Kaynvalideler, Gelin Kzlarmz

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Kızlarımızın, Kayınvalide (Kaynana ):):) Görümce, Kayınpeder, Elti şikâyetlerini okudukça üzülüyor insan.

Bilmek gerekir ki bu böyle gitti böyle gidecek. Düzelmesi annelerden başlıyor .
Bir lâf vardır " Birşeyleri düzelteceksen Anneanneden başlamalı " Çok doğru ..
Bizler yetiştiriyoruz evlâtlarımızı ondan sonra da şikâyetlerimiz bitmiyor.

Öğretmişler bir kere " Büyüklere saygı, küçüklere sevgi "
Dememişler ki hak edene...Hakkınızı arayın kendinizi ezdirmeyin "

Bu kez,hakkımızı arasak.... Terbiyesiz , aile terbiyesi almamış derler ...
Ne yapsak suç, susarsak.... Ezik, pısırık.

Kayınvalidem vefat ettiğinde başsağlığına gelenler "sizi çok çok severdi yere göğe sızdıramazdı " dediler o ana kadar ağlamamıştım hıçkıra hıçkıra ağladım

"Neden şimdi, neden sağlığında bana belli etmedin, sevdiğini göstermedin, neden başkalarından duyuyordum"
Bunca yıla yazık oldu. Çok yalnızdım buralarda, hiç yanımda yoktu. Bense seviyeli ama sıcacık sevgimi sunmuştum bıkmadan.
Oğlunu ondan esirgemedim, eşimi seviyorsam onları da sevmeliydim. ıçimden geliyordu sahte değil, gerçekten seviyordum.

Ama onlar şartlanmış bir kere, el güneşleri herkese övgüler bize gelince sevgi PıNTıLERı...
Şimdi ellerden duyuyorum " sizi çok sever, övgüler yağdırırdı " Yazık çok yazık
Geçmiş olsun.

Ondardır ki Gelin kızımı çok seviyor, sık sık onu sevdiğimi dile getiriyorum. Hiç komplekse girmeden karşılığınıda fazlasıyla alıyorum.
Ruhum rahat, özgür bıraktım gönlümü. Benim sevgim hepsine yeter

Gelin kızımla ilgili ilişkilerimde sormak istediklerinizi seve seve paylaşırım.
Lütfen sizlerde paylaşın, birbirimize fikirler verelim ne dersiniz???

Son düzenleme:
ah ablacım çok doğru söylediniz...
benimde kayınvalidemle aram çok iyidir ve gerçekten severim kendisini...
onunda beni çok sevdiğini bilirim,hem söyler,hem belli eder...
karşılıklıdır saygı,sevgi...
çok şükür hiçbir problemim yok benim....
ama annemin bir tek gelini var...olabildiğince sevecen yaklaşır,karşılık beklemeden yapar herşeyi...
ama karşılığı bir güler yüz bile değildir,bir anne kelimesi bile değildir...
işte insanlar hakettiği sevgiyide saygıyı da kendileri kazanırlar...
düzelir diye annecimi avutuyorum ama düzeleceği de yok aslında...
kendi bilir,ileride anlar ama inşallah geç olmaz diyorum...
sevgiler...

Ablacığım çok doğru söylüyorsunuz bir güler yüz bir tatlı dil bile insanı nasıl yumuşatır öyle değilmi.
Ama bazen yaptığınız ufacıcık bir şeyin bile karşılığını göremediğiniz zaman çok üzülüyorsunuz.
Demek istediğim küçücük bir teşekkür bile insanı mutlu etmeye yeterde artar bile adınızın geçmemesi bile sizi üzer
Umarım herkes birbiriyle çok iyi geçinir herkes birbirine muhtaç iyi günde kötü günde bile birbirimizi kırmayalım
Sevgiler a.s.

Ben de aynı şeyleri yaşıyorum çok doğru dediklerin ama ne yapalım böyle gelmiş böyle gidecek Şeniz

Lütfen hiç olmazsa bizler çocuklarımızı yetiştirirken ve sonrasında dikkat edelim, izleyelim aynı hataları yapmayalım yaptırmayalım

Sagolsun benim kayinvalidem de beni cok hatta oglundan daha cok sevdigini her zaman söyler.Kayinbabam da beni kendi kizindan daha cok sevdigini söyler.Allah razi olsun onlardan...

