15 tatilde kendi memleketime gidecektim..ablası telefon etti "teacher sakın bir yere plan yapma senin yanına gelicem" dedi..gelme diyemedim.3 çocuğuyla gelicek.Ben ailemle vakit geçiremiyorum..Kışlarıda babası bende kalıyor.diğer oğlunun yanına gitmiyor.neymiş diğer gelin surat asıyormuş..tamam kayınpederimi seviyorum allah razı olsun ondanda..niye hep ben yaa.ben kendi memleketime gidemicekmyim yada kocamla başbaşa biryere..size içimi döküyorum yapıcak bişeyim yok
sanki eşinizin haberi var gibi bi ağzını yoklayın bakinya iyide hep böylemi olacak ne zaman tatil olsa size emrivaki yapılıyor tatile çıkmanız istenmiyor bu duruma bi dur demek lazım.yasakkelimehep plan yapma ben geliyorum deniliyor ne bu canım böyle çok ezdirmişsiniz kendinizilmaz:
evli değilim ama valla billa empati yaptım.... ve kendimce bulduğum çözümler...
1) onlar gelmeden önce kendi anne babanı bir şekilde ikna edeceksin ve onlar gelecek. eltinler de geldiklerinde vede kalacak yer olmadığından hooooppp diğer akrabalara uçacaklar...
2) yine onlar gelmeden bir gün önce aksilik bu ya! bir yerlerini sakatlayıvereceksin. ama özellikle ayaklarından birini olursa daha makbul... böyle bir durumda ev temizliğiydi, mutfaktı bilmem neydi hakgetireceğinden ve sen istirahat etmek için sürekli ayağını havada tutmak zorunda olduğundan sevgili elticiğin evin bütün angaryalarını halledecek ve bana kalırsa 2. gün "diğer akrabalara da bir uğramak lazım" diyerekten gidecek....
aklımı seveyim beee
.tatile gitcez dediğiniz halde zorla geliyorlarsa yapacak birşeyiniz kalmamış.bence sen birşey yapıp da eşinle kötü olma.kendini ezdirme tabi de sen normal davranırsan eşin onun yaptıklrını görür ve seni haklı bulur.
kaul etmemek gibi bir seçeneğim kalmadı ki.Tatile gidicez dediğimiz halde iptal edin,kalacak yer yok diyor adam.Nasıl vericem ağzının payını onun seviyesine inmek istemiyorum ki
valla ben evliyim ve direk empati yaptım
önce gerekirse kocanla kavga edeceksin bir kere bayramda tatile gideceğinize göre biletleri aldınız yerinizi ayırttınız hatta ödeme yaptınız belki ben vaz geçmem diye tutturacaksın başka türlü olmaz bu erkekler başka türlü bu işlerden anlamaz
ben olsam zaten ben annemlere gidiyorum o zaman sen kal abine bak der çeker giderdim arkama bakmadan eşim sorun çıkarırsa da gerekirse inceldiği yerden kopsun derdim ne yalan söyleyeyim çünkü burada mesele tatil felan değil mesele ikinci plana atılmanız onu geçtim yok sayılmaız beni yok sayanı ben hiç saymam ,
eğer eşini ikna edebilirsen siz tatile gidin bir arkadaşın da dediği gibi yatak odanı kilitle evde kalsınlar hatta daha iyisi biz tatile gitmek zorundayız falan yerde filanca otel, öğretmen evi vs. var size yer ayırttık abinde rahat edemezsen orada kalırsınız kusura bakmayın demek
valla annem eltisinden öyle kurtulmuştu yazlığa gelip bi de hiç bişeye el sürmüyordu eltisi üstelik annem hasta ve eltisi annemden 12 yaş felan küçüktü annemde benim evde işlerim var siz kalın diyip yazlığın anahtarını verdi ev çok kirlenmişti ama yengem önünde hizmetçi bulamayınca bir daha gelip kalayım demedi
bence sana düğün günü bi bardak su vermeyi kendine yediremeyen bi insan için tatilini ertelemeye değmez bence kaçın gidin biz gittik deyin mecbur abisine gidecekler ne terbiyesiz kızmış o öyle ya....illa da gelirlerse gidemezseniz bence hiç yüz verme tersle bence sen terslemediğin için tepene çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?