Kaynımın kız arkadaşının yatıya kalması

bu konuda bir çok kişi konu sahibini eleştirmiş haksız bulmuş bence konu sahibi arkadaşımız kesinlikle haklı düşüncelere,endişelere sahip..
ben olsam bende rahatsız olurdum..orada hangi sıfatla kalıyor bende anlamadım.bu bizim gelenek göreneklerimizede ters bence..birincisi bu ikincisi..sonuçta siz nişanlı o daha resmiyete dökülmüş bir birlikteliğe sahip değilken rahat tavırlarla herşeyi bilir tavırlarında davranışları sanırım kim olsa rahatsız olurdu öyle bir kişiden..zaten konu sahibi arkadaşımızda o kişinin evde kötü birşey yaptığından değil..kendisine karşı tavırları ve duruşundan rahatsız oluyor ki eşi o evde yaşıyor tabiki kaygı duyacak..Arkadaşım bence sen seviyeni hiçbir şekilde bozma,ama gerektiğinde cevabını da ver çok da sessiz kalma ezdirme kendini..gerekirse k.validene bu durumdan rahatsız olduğunu syle en azından bilsin..

bir bayana bu kadar talihsiz cümleleri yakıştıramadım!Ne demek "ne meraklı kadınlar da var!"Burada kimse "aferin o kıza,çok iyi yapıyor git sen de o evde kal"mı dedi?Yoksa herkesin evi,mahremi kendine mi dedi.Aile hayatını beğenmediyse bitirir nişanı!Latin harfleriyle aranız yok sanırım..Ya da siz en iyisi "paragraf konularını" bir okuyun,gözden geçirin!!!Olmayan kelimeleri cümlelerimize eklemeyin!

bizim değer yargıları dediğimiz şey kişiden kişiye değişiyor ayrıca toplumun değer yargıları da zamanla değişiyor sabit kalmıyor. ben küçük bi yerde büyüdüm nişanlı bi kız nişanlısının ailesinin yanına kendi ailesi olmadan gidemez mesela. şimdi buna göre nişanlısının evine gündüz bile olsa tek başına giden bi kız hiç hoş karşılanmıyo. yani birilerini eleştirirken başkasının da bizi eleştireceğini unutmayalım. herkesin doğrusu farklıdır, tartışılır da ama doğru olmayan kendi doğrularımız bu diye birilerini karalamaktır.

Kaldı ki konu sahibi kendisi de gidiyormuş nişanlısının evine,ama gece kalmıyormuş.Farkı ne acaba?Sonuçta sen de girip çıkıyorsun.Hem o evde anne baba bulunurken ne kadar ahlaka zıt şeyler yaşanabilir ki?Yani gündüz gitmek "in" gece kalmak "out" mu?Diyorsunuz ki "O eve 3 ay sonra ben de gideceğim beni de düşünmeleri gerekir,rahatsız olur muyum diye"..Siz o ailenin düzeni üzerine yeni bir düzen kurmayı falan mı düşünüyorsunuz?Eşinizle ancak bir düzen kurabilirsiniz,ama kimsenin düzenini değiştiremessiniz.Kimseden yatıya kalacak misafir listesini önünüze sermeyi beklemeyin...

Cok haklısınız..

Kaldı ki, ayda 1 kalsa tamam ama 3-4 kere kalıyor gibi bir yorumda bulunmus konu sahibi..
Yani neye göre tamam veya degil?!
Yanlıs birsey varsa azlıgı veya cokluguna bakılmaz ki, bir kere de olsa, 5 kere de olsa yanlıs, yanlıstır.

ya bilmiyorum elin amerikalısı ingilizi bile kızarkadaşını kendi evine getiriyor anasının babasının dibinde yapmıyor yapacağını..ahlaki yönden kimseyi sorgulamam herkes dilediği gibi yaşar bu onun kötü ahlaksız olduğunu asla göstermez ama her ailenin kendine özgü kuralları vardır..yaşam tarzınıza evleneceğiniz kişinin ailesi uymuyorsa sorun çıkabilir evlilik böyle zor bişey..sizin bakış açınızla eşiniz bakış açısı ters olunca sorunlar çıkabiliyor..benim arkadaşımın eşi erkek kardeşiyle kızarkadaşını yatıya getirmiş mesela aynı yatakta yatmışlar böyle bi durum beni de gerer hoşlanmam ama kızada şöleydi böyledi demem...bilemiyorum ortada yapılacak bir evlilik olduğundan kültürel uyuma dikkat edin derim okadar

Tebrik ediyorum. Aynen benim kafamdaki seyleri cok guzel ifade etmissiniz. Ben soyleyince bazilari klavyemden cikan harflerin latin alfabesi degil baska bir alfabe oldugunu iddia ediyor, bilemiyorum artik cince mi yoksa arap alfabesi mi goruyorlar, ama herhalde sizin yazdiginizi okuyabilmislerdir.

