Kedi Anneleri Sohbet ve Bilgi Paylaşımı

evet o ihtimal beni de üzüyor ama sağlığım ile onun arasında kalırsam sağlığımı seçmek zorunda kalırım. çünkü gerçekten öyle basit bir şey değil o 15 gün çektiğimi hayatım boyunca çekmedim. burun spreyleri uzun süreli kullanımda kalıcı hasara neden oluyor zaten. şimdilik hapın yan etkisi yok onu uzun süre kullanabilirim sanırım. ama onun dışında kortizonlu iğne gibi şeylere sıcak bakmıyorum. doktor ilaçlar etki etmezse iğne yaparız demişti ona istinaden böyle düşündüm.

önlem olarak odama fazla sokmamak gibi şeyler yapıyorum. odamdaki halıyı kaldırabilirim. aynı ev içinde olduğumuz için dokunmamak, hiç yaklaşmamak gibi çözümleri yapamıyorum tabii ki. kıyamam o da beni o kadar çok sevdi ki kucağımda uyumak istiyor ben de onu çok sevdim tabii ki. spreysiz 2. günüm geride kalıyor, rahat gibiyim şimdilik. sanki göz sulanmalarım bir tık azaldı gibi. bağışıklık kazansam da kurtulsam :)

Aa bizim kızlar da sarman. Normalde dişi sarman pek denk gelmezmiş. Genelde erkek oluyormuş. çok oyuncular gerçekten. evin neşeleri resmen
Hem erkek hem hareketli fit gözüküyordur tabii ki minnos
bizim 2 aylık bıdık da sarman :)
aman allahım ben bu kadar afacan ve oyun meraklısı kedi görmedim.
en sevdiği şeyler:
yemek yerken bize ve yemeğimize atlamak
evin içinde depar atarak koşmak
oyuncak topları ve benim ona yaptığım büyük kağıt topla oynamak
el kapmaca oynamak
mutlaka her gün birimizle korkutmaca oynamak. şöyle oynuyoruz; önce ben gidip onu hafifçe korkutuyorum, geri çekiliyor. sonra benden intikam almak için o beni korkutuyor ben geri çekiliyorum. ya da bazen biz evin içinde dolanırken mesela, koltukların altına bir yere saklanıp tam yürürken tam önümüze koşup zıplıyor ve aynı hızda başka bir yere kaçıyor
hele korkutmaca oynarken resmen bakışları, hali tavrı değişiyor. kuyruk sürekli sallanıyor. sinsi sinsi yaklaşıyor sonra bi atlıyor, aman allahım ne kadar korkunç bir kedi!
artık o bizi daha çok korkutur oldu. tepkilerimizden mi hoşlanıyor nedir.
oltasıyla oynamaya da bayılıyor. psikopat bir avcı edası ile oltanın ucundaki süslü çıngırağı yakalama çabasına çok gülüyoruz.

Ay maşallah ne güzel Neler yaptınız, kedinizi nasıl büyüttünüz? Biz de önerilerinizden faydalanalım.

Bebekti dışarda bulduğumuzda , evde bir kedimiz daha vardı , başta istemese de sonra abilik yaptı ona :) hiç yalnız kalmadı , hep kediler vardı yani evimizde. Diğeri ne yazık ki ölünce en büyük abi olarak el üstünde tuttuk. Ne istese yapıldı yani , boğazıma da otursa saatlerce ses etmedim :) yumurta çok sever , mısır , zeytin , bezelye , kuru fasülye yiyor :) artık yaşından dolayı her şeyi anlıyor , evin kralı olduğunun da farkında 6 senedir köyde yaşıyor , ömrünü uzattığını düşünüyorum temiz havanın ve yürüyüş yapmasının . Hasta olduğunda da bir iğnemiz var veterinerimizin verdiği , onu vuruyoruz evde. Bir de kısır erkek kedilerde tıkanma oluyor arada , çiş yapma sorunları oluyor. Onun için de iğnemiz var :)

Bana da veterinerimiz iğne verecekti bir şey olursa siz vurun diye ben çok korkmuştum, siz ne güzel cesaretlisiniz. Ne güzel bir ailesiniz. Allah nazarlardan sakınsın sizleri. ❤ uzun ömürler nasip eylesin yavrucuklara. Ölen yavrunuz için de başınız sağolsun.

hanımlar,

bizim 2 aylık minik bey 20-25 gündür mantar tedavisi görüyor. tüm vücuduna minik minik olacak şekilde mantar yayılmıştı tedaviye başladığımızda.

