• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynımla eltimin aldığı çamaşır makinası için teşekkür etmem gerekir mi?

Ne kadar şanslısın. Sonradan surat yapsa da kadın sana bir hediye almış. Üstelik öyle ucuz şeyler de değil bunlar.
Senin çevrende, evlenirken bırak akrabalarının abisinin,ablasının bile elini bir şeye sürmeyen arkadaşların olmamış herhalde?
İnsanlar parasız evleniyorlarda , akrabaları bir çöp yardımında bile bulunmuyorlar.
Benim şahsen bir arkadaşım var, eşinin abisi bir iğne almamış. Çocukları oldu bir altın bile takmamışta 20 tl sıkıştırıvermişler ellerine. Bez parası bile değil ki ...
Bu kadın el yanii.
Annem o kadar aldı diyorsun, Eşin teşekkür etmemiş. Etmesin,o eşin. Sen de sensin. O zaman o eşi seçmeyecektin.Yok böyle dava.
Anne-baba can. Alacaklar tabi durumları varsa, içlerinden gelmesi normal. Ama bu kadın senin eltin?
Hangi elti almış acaba ? Çok nadir.
Sen de bir teşekkürü ederken türlü bahaneler uyduruyorsun. Bir teşekkür etmek bu kadar zorken yuva kurmaya çalışıyorsun.
Yuva hoşgörü ve saygıyla ilerler. Nasıl yürüteceksin acaba merak ettim ?
Kadın büyük ihtimal senin o sözünü yanlış anlayıp bozulmuş, kırılmış. Bunu anlamak bu kadar zor mu ?
Büyükse senden abla dersin değilse ismiyle hitap edip, "ya X beni yanlış anladın sanırım. Ama ben onu kastetmemiştim, hediye için de çok teşekkür ederim.Sağolun." Dersin.
Hayır ben anlamıyorum, insanlara artık iyilikle yaklaşmak bu kadar mı zor oldu? Sen bu insanların yüzüne ömrün boyunca bakacaksın.
Haaa, ben dominant kadınlardan olup eşimi ailesiyle görüştürmeyeceğim triplerindeysen bilemem tabi.

Bir arkadaş ne kadar doğru söylemiş, ben bakkaldan domatesi parasını verip aldığım halde teşekkür ediyorum diye.
Harbiden öyle yani. Aile olmak kolay değildir, ama bir teşekkür etmek de hiç zor değil.
Sen daha teşekkür de bu kadar zorlanıyorsan, aile olmak adına ALLAH sana çok çok kolaylıklar versin canım.

Son düzenleme:
benim eltimle kaynım nişanımıza bile gelmediler, kv arabada yer yok demişler bunlara bunlarda kızmışlar gelmemişler taksi ile 10 dk mesafedeki yere

ben de büyük bir ev eşyası almıştım kardeşime. ..fiyata bakmadan dönemin en iyisi..Plazma, sinema sistemi ve digiturk..

Annemlerin almadığı kardeşimin alacağı bir şeydi. Böylelikle hayallerindeki balayına gittiler. Daha sonra da takılarımı falan da taktım.

bizim gelin bir türlü teşekkür etmedi...

Kendi arkadaşları bile wayy keşke benim de böyle görümcem olsa falan dedi..Gıcık kaptı tahminimce..

hoş benim ondan teşekkür beklediğim yoktu..

fakat teşekkür etse asaletini ve aile terbiyesini konuşturmuş olacaktı.

teşekkür etmediği için hasetliğini, sindirememişliğini ve tabi aile terbiyesini konuşturdu.

kanlı bıçaklı olsam da ne olursa olsun bana hediye almış bir insana teşekkür ederim ama siz etmeyecek gibisiniz savunmanızdan bu anlaşılıyor.o zaman diyecek bir şey yok.

ben de büyük bir ev eşyası almıştım kardeşime. ..fiyata bakmadan dönemin en iyisi..Plazma, sinema sistemi ve digiturk..

Annemlerin almadığı kardeşimin alacağı bir şeydi. Böylelikle hayallerindeki balayına gittiler. Daha sonra da takılarımı falan da taktım.

bizim gelin bir türlü teşekkür etmedi...

Kendi arkadaşları bile wayy keşke benim de böyle görümcem olsa falan dedi..Gıcık kaptı tahminimce..

hoş benim ondan teşekkür beklediğim yoktu..

fakat teşekkür etse asaletini ve aile terbiyesini konuşturmuş olacaktı.

teşekkür etmediği için hasetliğini, sindirememişliğini ve tabi aile terbiyesini konuşturdu.

