Kaynımın emrivakisi! Bayram tatilim mahvolacak

teacher81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
125
0
96
Bursa
Biliyorsunuz kurban bayramı 9 gün,Eşim özel işte çalışıyor hiç izin alamıyor.Evlendiğimizdn buyana hiç tatile gitmedik.Balayını bile o mutlu olsun diye babasının köyünde geçirdik.Yaz tatillerimizi yine onun köyünde geçiriyoruz.Bana kurban bayramında seni tatile götürücem dedi,plan yaptık ama boşuna.Kaynım ve eltim telefon etti,bayramda size geliyoruz uçak bileti aldık dediler.Hiç sormadılar,müsaitmisiniz diye emrivaki yaptılarr.Eşim kurbanı beraber keselim,biz tatilem gidicez dedi,ben üzülmeyeyim diye.yoksa eşimde abisini tatile tercih ediyor.BUrada başka abisi de var.Neymiş efendim bizde kalacaklarmış,diğer abilerinde rahat edemezlermiş.Mantıklı düşündüğümde bu misafirleri ağırlamaya ,hem eşimi kırmak istemiyorum.Fakat,,eltimi sevmiyorum.Bendenden 9 yaş küçük.Bana abla bile demiyor,kaba saba davranıyor.Ben ona ne yaptım anlamıyorum.Oysaki evlendiğimden buyana görmedim farklı şehirlerde yaşıyoruz.Düğünümde gelinlikle babasının evine indim.Yanımda oturuyordu dedimki bana bir bardak su veirmisin rica etsem dedim.puflayarak kalkıp,başkası ile su gönderip ardından kendi geldi.Ben olsam böyle şeytanlık aklıma gelmez.Alınmam suyu getirmekten gocunmam.Kollarıma bakıp senin niye 10 tane bileziğin benimki 8 tane dedi.Oysaki kocalarımız yaptı altını,kayınpeder değil.Benimle konuşurken kabalaşıyor,mesela bana telefonda teacher nehaber akalım diyerek telefonu açıyor nebir aabla deme var ne saygı var.9 yaş küçük biri bana emrivaki yapabiliyor.Daha anlatsam uzun sürer.Benim başka eltilerim de var ama onlar öyle değil aramızda saygı var.Bu ne yapmaya çalışıyor anlayamadım.EŞİME anlattım,bende farkettim kabalığını diğer insanlara da öyle davranıyor ne olur idare et benim için dedi.KAYNIM bizden 3 gün önce evlenmişti,kaynım 36 yaşında bu kız 21,kendi düğününde kaynım oynamak istedi içinden geldiği gibi.Bu kız kaynımı kolundan tutup "ben sana oynama demedimmi bak herkes sana bakıyor dur şurada "dedi şaşırdım.Herkese emir veriyor.40 yaşındaki eltim yanlışlıkla bu kbüçük eltimin ayağına basmış düğünde,kalabalıkta.Bu küçük elti de onu iteklemiş,"hopppps önüne bak" demiş sanki ineğe hopps der gibi,büyük eltide onu azarlamış saygılı konuş demiş.Bana bayramlarda tel ediyor,sanki ben ondan küçükmüşüm gibi ukalalaşıyor,ev aldık aradı hayırlı olsuna.Aynen konuşma şöyle idi:"alo teacher ,ben derya nehaber bakalım" ya senir oldum birde nehaber bakalımı ekliyor.Ev almışsınız hayırlı olsun,evin, güzel mi bari büyük mü.Konuşma tarzı beni sinir ediyor.9 gün aynı evde nasıl geçiricez bilmiyorum.

inşallah ben onu yanlış anlıyorumdur.İnşallah benim düşündüğüm gibi bir kız değildir..Ben tahmin ediyorumki öyle biri benim evimi dolapların içine varıncaya kadar inceler.inşallah yanışıyorumdur.Ama görünen köyde kılavuz istemez.Herkes onun hakkında kötü şeyler söylüyor yaptığı kabalıkları anlatıyorlar

kesin kavga çıkar 9 gün az değil belkide niyeti kavga etmek bu eltin kasabadan mı?köyden mi? Ama mecbur tahamül edeceksin evlilikle bekarlığın farkı bu!

Eşin ailesinin şehirdışında yaşamalarının zorlukları da bu olsa gerek..
Eşiniz karşı çıkmadığına göre yapacak pek bişiy yok..
Kolay gelsin..

naber teahcer?

ya versene ağzının payınıııııı. kötü laf etmek zorunda değilsin, sert konuş biraz. hem ne işleri var senin evinde 9 günnnn??? kabul etmem ben olsam.

naber teahcer?

ya versene ağzının payınıııııı. kötü laf etmek zorunda değilsin, sert konuş biraz. hem ne işleri var senin evinde 9 günnnn??? kabul etmem ben olsam.

kaul etmemek gibi bir seçeneğim kalmadı ki.Tatile gidicez dediğimiz halde iptal edin,kalacak yer yok diyor adam.Nasıl vericem ağzının payını onun seviyesine inmek istemiyorum ki

sen de 9 günde onlara emdiği sütü burnundan getirt
nasıl mı asarsın suratını gülmezsin eltinin dediklerine hıı deyip gecersin
bir ricası olursa çok zoruna gitmiş gibi tavırlar yaparsın
ya derler ya misafir evinin baştacıdır için kan aglasa bile sen gül
sevdiğim insan olsa amenna ama benim huzurumu kaçırıyorsa ben de memnuniyetsizliğimi beden dilimle ifade ederim

kesin kavga çıkar 9 gün az değil belkide niyeti kavga etmek bu eltin kasabadan mı?köyden mi? Ama mecbur tahamül edeceksin evlilikle bekarlığın farkı bu!

