Kaynvalideler, Gelin Kzlarmz

Esen, üzülmekte haklısın. Birbirinizi severken ayrılmak işin en acı yanı ...
Bir de şöyle düşün canım, iyi ki evlenmeden, çoluk çocuk olmadan su yüzüne çıkmış bazı konular

ınan her şeyde bir hayır vardır. Sakın üzülüp kendini harap etme. Nişanlın çok isteseydi bir çözüm bulurdu

Her şey gönlünce olsun

gecen ay eşimin kızkardeşi yeni bi yerde işe baslamıs haberımız bıle yok
işe basladıgı ılk gun eve davet etmememişim tel acıp ALLAH SENIN BELANI VERSİN ALLAH GÜN YÜZÜ GÖSTERMESİN diyen bi kadına
saygı sevgı hiç bişey duymuyorum
KENDISINDE NEFRET EDIYORUM ARTIK :1closedeyes:

imreniyorum kayınvalidesiyle iyi geçinenlere
benim annemde kayınvalide ama hiç benimki gibi değil.

ben severmiyim acaba kayınvalidemi
sanmıyorum günahım boyununa dedi bana
içimden konuşmak bile gelmiyor
ama eşim için saygıda kusur etmiyorum
nasıl olsa gün döner devran döner.

Çakırgözlü, bazen zamana bırakmak gerek sizi iyi tanımaları için.
Eşinizle bir problem olmadıkça, kayınvalidenizle ilişkilerinizi mesafeli yürütmekte yarar var.

canım cok tesekkur ederım her seyde bır hayır oldugunu bende dusunuyorum ama keske nısanlımla sorunlarımız olsaydı da ayrılsaydık dıyorum.nısanlım cozum yolu bulamadı maalesef.belkıde bulmaya calıstı ama annesı kabul etmedı.kadın ınanılmaz bır otorıte kurmus evde anlatamam sıze.neyse bunları konusmak ıcın ÇOOOOOKKK GEÇÇÇ.inşallah dediğin gibi hersey gönlümce olur.

Olsun Esen, budan sonra daha seçici, daha temkinli olursun

Umarım burada güzel haberlerle senin satırlarını okuruz

mrb bende aranıza yeni katıldım,benim kayınvalidemde beni hiç sevmedi bundan sonrada sevmez,ben 7 yıllık evliyim eşimle severek evlendik,çocuğumuz olmadı,iki kez tüp bebek yaptırdık yine olmadı tam üçüncüyü düşünürken eşimin ailesi eşimin beni ya boşamasını yada üzerime kuma almasını söylemiş,eşimde tamam demiş,yazıklar olsun onlara bütün emeklerim haram olsun diyorum çünki ben onların herşeyine koşturdum maddi manevi herşeylerine ama yinede beni sevemediler,tabi ben eşime asla öyle bişey olmayacağını söyledim çok fena kavga çıkardım,eşimde tamam unut o dediklerimi bi sinirle söyledim dedi ne kadar inandırıcı olurki,insan eşini savunmazmı herşey çocukmu hayatta hala aklım almıyor çıldırıcam eşimden asla böyle bişey beklemezdim yazıklar olsun ona ve dünde annesiyle çok kötü kavga ettik kadın hem suçlu hem güçlü gelmiş bana hakaret ediyo oğlumun başını yaktın diye bende ona saydım ağzıma gelen herşeyi tabi küfür falan etmedim yanlış anlaşılmasın,şimdi napcağımı düşünüyorum birde aynı binada oturuyoruz kadını görmek değil sesini bile duymak istemiyorum,ha birde şu huyları var kızdıkları zaman çıkın evimizden diyolar varmı böyle bişey sizce ne yapmalıyım bundan sonra.

Sefdacığım, gerçekten kötü günler geçiriyorsun...Ne demek kuma gelmesi, çok sinirlendim hangi devirdeyiz ya

Sen yine de sakin ol. Bak eşin onların etkisinde kalıyor ama seni de dinlemiş

Seni sevmedilerse inan zorla olmuyor canım. ıstersen kanat tak Melek ol değişmiyor.