Güzel görümce, güzel anne :) Msj kutunu bi temizle :D bi kadın al :D

baban sana bir ev alsa "teşekkür etmeme gerek yok, nasıl olsa ev alınacaktı, o almasa eşim alırdı" der misin? aynı mantık.. insanlar (küs ol olma, sev-sevme) sana bir iyilik yapıyorsa teşekkür etmelisin, biz bunu 2 yaşında falan öğreniyoruz sevgili konu sahibi :27:

bi de şu devirde anne-babalar bile eşya konusuna karışmaz elini sürmezken insanlar pahalı bir hediye almış,bir takı takıp geçebilirlerdi..

yani elti bu kadar art niyetli olsa bu masrafı yapmazdı ve karşısında alacağı şey bir küçük teşekkür ki onu alıp almayacağı da belli değil :26:

Teşekkür etmelisiniz tabi ki , bunu sormak abes . Güzellik yapmışlar bir masraftan kurtarmışlar sizi.

Teşekkür etmekle bişey kaybetmezsiniz.

Bende cidden bir şey var sandım o kadar uzun savunma yazısını görünce. Bir de kadının tarafından baksan keşke olaya
Yerinde sen olsan gücüne gitmez miydi?
Yüzyüze özür dilemen gereken yerde havadan sudan olmayan bir makine için teşekkür dahi etmiyorsunuz
Bence bu kul hakkıdır sebebi o kadar komik ki...
Gidin güzelce özrünüzü dileyin teşekkürünüzü edin
Eminim o bayanda bunu bekliyordur
Hem anne-babanın görevi çocuklarının yuvasını yapmaktır siz karşı tarafın aldığı şeylere teşekkür etmeyi başarabildiniz mi??

Teşekkür etsen incilerin dökülmez ... Görgüyle ilgili tabi :)

şanslılardansınız da farkında değilsiniz elini cebine atmayan aileler var çiftler kendileri yapıyor her şeylerini,
öyle surat yapacağına hiç almasa diyorsun biliyorum gıcık olmuşsun ya bir kere ama inan gıcık olduğun şeylere diğer sorunlar yanında çok basit kalır,hayatı şimdiden bu kadar ciddeye alır gıcık gidersen her şeye ne evlilik çekilir ne de hayat...
nezaketen de olsa teşekkür etmek erdemdir .

Hediyenin gerekliligi, buyuklugu, pahasi degil... Bir cop parcasi bile verilse size tesekkur edilir. Insanligin ve medeniyetin gerektirdigi budur. Bu yasiniza kadar insan icine cikmamis, medeniyet gormemis, hicbirsey ogrenmemis gibi bir soru sormussunuz kusura bakmayin. Ben de yadirgadim.

6 yildir kk'da gordugum en ilginc konular arasinda yerini aldi bu konu. :)

arkadaşlar merhaba
normal şartlar altında teşekkür edilmeli mi diye merak ettiğimden çok fazla detay vermemiştim.

ama şimdi detayları da veriyim

nişanlım bana bulaşık makinesi ne zaman gelicek diye sordu. kp kv kaynım eltim hepsi oradaydı. ben de dedim ki "seni bekliyorum bulaşık mak alındı sadece getirip kurucaklar" yani nişanlımı beklediğimi kastettim. yani daha eve bir sürü mobilya alınacak kurulacaktı o zaman.

o anda eltim atladı alala neden bekliyosun ki ne ilgisi var

ben de dedim ki tüm beyaz eşyalar aynı gün kurulsun her gün bir tanesi gelmesin dedim. çünkü nişanlımın da alacağı beyaz eşyalar da var.

eltim bunu yanlış anlamış herhalde ki kaynıma dönüp hemen bu hafta alalım o zaman dedi bir triplere girdi. soğuk bi rüzgar esti. ben o anda eltimin yan lış anladığını anlamadım sonradan jeton düştü.

çünkü ben orda nişanlımı bekliyorum dedim meğersem eltim eltimlerin çamaşır makinesini almasını bekliyorum sanmış.

kel alaka yani.

ben ordan ayrılır ayrılmaz beni yanlış anladılar dedim ben öyle demek istemedim dedim. ben niye onların alıcağı çamaşır makinesini bekliyim dedim sonuçta hediye dedim.

bu arada ek bilgi: eltim çok fazla fikir vermeyi sever. her konuda bir fikri vardır susmadan duramaz illa iyi niyetli ya da kötü niyetli bilemem her konuya atlar anlatır da anlatır . öyle de yapabilirsiniz böyle bişey de var bakın şuraya da gidin mutlaka vesaire vesaire... ben de bu durumdan çok hoşlanmadığımı söylemiştim nişanlıma.

bunun üzerine bir daha yüz yüze gelmedik ne eltimle ne kaynımla. geçenlerde bir gün aramak durumunda kaldım o telefonda o kadar soğuk konuştu ki anlatamam. davetiyelerin üzerinde sayın x x ve eşi mi yazdınız yoksa eşinin ismini de ayrıca belirtmiş miydiniz diye aradım. "bilmem siz bilirsiniz" dedi sustu. buz gibi soğuk konuştu. ama tabi ben nişanlıma soğuk konuştu benimle demedim çünkü inanmazdı.

valla siz ne dersiniz bilmem ama bir çamaşır makinası alıp da bunun suratını yapacaksa yapılan iyiliğin hiçbi anlamı yoktur benim için.

nişanlım kalkıp bana teşekkür etmedin et derse sen etmedin mi demeyi düşünüyorum. evet ettim derse ee o zaman? diycem.

kız tarafının alacağı eşyaların hepsini annem peşin aldı. annem mecbur muydu? o da anneme teşekkür etseydi o zaman her alınan şey için...

işte böyle...