Bkz"Latin alfabesi ile sanırım aranız yok".Manası:Okuduğunuz Latin alfabesi ile yazılan yazıdan yanlış mana çıkardınız.Yani alfabeyi yeteri kadar biliyor musunuz?demektir.Çince,Arapça....bunlar cümlemde geçmedi.Size geniş hayal dünyanızda mutluluklar.Ama yine de siz parağraf konularına bir çalışın...

Birinci olarak; kizi tanimadan yargiladigimizi iddia edenlere.. Evli veya nisanli olmaksizin, o aile ile hic bir akrabaligi olmaksizin, bir kiz rahatlikla haftanin uc dort gununu sevgilisinin evinde gecirebiliyorsa hakkinda bir fikir edinmem icin bu yeter. Bir kere bu kiz calisan biri, kendi evi var, ki haftanin iki uc gununu de orada gecirebiliyor-yani sokakta degil, olmez, merak etmeyin- oyle ise elalemin evinde diger kalan gunlerinde ne isi var? Orada da mi calisiyor para karsiliginda? Ac degil, acikta degil, kadin haklari ise bu, yarin ondan ayrildiginda ve baskasini buldugunda ayni sekilde onun evinde de kalmayi gayet normal bulacak bir yapisi var, hakkinda nasil bir fikrim olmasin? Var iste. Hayat tekerrurden ibarettir.
Ikinci olarak kadin haklarindan dem vuranlar, kadinlarin birbirini tutmadigindan yakinanlar.. Peki neden bu birlik tek tarafli? Nisanli kizin haklari nerde? Ben de ozunde feminist bir insanim, ama bu demek degildir ki her aykiri davranista bulunan kizi, kadini desteklerim. Bu bayanin yaptigi ozunde toplum kurallarina aykiri mi? Olay bitmistir. Yanlisi savunmam. Kadin kadinligini, erkek erkekligini bilmeli. Sinirsiz ozgurluk medeniyet demek degildir. Doganin kurali var, erkek kadinin pesinde kosar, kadin kendini sakinan taraftir, agir olan taraftir. Namus bacakarasinda mi diye serzenislerde bulunanlar olmus, kimse kizin orada kayni ile ayni yatakta yatip kiristirdigini iddia etmedi, herhalde davranislarini elestirdigimiz icin sizin akliniza bacakarasi gelmis hemen namustan bahsedilince.. Evet, namus bacakarasinda degil, kadinin agirliginda, davranisinda, tutumunda.. O yuzden siz once kendi kafa yapinizi elestirin, namus deyince hemen akliniza bacakarasi mi geliyor?
Sandiginiz gibi kadinlar dedikodu yapmaz her zaman, erkekler dedikodunun kralini yapar. Bir kiz kacamagini en yakin arkadasi ile cekine cekine paylasirken bir erkek kizla gecirdigi dakikalari butun arkadaslarina ballandira ballandira anlatmaktan haz duyar, tabiatinda vardir cunki. Tabi istisnalar kaideleri bozmaz, her iki taraf icin de..
Ucuncu olarak, daha onceki bir kac okudugum mesajda kizin kaynini kiskandigini iddia edenlere ve hatta ilerde karisini da sorun yapacagini iddia edenlere lafim, ne talihsiz bir yaklasim bu boyle.. Ama nisanlisini tabii ki kiskanacak. Kim kiskanmaz? Ayni evin icinde yabanci bir kizla yasiyor nisanlisi, bugun bitti dese kayni, hic birseyi degil bu kiz, el..
Neyse, herkesin ahlak anlayisi kendine, benim de iki yetiskin kizim var, Allah bana onlari sevgililerinin evlerinden toplamak nasip etmesin, kim kabullenebilyorsa, hak veriyorsa bunlari yasamak da onun nasibi bence. Herkesin aklindakini, kalbindekini kendine..

Korkmakalbim hanfendi, kelime takintiniz var herhalde.. Yazdiklarim cok acik ve net, aynen sizin de.. gordugunuz gibi quote kullanmamisim kasdettiginiz paragraflar hangisiyse, demek ki yazilanlardan anladigimi yazmisim. Nerelere takildiginizi da cok iyi biliyorum, mesela "yasak" kelimeme, degil mi? Evet, ozellikle yazdim, siz ve bircok fikirdasiniz o kadar ustune basa basa yazmissiniz ki kiza "seni ilgilendirmez!" diye, ben bundan "sana ilgilenmek yasak!" anlamini cikartiyorum. Benim yazdiklariniza bakis acim ve yorumum bu. Ayrica bence siz paragraf calissaniz daha hayirli olur. cince arapca hakkinda yazdiklarimi anlamamissiniz bak.. Bir daha okuyun, "cumlenizde gecti" diye mi yazmisim, yoksa "bilemiyorum, cince arapca mi goruyorlar" diye mi.. bol calismalar. Bir ara Idris ile Temel'in "Duz mantik" diye bir fikrasi var, internetten bulursaniz onu da okuyun.

