kaynımın kumar borcu

Ben ödemezdim
Kaynım demek ki sorumsuz biri derdim, kendi ailemin geleceğini düşünürdüm ödemezdim
Hem bu tarz insanlar alışır, gider yine kumar oynar bizden veya sağdan soldan bekler
Alın terimle kazandığım parayı milletin kumarına vermem

Kumar borcu ödenince kurtulcakmıymış evliliği.Önce kendini kumar illetinden kurtarsın.Daha 4 aylık evlisin.Sana bile yansıtılmamalı bu durum.Daha evliliğini yaşayamadan kumar derdiylemi uğraşıcan.Ama kocan,kardeşine yardım etmek istiyorsa onun bileceği iş.Senden maddi bir beklentisi varsa yapma.

Ben gucum yeterse ve durumlari kotu olursa borc, yetistiremedigi icin olmussa oderim hatta her ayda yardimci olurum. Ama zevki icin colugun cocugun rizkini yatiricak kumara ickiye bilmem neye sonra ben oducem borcunu YAPAMAM. Gider fakirlere ac olan insanlara savasta olan insanlar yardim yaparim hayir islerim ama zevki icin yapilmis borcu odemem.

Kaynım yok kumar borcu olan bir kaynım olsa ödermiydim ödemezmiydim bilemedim şimdi ,konu sahibi arkadaşım kumar borcu olan kaynınız değilde kendi kardeşiniz olsa siz ne yapardınız yani siz kardeşinizin borcu olmuş olsa bir seferlige mahsus ödemek istermiydiniz eğer cevabınız evet ise eşinizde kardeşi olduğu için bir seferlige mahsus ödemek isteyebilir.

Bitek ben öderdim demişim sanırım durumum varsa da olsa bir saf benmiyim ya

yazık tek kalmışsın pıtır

cevap olarak ödemezdim.. hastane, kredi kartı, borç yine neyse.. zor durumda kalmıştır, bir kereye mahsus ödenir.. ama kumar ödemezdim sonu yok çünkü..

Her koyun kendi bacagindan asilir. Calissin, kredi ceksin odesin..

Bitek ben öderdim demişim sanırım durumum varsa da olsa bir saf benmiyim ya
Aslında yalnız degilsin galiba düşündüm de galiba param olmuş olsa 1 kerelere mahsus öderdim ve tedavi olması için yardımcı olurdum çünkü aynı durumda kendi kardeşimde olabilirdi yukarıdaki mesajımda ödermiydim ödemeZmiydim diye yazdım ama düşününce öderdim daha ağır bastı kayın yerine kendi kardeşimi koydum.

Son düzenleme:
Bilmiyorum.. Kaynım yok.. Ama olaya kardeş olarak bakacağım.. Kendi kardeşimin olsa; -rabbim korusun evlerden ırak- öderdim.. Kardeşime taptığımı herkes bilir. O yüzden eşim çıkıp, hmm senin kardeşin olsa öderdin, bu da benim kardeşim, ödeyeceğim, derse çıkaracak sesim olmaz.. Haklı da olur.. Çünkü ben kardeşimi temizlemek için eşimi bile silebilecek kapasitede biriyim.. O yüzden bir yanım öderdik diyor.. Tabi maddi durumla çok ilgili; k.çıma giymeye donum yoksa, nereye ödeceğim.. Param olursa tabi..

Diğer durum; çok çok çok param da olsa, ödememe durumum.. Zor da olsa kendi kardeşim için de düşünmeye çalışıyorum.. Sonuçta para gökten yağmıyor, belli bir emeğin mahsülü, birilerinin keyfi için emeğimi havaya atma fikri de beni üzüyor açıkçası..

kaynindan sanane canim niye onun kumar borcunu siz oduyosunuz. anasi babasi veya esinin ailesi odesin onlarin cocugu sonucta dimi. size ne ki ay sanki para kazanmak kolay bide kumar ya hastalik olsa neyse.kendi dusen aglamaz birak ne hali varsa gorsun eltinide kayninida kendi anasi bsbasi dusunsun bi zahmet...

Bireylere değildir kumar borcu, kartlara, bankalara borçlanmıştır.
Emin olun borcu 10.000 TL ise sizden isteyeceği rakam 12.000 TL dir.
10.000 TL ile borç kapatıp kalanı ile tekrardan şansını deneyecektir.:S
Bırakın kendi ödesin, zorluk çeksin, paranın kıymetini anlasın.

vicdanlısın takdir etmek lazım önce kendinizi koymak lazım ama bu kumar sen ödersin o tekrar eder ise ömür boyu ona çalışsanda yetiştiremezsin

Emin olun devamı gelir. Ödemeyin. Babamın arkadaşı kardeşinin borcunu ödemek için çalışıyor diyebilirim. Adam ölse de kurtulsam diye ağlıyor neredeyse. O borçlarla kaç daire sattırdı. Allah kimsenin başına vermesin çooook zor.

şu şartlar dahilinde hayır ödemem!
adam zevki sefa içinde yüzsün, kadınlar kızlar kumarlar... ben de çalışıp emeğimin karşılığı kazandığım paramı ziyan edemem ona....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…