Kaynvalidem niye byle yapyor?

Aslinda bir bakima dogru düsünüyorsun arkadasim...CADIARZU

Sen varken yapilacak isler icin kizini cagirmasina kafani takman bana göre gayet normal......bende olsam kafamda soru isaretleri olur...CADIARZU

- Acaba benim isimimi begenmiyor?
- Beni kendine öyle yakinmi göremiyor? diye düsünürdüm acikcasi....:delphin:

Birsey sorucam...görümcen ne diyor bu duruma.? Onunla aran nasil? Annesinin sürekli onu cagirmasindan memnumu yoksa rahatsizmi?:kahve:

gülsüm arkadaşın sıkıntısını çok iyi yakalamışsınnn öncelikle alkisalkisalkisbunu hakettin

evet bencede sorun vargibi duruyor
kızım sana diyorum gelinim sen anla kinayesi var gibi bu durum da CADIARZU
yani gelin yanındayken kızım gel işimi yap demesi hafiften bir geline gönderme kokusu CADIARZU

konuş diyeceğim kayınvalidenle ama ilerde her istediğinde çağırma hakkını verirsen de sıkıntı yaşarsın

işin olur gelder gidemezsin huylanır aranızda problem çıkar oysa kızına geldediğinde ve kızı işi dolayısıyla gitmediğinde onu hoş görür :delphin:

karışık işler -tatlicadiarzu-

Bence sıkmayın canınızı. Siz eşinizle aranızın iyi olmasına bakın. Ailesiyle sıkı fıkı olmak zorunda değilsiniz. Bırakın nasıl istiyorlarsa öyle davransınlar...
Size saygısızlıkları var mı?
Size kırıcı davranıyorlar mı?
Yoksa eğer daha ne düşünüyorsunuz...
Bırakın almasınlar içlerine..
Ne kaybedersiniz ki?
ınan bana sizin yerinizde olmak isteyen bir sürü insan vardır..
Kafanız rahatsa siz ona bakın gerisini boşverin......

gülsüm arkadaşın sıkıntısını çok iyi yakalamışsınnn öncelikle alkisalkisalkisbunu hakettin

evet bencede sorun vargibi duruyor
kızım sana diyorum gelinim sen anla kinayesi var gibi bu durum da CADIARZU
yani gelin yanındayken kızım gel işimi yap demesi hafiften bir geline gönderme kokusu CADIARZU

konuş diyeceğim kayınvalidenle ama ilerde her istediğinde çağırma hakkını verirsen de sıkıntı yaşarsın

işin olur gelder gidemezsin huylanır aranızda problem çıkar oysa kızına geldediğinde ve kızı işi dolayısıyla gitmediğinde onu hoş görür :delphin:

karışık işler -tatlicadiarzu-

Simdi söyle birsey var canim....

Görümcesi ile arasi nasil buda cok önemli....Görümce bu konudan memnunmu? Yada yahu gelinin var beni niye cagiriyorsun diyormu? Neden diye sorarsan...:delphin:

Aynisini benim bir arkadasin kayinvalidesi yapiyordu....en ufacik bir is bile olsa direkt telefona sarilir kizini cagirir...gelini cok daha yakin oldugu halde ona demez.....baslarda arkadasim bu durumdan memnundu tabi neticede kafasi rahatti bu konularda...ama gel zaman git zaman niye acaba diye düsünmeden edemedi....:hulya:

Sonra sonra ögrendiki bu durum kaynanadan degil görümceden kaynaklaniyor.....yani kaynanasi aslinda ona söylemek onunla beraber is güc yapmak istiyormus lakin görümce annesini bu konuda tebihliyormus....yani o el kizi is yapsa bile yarin öbür gün arkandan konusur, ne isin varsa bana söyle ona söyleme....ne olsa el yapar sonra yüzüne vurur diye Annesini dolduruyormus....:kahve:

O yüzden görümcenin rölüde daha dogrusu niyetide cok önemli.....:delphin:

benim kaynanada kizina kiyip üc bes is yaptirsa keske

ne sanslisin ,ne diyim Allahtan neyini istiyorsun arkadasim sen :delphin:

Görümcesi ile arasi nasil buda cok önemli....Görümce bu konudan memnunmu? Yada yahu gelinin var beni niye cagiriyorsun diyormu? Neden diye sorarsan...:delphin:

Aynisini benim bir arkadasin kayinvalidesi yapiyordu....en ufacik bir is bile olsa direkt telefona sarilir kizini cagirir...gelini cok daha yakin oldugu halde ona demez.....baslarda arkadasim bu durumdan memnundu tabi neticede kafasi rahatti bu konularda...ama gel zaman git zaman niye acaba diye düsünmeden edemedi....:hulya:

Sonra sonra ögrendiki bu durum kaynanadan degil görümceden kaynaklaniyor.....yani kaynanasi aslinda ona söylemek onunla beraber is güc yapmak istiyormus lakin görümce annesini bu konuda tebihliyormus....yani o el kizi is yapsa bile yarin öbür gün arkandan konusur, ne isin varsa bana söyle ona söyleme....ne olsa el yapar sonra yüzüne vurur diye Annesini dolduruyormus....:kahve:

ama canim benim yanlis mi söylemis sence ?

bu doldurmakmidir sence valla bana göre doldurmak degil

neden diye sorarsan bu konu sahibi arkadasta, farkindaysan ileride bisey olursa elinde koz olarak tutucakmis ,okumadin mi ?

bayram gunu kaynanasinda is yaptim diye ahlanan gelini unuttunuz mu? arkasindan neler ettigini ve bunun gibi bir sürü örnek

arkadasinin görümcesi en iyisini yapmis ,ne güzel annesinin arkasindan kötü konusulmasina,yüzüne birseyler vurulmasina izin vermemis

helal tebrik ettim valla

kestane simdi okudum hamile oldugunu
yerinde olsam böylesine kafama takmazdim,senin onlarin isini yapmaktan ziyade bebegine dikkat etmen gerekir
birak yapsin görümcen,kendinide kötü hissetme
benim kaynanam kizi yanina gelir üc cocuguyla ve hamile hamile beni cagirir daha isini bana yaptirmaya bakar
kizina kiyamaz ,bak seiki ne kadar ince birisi ve seni cagirmiyor

neden diye sorarsan bu konu sahibi arkadasta, farkindaysan ileride bisey olursa elinde koz olarak tutucakmis ,okumadin mi ?

bayram gunu kaynanasinda is yaptim diye ahlanan gelini unuttunuz mu? arkasindan neler ettigini ve bunun gibi bir sürü örnek

arkadasinin görümcesi en iyisini yapmis ,ne güzel annesinin arkasindan kötü konusulmasina,yüzüne birseyler vurulmasina izin vermemis

helal tebrik ettim valla

Vallaha tatlim bana göre doldurmaktir....ne olursa olsun gelinde artik ailenin bir parcasi onuda dahil edebilirler bu islere...hep beraber yapabilirler....dislamaktir bu bana göre:delphin:

Bunu koz olarak kullanirim manasindada yarin öbür gün gelinimiz is yapmiyor diye yakinirlarsa demek istedi konu sahibi galiba.....:hulya:

kestane simdi okudum hamile oldugunu
yerinde olsam böylesine kafama takmazdim,senin onlarin isini yapmaktan ziyade bebegine dikkat etmen gerekir
birak yapsin görümcen,kendinide kötü hissetme
benim kaynanam kizi yanina gelir üc cocuguyla ve hamile hamile beni cagirir daha isini bana yaptirmaya bakar
kizina kiyamaz ,bak seiki ne kadar ince birisi ve seni cagirmiyor

