Kendi başlarına, kimseye sormadan, siz onları her durumda mecburi ağırlamak zorundaymışsınız gibi bu şekilde rahatlıkla plan yapan insanlar karşısında 2 seçeneğiniz var:
ya açıkca...... biz müsait değiliz bize sormadan plan yapmasadınızzzz ....şeklinde net bir şekilde kabul etmeyeceksiniz....(bu pek mümkün değil sanırım)
ya da sesinizi çıkarmadan ev sahibliğinizi yapacaksınız..
Bu kadar rahat insanlar karşısında bu işin ortasının olabileceğini sanmıyorum..
Yalnız şunu söyliyim, bu olay karşısında az da olsa ses çıkarmazsanız gerisi gelir..
Valla canım gerekirse diyeceksin..
Ne demek diyemedimm..????
Diyemezsen.. 15 tatil, yaz tatili derken hayatın böyle başkalarının planlarına uymakla geçer ..
tamam sen içini dök de, iyi yapmıyorsun böyle.
Ses çıkarmam bir işe yaramıyor biliyormusunuz?aralıkta memlekete annemin yanına gideceğim dedim eşime.eşim ise babam gelecek,ohalde sen annenlere git ben de yeğenimi çağırayım bizde kalsın sen yokken babamın yemeklerini yapsın diytor.Siz olsanız ,siz evde yokken kaynınızın kızının evinizde kalmasından rahatsız olmaz mısınız?Herşey bu eşimin yüzünden oluyor
eşim yumuşak yüzlü evet.Ben ise hernekadar buraya şikatler yazsamda insanlara hayır diyemiyorum.Ancak yazarım ben konuşamam.öğretmen olmakla hava atmak hiç bana göre değil yada böyle birşeyle hava atılmazki.eğer hava atmaya çalışırsam sence onu kaile almış olmazmıyım?onunla tartışmak yada nispet yapmak onu kaile almak olucak.en iyisi 9 gün boyunca ,sadece yemeklerini yapayım,konuşursak hep beraber konuşalım,onunla ikili konuşmayayımm.yapacak bişey yok karakterim bukadarına yetiyor.
kesinlikle eşinin yüzünden.. sen ailenin yanına gidince k.pederinde diğer çocuğuna gitsin..yemek için yeğenin gelmesine de gerek kalmaz..
ne iştir anlamadım,böyle sessiz kalırsan, ileride çok şeyleri de sineye çekmek zorunda kalabilirsin..sende ailenden birilerini davet et tatillerde..
evli değilim ama valla billa empati yaptım.... ve kendimce bulduğum çözümler...
1) onlar gelmeden önce kendi anne babanı bir şekilde ikna edeceksin ve onlar gelecek. eltinler de geldiklerinde vede kalacak yer olmadığından hooooppp diğer akrabalara uçacaklar...
2) yine onlar gelmeden bir gün önce aksilik bu ya! bir yerlerini sakatlayıvereceksin. ama özellikle ayaklarından birini olursa daha makbul... böyle bir durumda ev temizliğiydi, mutfaktı bilmem neydi hakgetireceğinden ve sen istirahat etmek için sürekli ayağını havada tutmak zorunda olduğundan sevgili elticiğin evin bütün angaryalarını halledecek ve bana kalırsa 2. gün "diğer akrabalara da bir uğramak lazım" diyerekten gidecek....
aklımı seveyim beee
canım bencede bu kadar sessiz kalma
burada iş eşine düşüyor
eşinle konuş paylaş düşüncelerini birazda seni düşünsün canım
senin hakkın yokmu eşinle vakit geçirmeye veya kendi ailene gitmeye
hep sen mi anlayışlı olacaksın biraz da onlar anlayış göstersinler
neyse artık olan olmuş bu geldiklerindede sen insanlığını göster güzelce misafir et bir dahakine
eşine sıkıca tembih et o da kendince önlemini alsın
kayınpeder diğer gelini sevmiyormuş..eşime diyorumki sonuçta diğeri de senin abin babanın adına neden sen karar veriyorsun,belki geliniyle arasını düzeltecek oradada kalmak ister diyorum.ama böyle konuştuğum için bana kızıyor babasını istemediğimi sanıyor
aynen böyle dedik.GİDİŞ DÖNÜŞ BİLEtini almışlar bile,başka abisi daha var orada kalamazmış,orada rahat edemezmiş
olayın en enteresan tarafı ,daha bayrama 2 ay var..ne acele ,hemen gidiş dönüş biletlerini almışlar..
acaba doğrumu?CADIARZU
Doğrudur canım çünkü biz de aldık uçak biletlerimizi şimdiden.
fiyat uygun olsun diye erken almak gerekiyor.
aynen böyle dedik.GİDİŞ DÖNÜŞ BİLEtini almışlar bile,başka abisi daha var orada kalamazmış,orada rahat edemezmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?