Songül, gerçekten zamana bırakmak güzel ama hangi zaman ne zaman annen için zordur mutlaka bilirim
Sevgi pintiliği, geçmez gibi görünüyor kim bilir bir gün.

ank06, sizler beni nasıl onurlandırıyorsanız aslında ne kadar kolay bilmek gerek.hiç zor değil, seni beğeniyorum, seni seviyorum demek..
Kayınvalidelere, gelin kızlarımıza söylemek te o kadar kolay.
Bir de içinde hiç sevgi olmayanlar aman aman Allah korusun

Cüvcüvüm,böyle gelmiş böyle gitmesin sen iyi bir kayınvalide olacaksın ileride
Hepinizi öpüyorum oh! mis gibi :):):)

Ne kadar acı değilmi .Neden böyle olmalı .Her kayınvalide bir zamanlar kendilerininde gelin olduğunu hatırlasa ve gelinlerde zamanı gelince kayınvalide olacaklarını unutmasalar ve empati kurarak davranış sergileseler nasıl olur acaba .Özellikle kızı olan kayınvalideler gelinlerini kızlarının yerine koyup ona göre davransalar ama nerdeeeee.... Galiba kimse bu durumu ve kendini değiştirmeyi aklından bile geçirmiyor ne yazıkki.EĞİTİM ŞART DİYORUM .

Son düzenleme:

Ne mutlu sana Azerikızı Allah nazarlardan sakınsın.
Ama belli ki sende onların kıymetini bilenlerdensin. Çok memnun oldum canım

Ah! lereenim ne güzel yazmış, hatırlatmışsın geleceğin kayınvalidelerine ve kızı olan annelere...Ama nerdeeeee... Eğitim bizlerden yani annelerden başlayacak. Umarım

Ellerine sağlık Yeşilim..
Ne güzel söylemişsin beğeniyorum,seviyorum demek iki taraf için de hiç zor değil demişsin..
Evet hiç de zor değil,peki beğenmiyorsak,sevemiyorsak,gördüklerimiz,kulaklarımıza gelenler saygı duymamızı engelliyorsa,sizin için istenmeyen bir komşu teyzeden farkı kalmadıysa ne yapmalıyız?
Sadece eşimizin annesi değil,insan olarak sevmeliyiz insanları peki bunu dahi yapamayacak kadar katılaşmışsa yüreğimiz,son şanslar tüketilmişse?
Oturaklı ve bilge kişilikli büyükleri kıskanıyorsak,özel bir hayatımızın olamayacağı endişesini taşıyorsak?
Yüzünü bile görmediğimiz sanal dostlarımız bu söylediklerimizi açık yüreklilikle dinliyor ve anlıyor ancak söz asıl hedefe asla ulaşmıyor ulaşsa dahi hedef değil ok yara alıyorsa?
Bir fikrin var mı canım Yeşilim o zaman ne yapmalı?

Bana da kayınvalidemler "seni seviyorum demediler" yukarıda yazmıştım Ondandır bu konuyu açtığım tartışılsın istiyorum.sağol canım

İyi geçinenler kolay dile getiriyorlar sevgilerini ama sevdikleri halde söylememek acıtıyor insanı

Senin soruna gelince ... ( kim olursa olsun ) bittiyse, daraldıysa duygular o sevimsiz kışkırtmalar, sahte sevgi, riyakârlıklar , yürek kırılmaları, kapanmayacak yaralar açtıysa taaa yüreğimize.
o zaman karşılıklı yüzleşmek gerekir,öylede düzelmiyorsa kimseyi suçlamadan son kararı verir yolumuza bakarız kavgasız gürültüsüz .
eşimizin ailesiyse, bile bile evleniyorsak suç bizde değil midir ? biz değişmiyorsak karşı tarafın değişmesini nasıl bekleyebiliriz iki tarafta özveri olmayacaksa tek tarafta asla olmaz çok sabır gerekir.
Bilmiyorum anlatabildim mi, seni doğru anlamışmıyım.

ank06, sizler beni nasıl onurlandırıyorsanız aslında ne kadar kolay bilmek gerek.hiç zor değil, seni beğeniyorum, seni seviyorum demek..
Kayınvalidelere, gelin kızlarımıza söylemek te o kadar kolay.
Bir de içinde hiç sevgi olmayanlar aman aman Allah korusun

duygular karşılıklı olursa daha güzel olur ablacığım
ama ayrım olunca insanın yüreğine hançer gibi saplanıyor
birde yüzünüze söylenince gerisini siz düşünün

Evet Yesilim,bende onlara karsi iyiyim tabiiki.Mesela esim anneler gününde annesini hic aramaz(TR'deler onlar) ama ben 10 senedir hic aksatmadim arayip kutlamayi.Türkiye'ye gittigim zaman da mesela bavul bavul hediye götürürüm hepsine,tabiiki gider hepsini ben alirim.Iste böyle seyler.Allah saklasin ,dedigin gibi.

Madam, her iki damadına çok iyi kayınvalide. Kendi oğlunun çıktığı kızlara ııh!
Çocuğu bezdirmiş aynı evde oturacaklar mecburen İspanya'da. Madamı zor bırakır, başka eve çıkamaz da, kıyamaz.