KAvga çıkmaz çünkü onun seviyesine inmek istemiyorum.Köyden evlenmiş kaynım.Köylülükle ilgisi yok gibi geldi bana ne köylüler gördüm,baştacı yaparsın.Kompleksli gibi geliyor bana.Eşimin yeğeni bu kıza mesaj atacağına yanlışlıkla bana atmıştı,nişanlıydım ben ozaman.Aynen şöyleydi.Derya neden teacher a abla demiyorsun ,aranızda yaş farkı çok yazmıştı.Artık nasıl bir uslupla teacher diyorsa arkamdan?abla dememesi de mühüm değil siz de bir görseniz anlardınız.Konuşma tarzı kaba saba.Çekilin üleynn buraların sahibi geldi der gibi kabadayı bir tarzı var.:)

Evet bir laf söylesem suçlu ben olurum sonuçta benim misafirim.Diyorsunki beden dilinle ifade et.Bak onu yapabilirim.onla özel sohbet etmeyeyim,fazla gülmeyeyim.offf bakalım neolcak

gözümde canlandırdım da tam boğazı sIkIlacak birisine benziyor =))
Şİmdi bu bir de sizi tatile göndermediği için iyice seviniyordur.
Yanında sakın tatile gidemediğiniz için üzüntülü olduğunuzu belli etmeyin.
Eşim izin alacak gideceğiz yine bir yerlere falan deyin ki sinir olsun aklinialirimsmile

laf sylesen diyecek ki bana şunu dedi bunu dedi eline koz vermiş olursun ama soğuk davranrsan
elinde delili olmaz rahat edemez mecburen başka yerlere gider anladıgım kadaryla kalbi kırılmasın diye hep alttan almışsınız yumuşak davranmışsınız anlayışla karşılamışsınız diğerlerinde değil de sizde kalmayı tercih ettiğine göre

Beni biraz daha anlamanız için ufak ama midemi bulandıran bir hareketini daha anlatayım..Düğünden sonra babasının evine geldim gelinliğimle .Kalabalıkta oturdum adettendir burada.Sonra başka odaya geçtim.yanıma genç kızlar geldi ir de o.Sonra eşim de geldi bana sigara uzattı.Eşimle ben sigaralarımızı yaktık.Bu kızda uzun bir etek altına file çorap giymişti.benim oturduğum yerin yanındaki yatağa oturup eteğini biraz kaldırarak bacak bacak üstüne attı.sonran eşime:" abi bana da bir sigara ver" diye emretti.Eşimde "sen sigara kullanıyor musunki abime söylerim bak "dedi.Bu kız da :"kullanmıyorum ama şimdi içiçem neden içemeyim,ayrıca kocam bana kızamaz" dedi.Konuşma tarzı nasıl anlatatım hani dikkafalı gibi posta koyar gibi..sonra bana dediki "düğünden sonra kayınpederin köyüne gidecek misin dedi.Bende "evet görmek istiyorum köyü" dedim .Oda "kocam da bana gidelim dedi ama ben kabul etmedim,ne işim var köyde,köy sıkıcı olur pislik olur hiiiç çekemem kimse eni götüremez oraya "dedi.Ben de ona "sen zaten köylü değil misin köyde yaşamadınmı pislik diyorsun "dedim.Çenesini kapattı suratını astı sanki beni duymamış gibi davrandı yine terbiyesizlik yaptı..ya tamam bu basit bir olay ama böyle hareketlerden kişilik olarak uyuşmayacağımız ortaya çıkıyor ve ben mecburum 9 güne allahım bana sabır ver ya

çok haklısın ben en iyisi öyle yapayım.iyi fikir

Biletleri aldık iptal edemeyiz dediklerinde siz de "biz de biletimizi aldık, otelin parasını da ödedik" deseydiniz ya...

kaul etmemek gibi bir seçeneğim kalmadı ki.Tatile gidicez dediğimiz halde iptal edin,kalacak yer yok diyor adam.Nasıl vericem ağzının payını onun seviyesine inmek istemiyorum ki

ee evinize gelen misafiri davranışlarınızla soğutmaya çalışmak onların seviyesine inmek olmuyor mu? ayrıca ikide bir o kızı anlatmanıza anlam veremiyorum, yok eteğini kaldırdı filan. yüzlerine de yumuşaksınız gibi geldi bana. bence tavrınızda var bir ikilem.

zaten yumuşak davrandığı için ona herşeyi diyebiliyor 9 günü onda geçirmeyi planlıyor
diğerlerinde neden planlamıyor demekki diğerleri ona agzının payını vermiş
en azından yüzüne bişey diyemiyorsa soğuk davransınki tavrından anlasın istenmediğini
ben de insanların yüzüne herşeyi patpat diyemem ama beden dilimle memnuniyetsizliğimi ifade ederim karşı taraf anlar

kesin sizi kıskanıyor abla demediğine göre birde şöyle der: ben hayatı okumuşum. bilirim bu tipleri aman uzak olsun benden, karekteri zayıf kişiliksiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…