2-3 kez falan ilaçlı banyo yapıldı, 1 bakım losyonu bir de mantar kremi verildi tedavisi için.
ağzında da yara vardı onun için de sprey verildi, 1 haftadır falan kullanıyoruz sprey bitti artık ama ağızdaki yaralar geçmedi.
25 gündür çocuğun kafasında başlık var artık bu iş bitsin istiyoruz.
artık patilerine uzanabiliyor yalamayı öğrendi ve yaladıkça mantarları geçmiyor doğal olarak.
patiler ve kuyruktaki mantarı yalayıp kaşıyor biz görmüyorken.
bu tedaviler için birçok kez veterinere gittik, her gidişimizde ücret ödüyoruz doğal olarak
ona feda olsun tabii ama bu kadar uzaması normal mi, doğru tedavi mi uygulanıyor şüpheye düştüm ben artık
başka şehirde vet kliniğinde çalışan tekniker bir arkadaşım var, burda olsaydınız kedin 1 haftada toparlanırdı dedi.
onlar daha hızlı iyileşmesi için bir tık daha farklı bir tedavi uyguluyorlarmış ve hızlı biçimde iyileşiyormuş.
bu konuda mutlaka kedisi mantar olan olmuştur, ne düşünüyorsunuz fikrilerinizi alabilir miyim?

Çok teşekkür ederim :) iğne korkulacak bir şey değil alışınca çok kolay oluyor , kedi sakinse bir sorun çıkmıyor.

Allah tüm hayvan severlerin , onlara iyi davrananların yardımcısı olsun inşallah ki küçüklere bir yararımız dokunabilsin :)

TUVALET SORUNU
1-Kedilerimden biri ayakta büyük tuvaletini yapıyor ve poposuna dışkısı bulaşıyor. Bunu ıslak mendille temizliyorum. Bebekliğinden beri bu şekilde, annesi temizlemeyi bırakınca görev bana geçti. Kedim 3 yaşında ama bebek gibi poposunu siliyorum, düzgünce tuvalet yapmasını nasıl öğretirim?
2- Diğer kedim 1 yaşında, kızgınlık dönemindeyken küvete işemeye alıştı, kısırlaştırıldıktan sonra düzeldiğini zannetmiştim ama yine gördüm ki küvetin giderine yapıyor. Kumu temiz olsa da oraya yapıyor... Bunu nasıl düzeltirim ? Yine bu kedimle ilgili bir başka şey, ya çeşmeden ya bardaktan su içmek istiyor. Ortalıkta bardak görse kafasını daldırıyor hemen. Bugün çok susamıştım bir bardak su aldım masaya koydum o sırada telefonuma bakarken benden önce geldi kafasını daldırdı :/// Tabi gidip kendime yeni bardak aldım bu sefer ondan içmek istedi.

Bu alışkanlıkların hepsi çok tatlı geliyor, çok seviyorum onları. Kızmadan öğretebileceğim yollar var mı ?

Vitamin iğnesi vursalar. Belki bağışıklığı düşük olduğu için iyileşmekte zorluk çekiyordur. Kan tahlili falan yaptılar mı?

Bizim köpeğimizde her yaz oluyordu , tüyleri çok sık ve fazla . Birkaç kere veterinerden iğne aldık vurduk , o verdikleri suyla banyo yaptırdık fakat her yaz tekrarlandı. Geçen yaz artık annem bu böyle olmayacak dedi ve bildiği başka bir yöntemi uyguladık. Süt kaymağı sürdük her yerine , fakat çiğ süt kaymağı , sütü kaynatmadan bir yere koyup bekliyorsunuz kaymak tutmasını. Yaralarının hepsi geçti , bu yaz tekrarlarsa iğne almak yerine yine kaymak sürmeyi düşünüyoruz.

