• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynımla eltimin aldığı çamaşır makinası için teşekkür etmem gerekir mi?

Ben telefonu kapatırken bile iyi günler teşekkür ederim diyorum. Çağrı merkezinden kalan bir alışkanlık :ssz:

Bence kaynın ve eltin bir jest yapıp hediye almış, tabiki teşekkür etmelisin. Teşekkür karşılıklı memnuniyet doğurur. İhtiyacınız olan bir şeyi almaları da daha iyi değil mi? Eşim zaten alacaktı mantığıyla düşünmektense sizi bir yükten kurtarmış ve evinize gereksiz bir şey almamışlar diye düşünmek daha mantıklı. Şimdiden elti kayın kaygısı ya da önyargısı yaşamayın bence. bu tutum ileride sizi zora sokabilir ve bu zorluğu kendiniz yaratmış olursunuz. şayet kız tarafından böyle bir hediye gelse daha pozitif ve şükran dolu yaklaşıp yaklaşmayacağınızı düşünün.

eşimin yaşlı bir halası bana çetik hediye etmişti. ne çetiğe ihtiyacım var ne çetik(patik) giyerim ama teşekkür edip hemen ayacıklarıma geçirmiştim, kadıncağız çok mutlu olmuştu. hala adımı anar ve beni çok sevdiğini söyler. bence sevgisi de ordaki anlık davranışımdan kaynaklanıyor:)) hediyeleşmek sevgi doğuruyor. vermek de verilen hediyeyi uslubunca almak da...

Size, birçok gelinin görmediği güzel bir jest yapmışlar. Siz de teşekkür etmelisiniz. Teşekkür etmemeniz hem yanlış anlamalara yol açar hem de büyük bir kabalık olur. ayrıca teşekkürünüzü de geciktirmeyin çünkü iki taraf da bir teşekkürün çok kıymetli olduğu zannına kapılmasın...

nasıl ya:27:
size hediye alınmış teşekkür etsem mi diye sordunuz değil mi:27:
yanlış mı okudum :37:

etme teşekkür filan ,ne gerek var ,hatta ara deki bu ne şimdi ,buna ihtiyacımmı vardı benim ,sen bana ne demek istiyorsun ezikmiyim ben :1::1::1::1::1::1::1::1::1:

yani şimdi birde diyorlar ki bu kk kadınları neden asabi ...

Herkes yazmıştır zaten, tabiki teşekkür etmeniz gerekli. dışarıda paramla yerken içerken, bahşiş bırakırken bile garsona teşekkür ederim. yanlış anlamayın ama böyle bir konu açmanız bile bana ilginç geldi.

düğünümüze az kaldı

onlar almasa nişanlım alıcaktı. yani her halükarda bir çamaşır makinası alınacaktı.

ne diyorsunuz?

tabiki gerekir
her halükarda alınacaktı ama onlar almış jest yapmışlar

düğünümüze az kaldı

onlar almasa nişanlım alıcaktı. yani her halükarda bir çamaşır makinası alınacaktı.

ne diyorsunuz?

bunu burada sorman bile hata peygamberimiz hem hediye geri çevrilmez hemde teşekkür edin demiş.. bence anında etmen gerekir hem bu kadar erken bilenme kaynınlara...

ee adı üstünde hediye , olmadık bişey alıcaklarına ihtiyacınız olan ev hediyesi alınmış tabiki gerekirr ,neden sorduğunuzu anlayamadım

Tabikide teşekkür etmeniz gerekir hediye sonuçta nişanlınızda alabilir ama onlar almış ufakta bir hediye değil maddi olarak bence güzel bir düşünce yardımcı olmuşlar bir nevi.

Almak zorunlulukları yok.
İçlerinden gelmiş, hediye almışlar.
Tabiki de teşekkür etmelisiniz.
Nişanlınızın almasıyla onların almasını bir tutmayın.

E bi zahmet canim tbıkide tsk edicen bunu sormadan akil edeblrdn...

Her halukarda bir makina alınacak tabiki, ama dediğiniz gibi bu nişanlınızla sizin göreviniz, çünkü o evde siz yaşayacaksınız. Kaynınızla eltiniz sizin evinizde yaşamayacağı için hediye oluyor haliyle ve bence bu yüzden de teşekkür edilmeli.