Hamilelikten dolayida böyle davranabilir kayinvalide tabi...bunu bende okumamistim...:delphin:

yaaakızlar hepimnizin yazdıklarını teker teker okudum çoğunuz kayınvalideme hak vermiş doğal olarak herkesin arayıpta bulamadığı bi kaynanaya sahipim tamam kadın iyi çok iyi belkide kaynanasından çok çekmiş oyüzden yaptırmak istemiyo ona bende hak veriyorum ama sonuçta bende okızın eviyim ki kendisi söylüyo bunu ama böyle davranınca kafası karışıyo insanın ne yapcam bilemiyorum bişey söyleyip ortalığıda karıştırmak istemiyorum belki de iyi niyetinden davranıyo böyle bennim üzüldüğüm bende yanındayım direk kızına soruyo öylemi böylemi diye sonuçta bende yanındayım ikimize söylese kızlar ne yapalım nasıl edelim daha iyi olmazmı sanki ayrıca görümcemde iyidir oda karışmaz bişeye eee onunda 2 tane çocuğu var birisi11 yaşında diğer 2 yaşında sonuçta onunda evi düzeni var ayrıca kayınvalidesiyle altlı üstlü oturuyo onlar gerçi onun kaynanasının haberi yoktur eve gelip temizlik yaptığından ama olsun ben yinede hiç bişey demicem kimse üzülmesin

Vallaha tatlim bana göre doldurmaktir....ne olursa olsun gelinde artik ailenin bir parcasi onuda dahil edebilirler bu islere...hep beraber yapabilirler....dislamaktir bu bana göre:delphin:

Bunu koz olarak kullanirim manasindada yarin öbür gün gelinimiz is yapmiyor diye yakinirlarsa demek istedi konu sahibi galiba.....:hulya:

Hamilelikten dolayida böyle davranabilir kayinvalide tabi...bunu bende okumamistim...:delphin:

ama gelinler kendisini ailenin bir parcasi olarak görmek istemiyor ki

hadi diyelim ki is yapmiyor diye söylendiler
o zaman arkadasta diyebilir sen yakininda ben dururken hep kizini cagirdin ve beni disladin
ya da söyle olabilir,madem bu kadar isini yapmak istiyor
bir arkadasta yazmis yorumunda önceki sayfada ,al eline kovayi bezi yap islerini
yaparkende niye yapiyorsun demez herhalde CADIARZU

evet kızlar koz olarak kullanmaktan kastım tabikide yarın öbürsü gün işte senin karın hiç bi iş yapmıyo bize yardım etmiyo derlerse ozaman eşimin beni savuncak bişeyleri olsun diye söylüyorum :CüvCüv:

helal tebrik ettim valla

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

evet kızlar koz olarak kullanmaktan kastım tabikide yarın öbürsü gün işte senin karın hiç bi iş yapmıyo bize yardım etmiyo derlerse ozaman eşimin beni savuncak bişeyleri olsun diye söylüyorum :CüvCüv:

Anliyorum canim.....bosver sen SIKma canini....madem kaynananla görümcenle aran iyi hicte birsey söyleyip ortaligi bulandirma...:hulya:

Belkide hamileliginden dolayi kaynanan böyle davraniyordur...:delphin:

Sen yardimci olabilecegin yerde yardimci ol elinden geleni yap....ötesini kendileri bilir...

Teklif var...israr yok....iste bu kadar:hulya:

bnce konu sahibi arkadaşın konusu iş yapmak yapmamak değil..
neden bana birşey sormuyor,beni dışlıyor mu
ya da işimi mi beğenmiyor,muhatap mı olmak istemiyor
bu sorular çoğaltılabilir...
sürekli sadece kızını çağırması beni de rahatsız ederdi.
yoksa tabiki iş güç yapmak,yer silmek kimse bayılarak yapmaz..

Arkadaşın görümcesi ne kadar da güzel söylemiş. Burada okuduklarımızı görünce bende erkek kardeşim evlenirse aynısını yapmaya karar verdim.
Bayramda hizmet etti diye ortalığı ayağa kaldıran ve ona hizmet etmek zorunda değilsin diye onaylayan arkadaşları hatırladıkça arkadaşının görümcesine yerden göğe kadar hak verdim.
Unutma ki burada, kaynanaya kızı bakmalı diye söyleyenlerin sayısı çok fazla.
Eee şimdi konumuza gelirsek, kayınvalide de görümce de bu olayda en iyisini yapmışlar.
Belki arkadaşın yaptığı işi beğenmiyorlar (ki olabilir, oldukçada normaldir) belki çocuğu var diye yormak istemiyorlar belki de arkamızdan laf etmesin diye böyle bir yolu seçmişler.
Açıkcası her ne nedenle olursa olsun en doğrusunu yapmışlar.

