Değerli Arkadaşlar,
Biz 3 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraştık durduk. En sonunda Allah'a çok şükürler olsun muradımıza erdik. Eşim şu anda 7 haftalık hamile. Ben bu süreçteki tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah bu sayede bizimkine benzer sorunları olan çiftler de bu bilgilerden yararlanarak çocuk sahibi olabilirler.
Bende sperm sayısı azlığı (1 milyon), morfoloji (yapısal) bozukluğu, ve hareketli sperm azlığı vardı. Üroloğa gittik varikosel teşhisi koydu. Varikosel ameliyatı olan arkadaşlarımdan bazılarında sonuçların daha da kötüye gittiğini duyduğum için varikosel ameliyatı olmak yerine 2 Kez mikroenjeksiyon denedik, ikisi de tutmadı. Bizde önce varikosel ameliyatı olup daha sonra mikroenjeksiyon denemeye karar verdik. İstanbul'un en iyi androloğunu araştırdım, ameliyatımı o yaptı (Allah razı olsun). Ameliyattan 3 ay sonra sperm sayım 3,5 milyona çıktı fakat yapısal bozukluk ve hareketsizlik devam ediyordu.
Varikosel ameliyatımdan yaklaşık 6 ay sonra internetten araştırarak Keçiboynuzu kürü, taze sıkılmış havuç suyu kürü, çakşır kökü suyu ve benzeri gıdasal takviyeleri öğrendim. Bu kürleri uygulamaya başladıktan yaklaşık 3 ay kadar sonra tam üçüncü mikroenjeksiyona gidecekken eşim normal yollardan hamile kaldı. Buradaki en önemli etken varikosel ameliyatı mı yoksa bitkisel kürler mi bilemiyorum ama bence hepsini bir arada uygulamış olmam olabilir.
Değerli arkadaşlar uyguladığım bitkisel kürler ve diğer yöntemler şunlardı:
1. Keçiboynuzu (Harnup) Kürü: Kaynamakta olan yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Ocağın altını kapatın ve 20 dakika dinlendirin. Dinlenme süresi bittiğinde suyunu süzün ve soğuyunca yarısını sabah aç, diğer yarısını akşam yatağa giderken içiniz. İlk hafta hem sabah hem akşam için, ilk haftadan sonra sadece akşamları içiniz.
2. Taze Sıkılmış Havuç Suyu Kürü: Akşam yemeğinden 2 saat kadar sonra bir bardak taze sıkılmış havuç suyunu üzerine 5-6 damla zeytinyağı damlatarak içiniz. Daha sonra üzerine başka birşey tüketmemeye özen gösteriniz.
3. Çakşır Kökü Suyu:
4. Fındık, Ceviz, Bal,(Tereyağ) Karışımı: Eşit miktarda ezilmiş fındık ve cevizi bala karıştırın (İsterseniz tereyağ da ekleyebilirsiniz) sabah akşam birer kaşık yiyin.
5. Multivitamin hapı: Piyasadaki en kaliteli mültivitamin haplarından günde 1 adet (tercihen sabah) alınız. ; ;
6. Bol su tüketmek: Günde 7-8 bardak su içiniz.
7. Stresten uzak almak:Biliyorum günümüzde kolay değil ama şart. Stres yönetimini öğrenin.
8. Kafeinden uzak durmak: Günde 3 bardak kafeinden fazlasını almayın. (Kola, kahve, çay). Mümkünse yeşil çayı tercih edin.
9. Alkol ve sigara içmemek:Hemde hiç (Ben malesef sigara içtim)
10. Kabak çekirdeği tüketmek: Haftada bir iki gün iyi olur.
11. Dua etmek:Bence en önemli madde bu. Önce derin arzu duymak, sonra dua ederek istemek, sonra olacağına gönülden inanmak.
Değerli arkadaşlar ben doktor değilim sadece sizlerle tecrübemi paylaştım, önerdiğim bitkisel kürlerin zararı olmadığını biliyorum ama herhangi bir sorumluluk almak istemiyorum bunun için sizler yine de doktorunuza danışarak kullanın.
Değerli akadaşlar tüm dualarımız sizlerle. İnşallah en kısa sürede hepiniz çocuk sahibi olursunuz. Bizde İnşallah sizin dualarınızla tamamına ereriz.
Derin Saygılarımla.