Kaynımın patavatsızlığı

Sizin düşünce yapınız çok eskilerde kaldı. Ben büyüğü olur çekilirim kenara falan bana itici geldi bu muhabbet.
Neden çekiliyormuşsunuz? Hoş kimse iş yapmak zorunda değil de o ayrı bir mevzu.
Sizden çekecek belli ki kızcağız Allah yardımcısı olsun şimdiden.
Kaynınız haklı ama farklı bir cümle ile daha iyi ifade edebilirdi kendini neyse. Öyle nabza böyle şerbet diyorum.

Yanlis anlamissiniz olayi, hizmetci degil gelin geliyor aileye. Ben buyugu olarak cekilirim ne demektir yahu.. O kimseye zaten hizmet etmek zorunda degil ki. Ayrica sizin hamileliginizden eltiye ne ki. Esinizle siz dusuneceksiniz hamilelik surecinizi. Kimse sorumluluk almak dusunmek zorunda degil bunu. Kv le bayagi iyimissiniz zaten o yardim ederse eder. Ha bi de agir is yapamam demissiniz , sonra da ailecek toplandiigmiz zamanlari diyorum demissiniz. Toplandiginizda ne gibi agir isler yapiyorsunuz ki ? Riskli hamilelik gecirirseniz evinizde oturursunuz, bundan eltinize ne. Daha yeni sozlenmis, hemen onun uzerinden planlar yapilmis,buna hakkiniz yok ki. Sessiz biriyim demissiniz ama oyle biri bu laflari soylemezdi.

Doktorunuz bu hafta dinlenin demiş. Gelin gelene kadar geldikten sonra dememiş. O gelene kadar inşallah bebeğiniz olmuş olur zaten.
Kaldı ki siz iş yapmıyorsanız bunu yerinize yapmak zorunda olan kişi yeni gelin değil, kv nizdir. Herkes kendi evinin işini yapsın.

Canım sen anlamadın galiba iki yıldır çocuk için tedavi oluyorum bir düşügum var bu haftada aşılama oldum eğer hamile kalırsam bolbol dinlenicem ağır iş yapmiycam
Ya hu bundan eltinize ne. Eltiniz mecbur mu çay doldurmaya vs iş yapmaya. Siz yapıyorsunuz diye onu mecbur tutamazsınız ki.
Bu arada bende büyük gelinim, iki eltim var hiç böyle bir yorum yapmadım. Beni ne ilgilendirir.

Gelip gidip yormasınlar o zaman yeni gelin çay koyar da neymiş biz de yeri gelir kp hizmet eder yeri gelir kv yeri gelir gelin olarak ben yeri gelir eşim yani çocukları. Herkes yapar yani bişeyler yemekte serviste vs. Kimse ayağına beklememeli, beklentiyi yükseltmeyin. Şimdi Bayburtlu bi arkadaş gelirse karışır buralar

Doktor sen bol bol dinlen eltin iş yapsın mı dedi?

Toplanıldığında yapılacak işler kısıtlı zaten. Sofrayı toplama, bulaşıkları yıkama, çay-tatlı servisi yapma. Bunlar ağır iş değil.

Ağır iş asıl kendi evinde. Süpürüp silmek, eşya çekme vs. Sen geri çekildiğinde işleri yapması gereken bu durumda aynı evi paylaştığın EŞİN oluyor eltin değil.

Kaynın kendisi bayburtluya bulaşıyor o ne olacak :))
Gereksiz takmışsınız, benim evimde kimse bir iş yapsın istemem düzenim bozuluyor. Ben de gittiğim yerde yapmıyorum. Kimseden de bir laf duymadım. Hem çay koymak nedir ki? Aşırı basit bir olay.

ayni evde mi yasiyorsunuz sanki sabahtan aksama kadar kv hizmet ediyormusunuz gibi yazdiniz

Benim elti de benzer bir cümle kurmuştu. Eşim de "ev işlerini üstlenmek zorunda değil idrak. Canı isterse yapar, istemezse yapmaz onun bileceği iş." Dedi. Şimdi eşim de mı patavatsız oluyor. Elti de aynı sizin gibi küsmüştü. Kusura bakmayın ama siz haksızsıniz. Daha tanımadığınız biri hakkında şimdiden böyle emrivaki yapmanız garip.

Kendi evinizde kendi isinizi yapsaniza, kimseye minnet etmeyin.
Yeni geline boyle yaklasirsaniz araniz acilir kötü olmayın.

Senin ağzına sağlık. Tercüman olmuşsun

Ben de kaynınızı patavatsız zannettim başlığı okuyunca.. küçük gelin yapsın diyerek resmen laf aramışsınız. Sevimli anlatarak olayı yumusatamazsınız. . Söyleyene değil söyletene bak derler. Kaynınızı tahrik etmişsiniz. Eğer durumunuz özelse eşiniz yapar. Yeni gelin değil. Oģullar dururken geline sıra gelmiş. Büyük gelin atlamış küçük olana kalmış. Eşiniz sizin ailenize hizmet etmek zorunda değil dimi.... Ama henüz evlenmemiş gelinin bu konudaki performansı ortamlarda tartışma konusu oluyor.. yapmak zorunda degil. Hele sizin özel durumunuz kimseyi bağlamaz. . Kalksın eşiniz yapsın..

Yok öyle değil durumumu açıkladım aşılama oldum bu hafta doktor bolbol dinlen dedi bir düşügum olduğu için riskli gebelikler geçiriyorum

Canım sen anlamadın galiba iki yıldır çocuk için tedavi oluyorum bir düşügum var bu haftada aşılama oldum eğer hamile kalırsam bolbol dinlenicem ağır iş yapmiycam

İyi de ne farkeder ki. Çay koymakla bunun bi alakası yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…