye çalışırdım.simdi ben ne seviyorsam onu hazırlıyorum yiyen yer yemeyen kendi bilir.once kendini düşün çocuklarını düşün. Moralsiz mutsuz ozguvensiz olma.esine de bidi bidi konuşma belli ki işe yaramıyor kendi aksiyonunu kendin al.catkapi gelen olursa ben de tam cikiyordum de bir arkadaşına git.yatili misafir mi geliyor habersiz izinsiz önceden plan yaptım de ailene git.dik dur ama diklenme.istemiyorum gelmeyin demeyeceksin.musait değilim kusura bakmayın diyeceksin.

HASTANE OLAYINI ANLATTIM BOSANMAYA DEGER Bİ MANZARA YOK ANNESİ İÇİN GARDASI İÇİN NİYE BOSANAYIM DELİ MİYİM BEN ….EVT MUTSUZUM OLABİLİR …..TAKMIYCAM ZAMANLA ATLATIRIM BELKİ DE

Evliliğinin dinamiklerini ve ailenin sosyo-kültürel durumunu bilmiyorum ancak verdiğin bazı doneler, seni baştan itibaren ezme eğiliminde olduklarını ve/veya senin de birtakım karakter vb. Sebeplerden bu ezilmeyi kabul etmiş olduğunu gösteriyor. Bu durumun değişmesi için muhataplarının değişmesini bekliyor isen, bu mümkün değil. Ömür boyu beklesen değişmeyecekler. Bu durum seni mutsuz ediyor ise sen değişeceksin. Bu da nasıl olur? Evliliğin bozulması , boşanma gibi bir fikir senin hislerin ya da koşulların için geçerli değil ise , geriye kalan yapabileceğin tek şey var, başka da yok. Ama bunu belirlemek için eşin yanında mı değil mi, bunun cevabını bilmeliyiz ki metinden anladığıma göre eşin yanında değil. Yine bu durumda yapabileceğin tek şey, her ne olursa olsun üzerinde durmadan geçmek, takılmamak, düşünmemek. İşte bu, kendini değiştirmenin bir yöntemi. Üzülmemeyi öğrenmek. Diğer değişim Yolu ise, artık kendi doğrularını, koşullarını, tercihlerini ortaya koymaya başlayarak değiştiğini, artık ezilen kişi olmayacağını göstermekti ki bu mümkün değil zira eşin yanında değil.

Daha başka neler yapılabilir, eşin yanında olmasa da seni onların istek ve kurallarının piyonu olmadan yaşamaya ulaştırabilecek diye düşündüğümde, geriye kalan iki yol var. Birincisi çalışmak ama mümkün değil çünkü iki küçük çocuk ve bir bebeğin var. Bir yol daha var o da aileden uzakta bir yerde yaşamaya başlamak. Ancak eşinin işi konusunda bilgi sahibi değilim. Başka bir şehire nakledebileceği iyi gelirli bir kendi işi yok ise ve halen oturmakta olduğunuz eve de kira ödemiyor iseniz tek maaşla başka bir şehirde üç çocukla , sen çalışmaksızın mümkün değil.

Sonuç olarak benim gördüğüm senin önünde tek yol var. En başta söylediğim yol: Kendini değiştirme yöntemi olarak, üzülmemeyi öğrenmek..

Alternatiflerin ve koşullarının hepsini masaya koyup, realist olmak en mantıklısı. Sanırım sana bunu gösterebilmek için bu kadar uzun yazdım. Ve sen şimdi ya bir karar vereceksin ve ona uyacaksın ya da herşey yine eskiden olageldiği gibi , alıştığın ve alıştırıldığın gibi devam ediyor olacak.

Son düzenleme:

Büyük harflerden kör oldum.
Büyük harf bağırma anlamına geliyor ve yasak. Bilginiz olsun, durduk yerde banlanmayın.

Sizin takıldığınız nokta eltinizin rahatlığından ziyade ona bir yaptırım uygulanmıyor olması sanırım. Eşinin zoruyla arasa ne değişecek sizin için?
Kadın sizi aramıyorsa ne eşinizin kardeşine bir şey söylemeye hakkı var ne de kayınbiraderinizin eşini zorlamaya.
Biri bana "şunu ara geçmiş olsun de, bunu ara şunu söyle" vs şeklinde direktif verse inadına aramam.
Eşiniz sizi bir şeylere zorluyorsa bunu eşinizle çözün. "Ama o da eşini zorlasın, zorla aratsın, yönlendirsin" demenin anlamı yok.

Eşinizi kafası dağılsın diye siz yolladıysanız iyiydiniz demek ki. Kardeşi arayıp sormaya gerek duymamıştır.
Eşinize "hadi git kafa dinle" deyip kardeşine kapı çalmadı diye bozulmanız çok anlamsız.

İnsanları bu kadar önemsemezseniz ve sorunların çözümünü doğru yerde ararsanız kafanıza takacak bir şey kalmaz.

Kötü bir şey yapmamışlar. Beklentilerinizi karşılamıyorlarsa siz de onlar için verdiğiniz emeği minimuma düşürün, mesafe koyun, bitsin. Kırılacak bir şey de yok herkesin kendi kişisel seçimi, karakterleri. Eşinizin de kardeşine mesafe koymasını beklemeyin bence. Beklentileriniz yüzünden üzülüyorsunuz, insanların tavrı yüzünden değil. Minimuma indirin, size emek veren insanlara emek verin, mutlu olun :)

EN GÜZEL YANITI SEN VERDİN ARKADASIM BEN DE SENİN GİBİ KENDİMDEN ÖDÜN VERDİM AMA BU HASTALIK GÖZÜMÜ ACTI DEGMEZMİŞ DEDİM BENİM HAYATIM KAYIP GİDRRKEN YANIMDA ESİM VE COCUKLAR VARDI KAYNANA DA İYİDİR BANA BAYAA YARDIM ETTİ AMA İŞTE ONLARA DA SİZ HAKSIZSINIZ DEMEDİ …..ALLAH GÖRÜYOR...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…