Son düzenleme:
ne kadar çok okuduğunu anlama özürlü insanımız var
eğer aralarda kaçırmadıysam konu sahibinin derdi kızın ahlakı ,kızın ve ailenin ahlakının kendine ters düşmesi,bu yüzden nişanlısını veya ailesini tekrar değerlendirmek istemesi falan değil

konu sahibi..
kız nişanlıma sırnaşıyor rahatsız oluyorum
kız ortalıkta çırıl çıplak geziyor
herkesin ortasında alt alta üst üste sevişiyorlar (afedersiniz ancak açık yazınca anlıyorsunuz)
kız ahlaka aykırı davranışlarda bulunuyor falan demiyor

kızın arada hiçbir bağ olmadan o eve sık sık gelip gitmesi,kızın ve karşılığında ailenin sıcak davranışları ,kızın aile tarafından benimsenmesi ve onun da aynı şekilde aileyi ve evi benimsemesi
ailenin kıza bi nevi sahip çıkması,gurbette yalnız bırakmamasından bahsediyor

kızın o eve sık gelip gitmesi,aileye sıcak olması nasıl bir ahlaksızlık yaratıyor hala anlayabilmiş değilim
konu sahibinin tek derdi nişanlı olduğu halde aynı muameleyi görmemesi bence ve maalesef burda göründüğün gibi önyargılı her koyunun altında buzağı arayan biriyseniz de zor görürsünüz

bu durum sizi hiç ama hiç ilgilendirmez ,ha evlenince o evde yaşayacak olursunuz ancak o zaman o da sadece fikriniz söylemek şeklinde olabilir bu da ne kadar dikkate alınır bilemiyorum sonuçta o insanların evi orası,o zaman ayrı evde yaşayacaktınız
ama durum ilk cümlelerimdeki gibi ise,o zaman konuşacağınız kişi nişanlınız olmalı ona dile getirmelisiniz bu düşüncelerinizi

tayin nedeniyle,maddi nedenlerle ,bizim bilemeyeceğimiz o kadar çok nedenle aynı evde yaşayan çiftler veya aileler var ki bilip bilmeden burda ahkam kesenlere bi zahmet kendi işlerine bakmalarını tavsiye ediyorum

bende evlenmeden once gittim kaldi..birbirimiizi daha yakindan tanidik..ne var yani bunda???kizin ailesi ve kayinvaliden karismiyorsa size bisey dusunmek dusmez..

.......

haklısın zaten ben oyle susup oturucak bırı degılım huzursuzsam bır konuda gıdıp soylerım ama tatsızlık cıkmasın dıye ben sacmalıyorumdur dıye kımseye bırsey soylemıyorum
huzursuzsan bıle oyle herseyı dıle getırmek yanlıs bence sonra sen herseyı buyutuyor olursun...o senınle konusmuyormu sende onunla konusma soguk davranıyorsa snde aynısını yap emın ol o senı dha cok kıskanıyor senın ıs cıddıye bnmıs ya oda bak benıde sevıyorlar sahıplenyorlar havasına getırmıs ısı bn oyle anladım sen nısanlına hcbırsey soyleme snde onu gıcık edecek sekılde davran olsun bıtsın bırak o evde kalıyorsa da onun sorunu herkes ıstedgı gbı yasayablır tabıkı ama sonra sen dha kıymetlı olursun bn bna emınım rahat ol kafana takma

ayni evde kalmakta ne var ki?
halvete girmiyorsun alt tarafi ayni cati altinda oluyorsun...
bunda gunah ya da kabullenemeyecek bir sey yok

Tamam aynı evde kalınır gerçi buna bana ters ama kız ve erkek birlikte kalsınlar problem yok. Aynı evde sevgilisinin annesi, babası ve erkek kardeşi varken kalması çok ters. İnsanlar benim için ne düşünür diye biraz çekinmesi lazım.

sizi neden ilgilendiriyor anlamadim..kayninizin özel hayati sizi baglamaz.....

aynen öyle..

sizin ne ilgilendirir ki neden rahatsız oldun ev onları evi.size aykırı gelen onlara normal gelebilir.,

bunda sorun edicek senlik hiç bir şey yok canım, sanırım kızı kıskanmışsın..

seninle ilgili bi durum yokkk

Son düzenleme:

belki geniş mezhebe sahip bir kız.rahat bir kız olabilir.herkes aynı olmayabiliyor canım

Kim anlama ozurlu belli. Kizin eve sik sik gelip gitmesinden degil, kalmasindan bahsediyoruz. Kiz o evde ogullarindan birinin sevgilisi sifatiyla kaliyor, yoksa ac-acikta kaldigi icin degil. Kizi sokakta bulup sahiplenmemis hic kimse, ogullarinin sevgilisi oldugu icin almislar evlerine. Onun zaten koyde de olsa bir ailesi var, sehirde yalniz kalip calisarak kendi hayatini kurmasi kizin kendi tercihi. Bu "ona sahip cikan aile" yarin ogullari ile arasi bozulsa "onu kapiya koyan aile" olmayacak mi? Laf..
Gordugum kadari ile yarasi olan gocunuyor yazdiklarimdan, normaldir. Bu forumda bunca kiz, kadinin icinde her turlu gecmise sahip insan olacak tabii ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…