Tabi ki de teşekkür et ağzın aşınmayacak ya, hem onlar da daha memnun olurlar :21:

bi şekilde tabiki alınıcaktı ama incelik gösterip sizin evinizin ihtiyacı olan bişeyi alıp hediye etmişler tabikide teşekkür etmeniz lazım

Böyle bir soruyu neden sorduğunu anlayamadım.

Hoş bir jest yapılmış. Saçma sapan hediyeler yerine işe yarar, ihtiyacın olan bir şey almışlar ne güzel..
Teşekkür etmelisin elbet.

Teşekkür etmekten imtina etmene sebep olacak şeyler yaşadıysan bilemem.

"Evladım biri sana bir şey verdiğinde teşekkür et." - Konuşmayı öğrendikten sonra ilk öğrendiğimiz şeylerden biri teşekkür etmek, ikincisi de özür dilemektir. Bu ikisini de cebinizden ödüyormuş gibi cimri kullanmanın alemi yok. :ssz:

Sizce de etmeniz gerekmiyor mu nişanlınızın alması başka eltinizle kaynınızın alması başka

teşekkür etmek bu kadar zor mu?Tabiki gerekir zaten alıncaktı gibi bir mantık yok nezaket gereği yapılmaso gereken bişe

sizin almış olduğunuz terbiye kuralları ne diyor?

birde bunun için konu mu açılır:53:

Kimin aldığı mühim değil..sonucta sizin için alınmış; tabiki teşekkür etmelisiniz

ayriyetten takı takmayacaklar diye mi böyle bir düşüncen var???

Arada kötü bir olay bile olsa alınan hediyeye teşekkür edilir. Hem alındığı duyar duyulmaz edilmeli ne zaman etmeyi düşünüyosunuz?

Her halükarda alınacak bir camasır makinasını onlar almışlar hediye olarak, bir teşekkürü cok görmezsiniz kendilerine herhalde.

peki sizce bir hediye için teşekkür edilmez mi?

sizi düşünmüşler makine almışlar kibarlık yapmışlar sizinse yapacağınız tek şey teşekkür ederim demek ve bunu soruyorsunuz.

Ya kırmızı kar yağdığında,yada çıkmaz ayın son perşembesinde,bi zahmet teşekkür eder herhalde :))

valla ben marketten domates aldığımda bile parasını ödediğim halde teşekkür ediyorum...

Ben telefonu kapatırken bile iyi günler teşekkür ederim diyorum. Çağrı merkezinden kalan bir alışkanlık :ssz:

Bence kaynın ve eltin bir jest yapıp hediye almış, tabiki teşekkür etmelisin. Teşekkür karşılıklı memnuniyet doğurur. İhtiyacınız olan bir şeyi almaları da daha iyi değil mi? Eşim zaten alacaktı mantığıyla düşünmektense sizi bir yükten kurtarmış ve evinize gereksiz bir şey almamışlar diye düşünmek daha mantıklı. Şimdiden elti kayın kaygısı ya da önyargısı yaşamayın bence. bu tutum ileride sizi zora sokabilir ve bu zorluğu kendiniz yaratmış olursunuz. şayet kız tarafından böyle bir hediye gelse daha pozitif ve şükran dolu yaklaşıp yaklaşmayacağınızı düşünün.

eşimin yaşlı bir halası bana çetik hediye etmişti. ne çetiğe ihtiyacım var ne çetik(patik) giyerim ama teşekkür edip hemen ayacıklarıma geçirmiştim, kadıncağız çok mutlu olmuştu. hala adımı anar ve beni çok sevdiğini söyler. bence sevgisi de ordaki anlık davranışımdan kaynaklanıyor:)) hediyeleşmek sevgi doğuruyor. vermek de verilen hediyeyi uslubunca almak da...

Size, birçok gelinin görmediği güzel bir jest yapmışlar. Siz de teşekkür etmelisiniz. Teşekkür etmemeniz hem yanlış anlamalara yol açar hem de büyük bir kabalık olur. ayrıca teşekkürünüzü de geciktirmeyin çünkü iki taraf da bir teşekkürün çok kıymetli olduğu zannına kapılmasın...

etme teşekkür filan ,ne gerek var ,hatta ara deki bu ne şimdi ,buna ihtiyacımmı vardı benim ,sen bana ne demek istiyorsun ezikmiyim ben :1::1::1::1::1::1::1::1::1:

yani şimdi birde diyorlar ki bu kk kadınları neden asabi ...

arkadaşlar merhaba
normal şartlar altında teşekkür edilmeli mi diye merak ettiğimden çok fazla detay vermemiştim.