yaa sanırım arkadaşımızın sorunu iş yapmak deill benimsenmediğini hissetmek yoksa kimse ölmezz başkalarının pisliğini temizlemek için yoksa banane kayınvalidemin işinden gücünden

valla bende kaydirigubbakcemile5

iş yaptırırlar kaynanam bana kötü davranıyo beni hizmetçi gibi kullanıyo derler
iş yaptırmaz kaynanam bana neden böyle davranıyor

amaaaan yaptırmazsa yaptırmasın kızı varmış işte bırak o yapsın şakkıdı

kızı yerine sizi çağırsaydı eminim ozamanda şöyle konu açardınız

kızı varken sürekli işlerini yaptırmak için beni çağırıyo

hamileyim hiçmi beni düşünmüyo vs...

negüzel işte kadın düşünceli sizi yormak istemiyo

hem kızına nazı daha çok geçtiği içindir belkide...

:lepi::lepi::lepi::lepi:

canım boşver kafana takma insanlık her zaman yaşamadığı şeyin özlemini çeker durur... bunu hiç kimse değiştiremez hayatın kanunu bu:umursamaz: benimde kayınvalidem bi gelini daha olduğu halde yapılıcak herşeyi bana söyler , bende buna bozuluyorum-tatlicadiarzu-halbuki bişeyler yapmasını sürekli ondan isteseydi, neden bana bişey söylemiyor diye hayıflanıyor olabilirdim kafamda kurar dururduma.s

yaa sanırım arkadaşımızın sorunu iş yapmak deill benimsenmediğini hissetmek yoksa kimse ölmezz başkalarının pisliğini temizlemek için yoksa banane kayınvalidemin işinden gücünden
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisaynen katılıyoruma.s.

Arkadaşın görümcesi ne kadar da güzel söylemiş. Burada okuduklarımızı görünce bende erkek kardeşim evlenirse aynısını yapmaya karar verdim.
Bayramda hizmet etti diye ortalığı ayağa kaldıran ve ona hizmet etmek zorunda değilsin diye onaylayan arkadaşları hatırladıkça arkadaşının görümcesine yerden göğe kadar hak verdim.
Unutma ki burada, kaynanaya kızı bakmalı diye söyleyenlerin sayısı çok fazla.
Eee şimdi konumuza gelirsek, kayınvalide de görümce de bu olayda en iyisini yapmışlar.
Belki arkadaşın yaptığı işi beğenmiyorlar (ki olabilir, oldukçada normaldir) belki çocuğu var diye yormak istemiyorlar belki de arkamızdan laf etmesin diye böyle bir yolu seçmişler.
Açıkcası her ne nedenle olursa olsun en doğrusunu yapmışlar.

Dogru diyorsunda insanlari ayni kefeye koymamak lazim be güzelim...

Tabiki o dedigin gelinlerden var...oldukca fazla var....ama ben inaniyorumki hala daha kaynanasina is yapmaktan gocunmayan kadinlarda var...

Bak bu arkadasin dedigi gibi...konu is yapmak degil aslinda...benimsenmemek ...bende öyle görüyorum....Acikcasi bende olsam ben varken ve daha yakinken her isinde sürekli kizini cagiran bir kaynanam olsa Neden acaba diye düsünürdüm...benneyaptımki

Ayrica unutmaki kaynanasina gidip bir bardak su verecem diye korkanlar gelinler kadar.......sürekli bit yenigi arayan gelinini orda burda kötüleyen kaynanlarda var burbuk can....:delphin:

Simdi yarin öbür gün her isinde kizini cagiran bu kaynana etrafda benim gelin hic gelipte bende is yapmaz diye yakinirsa.....eh o zaman bu kadinda konusursa yerden göye kadar hakli olur benim gözümde....:delphin:

O dogrusunu yapmislar dedigin Görümce cünkü aynen bunu yapiyor....Annemin tüm isini ben yapiyorum...Annem gelinimizi cagirmaz...tenezül etmez...Gelinmiz is yapmaz bizde gibi etrafda konusuyor.....

Herseyde oldugu gibi niyet önemlidir hayatim.....sahsi fikrim...kaydirigubbakcemile3

Back
X