Allah büyük, bir gün gelir her şey senden yana olur, utanırlar inşallah

dediğim gibi kendini kaybetme, asla onlara uyma sen kendin olarak kal. inan kazanan sen olacaksın

Kocanı hoş gör, o ailde yetişmiş, o ailenin çocuğu unutma

Eşinizle bir problem olmadıkça, kayınvalidenizle ilişkilerinizi mesafeli yürütmekte yarar var.

ablacım mesafe koyuncada yanlış anlaşılıyo burnu büyüdü oğlanı nasıl çevirdi kendine diyolar ama.....bir yerde takılıyoruz işte nasıl davransak ne yapsak diye...a.s.

ewet canım haklısın sakin olmam lazım, o an kendimden geçtim delirtti beni ama içimdede bişey kalmadı rahatladım biraz,bundan sonrada bişey demeyeceğim artık, allahından bulsunlar,eşim yeterki beni tutsun başka bişey istemiyorum.

ablacım mesafe koyuncada yanlış anlaşılıyo burnu büyüdü oğlanı nasıl çevirdi kendine diyolar ama.....bir yerde takılıyoruz işte nasıl davransak ne yapsak diye...a.s.

Bazı kayınvalideler gerçekten inanılması zor geliyor
Ne yapsak, nasıl davransak....Terslenecek ya, illâ bulur bir sebep

Romanlara, filmlere konu olmuşlar. Sakın sinirlerini yıpratma,
Bazı hareketlerini hoş görmesek de, onun huyu olduğunu kabullenmemiz gerek...Çare yok

Ablacım keşke senin gibi bir kayınvalidem olsaydı. Eltim kayınvalidem ve ben aynı binada oturuyoruz. Annemler marmariste oturuyorlar. Burda kimsem yok ve çok yalnız hissediyorum kendimi. kayınvalidemle hiç anlaşamıyoruz beni bir türlü sevemedi. Aileye en son katılan ben olduğum için sürekli dışlanıyorum.Şimdiye kadar çok uğraştım beni sevmesi için saygıda hizmette kusur etmedim ama olmuyor. Eltim ve kayınvalidem burda komşulara kadar beni kötülediler iftira attılar. şimdi evimden çıkmıyorum onlarla bir araya gelmiyorum. Gerçekten çok üzgünüm eşimde arada kalıyor bu durumdan dolayı ve ne yapacağımı bilmiyorum

Kallavi, bak kendin söylüyorsun ne kadar uğraştığını ...Olmayınca olmuyor işte. Her şeyi oluruna bırak..Sen onlardan tavır olarak uzak kaldıkça, uğraşacak başka şeyler bulurlar.
Eşinin arada kalmasına gelince...Biliyordur ailesinin ne olduklarını, üzülme eşine doğruları gösterdikçe umarım bir yol bulursunuz.

Güzel güzel geçinmek varken ölümlü dünyada, ne isterler anlamadım.
Hele Eltiler ...Aman Aarabbim, sadece kendilerinin sevildiğini sanan Eltiler...

Ablacım eşim çok pasif bu konuda,şimdiye kadarki tartışmalarımızda beni ailesine karşı hiç savunmadı annesinden ve babasından çok çekiniyor kerdeşine bile birşey söyleyemiyor bu yüzden insanlar bundan dolayı istedikleri gibi hareket ediyorlar eşim biraz dişini gösterse böyle davranamazlar bana. Problemler hiç bitmiyor ve eşimde herşeyin farkında en kötüsüde bir arada oturmak buna dayanamıyorum evler ayrı ama aynı binadayız maalesef. komşulara kadar beni kötülemişler sokağa çıktığım zaman kimse suratıma bakmıyor. Daha önce konuştuğum insanlar şimdi slm bile vermiyorlar. Beni ezmeye çalıştılar bende buna izinvermediğim için cephe aldılar. Herkez tarafından böyle düşmanmış gibi görülmek beni çok üzüyor