ama şimdi detayları da veriyim

nişanlım bana bulaşık makinesi ne zaman gelicek diye sordu. kp kv kaynım eltim hepsi oradaydı. ben de dedim ki "seni bekliyorum bulaşık mak alındı sadece getirip kurucaklar" yani nişanlımı beklediğimi kastettim. yani daha eve bir sürü mobilya alınacak kurulacaktı o zaman.

o anda eltim atladı alala neden bekliyosun ki ne ilgisi var

ben de dedim ki tüm beyaz eşyalar aynı gün kurulsun her gün bir tanesi gelmesin dedim. çünkü nişanlımın da alacağı beyaz eşyalar da var.

eltim bunu yanlış anlamış herhalde ki kaynıma dönüp hemen bu hafta alalım o zaman dedi bir triplere girdi. soğuk bi rüzgar esti. ben o anda eltimin yan lış anladığını anlamadım sonradan jeton düştü.

çünkü ben orda nişanlımı bekliyorum dedim meğersem eltim eltimlerin çamaşır makinesini almasını bekliyorum sanmış.

kel alaka yani.

ben ordan ayrılır ayrılmaz beni yanlış anladılar dedim ben öyle demek istemedim dedim. ben niye onların alıcağı çamaşır makinesini bekliyim dedim sonuçta hediye dedim.

bu arada ek bilgi: eltim çok fazla fikir vermeyi sever. her konuda bir fikri vardır susmadan duramaz illa iyi niyetli ya da kötü niyetli bilemem her konuya atlar anlatır da anlatır . öyle de yapabilirsiniz böyle bişey de var bakın şuraya da gidin mutlaka vesaire vesaire... ben de bu durumdan çok hoşlanmadığımı söylemiştim nişanlıma.

bunun üzerine bir daha yüz yüze gelmedik ne eltimle ne kaynımla. geçenlerde bir gün aramak durumunda kaldım o telefonda o kadar soğuk konuştu ki anlatamam. davetiyelerin üzerinde sayın x x ve eşi mi yazdınız yoksa eşinin ismini de ayrıca belirtmiş miydiniz diye aradım. "bilmem siz bilirsiniz" dedi sustu. buz gibi soğuk konuştu. ama tabi ben nişanlıma soğuk konuştu benimle demedim çünkü inanmazdı.

valla siz ne dersiniz bilmem ama bir çamaşır makinası alıp da bunun suratını yapacaksa yapılan iyiliğin hiçbi anlamı yoktur benim için.

nişanlım kalkıp bana teşekkür etmedin et derse sen etmedin mi demeyi düşünüyorum. evet ettim derse ee o zaman? diycem.

kız tarafının alacağı eşyaların hepsini annem peşin aldı. annem mecbur muydu? o da anneme teşekkür etseydi o zaman her alınan şey için...

işte böyle...

Son düzenleme:
Teşekkür etme konusunda neden tereddüt ediyorsunuz ve soruyorsunu asıl bunun altında yatan sebep önemli. Ne yaşağınızı bilemiyoruz geçmişte bir sebebi varsa biz de ona göre size yardımcı olabiliriz ama ne olursa olsun teşekkür edilmeli.

kendince bu kadar uzun bi savunma yapmışsın e etme o zaman, ben kendi adıma ne olursa olsun teşekkür ederdim, anne babanın aldığı ayrı kardeşin aldığı ayrı, almayadabilirlerdi, bi yanlış anlaşılmayı büyütmeye gerek yok

Esim zaten alacakti diye dusunmeniz biraz memnuniyetsizlik gibi geldi ya da borclu gibi kalmak istemiyorsunuz boyle dusundugunuze gore.Ama bu bir hediye.Soyle yapacaktik boyle edecektik yerine bir tesekkur etmelisiniz.Camasir makinasi bir ihtiyac ev icin.Cok guzel dusunmusler.

arkadaşlar merhaba
normal şartlar altında teşekkür edilmeli mi diye merak ettiğimden çok fazla detay vermemiştim.

ama şimdi detayları da veriyim

nişanlım bana bulaşık makinesi ne zaman gelicek diye sordu. kp kv kaynım eltim hepsi oradaydı. ben de dedim ki "seni bekliyorum bulaşık mak alındı sadece getirip kurucaklar" yani nişanlımı beklediğimi kastettim. yani daha eve bir sürü mobilya alınacak kurulacaktı o zaman.

o anda eltim atladı alala neden bekliyosun ki ne ilgisi var

ben de dedim ki tüm beyaz eşyalar aynı gün kurulsun her gün bir tanesi gelmesin dedim. çünkü nişanlımın da alacağı beyaz eşyalar da var.

eltim bunu yanlış anlamış herhalde ki kaynıma dönüp hemen bu hafta alalım o zaman dedi bir triplere girdi. soğuk bi rüzgar esti. ben o anda eltimin yan lış anladığını anlamadım sonradan jeton düştü.