Bazen anlatıyor bana " öyle herşeye karışma, bırak kendi hallerine " diyorum kabul etmiyor, kendinin her şeye karışmadığını söylüyor.halbuki az önce tenkit edip anlatıyordu.
Bir insan kendini hep haklı görüyor,düzeltme yoluna gitmiyorsa değiştirmek zor
Çocuk da aman koca adam oldu neredeyse çocuk diyorum.Erteliyor evliliği zaten oralarda herşey serbest beraber yaşıyorlar. Madam şimdi burada kız kardeşimde kalıyor da çocuk azıcık rahat ediyordur :):):)

Bende şanslıyım kayınvalide hususunda,
Sanırım sağlıklı bir iletişim için önyargıların olmaması gerekiyor, ne kayınvalide oğlum elden gitti diye geline cephe almalı, ne de gelin tüm kaynanalar aynı deyip baştan duvarlar örmeli..
Mesela ben kayınvalidemi sanki halam gibi, teyzem gibi kendi öz ailemden bir büyüğüm gibi seviyorum..
Sürekli yüzü güler, hiç olumsuz değildir, şikayet etmez, hep ne yapabilirim diye bakar..
Sonra çok olgundur, asla olumsuz bir sözünü duymadım.
Şimdi ben ne diyebilirim ki böyle bir insan için..
İyi kayınvalide kötü kayınvalide yok, iyi insan ve kötü insan var, ya da sadece birbiriyle anlaşabilenler yada anlaşamayanlar var...
Allah herkesi gönlüne göre versin.

ahh ahh.ne güzel şeyler yazmışsınız.bende severim kayınvalidemi ve kayınbabamı ama onlar beni daha çok severler bilirim de bunu. ama beni bunaltıyor fazla sevgi.tamam biliyorum onların artık yapacakları bir işleri yokkk benle avunuyorlar ama çok üstüme düşerler.çok soru sorarlar.ben alışmamısım öyle şeylere.gittiğim yerin hesabını vermek istemiyorum.tel konusmalarım dinlensin.bilgisayardaki sohbetlerim izlensin istemiyorum.ben zaten yanlış yapmamaya calısırım.oğullarını yapamazlar bana yaptıklarını o çünkü cevaplarını verir hemen.bense bişey demem kalpleri kırılacak diyee.şimdi burda şikayet etmek gibi oluyor ama ben istemiyorum aynı evde yaşamayı.ama kimse beni dinlemiyor.ben boğuluyorum fazla ilgiden.az olsun tatlı olsun istiyorum.korkuyorum bir gün patlayacağım taş taş üstünde kalmayacak diyee.

Ne güzel seviliyorsun, sende seviyorsun ...Gönül ayrı evlerde oturmanızı ister o zaman daha sağlıklı oluyor ilişkiler değil mi ? Beterin beteri var Seyma, eşinin bildiği vardır aynı evde oturmanızda. Sanırım katlanmak zorundasın... Onları hoş gör ,bu kadar sevilmek herkese nasip olmaz. Bak sitede kızlar neler çekiyorlar ,üzülüyor insan okudukça. Sevgiyle kal, şimdilik hoşçakal

" Büyüklere saygı, küçüklere sevgi" Böyle büyüdük ya! Biz büyüklerimizi saydıkça onlar neden küçükleri saymaz, es geçerler.

KK dostum benim, iyi ki seni de tanıdım.
Geçen gün hoşuma giden şu cümlen demişsin ki " Büyüklerimiz misafir bu dünyada affedelim "....

Bizler her zaman af ediciyiz de, ya o büyüklerden önce şu misafir olduğumuz yerden bizler göçer gidersek...
Neden hep biz böyle ince düşünelim de onlar bizim gibi düşünmesinler
Sanırım ben senin kadar duygusal değilim o cümlende

Bazı şeyler zorla öğretilmiş, belleğimize. Halbuki yaşayarak acıları, öğrenerek...
Yaşanmışlıklar bana yüzleşmeyi, tartışmayı, hayır demenin sakıncası olmadığını, karakter olarak, asla baş kaldıramam ama içten gelen saygıyı, emek verdiğim sevgiyi geri almamın hakkım olduğunu öğretti bana .

Canım, iyi yürekli insan, KK dostum.... Lereenim. Ne dersin ?

Son düzenleme:
Haklısın kk dostum sanada hak vememek elde değil ama bu birazda yapı meselesi galiba.Ben kendimi bildim bileli hep affedici oldum .Biliyorum belki böyle olmamalıyım ,çünkü hep ben verici oldum karşılığını çoğu zaman görmedim ama dedim ya yapı meselesi umarım değiştirebilirim :))Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…