Tuvalet eğitiminde ben patisinden tutuyordum, kumu kazır gibi yapıyordum. Sonra dönüp pırt port yapacaksın diyordum. Bizimki ilk haftada alışmıştı. Biz hiç sıkıntı yaşamadık.
Su bardağı konusunda bizimde böyle bir olayımız var. Nerede bardak göre kafasını sonra patisini sokup su içmeye çalışıyor. Biz şişeyle içersek gidip şişeye bulaşıyor. Masada elimizle yediğimiz için yemeğini patisiyle almaya çalışıyor. Bazende masaya gelip çatalı tutmaya patisi arasında sıkıştırmaya çalışıyor. Bu halleri benim çok hoşuma gidiyor. Nasıl engelledim derseniz. Su bardağına ben ağız gargaram var keskin kokulu bir iki kez onu koydum. Artık su bardağından su içmiyor. Kedi kumunu sevmedikleri zamanda yapmayabilir. Kumda koku varsa ya da parfümlü kumsa onu rahatsız ediyor olabilir. Bu yüzden de alternatif arayabilir. Sürekli temiz olmasını isteyebilir.

gerçekten mi? hiç duymamıştım.
başka şehirde vet kliniğindeki tekniker arkadaşım da 2 tane şampuan önerdi, onlarla yıkayıp sonrasında mantar kremini sürün falan dedi.
belki bu dediğinizi de deneriz.
market sütleri ile oluyor mu bu?

bağışıklık için iğne vurulmuştu.
kan tahlili yapılmadı.
yediği mama da dandik veya ucuz değil ki, h...ls marka yiyor.
Evde rutubetli bir ortam var mı acaba sizin fark etmediğiniz. Biz şu ana kadar hiç karşılaşmadık ama bizim farklı sorunlarımız olduğu için aklıma gelen veterinerin aklına gelmeyecek bir şey varsa paylaşmaya çalışıyorum. Mesela arkadaşımız süt kaymağı demiş ben de hiç duymamıştım.

bizim kediyi sahiplendiğimiz akrabamız (3 kardeşti yavrular) tuvalete alıştırmak için şunu yaptı kuma alıştırmak için:
çişini yaptığı yerden bir peçete ile çişi sildi sonra gitti onu kuma bıraktı.
yavrular tabii çişinin kokusunu takip edip birkaç kez de bu işlem tekrarlanınca kuma alıştı ve kuma yapmayı öğrendi.

yok. 3. kattayız hiç rutubetimiz yok.
benim de aklıma şu geldi.
şimdi bizimkinin mantarında aslında yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik diyebilirim.
şu an başlığına rağmen patileri vs yalamayı öğrendiği için düşündüm ki acaba mantar kremini sürdükten sonra birer parça kağıt havluyu bir paket lastiği yardımıyla patilerine sanki eldiven gibi geçirsem?
yürümesine vs engel olacak değil ama en azından yalayamaz.
en azından kremi sürdükten sonra birkaç saat böyle kalsa acaba işe yarar mı?

Büyük kedim daima kuma yapar onda sorun yok, sorun ayakta yapması...
Diğeri banyo giderini adet edinmiş durumda... Normalde kuma yapan kedi ne olduysa banyo giderine yapmayı sever oldu. Kumu değiştirdik yine aynı. Kristal kumu bile denedik...
Evet tüm bunlar çok tatlı şeyler, hatta çoğunda gülüyoruz. Ama mesela banyo giderine yaptığını farketmeden önce küvetten koku gelmeye başlamıştı, lavabo aç'lardan alıp döküyordum koku gitsin diye. Sonra fark ettik ki kedim yapıyormuş. Hatta bazen ben elimi filan yıkarken o da küvete girip tuvalet yapıyor. Hayır dememden de anlamıyor mecbur küveti yıkıyorum. Yıkarken de beni izliyor

Market sütleriyle olmaz , zaten onların yağını alıyorlar. Normal sadece süt peynir satan yerler var , yaşadığınız şehirde varsa alabilirsiniz. İstanbul'da yaşarken vardı bizim semtte.

Annem kediler ve iki köpeğimizle köyde yaşıyor , taze sağılmış sütle yaptı.

Veterinerlerin verdiği sularla da geçiyor ama tekrarlıyor.

Bizimki sadece onu yıkarken banyoda çişini yapıyor. Oturtup böyle yapcaksın deseniz anlamaz mı ben öyle yapıyordum. Onu ters çevirip oturcan kuyruğunu kaldırcan pırt pırt diyordum. İyi hoş bizimkide dışarda hiç yapmaz. Tuvaleti yoksa 24 saatten fazla bile tuttuğunu bilirim. Farklı canlılar. Bende bilemedim.

En iyisi ayakta yaparken gördüğümde hafifçe kalçasından bastırıp otur çocuğum demek :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…