çünkü ben orda nişanlımı bekliyorum dedim meğersem eltim eltimlerin çamaşır makinesini almasını bekliyorum sanmış.

kel alaka yani.

ben ordan ayrılır ayrılmaz beni yanlış anladılar dedim ben öyle demek istemedim dedim. ben niye onların alıcağı çamaşır makinesini bekliyim dedim sonuçta hediye dedim.

bu arada ek bilgi: eltim çok fazla fikir vermeyi sever. her konuda bir fikri vardır susmadan duramaz illa iyi niyetli ya da kötü niyetli bilemem her konuya atlar anlatır da anlatır . öyle de yapabilirsiniz böyle bişey de var bakın şuraya da gidin mutlaka vesaire vesaire... ben de bu durumdan çok hoşlanmadığımı söylemiştim nişanlıma.

bunun üzerine bir daha yüz yüze gelmedik ne eltimle ne kaynımla. geçenlerde bir gün aramak durumunda kaldım o telefonda o kadar soğuk konuştu ki anlatamam. davetiyelerin üzerinde sayın x x ve eşi mi yazdınız yoksa eşinin ismini de ayrıca belirtmiş miydiniz diye aradım. "bilmem siz bilirsiniz" dedi sustu. buz gibi soğuk konuştu. ama tabi ben nişanlıma soğuk konuştu benimle demedim çünkü inanmazdı.

valla siz ne dersiniz bilmem ama bir çamaşır makinası alıp da bunun suratını yapacaksa yapılan iyiliğin hiçbi anlamı yoktur benim için.

nişanlım kalkıp bana teşekkür etmedin et derse sen etmedin mi demeyi düşünüyorum. evet ettim derse ee o zaman? diycem.

kız tarafının alacağı eşyaların hepsini annem peşin aldı. annem mecbur muydu? o da anneme teşekkür etseydi o zaman her alınan şey için...

işte böyle...

Herşeyi birbirine katmışsınız. Elti yanlış anlamış, elti soğukmuş, sonucta eşinizin abisinin eşi. Size hediye almış, teşekkür edince ağzınız mı yara olacak. Nişanlınızı neden mahcup ediyorsunuz.

Anneniz peşin almış siz değil, yani kolay değildir birşeyleri öyle alıp birilerine hediye etmek.

kanlı bıçaklı olsam da ne olursa olsun bana hediye almış bir insana teşekkür ederim ama siz etmeyecek gibisiniz savunmanızdan bu anlaşılıyor.o zaman diyecek bir şey yok.

elti yalnış anlamış bilmem ne olmuş ama sonuçtaada almış tabıkı teşekkür edilir

siz eltınızı ömür byu görmek zorunda kalacaksınız bence şimdiden soğutmayın kendınız hemde böyle yalnış anlama meselesınden

Teşekkür etmezsen sorunlar büyüyecek, soğukluk artacak.Ne faydası olacak ki ?

siz şimdi o çamaşır makinasına da gıcık olursunuz...

takmışsınız ya bir kere..

çamaşırların temiz olmamasından zavallı makine suçlu olur.

yahu anneniz peşin almış alacak tabi...

eviliklerde maddi külfet olarak birinci derecede çiftler sorumludur..

herşeyi onlar yapmak zorundadır.

Bizim geleneklerimize göre aileler de yardımcı olur..Zorunluluk olmasa da toplumda genişçe kabul görmüştür.

kardeşlerin ise hiç bir maddi yükümlülüğü yoktur..

aldıkları şeyler tamamen jesttir..

çamaşır makinası aldıklarına göre de bu jesti doğrudan size yapmışlar..

bir teşekkür etmek çok mu zor?

3- 4 yaşındaki çocuklar bile kendilerine 2 kuruşluk bisküvi verildiğinde teşekkür edecek edecek görgüye sahipler.

içinizi fesatlıktan arıtın biraz

Back
X