Uzun uzun yazmissiniz da, birsey var sandim. O kadar sig meselelerle kinlenmissiniz ki... Incir cekirdegini doldurmayacak seyleri sanki biri mutlulugunuza, yuvaniza kast etmis gibi anlatmissiniz. Her seyden nem kapip insanlara soguyan kendinizsiniz, insanlarin inceligine de kilif bulup kabalik eden yine siz. Yukarda yazdiginiza gore zaten tesekkur etmeye niyetiniz yokmus ki, hatta nisanliyla senaryo planlari bile hazirlamissiniz. Zeytinyagi gibi uste bile cikacakmissiniz. Iyi ya iste? O zaman neden bize sordunuz? Butun bu vaktinizi kadina tesekkur telefonu ederek gecirseniz cok daha hayirli bir is yapmis olurdunuz kanimca.

Arkadasim karakter meselesi. Yetistirilis tarzi, terbiye, gorgu, kultur meselesidir bunlar. Herkes tesekkur edemez, ozur dileyemez. Biz burda arkadaslarla yargiladik, ama demek ki senin yetistigin cevre de o turlu. Bize dogal, refleks gibi gelen bir davranis demek size olaganustu geliyor. Cok ilginc, bir yasima daha girdim ama yurdumda her cesit insan var, saygi duymak lazim sadece. Savunmanizi da okuduktan sonra kayni ve eltiniz gozume o kadar iyi, olgun insanlar olarak gozuktuler ki inanamazsiniz. Cok yucelik etmisler, ben hakkimda sizin gibi dusunup konusan birine zirnik bile hediye edemezdim, bu da karakter meselesi iste. :)

Bana birisi yolda bulduğu bir taşı dahi verse hediye diye yine de TEŞEKKÜR ederim..

Size çamaşır makinesi almışlar yani bir de düşünüyormusunuz ne desem diye...

sabah komşunuzu gördüğünüzde 'günaydın' demeli miyim diye bir gün buraya başlık açar mısınız çok merak ediyorum :D

ya insana bi sakız bile verilse teşekkür edilir.. insanlar size çamaşır makinesi almış, teşekkür etmeli miyim diyorsunuz :D

yok etmeyin, boynunuzun borcuydu tabi ki alacaksınız, deyin bari :D

hey allahım ya bu insanlık nereye gidiyor böyle.. töbe töbeee

ahhh ahhhh bizim aıleden bırı bı çay kaşığı bıle almadı bıze görumcem eşimle bana ıkı kupa aldı çirkin de ıyyy başka da kımse ama hiç kimse çöp bıle almadı bız karı koca calısıoruz bız herseyımızı kendımız aldık ben görumceme yıne de teşekkur ettım almış sonucta ama kullanmadım köydekı eve goturdum :ssz::ssz::ssz::ssz:

bende abimlere bulaşık makinesi aldım ve yengem defaşarca teşekkür etmiştir. zaten alacaklardı mantığı ne kadar garip insanlar hiç üstlerine düşmezken kendi paralarından size hediye almışlar. Siz şimdiye kadar neler hediye ettiniz ?

Kimse kimseye bir şey almak zorunda değil ki... Ne güzel düşünceli davranmışlar, incelik yapmışlar. Takdir ettim doğrusu.
Ben olsam hem teşekkür eder, hem de ufak da olsa bir hediyeyle karşılık bile verirdim. Böyle şeyler akrabalık ilişkilerini ve sevginizi de güçlendirir diye düşünüyorum..

Oooowwwww simdiden disinizimi göstermeye ugrasiyorsunuz? Cok yanlis bi olayda olmus ama!!! Siz ciktiginiz gibi yanlis anladi heralde demissiniz nisanliniza demekki baya imali gibidiki bunu kendiniz bile fark etmissiniz yazik kadin napsin,üstüne hemen almislar yani sorun cikartmamis böyle bi tavirdan yada anladigi imadan (yanlis anlasilma olsa dahil) sonra vazgecebilirdide... Simdiden böyle yaparsaniz sonradan eltinin soguklugunada yakinmayin, gerci onada baslamissiniz yaaaa.... Ne zormus bi Tesekkür etmek hayret dogrusu...

Back
X