10 defa yazdım yazdım sildim derdimi....

okadar içimi acıttılarki benim 9 sene kene gibi kanımı emdiler...
ben bunlardan çirkeflik dedikodu ve para aşkından başka bişi görmedim..
yüzüne tükürseniz yarabbi çok şükür deyip geçiyorlar ..
bir insan bukadarmı merhametsiz olur bukadarmı kinli olur sebebi ne ben neyaptım ..
daha 17 yaşıma girerken geldim bunlara ..
ama ömrümü yediler ..beni benden geçirdiler 9 sene peşlerinden koştum hep sustum sustum Allah rızası için büyük diye eşimin ailesi diye ama onlar insan yerine koymadılar ezdiler bitirdiler beni..
tek şuçum oğluyla evlenmekmi..(görücü usulü ile)
kendileri geldiler istediler ve daha evlendiğim ilk günü başladılar zehirlerini bana akıtmaya..
bir anne bir evladını bukadarmı ayırır bir evin bir oğlu ...
varsa yoksa kızım damadım başka evladı yok..
ben kötüyüm tamma herşeyin sorumlusu ben olim dedim yıllardır yeterki artık ..
dursun bu savaş ama hep aynı yeter yoruldum artık ..
i,ki torunu var yan dairemde zerre emeği yok ..ne bizde ne torunlarında ..daha bir kilo süt alıp vermedi torunalrına...

neyse sinir lendim gene sonra sakince anlatim..

Neye şaşıyorum biliyormusunuz?...Koca tarafının, Gelin hakkında birilerine anlattıklarında, herkesin neden geline tavır yaptıklarına...Tanımadan, bilmeden.
Bu ne saçmalık, ne cahilliktir valla aklım almıyor.

En iyisi uzak kalmak diyeceğim ama bazı şartlarda uzak kalınamıyor ne yazık ki.

ılacı olsa, alalım geçsin.. Bu öyle bir dert ki, yapışmış kalmış

Gelin alırken sanki köle alıyorlar kendilerine neymiş efendim saygı duyucak hizmette kusur etmiycek. gelinliğini bilicek konuşamaz cevap veremez falan filan bu nedir yaaa....!!!

Bu nedir allah aşkına çok sinirleniyorum. Biz insanız bunu unutuyorlar bizimde beklentilerimiz var en az onlar kadar insanlık namına.. sevmek sahiplenmek anlayışlı olmak bukadarmı zor?

Kayınvalide olarak, yazdıklarına aynen katılıyorum.
Kızımızın evlenerek gittiği yer de, nasıl mutlu olmasını istiyorsak, gelen kızımızı da öyle düşünmek, davranmak ZORUNDAYIZ... Kallavi a.s.

Evlilik aşamasında bana hiçbir konuda yardımcı olmadılar hele kayınvalidem hiç yanımda olmadı. herşeyimizi kendimiz yaptık evimizi tuttuk temizledik, annem ben ve teyzem eşyaları yerleştirirken birkere arayıpta birşeye ihtiyacın varmı kızım diye sorulmadı. nikah günü misafir gibi gelip pişkin pişkin hiçbirşey yokmuş gibi davranıp gittiler. hamileliğimin 1 ayında evimi tek başıma temizledim doğum yaptım birtabak yemek getirdiler sadece yardıma ihtiyacın varmı diye sorulmadı. Oğluma bir çift elbise almadılar. Şimdi bu insanlar saygıyı hakediyorlarmı? şimdi görüşmüyorum aynı binada oturmamıza reğmen suratlarını bile görmek istemiyorum . Beni yok sayan bana insan gibi davranmayan en kötü günümde yanımda olmayan insana slm vermem bu eşimin annesi bile olsa, neymiş efendim slm vericekmişim eşim öyle söylüyor. siz olsaydınız verirmiydiniz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…